Wednesday, August 5, 2009

“I’m Addicted to Olay Game”

apapun yang terjadi, kita mesti rehatkan minda kita kan?
ahkon sama je cam korang, yang penting 'me time'. tak kisah korang suka buat ape.
tengok tv ke, baca buku ke,tido ke, layan jiwang ke, dengar lagu, main game...
ape2 je aaa. tapi untuk hilangkan stress skang ni, ahkon suka main ni.

haaa, sambil main sambil layan perasan cun sendiri ye kawan2.
senang je. macam main game online...Game ni adalah The Olay Game!
kat sini aku letakkan step2 untuk main game ni okeh!


1. Mula-mula korang taip www.findfairness.com. korang akan jumpa page bawah ni!


2. Korang register la dulu. sebab kalau dah main2 nanti, highest score boleh dapat hadiah. so masukkan la item2 yang diminta macam username, password, mobile no., birthdate dan banyak lagi. so lepas dah masukkan item2 itu tadi (jangan lupa email sekali ok, orang yang tade email takleh join uhuhu), korang perlu check inbox email yang telah di key-in dan perlu verify username dan password tadi. lepas itu dia akan bawa korang semula ke page di bawah ni. Masukkan Username dan Password macam biasa tau!


3. Page ketiga ataupun interface seterusnya korang akan jumpa yang ni. So bermula lah permainan korang. Ada 6 tempat yang boleh dikunjungi yang mengandungi 6 jenis game yang berbeza. Selain dari terus main dan mengumpul mata, korang boleh klik2 kat tempat2 tu dan dapatkan tips2 berkaitan fashion dan sebagainya. best sangat!


4. Contoh kalau korang klik mana2 6 item tu tadi, akan gerak lah ke sesuatu kawasan. dan dikawasan tu ada satu benda berkilat yang korang boleh klik untuk main game. contoh2 game adalah seperti di bawah ni:

Super Market
Basically korang jalankan model sepanjang dalam super market dan bagi dia vitamin dan supplement untuk kulit cantik!

Metro
Game ni plak korang jalan2 menuju ke Metro Station (stesen LRT la!) sambil2 mengelak dari panahan matahari seraya memakan vitamin. Lagi banyak korang makan vitamin, lagi sihat kulit korang!!!!!

Party House

This is my favourite game!!! Suka sangat main ni..hahaha senang gila nak main. hahaha cubalah. korang banyakkan eliminate vitamin, lagi banyak markah dan lebih sihat kulit. hiks.

So, cepatlah korang g main. Didi, Um, Aida, Adni, Encik Fendiosman, Pinat, Kiera, Eny dan yang lelain pun sila beat my score!!!!!! Jom la lawan saya. My score for the time being adalah 4498! so beat me guys. its only for my 20 minits of trying out the game okeh!!!!!Cari fairness anda melalui game2 yang best ini!


Oh, jangan main masa kerja!!! main lah selepas waktu kerja atau semasa waktu rehat!! atau pun malam2 sebelum tido macam saya! hik hik.



8 comments:

Anonymous said...

me too!
me toooo!!!!


hehee...






~coffeeaddicts~

thesweetlittlecat said...

aku pun layan beb.. :)

Lady said...

haha..tak sabar aku nak try~ tunggu malam kang! aku beat markah ko~ muahahha..

*saje je nak kaco ko*

khairabdullah said...

heh.. life has changed you into 'this' now?

swit@kon said...

~coffeeaddicts~

best kan?? :D

swit@kon said...

thesweetlittlecat,

gila aa benda ni syiok!

swit@kon said...

Lady,

ye sila la main.

swit@kon said...

khairabdullah,

i know what you are trying to say huhu
jahat!