Thursday, June 26, 2008

g.u.m.b.i.r.a

.

ai yem happi tudey..

hepi bcoz?? :



1. Channel Mini Mat Lumiere Compact Powder
2. Dior Addict 15mL
3. Carolina Herrera Splash 100 mL
4. MnG Adorable Gold EDP 50 mL
5. BLV Bvlgari 40 mL + BL + BW
6. Kenzo Amour 100mL
.
.
received my LeSportSac pouches - so cute!
(nak bagi satu pada girl la!)
.
*
*
H
A
P
P
Y
*
*
.
ooopssieee.. WE are happy!! yippie yeay yeay :)
.
.

my l(o)ve pr(o)f[i]le

i was bloghopping and saw this Star Sign Love Profile..try it, klik on the link at the bottom of this entry...(cam betul je..hik!)


Virgo - Your Love Profile
Your positive traits:

You're incredibly thoughtful and able to give your partner what they need most.
You are totally logical. You can deal with problems without involving your emotions.
A good work ethic. You'll do whatever it takes (within reason) to make your relationship work.

Your negative traits:

Sometimes you are so focused on your goals that you let your relationships suffer
You tend to be a perfectionist - and expect perfection from your mate as well
You are picky. So picky that you rather be single than with someone who has a few minor faults.

Your ideal partner:

Values success in life as much as you do
Fits a checklist of qualities you've been looking for since childhood
Like you, is more practical and realistic than romantic

Your dating style:

Active. You're a bit hyper, so you'd prefer a date that involved rollerblading in the park or hiking.

Your seduction style:

You may seem a bit shy, but once you open up to someone - you're totally uninhibited
You like to set the scene first - candles, music, nice sheets
A bit obsessed with cleanliness, you may want to shower first with your love

Tips for the future:

Soften up a little. Vulnerability is sexy - and feels great over time.
Lower your standards a little. Look past a messy desk or someone being five minutes late.
Praise your partner more. You make expect them to be successful, but complements are still appreciated.

Best color to attract mate: Navy blue

Best day for a date: Wednesday

Wednesday, June 25, 2008

HARI GAJI

.
hari ini Rabu, saya merasakan saya sangat bosan...pertama kerana Wan K takde seminggu, bercuti (sakan kan?!)..kedua, rakan2 saya yang lainnya sibuk dengan meeting - sehingga tiada masa untuk membalas email dan sms saya, umliyana plak kat PULADA (pagi ni dia naik Gunung Panti kot)..ketiga, saya dah breakfast dan tidak tahu nak buat ape lagi...da bayar bil, blog hopping, klik sana klik sini..tadi singgah kat kedai Moses, beli Reader's Digest 2 ringgit je (March 08 issue..hehehe) tapi bosan n malas nak baca..CLEO tinggal kat umah plak...ishh

bukak friendster, browsing profiles yg baru di update...kak zura baru balik dari US rupanya..gi honeymoon, bertuah badan dapat g Vegas, LA..hikhikhik cam best..saya plan nak honeymoon kat New York la plak...hahahaha :P kak, bila nak dapat baby ni??!!!

log in Facebook, pun tak syiok gak...no new updates..cuma saya tengok gmbr kawan2 yang g Jubilee Perak MRSM Terendak - Peeja, Ice, Jaja, Shawal, Nysya, Jonet etc..bergaya sungguh mereka...heee

erm...da berhari2 saya teringin nak makan sushi..bila tanya diorg, jawapan nya keciwa...money constrain blum gaji, takde mood nak makan sushi (kena ada mood eh?), ada plak da sampai depan Sushi King tekak nak makan nasik la plak..adus, makan sorang2 tak best, nak tapau nanti sushi jadi mushi..tak best..takpe la..saya tunggu Budak Acap itu balik dari Penang wiken ni ajak dia aje, mesti mahu..oo ye pagi ni dia ada satu paper..Gud Luck Dik!

erm...wiken?nak buat ape eh wiken??(tolonglah Yantie!!!hari ini baru hari Rabu okehhh)..ada orang tu nak balik AlorStar, nak g wiken getaway tak jadi plak..erm macam nak g facial n betulkan rambut..Di, jadikah plan kita tu???Ade jugak rasa nak g main ikan kat kaki di Pavilion (Pavilion lagi?) tapi takde member nak melayan..........


aduh, tolongi aku...tuhan, hilangkan rasa tak best ini!!


*!)#*$%#$&%(#$&#!!!!!


.
.


Tuesday, June 24, 2008

my pink entry

.
.




"i got a suprise for you and i want you to blog about it"

itu lah yang dia kata pada saya rite before dia took out the huge bag that contained a cute shocking pink box tied with a same large shocking pink ribbon.


i'm in love with the heavenly smell..ermm saya sangat suke!!!!!

thanks, thanks A LOT!

.

.

Monday, June 23, 2008

a new start on life

.
.
last Sunday nite, i went to The Summit, Subang. tak boleh tahan...sebab series ni baru je start Saturday nite kat ntv7..tak bleh tunggu n tak sabar..i just grabbed it...lepas ni Gossip Girl plak..hehehehe yeay! Chuck da habis..sambung Private Practice plak...erm my sexy chiropractor.. :P
.
.

mo[i] Sunday

.
.
Salam.... :)

banyak la plak benda yang nak diblogkan lately but i tahan je..hehehe now i nak cite how i spent my day yesterday - Sunday!

645am - da bangun (yes, i woke up early on Sunday!), mandi n trus g Equine to fetch Um. kan dia nak g PULADA..

750am - arrived at INTAN Kiara. tunggu bas
830am - gerak balik. singgah McD, beli hotcakes yang sangat sedap..balik makan n lepak online.

1pm - didi sampai n gerak ke Wangsa Maju..panasnya MasyaAllah..tak tahan..Wedding start kul 1230-330..so sesampai kat Pusat Wakil Rakyat (PWR) masa tu pengantin baru gerak menuju ke meja makan untuk makan beradap. Met few of 22006's. Ila MOT, Ika SidB + bf, Idris n wifey and Effie. Tak lama lepas tu barulah yang lain-lain sampai. Maya, Nad, Kezoo, Sheena n hubby, Tok Wan n An. Ayol call beribu kali tanya tempat kat mana, padahal dia dah sampai pun kat NZ. Ayol, Ayol...Hilmy plak kesorangan dari Pinggiran Putra..taktau jalan. me n didi nak balik da, baru dia sampai. anyway, antara gambar2 yang sempat disnap semalam...

SELAMAT PENGANTIN BARU FALAH & ADRIZA!!!!
.

pengantin - makan beradap, me n didi (camwhoring session), the 'Aces' n pengantin

.
330pm - panas, Najeeb yang kebetulan ade kat area tu, singgah kat PWR n lepak tengah panas with me n didi (nak jumpa didi la tuh, menyakat hehehe)sempat jumpa Hilmy sebelum balik. singgah Tesco Taman Midah beli Big Apple..yeay!1 Dozen Donut for me!!

415pm - TIDO, bangun, mandi, mengVictoriaSecretkan diri dan turun bawah hantar 1/2 dozen Big Apple yang dikirimin hehehe ...

itu je la kot for now...
buhbye dearies...

*******
.
.

Sunday, June 22, 2008

made of honour ke maid of honor??

.
semalam hari sabtu, seperti biasa saya ke office..5S tu still tak settle..pening da kepala, dengan carta la ape la...:( before ke office around 730 am saya sudah bergerak ke KLIA. kawan saya yang selalu g obersea tu balik dari Paris. transit kat London, so flight dari Heathrow la..

petang plak saya ke pavilion..(again!i'm addicted la...HELP)..tapi kali ni saya berjaya menahan diri dari membeli J.Co Donut..walaupun hati meronta-ronta memohon agar kaki ini melangkah masuk ke J.Co, tapi dengan keramaian manusia yang tahap dewa, ku abaikan sahaja niat di hati.

park di Star Hill Gallery (tips : parking kat Star Hill Flat Rate = RM5, tak macam kat Pavilion per hour, tapi jalan sikit la eh)..jalan la kitorg..perut masing-masing dah berlagu, makan la kat Food Nation bawah tu...terasa kaki macam dah lain macam..pedih..rupanya dah melecet..dah tau kasut yang saya pakai ni memang senang nak melecet, tapi sebab nak nampak kiutnye pasal, pakai jugak...baru 10 minit jalan da sakit! terbantut selera makan sebab kaki pedih hehehe (oh ye, saya makan gingerbeef fried keuy tiaw!)

pas makan, cepat2 kejar masa utk tgk movie..blum pun separuh, kaki saya sakit...baru masuk Mandarina Duck tgk2 luggage, saya tah tahan..bukak buckle untuk releasekan ikatan tali tu kat kaki..tapi bila jalan buckle dia jatuh plak..bunyi kluk klak, kluk klak...

tak bleh jadi, i drag my fren to the next level n masuk Padini Store..try, try n try...i bought a new pair of leather loafer...hehehehe Vincci+..its my 3rd pair tau!!!!!YEAY!!!harga RM199.90...haha

takde plan okeeeee nak beli kasut baru n pemakaian kasut yang mencederakan saya itu bukan disengajakan....

lepas dapat kasut baru, barulah saya jalan dengan laju dan tenang..fall in love again with the SHOES!!! aaaaaaaaaaaaaaa indahnya jatuh cinta sekali lagi.....hehe - tapi kecewa jugak sebab ALDO and NINE WEST sale rupanya semalam...lepas tgk movie baru lalu kat dua-dua kedai, sempat masuk ALDO je, NINE WEST da tutup :(...takpe..next time!

inilah kasut yng telah mencederakan pergelangan kaki saya :D

ini kasut penyelamat saya

harga asal RM199.90 itu sebelum less 70% la hehehe

itu la cerita kasut baru saya...

*oh ye,lepas je beli kasut saya g tgk movie...
yang McDreamy hero nya tuh..comel je...biasalah chic flick!
Made of Honour ke Maid of Honor ek???confuse laa..
Selepas saya meng'GOOGLE', saya dah dapat jawapannya....its MadeOfHonor!!!


k lalings semua.............l8er!!!
*muachhhs*
.

[ Tagged ]

.
.
Adalah dengan hormatnya saya diarah untuk menarik perhatian tuan kepada tag dari Encik Abang Zaha...


1. Nama timang-timangan oleh orang tersayang?
Families : Aati - hanya yang rapat betul2 je call me with this name.
Others pleaaseee stick to yantie okeh!hehehe
pelik la panggil banyak2 nama...

2. Anda seorang yang…
talkative, hyperactive, smiley, big hearted, kaki shopping - online dan juga menerusi tingkap, gilakan kasut, senang sayang sama orang, gedik (khai kata!), kuat makan, sering mengidam benda2 sedap, suka berangan benda2 best, selalu dibuli, suka buat lawak extreme (min kata), disorganized (um kata), selalu over-excited dan gumbira tak tentu hala...suka sebut 'CHOMEL' termasuk la nampak makanan yang dihias dengan hiasan comel, got it??

and the list continues..

3. Insan teristimewa:

my precious families and friends

4. Makanan dan minuman kegemaran:

Kegemaran kan....ermmm

Makanan - J.CO Donuts!!!!, Kambing Panggang, Lo Hor Fun Penang Village, Ginger Beef Keuy Tiaw, Ice Cream, Cake..banyak la yang saya gemari sebab saya suka makan!!

Minuman - segala yang mengandungi caffeine (coffee, tea, nescafe, coke bla bla)

5. Favourite colour:
black

6. Favourite song:
anything suits my ears and make me move what my momma gave me! ;p

7. Siapa yang selalu buat saya gelak?
ramai..tapi kalau hari2 dan tiap masa >>>> my 8 friends (you know who you are!) and yes, you khai!

8. Sikap yang buat anda stress:
lemah gemalai tak kena tempat, degil tak bertepi


9. 3 benda yang selalu ada dalam bag.

(saya bawa handbag, lagi besar lagi best!)...dalam tu saya sumbat segalanya ;P, 3 paling penting ialah :


- wallet

- my handphones

- gugusan kunci (house keys, car keys, office key)

10. Kali terakhir anda beriya-iya menangis…
aritu masa gado ngan demok - last week kot

11. Perkara paling lucu atau memalukan dalam hidup anda…
Form 3 - saya jatuh longkang (pose baring ok!) sebab gatal g jalan atas kerb yang kecik tanpa menyedari ada besi terkeluar yang disorok oleh rumput2 kering!


12. Tag 6 orang rakan2 ku…

1. umliyana - kalau ko tak paham tag ni ape lagi aku taktau la nak kata, tapi ko kat PULADA..erm..balik nanti la k!

2. didi - i knw u r on ur way with the previous one tapi rerajinkanlah diri untuk yg ke-2 ini ye!

3. khai - tag kedua kalinya selepas oleh encik abang zaha

4. adni ariff - sila lah yeee

6. cik nisha - sudisudikanlah

dan juga sesiapa yang nak buat k!!!!

ok kawan semua, till the next entry...
.
.

Friday, June 20, 2008

alasan = [ saya kehabisan perfume ]

.
VERA WANG BOUQUET
.
.
Bouquet:
A lush bouquet symbolizes the perfect union of nature and femininity.
A fresh green floral, Vera Wang Bouquet captures the magic and beauty of a radiant, modern bride.
Spirited and romantic, it's a bouquet that blooms to perfection.
The scent opens with dew drops, accented with a delicate blend of radiant Sicilian bergamot and black currant leaves.
The luminous heart blooms with notes of paperwhite narcissus and honeysuckle for a feminine floral sensation.
The base of the bouquet is a warm embrace of lavender, Moroccan cedar and white iris root.

Notes:
Dew Drops, Radiant Sicilian Bergamot, Black Currant Leaves, Paperwhite Narcissus, Honeysuckle, Lavender Musk Accord, Moroccan Cedar, White Iris Root.


Style:
Pretty. Inventive. Inspired.


this is the latest from VERA WANG..shud i buy it or not????Planned to buy Vera Wang Princess tapi ni terbaru..dah ada kat Malaysia ke eh?

(*wink*wink*...ada sesiapa nak bagi untuk birthday? hehehe)

*for more review, Goggle it guys...lagi baca review lagi cam nak je
.
.

Dorsia, it's raining man!

.
.
cerita entry ini cerita semalam..
tak sempat la..
walaupun aduan kepada kawan2 yang kerja takdok..
pada dasarnya kerja 5S memang SANGAT banyak...
(pasal 5S, i'll tell u guys later about 5S!)
i balik je dari opis g Alamanda buat gathering reramai untuk um
sebab dia nak g PULADA this Sunday..i hope she'll survive a week of hell :(

petang semalam g tengok dorsia JPA kat opis Mines
Dorsia.. mende?
i taktau...mangkuk sia tau la
Dorsia tu rupanya sistem almari..
yang boleh slide tu...lebih jimat space untuk sistem filling
kami g buat lawatan sebab nak implement kat our office...

me n wan gerak around 3, tak sampai kul 430,
kitorang da turun bawah balik
hujan sangat lebat
sementara tunggu driver....


clockwise : titisan hujan lebat kat bumbung foyer > gmbr pokok sebatang dalam pasu tu cam best..cantekkla, i just wanna have a shot of it! > Wan posing kat tgh2 foyer, batek ijau, blakang ijau...BLEND! > erm, dalam kereta, dia tido tak sedar diri..otw to Putrajaya..zzzzzzzz

itulah alkisah saya dan teman merangkap partner saya di opis..Encik Wan K..
Sejam bersama Dorsia!
Selamat Bercuti!!!!dun miss me :P
.
.

Wednesday, June 18, 2008

indahnya bersamamu

[ CHUCK ]


"he's the geekest of the geeks"
"he's the genius among the other geniusses"

Dialah Chuck Bartowski,
si dia yang menemani malam-malamku masa ini...

*credit to UmLiyana kerana memperkenalkan kami berdua ;p
.
.

pag[i] yang gelap



last nite, around 1145pm just before i closed my eyes and enjoy the beauty of sleeping, i got a call from my dearie dad...(terkejut jugak sebab dia baru je keluar nak ke office dalam 5 minit before)...
.
"tie, awak ada langgar ape2 ke?"
"takdelah, kenapa yah..."
"erm lampu signal awak pecah ni.."

(saya sudah sangat marah at this point, ok!!!!!)

"takpela, esok atie tengok"



this morning, i am so eager to check on the damaged signal lamp. nk tgk ada tak kesan cat kereta B0Do yang sesuka hati melanggar baby saya..

ini keadaan baby saya - nampak tak pecah tu??

sakit hati la...baru je overhaul engine, belum pun kereta saya cecah mileage ke-1000, dah ade plak kes suka2 hati mak bapak langgar kereta orang!!!!

sejak makin ramai penduduk kat area rumah ni, makin buruk kereta saya..ade satu pagi weekend, saya turun bawah nak beli paper n breakfast, nampak sorang budak (dalam 5 years old kot) tgh main kereta mainan dia atas Satria milik penduduk kat situ...
Hello???kul 8 pagi, hari ahad, ko main keta mainan ko atas kereta Satria orang!!!! OI MANA MAK BUDAK NI???????Saya ni tak suka nk marah budak2 sesuka hati, anak orang plak tu (tapi saya garang k)so saya jengilkan mata, mencicit dia lari g tempat lain!tak elok la macam tu...patut educate budak2 ni, mana boleh main kereta mainan atas kereta orang..habis bercalar..tak larat nk g polish da..tunggu la pindah tempat lain saya tukar la kereta baru....


lampu signal pecah....duit lagi

*sigh*
.
.

Tuesday, June 17, 2008

p[i]ndah??

ergh...

aku baru je didatangi oleh orang2 yang mencadangkan kami seseksyen utk bertukar ke blok lain...

menciknyeeeeee

ni yang buat aku nk lari jauh2 dari sini nih...


"SYMP"

*sigh*

tag ini siap akhirnya...

.
List out the top 5 presents you wish for:



1.A New Laptop
Mac Book Air - is it too much??hihihi

2. Portable Broadband 3G Modem

3. New Bedroom Set

4. Money

5. A Superliciously Hot 25th Birthday (came with all those above n other pressiesssss)!!!!


List out the reasons for your choices:


  1. My Uni PC is covered with cobweb and i dun have a monitor..so i am currently using that old and slow hp lappie..i am desperately need a new one!

  2. Despite having my streamyx line at home, and my UMobile 3G Connection within Klang Valley area, i want to be connected to the Internet 24/7 (blehkan...) Afterall, who doesnt have Portable Broadband 3G Modem these days??? *duhhh*

  3. Owh, this is a must...my room is in a mess!talking about it make me feel nauseous..brrrr

  4. (need to have reasons also???) ala, price hike, credit cards debt, more shoes..need i say more??

  5. i think i deserve a Superliciously Hot and Kewlest birthday this year. 25 is a big number for me okeh!!!
The person who tagged you are

CikNisha + Encik Khair (dia asik ingatkan keberhutangan ini) hehe

5 impressions of him/her

Her (Cik Nisha)


  1. Sweet
  2. Cute
  3. Enviromentalist
  4. Garang
  5. Baik ok!!!!

Him (Encik Khair)


  1. Realistic
  2. Diplomatic
  3. Shoulder to cry on
  4. Punching bag ready to be punched
  5. Pemiutang untuk penghutang2 (hahahaha)

* Both are my x-PP, i'm closer to Encik Khair and i spent time more with him than her, tapi i know Shasha also!!!

Most memorable thing he/she has done for you


A LOT - both of them...hehehe DPA la especially...remember??


Most loved invention


Internet?Shoes?Internet? erghh confuse...i'll go with SHOES!!hehehe


What do you despise most


Liar & Heartbreaker


6 ppl you wanna tag

  1. Didi - saje je la...aku nk tau gak ape ko nk
  2. Um - ko free kan...
  3. Eny - buat la eh kalau ko tak bz..hehehe

tu je la...min, ko buat le satu blog...aku tau kau tulis lebih hebat dari aku..hehehe

TO CIK NISHA : ampun dan maaf ye...satu : kerana lambat pulangkan tag (haritu, saya yang beriya2 kan..hahaha) dan kedua : kerana tak dapat ikut ke Singapore utk shopping2 itu...huhuhu



*nota : tiada kena mengena dengan yang hidup atau pun yang telah meninggal dunia..hanya sekadar suka2 okeh......
.

Monday, June 16, 2008

playing hide and seek

.
.
penah tak korang rasa 'LOSER' bila carik benda, or nak jumpa org, tapi korang sampai awal gila..tempat tu masih belum bukak lagi, orang pun takde..
yang ada cuma orang2 sekitar area tu..dan bila korang mula je berjalan2, orang semua pandang..
terasa tak 'L' diseluruh badan...
sebalik dari rasa ke'L'an yang melampau, i feel like i am Most Wanted theft..
yela, orang pandang dua, tiga macam...suspicious je...hehehe
yeah, pagi ni i am so excited to get my PosLaju parcel that had been sent by pumpkin (last Friday da sampai, tapi takde orang kat rumah!)

so..let the pictures tell u the story eh...

jumpa yang 2 ni je...pejabat pos mane menyuruk???
cantikkan??i love love love love Putrajaya
Ha, macam da dekat..

turun tangga plak...

huhu, 8.30 la plak...(masa ni kul 8.00 kot)

.
.
.
.
.
.
cuba teka...saya tunggu ke tak?? hehehehe

tunggu la...hasilnye.... ni dia



remember, the previous entry about pumpkin? i bought something from Nadia, the owner of the blog. hehehe, tau tak pe saya beli ape...ni dia >>>


COMEL!!! bohemian dress - chocolate caramel!!
.

Sunday, June 15, 2008

office di hari sabtu (dan ahad)!!

.

alooo
all weekend aku spent masa kat office..
sabtu dan ahad..(not whole day la, half day je)
start on Saturday, gi breakkie ngan Min kat P8...makan nasik lemak yg super delicious.
g JPJ, anta Min n terus gerak ke office. kunun2 nk la singgah Post Office g redeem rebate road tax...waaaaa sangat panjangnye beratuq!

oo ye, tujuan utama bekerja di hujung minggu - ...Gotong Royong uols
.
.
erm, aku volunteer utk jaga bahagian labelling..
padan muka ko!! orang lain da siap kemas, ko yg hegeh keja tak siap2 lagi... :(
dalam kul 3 aku g KL, amik mak n terus pecut g Sri Gombak, malam jalan2 kat Pavilion
(haaa, sebab aku tak jadi g jumaat tu, menebus la di hari sabtu utk makan J.CO...hahahaha)

ahad plak kejap je, sebab aku sampai opis, tup tap tup tap, Cik Bos dtg n bitau 'yantie, macam takde pape, saya balik dulu la ye...'
aku settlekan sikit2, terus menonong balik jugak...
tido, bangun kul 6, ajak Min g Alamanda...beli2 barang sket kat Cold Storage...
aku buat Penne Bolognaise...
Min makan Penne, aku makan nasik+sup ketam haha

itu je la hujung minggu aku...owh esok aku semangat nak amik parcel pepagi...
tak sabarnnye!

.
.

Friday, June 13, 2008

[i]klan kejap

.
.
hey guys n girls....

thousand apologize eh...lately, workload has been rising up like a shooting star..meeting, buat minit, meeting lagi, paperworks....uuuuuu tension gak, but i still manage to bloghopping and online shopping plus chatting at home after work!
tell you the truth, i can't live without my streamyx..hahaha (gila addict! :P)

anyways, intention utk blog kali ni ialah untuk tolong promote Salun makcik n kazen aku. baru je bukak last week (if i'm not mistaken...)

Mak Teh aku ni memang pakar sedari dulu lagi bab2 facial n urutan. Turun plak minat pada kazen aku, Dilla yang memang tangan dia bab2 rambut sangat miracle....dia pun bleh buat facial tapi minat dia lebey pada rambut..Harga SANGAT berpatutan ok...so u guys yang kat area Wangsa Maju, Setapak, Melawati bleh jenguk DYZZA Hair & Beauty Salun...here are the details...



For Your Hair :
  • Cut n Wash RM 6- RM 12
  • Wash n Blow RM 10-RM 15
  • Wash n Cut RM12-RM 18
  • Colour RM 50-RM 100
  • Rebonding RM 80- RM 150
  • Treatment (Gugur, Rosak, Kelemumur) RM 35- RM 55
  • Highlight RM 20-RM 50
For Your Face :
  • Normal Facial RM 35
  • Treatment (Collagen, Pigmentation, Open Pores, Whitening) RM 50
  • Make-Up - Day n Night RM 35- RM 40
For Your Body :
  • Sauna RM 20
  • Body Scrub RM 35
  • Lulur RM 35
  • Manggir RM 35
  • Mandi Susu RM 30

For appointment and further inquiries go visit :

Dyyza Hair & Beauty Salun,
103, Blok B1 Seksyen 4

Wangsa Maju
(berhadapan dengan Medan Selera, Seksyen 4)
930 am - 930 pm

kalau nak no phone my kazen for appointment, let me know k...i bagi phone no. nanti!

ok peeps, have fun! pegi tau jangan tak pegi!
i'm going this saturday (insyaAllah - tapi blum buat appoitment pun :P)




bye bye..i'm off to pavilion.....oh J.Co me love...i'm coming!!! :)

Thursday, June 12, 2008

* p u m p k i n *

.
.
i just can't wait!!!!

i bought something from my dearie pumpkin last tuesday!!!! uuu tak sabar nak tgk parcel ni sampai......



*********

Tuesday, June 10, 2008

weekend getaway :: Siri 3 - BBQ Nite

.
.
lepas semua bangun dari tido ptg tu, kitorg mula berkemas-kemas untuk ke pantai for our BBQ Nite...cadangnya kat Teluk Kemang, tapi jem gilos sebab ade pasar malam kat Batu 4 tu... kitorang benti kat mayang sari je.. (mayang sari eh?ntah aku lupa)

laut kat situ sangat cantekkkkkk!!pasir putih...bersih...

tapi takde LAMPU!!!!!

makan bergelap la semua orang....yang tah hape2 nye...tukang BBQ (lelaki2 macho tu ler, boleh tak lupa nak bawak starter...)....

jenuhla ngan angin sepoi2 bahasa meniup mati kertas2 surat kabar yg dibakar oleh depa!nak patah balik ke Glory dalam 5 km la jugak (sebab minyak naik-semua senyap je bila tanya sapa nak balik otel amik starter!)..last sekali, aku n min yang gerak naik kete gorgon...otw tu ade dua eksiden...ngeri tgk kepala darah2 terbaring tepi jalan!!

anyways....ni gmbr2 untuk malam tu----->


sumbat ketas surat kabor tu Ayol, Mila...sape suh p tinggal starter kat hotel!!!

bahan2 utk memulakn sesi BBQ

kotak penghadang angin ciptaan cheche



lalalala...sukati la korang, aku makan twisties.. :P



walauapepun rintangan, tak kirala angin ke...tak cukup sok kabor ke, akhirnya...makan!!!!


thats my plate....malam tu saya makan 2 ketul ayam yg besar dan potato salad yang SANGAT BANYAK!!!! Max balik malam tu jugak sebab da janji ngan member katanya...takpe la..so long we had our fun for a day kan!!!Kami bertolak balik ke Glory semula n tido!!!waaa esok nk balik da ke????


Bfore balik......

Um, Min, Moi, Didi
sayang korang! Lin, wish you were with us!!!


Duffy - Warwick Avenue

.
.

When I get to Warwick Avenue...
Meet me by the entrance of the tube.
We can talk things over, a little time...
Promise me you won't step outta line.
When I get to Warwick Avenue...
Please drop the past and be true.
Don't think we're okay, just because I'm here...
You hurt me bad, but I won't shed a tear.
I'm leaving you for the last time baby...
You think you're loving but you don't love me.
I've been confused outta’ my mind lately...
You think you're loving but I want to be free.
Baby you've hurt me.
When I get to Warwick Avenue...
We'll spend an hour, but no more than two.
Our only chance to speak, once more...
I showed you the answers, now here's the door.
When I get to Warwick Avenue...
I'll tell you baby, that we're through.
I'm leaving you for the last time baby...
You think you're loving but you don't love me.
I've been confused outta’ my mind lately...
You think you're loving but you don't love me.
I want to be free, baby you've hurt me.
All the days spent together,
I wished for better,
But I didn't want the train to come.
Now it's departed,
I'm broken hearted, seems like we never started.
All the days spent together,
when I wished for better,
And I didn't want the train to come
You think you're loving but you don't love me.
I want to be free, baby you've hurt me.
You don't love me,
I want to be free,
Baby you've hurt me.
.
.

Monday, June 9, 2008

weekend getaway :: siri 2

around 9.30 am baru semua orang mencelikkan mata, tukang masak comel dengan pantas memulakan aksi jari-jemarinya...menu untuk pagi itu, Scramble Egg with Sosej & Gardenia Bread..asyik sediakan makanan, air ape pun tarak - hehehe minum mineral la jawabnya!

rancak jari kiyut si tukang masak menghiris sosej..



breakfast kami!nyum!!

lepas makan, mengadap bahan2 utk dibbqkan malam tu...
kekenyangan, sementara kitorang buat potato salad, yang lain sambung membongkang...
dalam kul 10 camtu, tukar baju, off we go to Tanjung Biru (tempat aku g kecik2 dulu sampailah kecik sekarang..hahaha)...diorang nak g ke Teluk Kemang, tapi punyalah ramai manusia...sampai2, carik port untuk um dan max lepak (um takle mandi laut, aku tak sure plak kenapa...max plak sehelai sepinggang-takble tolong..dia terlalu GORG untuk pinjam baju ayol)





sampai kul 1 lebih jugak la kitorg mandi manda...lama dah tak buat macam ni..walaupun OBS ada laut, tapi masa tu seksa je rasa..tak sempat bersuka ria...bilas badan, tukar baju bersih, gerak balik ke Glory semula...sebelum tu kitorg singgah tapau lunch kat gerai tepi jalan...

dan settle makan, zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz


to be continued......bbq nite!!!!!!!!!!

Sunday, June 8, 2008

weekend getaway :: siri 1

haiiiii fwens.....

kinda miss u guys, but weekend ku kali ini sangat menyeronokkan..

the last time i had my free time with my clique was during DPA...tapi weekend ini kami bersama lagi setelah berbulan tak lepak...kali ni kitorang berjaya untuk ke Port Dickson for our first holiday. ini wajib dibuat at least dua bulan sekali kerana bebanan kerja yang membekukan sel-sel gumbira dalam otak...

tayar 2 kereta (pesona & honda civic) bergolek tepat jam 9.00 mlm. Pemandu nya, Didi dan Yasser. Jalan agak sesak, mungkin masih ramai yg nak balik kampung or bercuti memandangkan cuti sekolah yang tinggal 3 hari..

didi - pemanduan berhemah (128 km/j)

kami check in dan trus g makan...kereta yang tersengguk akibat kerapatan antara satu sama lain menyebabkan kami lapar giler!! ayol being so nice, i got to drive WRF 6060...hahaha nice!
saya terasa macho! hahaha
:P



bakal.......
mila dan um

menu malam tu, Siakap 3 Rasa, Tom yam Campur, Telur Dadar, Sotong & Udang Goreng Tepung and sayur (kailan ke, sayur campur, tak ingat!)...makan, makan dan makan...

total dinner malam tu RM 83 (if i'm not mistaken la...)gila murah!setttttttap plak tu!
kami chow balik ke Glory semula, diorg layan movie...aku lepak dengan walkman n buku.hehe

max sampai malam tu around 2am, sebab dia sesat...i fall asleep around 3, itu pun setelah membebel dengan didi....esoknye bangun awal!aktiviti air!!!!!YEAY!
i'll stop here for now...sambung later k!


sneak preview 4 next entry....


... ke Pantai Tanjung Biru......

Friday, June 6, 2008

(o)le (o)le



seronok tak kalau pegi jalan2/kerja kat obersea???

erm maybe kalau jalan2 tu seronokla. kerja pun seronok jugak cuma penat dia lebih sikit dari yang pergi berholiday....

tapi paling best orang2 yang diingati oleh mereka2 yang g outstation ni la...contohnya seperti saya! saya takde la ke mana2, cuma ke Langkawi, Terengganu, Perak, Penang...dalam negeri la lagi kan.(Sarawak pun aku tak penah cecah!!!hehehe).

Walaupun saya tak ke mana2, tapi saya ada ramai kawan2 yang baik2 semuanya. Kalau ke luar negeri atau ke luar negara, pasti ada (o)le (o)le untuk saya...

for the past week, i received this :

From Jakarta, Indonesia :



two cute dresses with Indonesia Batek motif


i like the buttons detailing n the cute scarf
(kena ikat kalau tak dia cam terbukak)


the purple dress yang ade 2 poket yg kiut dan bleh ikat kat bawah jadi bubble dress


From Cebu, Philippines :

kawan aku cakap kat Cebu mangga, gitar, selipar memang trademark la..
oppssie, lupala, i got a t-shirt oso..with colourful slippers design!nanti la update later!

From The Hague, Netherlands:

Mini Caramel Filled Wafers...
membaca introduction kat atas kotak tu pun dah terliur!!!
this going to be my breakfast for today! YEAY!!


Bukan ni je (o)le (o)le yang saya dapat, banyakkkk lagi...tak terkira rasanya...yang Lin beli dari Sydney, masa dia g honeymoon dan banyak lagi...bila ade masa, saya cerita lagi k!


Many, many, many, many thanks to my dearie frens yang masih ingat kat saya walaupun berada di luar negara...
i miss my dearie fren, Yani Kecik yang ade kat Korea skang...da lama da...3 minggu dia kat sana...



"Yani, kalau ko bace blog ni, BALIK AAAA CEPAT!!!!takde member nk lunch la!!!! "

untuk pagi ni, ni dulu ye....hehehe malam ni saya akan jalan2 ngan kengkawan saya...nanti saya bitau!


** eny, (o) tu kiut kan....macam donut!!!!!

Thursday, June 5, 2008

t(o) cl(o)se (o)r n(o)t t(o) cl(o)se

this morning while driving to the office listening to Mix.fm (aha, but stil Fly.fm the best!)...

they had this discussion about the fuel price...

apart from discussing the same thing over and over again - contohnya kat MHI pun cerita pasal minyak naik, kekesalan rakyat berkenaan perkara itu, cara-cara untuk overcome kenaikan segala2 harga (makanan, tenaga etc)...the deejays came out with the topic of closure of Shopping Complexes and Malls, 24 hours outlets earlier (macam kat obersea). Katanya untuk membantu menjimatkan tenaga...

Tak pastila benda ni jadi isu dalam paper ke, sebab sampai waktu ini, aku masih belum pegang pun paper ari ni (termasuklah The Sun)..NST ade dalam keta..nak bace online macam tak feel sangat.







one of the deejay said, it is better to close all the mamak restaurants and drive thrus because its the only way to reduce the blooming number of obese in Malaysia...it is true ok, not about the obese..tapi rakyat Malaysia yang makan too much junk food..biarlah harga minyak naik ke, harga tepung naik, harga berasa naik...makan tetap makan...Malaysian makan nasik..nasik ada lauk, so we end up makan benda2 yang cukup lengkap dari segi gizi makanannya..

eh apetah repekan ini...erm..apepun kekeciwaan akan melanda jika sekiranya kedai2 24 jam ini ditutup!ye la, kalau lapar malam2...nak makan bende2 best...mana nak carik...kalau ade game bola best (contoh nya Liverpool vs Arsenal ke, Liverpoon vs Man U ke), kan ke kita mencari mamak yang menyediakan tv screen yang terbesar sekali...baru la best!tgk AF ke, Euro, World Cup

*sigh*

Dunia hari ini, terima lah seadanya....bersyukur pada Nya atas apa nikmat yang telah dan akan kita perolehi...

Tuesday, June 3, 2008

go-nuts or do-nuts?

earlier this morning, i received a text message from a dear friend ;


"dear, im officially addicted to big apple donuts"





What should i say??

I am also go-nuts for donuts nowadays...

i LOVE J.Co or Big Apple or Dunkin Donut...

Dulu, mak saya suka beli Dunkin Donut...
hari-hari nak makan Dunkin Donut...
Semenjak saya beli J.Co dan Big Apple, dia dah tak heran dengan Dunkin Donut Kiosk kat Alamanda tu...

Ape boleh saya buat, saya tak paksa semua orang di sekeliling saya gilakan donut...he he he
Saya suka segalanya...
Dari Mango ke Oreo ke Cheese ke Green Tea ke Peanut Butter..

mmmm, hanya berkata tentangnya buat saya mahukan donut...

ini addiction terbaru saya, selain kasut! ("o)\/


** gambar adalah hasil Big Apple Donuts Hunting pada malam Ahad tempoh hari, 1 dozen dikirimin oleh En. Khair, sila kira berapa banyak cheese yang dibeli hehe...sedapppnyeeeeeee