Monday, August 9, 2010

minah gadget kejakunan

hi korang!
how your monday? mandom kah?
weekend? fun tak? saya hari ni ada potluck kat office. makan dan makan dan makan. kerana nak menaikkan berat badan yang dah tetiba kurang ke 40kg.

lately ni (minggu lepas) if korang rajin belek crackberrydotcom or apa2 webpage or even youtube berkenaan dengan latest gadget korang mesti perasan berkenaan dengan cerita Blackberry Torch 9800. lupakan kisah beberapa negara yang nak mengharamkan perkhidmatan Blackberry. yang pasti ada device baru dari blackberry!

remember my gadget freak entry? yeah. i'm a sucker for gadget also shoes, cute things, pink and Mr.P. bila sudah purchase my very own Blackberry, mulalah. keluar satu persatu. start dengan White Blackberry Bold 2 9700 selepas sebulan beli my BB. dayum!!! i hurts me so much. saya suka benda warna putih selain pink la kan! huk huk. menarik ok.

picture courtesy of Google Image 

menarik kan? kan? kan?
tapi takpelah. bukan rezeki. lagipun, bak kata seseorang, kalau putih dah bukan blackberry la kan?
itu je lah statement yang boleh pujuk saya. anyways. kalau nak tukar housing pun boleh je. pilih je nak kaler apa. tak kisah. siapa boleh buat? nama mamat genius ini adalah Eric. visit his blog and you'll found a ray of colours ya'll! go and customize your BB now!!! me, maybe later. birthday present untuk diri sendiri ke....:P


the very beautiful, slim, slider-touch-screen-with-qwerty-keypad blackberry torch 9800
(picture courtesy of Google Image)

and as i mentioned earlier, last week. Blackberry Torch 9800 was introduced. gigit jari uols. me likey! meh baca review dulu k. baca kat sini, sini dan sini. (banyak lagi tapi korang carik la sendiri k).my first impression? very, very slim. touch screen with qwerty keypad. slider phone. latest Blackberry 6 OS. and i heard Blackberry Torch 9800 wins every single test vs Blackberry Storm by far! nice eh? see the review video here.

tapi saya tak suka touch screen. but maybe i'll learn to love this device with the slider qwerty keypad? for sure i'm gonna miss the trackpad kan?

argh. berangan saja! mahu polaroid. mahu blakcberry torch. dalam mimpi saja la kan.
huhu. ok, saja mahu kongsi sama kamu semua!

bye!!!!!

4 comments:

thesweetlittlecat said...

have u heard about Malaysia is goin' to ban BB??? Wow, i was shocked when i 1st heard but BB will try to adjust their service for security purpose, if they did succeed, then the banning is over! if not success, ke Iphone lah nampak gayanya I.. huhuhuhu

swit@kon said...

thesweetlittlecat,

i'm keeping on track with the banning issue. hari2 aku akan buka news. tak kiralah BBC ke, CNN ke, even news from RIM sekalipun. ala isu2 camni standard la. bila dah semua orang pakai baru nak ada isu. we'll just see how. yang penting aku maybe tukar ke nokia je. no iphone for me. i think la.

didi said...

hihi

nasib baik aku x heran benda2 mcm ni iaitu alatan teknologi yang mahal

as long as i can make calls, sms, mms, listen to music, push email, take pics and now, giving me directions: thats all i need :)

swit@kon said...

didi,

dear. dulu nokia dan service provider jarang bagi service macam sekarang ni contohnya push mail dan sebagainya.

BB adalah optionnya.
bukan la penggila gadget je. ini adalah lebih kepada kemudahan bekerja. terrorist issue adalah satu perkara lain.

sebab tu aku tak pernah guna phone lain selain nokia. baru ni je guna BB. and it gives me kepuasan berganda. oh atau mungkinkah bertukar ke HTC Desire? jeng jeng