Friday, April 3, 2015

GST



picture from Google




hi korang.
apa khabar?
so, camne? dah terer baca resit belum?
haha
sejak 1 April yang lepas, semua orang dok bercerita pasal GST.
timeline FB penuh dengan gambar resit dan luahan hari pasal GST.

hehe.

komen? hmm.
takde. hahaha.

enjoy life.
keep calm always.

ok lah later! (nampak sangat tatau nak cerita apa) mih mih mih.

p/s : semalam beli chic and basic naelofar hijab. ada GST. tudung rm70 dah jadi rm73. layan je la T___T

Tuesday, March 31, 2015

happy 1st birthday akeef izzaddin



happy birthday Akeef Izzaddin!
this is the second time Noah attended a birthday party :)
Noah cam biasa, tengok sana sini. Bila nak amik gambar sibuk tengok goodies bag.
tengok gambar bawah ni...
hahahaha Noah...Noah..

Ex officemate and our 2014 babies
Roro with Khayra (Jan'14), Yours Truly with Noah (Sept'14) & Qilah with Akeef (Mac'14)

 Noah is the smallest. Haha!
Beza 9 bulan..haruslah kan? :)

Thanks Qilah for inviting.
Happy Birthday Akeef. Semoga panjang umur dan diberkati Allah selalu.
Jadi anak yang soleh ok!



Tuesday, March 10, 2015

favourite baby store




salam semua...

sejak ada hero kecik ni, hobi baru adalah menyopping barang dia la.
bukan baru start. tapi since dalam pantang.
bayangkan setiap hari ada benda sampai kat rumah!
dari sekecil-kecil benda sampai la sebesar-besarnya.
dari virgin coconut oil (vco) sampailah ke peti ais.
ye peti ais. deep freezer. beli dari Lazada. :)
puas hati. pantas dan mudah.
beli hari ini sampai esoknya.

selain dari Lazada, kedai paling saya suka untuk beli barang baby adalah littlewhiz.

LittleWhiz.com


kat sini ada segala benda yang diperlukan untuk baby kita dan juga nursing mother/pregnant mother.
and sila subscribe newsletter kerana bila ada sale, ia sangat super duper murah.
takyah susah2 nak ke baby expo ke, shopping mall ke.
sebab kedai online ni sangat murah. dan postage minimum sahaja.
serta kita boleh dapat barang dengan cepat.
saya dah beli macam-macam kat sini. you name it. everything kot. hahaha.

so, apa lagi. siapa yang ada baby dan bakal ada baby, korang boleh jenguk littlewhiz.com.
tak rugi apa pun (kecuali impulsive shopping la. haha).
for this month, saya nak share promo yang ada kat littlewhiz.com. (klik gambar kalau nak besarkan)



selain itu, ada few baby instashop yang menjadi favourite saya.
antaranya:

1. earlylearningshopmy - barang-barang early education for baby and kids. toys etc
2. babygiraffeshop - H&M readystock items (kasut, baju etc)
3. babycakcak_uk - any barang dari uk (doc mart etc)
4. dreamybabymy - bedding goods. love the designs!

and banyak lagi. nanti saya update korang lagi k.

nak makan la. lapar!

later :)