Sunday, July 24, 2011

Weekend, wedding and best-man

Hey you! Been quite sometimes since the last update eh?

I was away for the whole week to my second favourite place, Penang Island. 3 days 2 nights was spent at Jerejak Rainforest Resort and the other 3 days was spent all around Penang Island.

Had a good time at JRR (updates on the resort later!), and later the awesome time spent followed. This last few days i was at a friend's wedding. It's a Malaysian-French Canadian wedding. Imagine! :D. Super cute barbie-doll-look-alike bride, super duper chill groom and one nervous best-man.

Just left their bollywood-english theme reception that will start anytime soon at Lone Pine to be at the airport to catch my 725pm flight. To my disappointment, the flight is delayed to 930pm.

And here I am with my gadgets, trying my very best to entertain myself while waiting for the flight. I miss my best-man. :(






- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, July 15, 2011

Movie Review : Harry Potter And The Deathly Hallows (Part II)

*picture from google images*


its back. for the final part of the last book. Harry Potter Series (books or movies) is a kind of a journey for me.starting off with the very first book, introduced by my pet brother, Dzul. He shud be credited for Harry Potter and The Sorcerer's Stone book that he gave me back in 1999 or in the year of 2000. i watched the first movie during uni years in 2004. and i still remember the time when i was lining up just to be among the first to get and read the books. as for this final movie, i won't do any reviews. no worries. i'll let you who haven't watch it, go and please enjoy the movie. because i did enjoy it. very much.

i am so gonna missed all the excitement. the anxious feelings waiting for the books and the movies. the memories will stay and i will pass down the books to my children later. erk. ambitious sangat ke? hahaha.

ok. go buy ur tickets today.
i'm thinking to watch the 3D version of this movie. kot2 kat Penang ke next week.
we'll see.

okthanksbye!

Saturday, July 9, 2011

Away (again)

I'm away. Again. For the second time in a week. Flying off from 'controversial' KL at 6pm. Touched down around 7. Had dinner twice. And now, on the bed. Not knowing what time I'm gonna sleep. *sigh* I'm suffering stomach cramps from all the foods I ate. T___T

Oklah. Better sleep now. Esok awal pagi harus bekerja.

So, nanite!

XoXo

P/s: 12 days to go...





- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, July 6, 2011

dalam hati ada taman

saya gembira je.
tajuk tak menggambarkan apa2.
mengantok. penat.
hahaha.
tapi nak share sama kamu semua dua video yang sungguh menarik perhatian saya beberapa hari kebelakangan ini.

enjoy!
nota tangan : bukan sebab remy ishak. hahaha.

Alyah - Kisah Hati


Versi Akustik - via channel AffanAizatMUSIC



great day people. 
later!


p/s : 15 days to go. 



Tuesday, July 5, 2011

vacation mode on (not!)



kerja lah.
hah! berangan lebih.
Julai kan bulan hectic.
merasalah naik turun dan pusing Malaysia seadanya.
seperti yang korang maklum, last week 3 hari saya di KK. nantikan kemunculan entry Muzium Negeri Sabah later k.

Saya sekarang ni menaip di atas katil di Residence Inn, Cherating. Wakakaka.
Tengok gambar kat atas tu. Best kan? Ye, duduk di bilik dengan twin queen bed, big rain shower head, balkoni yang menghadap kolam renang. Best! tak dan nak nikmati itu semua. hahaha

Isnin pagi berlari-lari dari Putrajaya ke Puchong ke Sunway.
Last sekali naik flight ke Kuantan. Malam tadi sampai, sat g nak balik dah.
Flight kul 7.00 so dalam kul 4 nak gerak balikke Kuantan dari Cherating.
Mau ajak pilot makan satar di Tanjung Lumpur.
Sabtu mahu kembali ke sini.
Mau layan Hai Peng. Woot!

ok. saya ada minggu yang best bagai!
haih. wish me luck korang.


<3

Saturday, July 2, 2011

saya penagih

ye. saya adalah penagih tegar kopi.
terutama kopi jambu merah dan iced caramel macchiato.
kopi selepas bangun dari tido. kopi semasa nak buat kerja. kopi selepas balik kerja.
saya hadkan pengambilan kopi selepas jam 8.
kerana bimbang saya akan berjaga sepanjang malam.
kopi membuat patah2 perkataan yang keluar dari mulut saya adalah 50 kali ganda lebih banyak.
saya high dan saya happy.
hahaha. takut tak?
but i think i'm gonna stick to my coffee for now.
mana tau, esok2 ada addiction lain?
walaupun semalam dah layan 3 shot kopi, hari ni saya dah rindu balik. erm. esok pagi lah!


enjoy the video kawan-kawan.
pengkopi tegar pasti bersetuju dengan saya bahawa kopi adalah terbest di donia. :D

have a nice weekend ya!

p/s: 18 days countdown starts today



Friday, July 1, 2011

Julai

salam kawan-kawan ku.
*tarik napas*
alhamdulillah. saya masih sihat.
walaupun berlari2 ke sana sini, tapi masih berdiri teguh.
last weekend saya bz bercinta dengan family dan menyebabkan blog ini terbiar.
isnin hingga rabu saya berada di KK atas urusan kerja.
bukan takde wifi atau internet connection, tapi letih dan takde mood nak update.
semalam masuk office dan tersangat lah bz.

hari ni dah masuk bulan Julai.
bermakna kita dan tinggalkan separuh tahun untuk tahun 2011.
apa pencapaian sedia ada saya? erm. banyak perubahan.
hari ini lebih baik dari semalam dan insyaAllah esok lebih baik dari hari ini.
ups and downs in life itu perkara biasa.
kalau tiada, agak pelik lah.
apatah lagi terhadap manusia beremosi seperti saya. hehe.
Julai di pejabat menyaksikan beberapa nama keluar dari sini dan bertebaran di muka bumi Allah di merata2 jabatan dan kementerian. Sedih. tapi itu kan life cycle. rezeki masing-masing, Allah dah tetapkan.
sedih yang teramat, tapi saya happy dan bangga. boss naik pangkat, nana tonnet dapat kerja baru di bank.
siapa tak happy?

rejab hampir habis dan syaaban dan makin hampir, makanya Ramadhan pun dah nak menjenguk kita sekali lagi. hmmm. syahdu dah ni.

jom lah. breakfast dulu. sambil muhasabah diri.

;)