Wednesday, August 12, 2009

it's the mask world



when i went home from the office around 8.30 last nite, i headed up to Precinct 2 Pasar Tani/Pasar Malam. aku seorang diri as Min already home and people at the office still got lotsa work to be done. So aku park kereta dan start jenjalan lah. everywhere i turn, 3 people out of 10 are wearing mask. gila lah. aku rasa horror sudah. orang semua dah takut dengan H1N1 (sebut H Satu N Satu ye adik2 bukan H One N One) yang aku plak boleh lagi berlenggang kangkung apetah lagi di area pasar yang ramai orang tu. mulalah dug dap. quickly i went up to the KopieSatu van and ordered for Caramel Ice Blended. ramai jugak. around 10 minits tunggu. aku pun dapat la air itu.

Cepat lagi jalan, nak carik makanan untuk dinner. pusing kiri, topeng. pusing kanan, topeng. waaaa takut. aku grab sehelai shawl kaler itam and continue carik makanan. sambil2 menikmati ice blended yang kaw itu (biji kopinya made in Malaysia ye)baru aku terperasan yang aku pun pakai mask la sebenarnya. hahaha. tak caya? tengok ni.

ahkon dan DIY mask

hahaha. sirius tak tipu. lagi best kot. sambil prevent dari virus jahat, kita boleh bau Ice Blended Caramel yang berbau harum dan menghirupnya adalah lebih nikmat. :D

so takpelah kawan2. saya ni tengah bz. tapi squeeze jugak hapdet ni. hahaha oke. saya nak g Kompleks Sukan Air dah ni. pada korang yang ada kemudahan tv di office atau yang duk di rumah tu, sila buka RTM TV1 jam 1 petang ni. ada live telecast Majlis Pelancaran Jalur Gemilang Sempena Sambutan Kemerdekaan ke-52. manalah tau nampak ahkon kan???!! so, later k sayang semua nya!!! take care. jangan bersin or batuk depan orang tau! sila pakai mask!! kat iffice ni dah 5,6 orang mc. huhuhu


Nota D(o)nut : Pakai mask sebab kesihatan takpe tapi it is sick dealing with people with mask (in other word, plastic). Keji hokey


8 comments:

~LIZA~ said...

hahahahahaha! u ni ada2 aje la :D tapi bagus jugak idea u tu..

adzsha said...

haha comel!

Anonymous said...

babe,
masa kiteorg kat kl last weekend - even smlm kat USM pn ramai btul org pakai mask.rasa ganjil la plak sbb kiteorg tak pakai. hahahaa...
kena jaga la skang ni. its getting worst!


take care, k!





~coffeeaddicts~

AFIQ zainal said...

hi dear...kopissatu sangat sedap...!!!

swit@kon said...

~LIZA~

idea itu tetiba datang. haha selepas tengok orang lain cam horror pakai mask

swit@kon said...

adzsha,

yeker? haha tengkiu

swit@kon said...

~coffee addicts~

sila jaga diri juga! mwahs

swit@kon said...

AFIQ zainal,

ye betul! mesti rindu bulan puasa ni!