Tuesday, March 10, 2015

favourite baby store




salam semua...

sejak ada hero kecik ni, hobi baru adalah menyopping barang dia la.
bukan baru start. tapi since dalam pantang.
bayangkan setiap hari ada benda sampai kat rumah!
dari sekecil-kecil benda sampai la sebesar-besarnya.
dari virgin coconut oil (vco) sampailah ke peti ais.
ye peti ais. deep freezer. beli dari Lazada. :)
puas hati. pantas dan mudah.
beli hari ini sampai esoknya.

selain dari Lazada, kedai paling saya suka untuk beli barang baby adalah littlewhiz.

LittleWhiz.com


kat sini ada segala benda yang diperlukan untuk baby kita dan juga nursing mother/pregnant mother.
and sila subscribe newsletter kerana bila ada sale, ia sangat super duper murah.
takyah susah2 nak ke baby expo ke, shopping mall ke.
sebab kedai online ni sangat murah. dan postage minimum sahaja.
serta kita boleh dapat barang dengan cepat.
saya dah beli macam-macam kat sini. you name it. everything kot. hahaha.

so, apa lagi. siapa yang ada baby dan bakal ada baby, korang boleh jenguk littlewhiz.com.
tak rugi apa pun (kecuali impulsive shopping la. haha).
for this month, saya nak share promo yang ada kat littlewhiz.com. (klik gambar kalau nak besarkan)



selain itu, ada few baby instashop yang menjadi favourite saya.
antaranya:

1. earlylearningshopmy - barang-barang early education for baby and kids. toys etc
2. babygiraffeshop - H&M readystock items (kasut, baju etc)
3. babycakcak_uk - any barang dari uk (doc mart etc)
4. dreamybabymy - bedding goods. love the designs!

and banyak lagi. nanti saya update korang lagi k.

nak makan la. lapar!

later :)

Friday, March 6, 2015

Makan Review : Breakfast @ Warung Bunian/Tapak Sulaiman


hi korang.
ingat tak dulu saya penah buat review pasal Warung Bunian atau nama sebenarnya Warung Tapak Sulaiman?

kalau tak ingat, cer klik link ni : Makan Review : Warung Tapak Sulaiman (Warung Bunian)
last time hanya tahu yang lunch sahaja.
but sekarang ni baru saya tahu ada menu breakfast dan menu berbuka puasa.

so, selepas hampir 3 bulan bercuti (maternity leave), apa lagi. terus tunaikan niat nak makan kat warung ni setelah hampir setahun lebih tak jenguk. parking dah makin ok, proper dan lebih banyak ruang untuk kenderaan pengunjung.

untuk sarapan pagi atau breakfast.
ada few choices. nasi lemak dan roti canai.
kami try nasi lemak bungkus that day.


macam nasi goreng pattaya kan?
hehe. ada dua jenis nasi lemak. satu yang berbungkus telur dan satu lagi nasi lemak telur goyang. 
next time kita try yang itu pula k!
rasa? just nice. nasi and sambal and telur blend and compliment each other. 
plus kopi o panas. whoaaa. terbaekkk baq ang.
taip ni pun dah rasa nak g amik kunci kereta and drive untuk breakfast kat sana. haha!

ok, gi try k. enjoy your meal. enjoy your life. haha
saya bagi balik koordinat untuk ke warung bunian ni k. 2.908737, 101.727188.

happy weekend everyone!

p/s : ini adalah review tanpa bayaran. just to share tempat best! :)

Thursday, March 5, 2015

Jakarta - Bandung 2014


ok. baru belek2 entry yang berstatus 'draft'.
hahaha. gila berhabuk entry ni.
takpe lah. nak share punya pasal.
saya publish juga la.
same old, same old.
annual trip to Jakarta/Bandung.
only this year we didnt managed to get tickets because of little Noah.
tapi takpe.
baca dulu yang last year.
muahahaha

........................................................................................................

January 30th, 2014 to February 2nd, 2014

and again.
we went.
this time around with pak usu clan.

as usual, we booked ahead of time. for our hari wilayah-chinese new year holiday.
we wanted to experience MAS so we took flight to Jakarta instead of AirAsia straight to Bandung.

and guess what?
i was declared pregnant. pftt.
people in the office started to scold me for being insensitive because at that time i was only 8 weeks. with the doctor's permission, off we go to Jakarta.
my morning (and evening and night) sickness that time was at the worst.
to much of our delight, it took us 5 hours to reached Bandung since we arrived around the CNY holiday.
yes. "enjoyable" trip indeed!



this time around it was not fun as i need to sit, eat and smell my vicks. all the time.
equipped with my loyal package of kurma, milk, water and vicks/minyak cap kapak, i do the shopping basically on a couch (at Pasar Baru). managed to get us two pair of baju. another set of prada lace and baju melayu for yana's wedding next year. duit banyak lebih woo kali ni. bawak balik around RM600! Haha.

we stayed at rumah tawa. a very small, 3 storey dutch bungalow with many rooms. and of course with the help of our favourite supir, pak budi. we went to tangkuban parahu and other usual spots such as pasar baru, countless outlets and ayah's favourite minang/padang restaurants.

chillax area

the last night, we stayed at amaris thamrin city, jakarta city centre. about half an hour drive from the Soekarno-Hatta International Airport (plus an hour if macet).
one thing we regret : we arrived so late in jakarta, the malls are all closed. and the next day we need to catch the earliest flight to go back.
i love jakarta city. it is a bit overwhelming due to the macet, but definitely, i'll be back.

flight tickets : KUL - CGK via Malaysia Airlines
accomodation in Bandung : Rumah Tawa
accomodation in Jakarta : Amaris Thamrin City (booking via Agoda.com)
transportation : Pak Budi [+628886007082]