Friday, June 15, 2012

Movie 2012 : Kakek Cangkul


Hi korang.
Penah dengar Kakek Cangkul?
Haaaa. Saya pun baru tau pasal movie ni masa ke Surabaya tempoh hari.
Masa di Surabaya tempoh hari, malam selasa kami sempat gi dating kat Delta, Surabaya Plaza untuk tengok MIB3. Lama ok tak dating tgk movie. Last movie saya tengok adalah Smurf! haha. tah pape.
Tapi kami menonton MIB3. Tanak tengok cerita hantu.
Tapi entry ni nak cerita pasal movie hantu Indonesia. Haha.
Encik suami tau saya takut dengan cerita hantu, dia lagi mau takut2 kan. akibatnya kena debik bertalu2 lah. padan muka! pastu lagi mau sebut tagline cuuuu....mau kakek gali kuburmu tu berkali2. seram ok!
sebabnya? muka Kakek Cangkul ni horror kot.
Masa kami tengah tunggu nak masuk cinema tu, terperanjat ada patung Kakek Cangkul.
Kakek Cangkul adalah merupakan filem berunsur seram hantu. Tayangan dia pada 24 Mei 2012. Bila saya google2 rupanya di Indonesia, ini adalah cerita berkesinambungan dari  filem Nenek Gayung. Haaa. amik kau. suami isteri ok! :) Filem Nenek Gayung dah ditayangkan awal, if tak silap Disember lalu.
So, depa tak buat sambungan. Tapi buat kisah husband nenek plak jadi hantu. Haha
tengok trailer dia, nenek gayung macam lagi seram. mungkin selalunya hantu pompuan lebih horror dari hantu lelaki kot?
muahaaaahahhaha. berani tengok trailer je la.
macam nak carik cd la. so sesapa yang gi indonesia, boleh la kirim!
:)

 tagline kegemaran suami. ppfftfttftttt

 hah, ni la kakek cangkul. siap batu nisan :D

*eiiiikkkk, seram*



trailer : Kakek Cangkul (tagline seram : cuuuuu....mau kakek gali kuburmu...)



trailer : Nenek Gayung




hahaha. takut!!!
*larik masuk dalam selimut*


p/s : kakek dalam bahasa indonesia bermaksud atuk/datuk/grandfather :)




1 comment:

My Love.. said...

skrg seronok la masuk dlm selimut ada partnet #tahapa2

tp aku suka citer antu :)