Thursday, March 8, 2012

iPad 3rd-gen, SBPA

news flash:

1. iPad 3rd Generation
apple launched the new iPad 3rd Gen. takde nama baru. masih ipad, generasi ke-3. penambahbaikan dari segi retina display, better graphic performance, better front camera, supports Japanese, the first 4G LTE enabled Apple device, 10-hour battery life. bila akan keluar kat Malaysia? we'll see. Ada sesiapa dah plan nak beli?? :)



*pictures from SlashGear.com

2. Pemansuhan/Pembatalan SBPA

Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam yang diperkenalkan pada 1 Januari 2012 telah dimansuhkan/dibatalkan pelaksanaannya. Pengumuman dibuat oleh YAB PM di PICC pada jam 10 pagi tadi. Kaki berdenyut hasil berdiri dengan sangat lama tadi. Haha. Berkhidmat untuk negara kan? Anyways, SSM ditambah baik, gaji diselaraskan dan kerja2 saya perlu kembali kepada SSM. COLA juga dinaikkan RM50. Oh, banyak plan nak kena buat semula ni.

(i) Berita Harian
(ii) The Star
(iii) NST
(iv) Bernama

oklah, itu sahaja berita hari ini. tidak termasuk banjir kilat yang melanda KL semalam.
jumpa lagi!
Happy Women's Day!

*semester 2 starts this weekend! bismillah

1 comment:

suhana azlin said...

tu la terkejut gak td bukak paper sbpa dah mansuh...huhu...

sure pegawai yg bersengkang mata buat paper sbpa tu bengkek kan?hihi..

but as u said, symp ;P