Sunday, May 31, 2009

A Wedding Story (part one)

.
Menjadi pioneer dikalangan SG Girls yang mendirikan rumah tangga. They met when both were studying their degrees at UTM, Skudai. Jodoh panjang. I've known apek since UTM days, lepas grad dia ke Dubai bekerja, Ina di Malaysia, last year bertunang semalam mereka dinikahkan. Gambar-gambar dari Majlis Pernikahan Puan Shazlina Shaharudin dan Abdul Rizal Abdul Rahim di Bandar Country Homes, Rawang Selangor pada tanggal 30 Mei 2009 (Sabtu). Ina sangat cute dalam kenervousan yang melampau. rasanya mau patah jari2 dia sementara tunggu tok kadi bersoal jawab dengan bakal suami. hihi. soalan terakhir tok kadi selepas beberapa potong ayat dibaca oleh apek ialah 'doa perang dah hapal?' hikhik tak kuasa!!!
.
Kepada Ina dan Apek, 'Selamat Pengantin Baru', selamat menjalani bahtera sebagai suami isteri, semoga dikurniakan babies yang chomel dan bahagia ke akhir hayat. aku tau ina dah lama tunggu nak kawin ni. hahaha
.
.
gambar2 lain saya akan upload di Facebook ok!
stay tune for part two, XoXo :)
.
.

Saturday, May 30, 2009

wedding bliss

.
(this is an autopublished entry)
.
i'm on two days hiatus
stay tune!!
.
.

Friday, May 29, 2009

Food Review (kembali!) - Restoran Saba

saya baru balik dari Dinner Session with Geng! Min, Didi, Um, Mila and Me. Kali ini Restoran Saba, Cyberjaya. Rasanya dah ramai yang tau dan kenal restoran ni. Saya baru first time dengar semalam semasa TeeKaySYouKay sebut masa mesyuarat. Dah lama saya tunggu peluang nak makan makanan/masakan Arab-Timur Tengah. Asik tengok Peeja g makan je. hehehe teringin.

Alhamdulillah, malam ni dapat! yang bestnya kami berlima makan hanya RM70.00. puas dan sangat kenyang. selera membuak2 terbantut selepas saya tergigit cili padi. huhu. jom tengok menu dulu. yang kami makan dan minum ialah :

  1. Chicken Hanith with Rice - Mila (Nasi beriani-agak2 la + ayam dalam aluminium) sedap dan harganya RM 10.00
  2. Chicken Mogalgal - Min and I (cebisan halus ayam + tomato + cili padi) sedap, pedas dan harganya RM10.00
  3. Lamb Tikka with Bread - Didi (macam ala2 nan ngan tandoori!!) sedap dan harga RM15.00
  4. Maria - Um Liyana (bukan Maria Ayol tapi lebanese bread dengan inti!!!) muka berubah saat gigitan pertama, harga RM8.00 untuk 4 keping (or lebih kurang, lupa!)
  5. Shish Tawouk with Bread- Um Liyana (lebih kurang sama macam didi!) harganya cuma RM12.00
  6. Vimto & Barbican - Everyone in various flavour (barbican lemon - didi, barbican apple - me, barbican peach - mila)

gambar takde sebab sebuk makan dan kamera phone je. suasana gelap so tak best. tapi sebab korang, saya rajin gak googlekan!!!!

gambar2 adalah dari Google.com (dari blog-blog kawan2 kat luar sana, so credits to them k!)

lebanese bread

shish tawouk with rice

Barbican (gila sebijik macam beer!)


ni sedap cam sarsi/ribena


Sangat kenyang. Sedap, Murah, Puas Hati!!! cuma satu je, sebab kedai ni ramai gila pelanggan. kami terpaksa tunggu lebih 5 minit untuk dapat table. so pada korang yang nak layan Lebanse/Arabic Food, datanglah ke Restoran Saba di Cyberjaya. oh, nak tau lokasi....
.
Kedai ni di Persiaran Flora, bawah sikit dari Cyberjaya International College (if tak silap la)
.
Jangan lupa, sila lah berkunjung ke sana dan selamat menjamu selera. Happy Weekend Peeps!!!
.
.
xoxo ( ngantuk gila!)
.

Office Mode

.
malam semalam tido awal - penat kot

hari ni jumaat, lunch hour
.
yantie kat opis? hah! kebosanan...:(
.
kirim Hajar - McDonalds Chicken Nugget, Strawberry Sundae & Kertas A4 (kami ada masalah kertas yang kritikal, salah siapa? LU PIKIRLAH SENDIRI
.
meeting @ 5 p.m.
.
late dinner with the girls (maybe)
.
.
.

Thursday, May 28, 2009

sob sob

.
(picture credit to google.com)

.
to ACAP, Cheche akak Ronaldo Mesia, Kiera, Isz and all those people yang support 'the so-called RED DEVIL' - Man United, don't cry okeh. cuba next time!!!!
.
*sambil gelak besar*
.

Wednesday, May 27, 2009

owh.

.

.

.
.
oh my! these are killing me!!!!!
tolong, tolong can i get one of those leggings and one of those stilettoes???
please please let it be a miracle :(
.
(jika ada sesiapa nak menderma, sila buat pembayaran di Yunique Paradise dan alamat kan pada saya k.)
.
nak alamat? e-mail saya : yantie2g@gmail.com hahaha
.
.
(picture form Yunique Paradise - i'm loving every pieces they sell)
.
.

Tuesday, May 26, 2009

TWI-HARD'EST'


hehe move over harry potter, i am so in love with the vampire. oh Edward! :p. taklah, saya masih setia menanti keluarnya half blood prince, tapi skang ni masih tengah excited dengan twilight saga. oh here are few picture from the set of New Moon. Courtesy of PerezHilton.com (that'll explains the additional white lines...)
.




sangat tak sabar!!!
3 tiket akan dibooking (tambahan untuk seorang yang sebok nak join gak tu, yes you didi!!:P)
.
.

Monday, May 25, 2009

Sukan Tahunan Tabika Taska JPM 2009

i was the emcee for the event.
it involved the kids ranging from 3 years old to 6 years old. soooo CUTE!
lari kedek2. pendek je. hahaha..

Tarikh : 16 Mei 2009 (Sabtu)
Tempat : Padang Sekolah Presint 9 (I)

.
chomel kan?

view from the grand stand

bacaan doa oleh ustaz

perasmian oleh Puan Zai

baca ikrar, tengok si chomel yang kat belakang tu

dance, dance

the shirt was not part of the plan

adorable girls

cheering parents

why did i lost it?

with the teachers


Sunday, May 24, 2009

i am officially twi-hard

*everything are from google.com
(go to google.com and type new moon photos. as if la...;p)




new addition and the revenge lady
dakota fanning (Jane) and rachelle lafevre (Victoria)

the wolf pack
(from left: alex meraz (Paul), chaske spencer (Sam Uley) & kiowa gordon (Embry))


Cik Siti Aminah, i hope you enjoy browsing thru the piccas. tak sabar tunggu November! (i am blocking your date right away k. two seats at GSC Signature. hahaha)

is this true?

.
"when you treat a girl like dirt, she'll stuck to you like mud"
.
.

Saturday, May 23, 2009

bebel jumaat


oh, selamat pagi. saya bangun jam 7 hari ini. lewat pagi seawal jam 3.40am baru sampai di rumah. memandu dalam keadaan yang sangat mengantuk dan cemas (padan muka, sapa suh balik lambat sorang2!). semalam pulang dari pejabat seawal jam 8 malam. perjanjian dengan Encik Khair yang lewat 3 jam menyebabkan hati panas je. dengan berbaju kurung di The Gardens, bersama dengan kasut tumit serendah 4 inci, maka berjalan saya dengan Cik Adni dan Encik Hafeez.

pada sebelah tengah hari, Geng! wanita (Um, Lin, Didi, Min dan saya) makan di Johnny's Alamanda. itulah masa untuk kami bergelak tawa dan releasekan tension di kepala. mostly they laughed at me okeh. taktaulah kenapa, hari jumaat mungkin jadi hari sengal saya kot. apa yang keluar dari mulut aku semuanya lawak. hahaha. ntah! hik.hik.

oh, Encik Khair akan pulang semula ke Chennai bagi meneruskan tugasan yang dah diberikan hari Ahad ini. so semalam kami ada sesi perpisahan seperti biasa. oleh kerana saya terlalu letih, suara seperti angsa tersepit di tepi divider highwaylah. pada satu ketika saya tertido atas sofa tu, hafeez yang cuit suh bangun. hahaha.

belian hari jumaat? hahaha. kalau last week saya tambah koleksi quilt cover, minggu ni saya beli yang ini:





Body Shop Malaysia sedang SALE (saya difahamkan setahun sekali je). Papaya Bath and Shower Gel itu saya beli dengan potongan 80% (70% on sale + 10% untuk BodyShop Member) dan Lavender Relaxing Body Wash itu dengan potongan 60% (50% on sale + 10% untuk member jugak)

Pagi ini, ibu saya yang chomel bagi dua benda ni plak, hasil rembatan SOGO Warehouse Sale semalam. Each are tagged with the price of RM29.90. BeneFit okeh!!!gigit jarilah.

Bahagia bangun pagi2 macam ni. hahaha. eh oklah, Min dah tunggu kat bawah. dah janji nak g breakfast ngan budak2 tu. later korang!

XOXO

Friday, May 22, 2009

i am no fool ;)

.
Ooh, baby don't you know I suffer?
Oh, baby can you hear me moan?
You caught me under false pretenses
How long before you let me go?
.
I thought I was a fool for no one
But ooh, baby I'm a fool for you
You're the queen of the superficial
And how long before you tell the truth?
.
*meremang bulu roma teringatkan Edward Cullen dan Bella Swan*
.
.

Thursday, May 21, 2009

intai-intai

.
.
eh dik! nak lari mana tu????
.
this will be in the next entry...
nak teka? tekalah, kalau betul boleh la saya carik hadiah untuk korang.
hint : KERJA, EVENT KANAK-KANAK
.
(sebenarnya takde masa lagi nak update, malam sikit la - if sempat lepas tahlil)
.
.

Wednesday, May 20, 2009

panting...hard!

.
News and picture taken from http://omg.yahoo.com/
.
First Look: 'New Moon' Poster
posted by lawrence - Tue May 19 2009, 3:45 AM PDT

Edward, Jacob, and Bella are caught in a love triangle.

Attention all Twi-Hards!
.
.
Here's your first look at the official "New Moon" promotional poster, featuring a brooding Edward (Robert Pattinson) looking on as his love Bella (Kristen Stewart) embraces Jacob (Taylor Lautner).
.
MINOR SPOILER ALERT
.
After, Edward leaves Bella for her own safety, and she turns to Jacob for comfort. Eventually, Bella learns Jacob is a part of the wolf pack, the vampires' ancestral enemies. Will the young werewolf keep Edward and Bella apart?
.
END SPOILER
.
Production for "New Moon" is going on right now in Vancouver, B.C. However, fans will get a sneak peek of the "Twilight" sequel at the MTV Movie Awards later this month. Robert, Kristen, and Taylor present the clip live!
Need your RPatz fix before then? Then click here to check out photos of the heartthrob, including new shots from the Cannes Film Festival, where he just confirmed a fourth "Twilight" film!
.
Are you on Team Edward or Team Jacob?
[i've VOTED -- Min, ko tau aku vote untuk sapa kan?]
.
go vote here!

baby news

.
.
1. Carta Tumbesaran Kasih Mya. (Lin sent me this picture last 2 weeks and this video on last Saturday, Mya dah besar!!! hehe listen to her giggle) - Mya, godmother mu ini rindu lah. hik hik
.
video
.
.
2. Its a boy!!!! Tahniah to both Kak Julie and Abang Long. (Kak Julie safely delivered Muhammad Eimran Qilfi yesterday)

귀하의 새 아기를 축하 소년에
(in Korean means Congratulations on your new baby boy)


kak julie dan abg long masa birthday raha (tengah sarat), Muhammad Eimran Qilfi Syahidan
.
.
chomel!!!! tahniah sekali lagi, dapat gaji aati g tengok n bagi pwesent eh. hik hik (sure raha jealous!)
.
.