Wednesday, August 19, 2009

small matter


lagi berapa hari je kita akan berjumpa sekali lagi dengan Ramadhan Al-Mubarak. sekejap je masa berlalu. rasanya baru je sambut raya last year. hik hik. and tak lama lagi jugak kita akan menyambut Kemerdekaan yang ke-52. di office makin busy la kami. dengan sambutan kemerdekaan yang tak tahu lagi comfirm atau tidak. usai sahaja sambutan di Bukit Jalil, the next day kena organise Majlis Berbuka Puasa (yang mungkin akan jadi 3 atau 4 majlis) dan selepas itu bermulalah sambutan Hari Raya Kelab (saya penolong setiausaha ye), kemudian ada 2,3 event yang wajib dilaksanakan selain dari kerja2 harian. November akan disambut dengan Hari Inovasi dan saya akan menghadap PTK selama 4 hari selepas itu.

dalam busy membusy ni, sempat tak kita tengok benda2 kecik yang jadi dalam hidup kita? adakalanya kita terlalu memikirkan perkara besar yang tak tahu impactnya sampai atau tak tapi kita terlupa yang perkara2 kecil dan halus inilah yang membawa kepada perkara yang besar itu tadi. contohnya. pemakaian mask di saat negara dilanda wabak penyakit. PHEI di office telah kemukakan banyak artikel yang mana di zaman Rasulullah S.A.W lagi telah ada keputusan berkenaan dengan wabak yang berleluasa ini. semalam di office pun dah laksanakan Bacaan Yassin dan Solat Hajat yang saya kira perkara yang kecil tetapi impactnya besar sekiranya semua kita sama-sama buat.

alamak, terbebel la plak pepagi ni. jap lagi saya kena menghadap bos la. takpelah. saya rindu berblogging sebenarnya. takde masa. tambahan pulak bila adik dah bawak lappie ke Shah Alam. huhu. takpelah untuk pagi ni saya tinggalkan korang dengan sepotong hadith yang dikongsi oleh Y.Bhg. Dato' dalam mesyuarat kami lewat petang semalam.

Riwayat Al-Bukhari dan Muslim yang bermaksud :

"Apabila kamu mendengar terdapat wabak di satu kawasan, janganlah kamu memasukinya, dan apabila kamu wabak berlaku di satu kawasan, kamu pula berada di sana, janganlah kamu keluar dari kawasan tersebut untuk melarikan diri."

oh, belum belum. ada annoucement. hari ni jugak Birthday one of my GENG! Girlfriends : Cik Siti Aminah!!!!
untuk tidak melupakan hari lahirmu (hik hik), here is something for you...

Some other folks might be
A little bit smarter than I am
Bigger and strong too
Maybe
But none of them will ever love you
The way I do
Just me and you, babe

And as the years go by
Our friendship will never die
You're gonna see
It's our destiny
You've got a friend in me

atie

me & Birthday Girl-Min @ Yoyol's Wedding

there you go, something small but wth big impact. boleh? hahaha. Min, sila belanja :P

ok bye.


1 comment:

ami wafa said...

what else can i say?
thanx a zillion, babe!

smlm nak blanje tgk alien in the attic ko sebok dgn klinik golf lak. tgk la kalau aku baik ati, mlm ni johnny's might be on me k!