Friday, October 30, 2009

Cik Mosi



To Whoever It May Concern,

whenever the time of the month arrives, i'll turn to this all-the-time-hungry-like-a-beast-and-emotionally-retarded girl. maaf atas kekhilafan Cik Mosi ye. tahan lah dua tiga hari (before and after ye ;P)

XoXo,
Cik Mosi (singkatan Emosi)


Thursday, October 29, 2009

Cuci The Musical : The Review

(Disclaimer : Ini adalah review untuk Cuci The Musical. Kepada sesiapa yang telah membeli tiket dan sedang menunggu untuk menonton dan mahukan suprise, sila klik pada butang 'X' di sebelah kanan atas monitor anda. Terima Kasih)

hey hey peeps.

it's time for the review! last night was a blast. i had stomach cramps from major laughing session. yes. indeed. nama tajuk tu pun dah The Review kan? i went for a preview last night for Charity Gala Preview Night for Cuci The Musical. some random rich corporate people bought a lot of ticket for charity and distribute the tickets to their staffs. meronta2 nak pegi beli tiket. tapi tak beli2 tiket lagi. since tengok puan shilashower membeli tiket rasa jealous. tapi semalam i was so lucky i was invited by Najeeb to be 'the teman' (hahaha) who was invited by Azril (i met him masa kat Luna Bar). tetiba he texted me tanya nak ikut g tengok tak. rasa cam nak jerit kat office!!! hahaha ok enuff bout the tickets. i nak buat review kan. you guys ready? hehehe


masa belum start. selamba snap satu keping!

first and foremost, they had a very simple stage where few props are used. props dia bertukar dari cafe yang Cuci Cuci Services dapat kontrak untuk cuci cermin ke props rumah the Cuci Boys (Khai - Hans Isaac, C-Tan - AC Mizal, Fairil - Afdlin Shauki & Jojo - Awie) di Kampung Baru ke props office Miss CJ (Citi Jasmin - Vanida Imran) and props di kiri dan kanan pentas iaitu props bangunan pertandingan Window Washing Olympics (WWO).

i takkan cerita banyak cuma nak amik few scenes yang memang super best and super funny. best parts:

1. Bila Farah (the cutest Kak Dib aka Adibah Noor) tercium bau pisang goreng yang Jojo bawak ke office and terus jatuh cinta dengan Jojo. Lagu dia masa ni cheeky gile.

2. Semua parts yang Khai (si handsome yang ikhlas dan berterus terang) mengeluarkan statement jujur dia - memang lawak (and Hans honey, you are brilliant and  tall and kurus and handsome and OMG).

3. Penggunaan bahasa2 remaja. Contoh masa Fairil sebut Oh My God (and jerit OMG!!!!) masa jumpa Wira (Harith Iskander) and bila Wira sebut 'budak2 KG - Kampung. banyak la.

4. Farah pakai baju party tema 80's - ala2 Diana Ross tapi tak jadi, jadi Sahara Yaacob and nyanyi kat kafe Kampung Cuci Boys. part ni favourite Najeeb sebab ada 'abang' pakai hot pants merah and singlet putih. kan Najeeb kan?? :P hahahaha (kidding k!)

5. Part masa kerongsang WOW.

6.Part pisang goreng tersembur.

Aaaaaaaaa banyak lah! karang saya cerita sampai habis nanti tak la suprise sangat. Ok. promise. stop sampai sini je. hehehe.kekuatan cerita ini adalah dari penceritaan yang original dan lawak yang tidak slapstik. penggunaan pelakon yang memang hebat dalam teater (Afdlin, Adibah, Harith, Vanida and semua orang) memang berbaloi! AC Mizal paling lawak (yang lain lawak gile tapi AC dapat title PALING), Awie paling cute (antara yang 4 sebab dia kecik). Vanida chanteq. and overall Cuci The Musical memang fresh, sangat up to date dengan perkembangan semasa. baik dari segi penggunaan lawak2 diorang, baju2, props and atmosfere jugak. cuma dari segi bunyi dia je yang sikit tak berapa ok. patah2 perkataan tu tak berapa nak jelas bila diorang cakap banyak2 (i had to read the subtitle in English kat skrin atas pentas to understand it).

I recommend this musical for all of you yang perlukan gelak tawa untuk release tension. i semalam sampai serak2 suara gelak banyak. hahaha. semalam habis plus minus dalam 1230 jugak. sebab semalam kan untuk charity and our DPM, Tan Sri and his wife was the VVIP. saya tak tunggu untuk meet-the-fan-session. and i didn't bring my baby (my D5000) sebab besar and nak enjoy the show.


finale : VVIPs on stage. at 1230 am. ngantok tapi best!!

i hope you guys go and buy the tickets to this show ya. i give them 5 over 5 stars! puas hati. tak rugi beli tiket and tempuh jammed di Jalan Tun Razak untuk tengok Cuci The Musical. more infos, click here. add the Facebook Group here. to buy the tickets, click here. Cuci The Musical akan berada di Istana Budaya sekarang hingga 8 November 2009.

ok. terakhir : Sokonglah industri teater negara kita! wuhuuuuuuuuuuuuuuuuu.

p/s : to Hans Isaacs - i single lagi. ;)



Wednesday, October 28, 2009

already gone


last nite saya singgah ke majlis tahlil di rumah arwah ibu Ustad Dahri. saya sampai tengah azan Isya' dan there were ready to perform the solat secara berjemaah. i sit with Pinat whilst waiting for Ajak to help me to meet up with Ustad Dahri. right after few words with him, i drove back home. alone. using the same road that the accident occurred the day before.as i walked to my car, i found out that so many people were approaching Dahri's house. sangat ramai. ye la. yang meninggal pun 3 orang kan. few of the girls ada kat tepi kereta were sobbing. rasanya kawan arwah adik dia la.

while driving, i was having a lot of thinking. i shut the radio off and so many things run in my mind. so many people i love in this world. if let say, they die. how am i gonna act? or if one of the closest people to me involve in this kind of tragedy. what will i do? how am i gonna live? ada orang yang saya sayang (out of the family circle and friends circle). kalau jadi pape? saya ada hak ke nak tau, ada hak ke nak jumpa. terbayang saat itu dan keluarga dia cam pelik2 sebab tak pernah bitau yang kami adalah super close with each other. oh gila sebak bila ingat benda2 ni.

cheche ada cakap yang malam kebumi keempat2 jenazah tu Dahri tak leh bercakap langsung. semalam dia sangat cool. tabah setabahnya. senyum dan ucap terima kasih sebab kehadiran rakan2 ke rumah. i salute him. and the father. sama jugak. tapi saya tahu, dalam hati, god knows how hard it was.

saya selalu doa. supaya umur orang2 yang saya sayang dipanjangkan. supaya hidup dalam keadaan sihat. janganlah ada bala bencana menimpa. supaya ujian yang diturunkan adalah ujian yang boleh ditempuhi oleh orang2 yang lemah seperti saya ni.

fikir banyak kan? hahahaha takpelah. itu sesi muhasabah diri. sebab fikir banyaklah saya terbangun jam 721 pagi ni. hehehe. study pun tak. penat je dapat. hahahaha.

ok korang. itu saja untuk pagi ni. pasal entry masak memasak tu later aa k. tak sempat nak edit gmbr lagi lah.

i love you people.

p/s : congrats to mama lin yang akhirnya ada belog sendiri!! wuhuhu. welkam to the club babe! this is her blog.

papai for now.


Tuesday, October 27, 2009

al-fatihah



My Fren (batch-mate, sidang-mate), Khairul Dahri or better known as Ostad Dahri lost his mother, two sisters and niece from yesterday's accident. Takziah untuk seluruh keluarga Ostad Dahri. I'm gonna visit them later today. Semalam post mortem habis lewat dan keempat-empat jenazah selamat dikebumikan lebih kurang jam 1.30 pagi. 


Berikut adalah berita yang dipetik dari Berita Harian hari ini.


*sama-samalah kita sedekahkan Al-Fatihah kepada yang telah pergi. Al-Fatihah*




Bayi antara empat maut dua kereta bertembung
Oleh Haika Khazi
mfaizul@bharian.com.my








PUTRAJAYA: Empat sekeluarga, termasuk seorang bayi perempuan berusia tiga bulan, meninggal dunia apabila kereta Perodua Kancil yang mereka naiki bertembung dengan sebuah Proton Saga, di Kilometer 1.5, Persiaran Selatan, Jalan Kajang-Dengkil, dekat sini tengah hari semalam.


Mereka yang terbunuh ialah Wan Hanisah Wan Ibrahim, 56; dua anaknya, Nor Lenny Marlina Mohd Zawawi, 28, dan Nor Adilah, 26; serta cucunya, Siti Nur Balqis Mohammad Ariffadilah, tiga bulan yang juga anak Nor Lenny Marlina.


Kejadian berlaku jam 1 tengah hari ketika kereta yang dipandu Nor Adilah dari arah Kajang ke Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC), bertembung dengan kereta yang terbabas dari arah bertentangan.


Nor Adilah dan Nor Lenny Marlina meninggal dunia di tempat kejadian, manakala dua lagi mangsa mati dalam perjalanan ke Hospital Putrajaya. Semua mangsa cedera parah di kepala dan badan.


Ketua Polis Daerah Sepang, Superintendan Zahedi Ayob, berkata pemandu Proton Saga, seorang wanita berusia 44 tahun patah kaki dan dirawat di Hospital Putrajaya.


Zahedi berkata, kereta Proton Saga dari arah PICC ke Serdang itu dikatakan gagal dikawal lalu terbabas melintasi pembahagi jalan dan memasuki laluan bertentangan serta bertembung dengan kereta mangsa.


"Saya amat terkejut apabila melihat mangsanya adalah isteri, anak dan cucu saya, manakala anggota bomba sedang berusaha mengeluarkan dua anak saya yang tersepit dalam kereta," katanya sebak. Mangsa dikatakan dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Desa Pinggiran Putra, dekat sini selepas membeli-belah di Alamanda, berhampiran tempat kejadian.


Jenazah Nor Lenny Marlina dan Nor Adilah dihantar ke Hospital Serdang untuk bedah siasat, manakala Wan Hanisah dan cucunya dihantar ke Hospital Putrajaya.


Sementara itu, suami Wan Hanisah, Mohd Zawawi Abdlah, 56, yang bertugas di Kementerian Kewangan, berkata beliau mahu menghantar buaian yang dibelikan untuk Siti Nur Balqis ke rumahnya pada jam 12.40 tengah hari tetapi pintu rumah berkunci kerana mereka sudah keluar.


"Saya berpatah balik ke pejabat di Putrajaya, tetapi dalam perjalanan saya lihat ada kemalangan di lorong bertentangan dan ternampak kereta Perodua Kancil yang remuk.


Abang mangsa dua beradik itu, Mohd Khairul Dahri, 29, kakitangan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, pula berkata beliau menerima panggilan telefon daripada bapanya kira-kira jam 1 tengah hari memaklumkan kemalangan itu dan memintanya datang melihat sendiri di tempat kejadian.


"Apabila sampai di situ, polis memaklumkan dua adik saya terbunuh tetapi ibu, adik dan anak saudara saya sudah tidak ada di situ," katanya yang kali terakhir bertemu ibu dan adik-adiknya di rumah mereka malam kelmarin.

updated 10.00 am :







Monday, October 26, 2009

Sunday, October 25, 2009

sundae love


howdy peeps?!!!! i heard the Nuffnang Asia Pacific Blog Awards that was held yesterday was a blast. Kenny Sia won something as the only Malaysian won an award eh? Kak Red tak menang tapi yang pasti dia still vogue! and last but not least the super-blogger Miss Xia Xue won three awards!!!! super chio (fav words of her).

ok. jom citer semalam. hehehe. semalam agak bz la saya. huk huk. niat nak ke office pun dibatalkan awal2 pagi lagi. semalam je. 4 tempat, 4 acara saya attend.

Jumaat Malam : kitorang mengemas album gambar2 lama. sebabnya, album yang diletakkan atas kabinet dapur kerapkali lembab, kering, lembab, kering. so jadi tak bagus untuk benda2 yang hampir reput. akibatnya jadi sarang semut (yes! ewwwwwwwwwwwwww i knoe) dan saya tak boleh blah dengan ribuan semut dan memulakan upacara kemas!!!!



Sabtu : bangun saja, Cik Min dah sms ajak breakfast. macam biasa Saturday/Sunday morning ritual, kami akan ke OTWC. dan yang best kali ni. OTWC Alamanda baru 2 hari dibuka! before ke Alamanda, sempat saya singgah ke Puspanitapuri, P10 untuk tengok2 dan spy2 Futsal Karnival Sukan JayPeeYem. lepak di Alamanda sampai jam 11 terus saya ke futsal balik. Tengah hari saya teman Encik Said ke wedding di Kajang. terjumpa Encik Abam dan Encik Black yang jadi official photog. habis wedding, baring2 kat umah jap, Pak Usu datang ngan Mak Noriah. Jam 4 saya dah gerak ke Sri Gombak for SG Girls get-together di rumah bakal mommy, Puan Shazlina. nak dekat kul 7 baru gerak balik umah. kul 8, diorang ajak g Kelana Jaya. umah Uncle. lepak sampai kul 2 pagi. hohoh. gila ngantok!



team futsal pajpm. aksi futsal


 OTWC
 
us @ Ina's. us getting 'the card' from Miss Zurai untuk December's event


the impromptu birthday girls.

Ahad : pagi ni saya melepak je. layan internet. mak buat nasik lemak. and for lunch ada nasik impit dan rendang ayam. huhu tetibe rindu ikan pekasam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

so itu je lah kot. untuk cerita sayang2 hari ni.
oh, saya akan buat entry masak memasak esok!
stay tune ;)



Friday, October 23, 2009

asam pedas kaw!


dah lama tak cerita pasal makan. hari ni sebab teringin nak makan asam pedas, jom saya review sikit apa yang best untuk korang try untuk lunch!

Asam Pedas. suka tak?? selain dari darah Hang Tuah (dipendekkan budak Melaka!) dalam diri ni, saya suka asam pedas. dulu saya suka asam pedas yang mak buat saja. yang lain tak sedap. tapi sejak Mama Lin introducekan kedai Asam Pedas di Seksyen 8, Bangi. Lokasinya senang je. cariklah Bangunan PKNS Bangi, opposite jalan di hadapan PKNS, berderet2 kedai. kat situ lah Kedai Asam Pedas.

Menu nya? pastilah lauk2 asam pedas yang terdiri daripada pelbagai jenis. yang paling digemari adalah Asam Pedas Daging Tetel. Selain daripada itu, ada Asam Pedas Keli dan macam2 lah. Lin suka makan lauk Tempoyak Ikan Patin. masa dia mengandung dulu, dengan kuah2 dia hirup. selain daripada lauk asam pedasm banyak lagi lauk2 kampung. ada ulam-ulaman dan pelbagai jenis sambal goreng.

Untuk menu hari ni, saya makan ni :


*asam pedas daging tetel *


*nasi putih & sambal kering kentang + ikan bilis*


*pucuk ubi & jantung pisang*

meletup ok. keadaan kedai yang selesa, makan pedas dan panas. memang menarik . menyesal makan lemak banyak??? ada la sikit. tapi bukan selalu. hahahaha. ok lah untuk yang berminat nak ke Kedai Asam Pedas ni, sila lah tengok menu2 kat bawah ni. harganya berpatutan ye.


 *click for larger view*

alamatnya pulak kat sini :

No 171, Jalan 8/1, 
Sek 8, Bdr Baru Bangi, 
43650 Selangor, Malaysia
Tel: 012-290 2954 


Selamat Mencuba!!!!

Sedap k.

hot. new. sexy. RPatz

oh abang edward ku!!!!!!!!!!!!

Min, aku tau ko mesti nanges nanti bila kita tengok sesama New Moon part ni. :P


*credits to PerezHilton & Youtube*
tak sabar!!!!!!!!!!!!!!!!!


bag-a-holic?


semalam saya lunyai kerana gastric! huhu. makan meeting. baru perutusan Dato' 1.0 saya dah berlari keluar untuk mun2 di toilet. huhu sampai petang. dan malam tadi collapse jam 8.20 malam! tapi arini saya dah ok. cuma agak weng sikit. tapi kan saya teringin nak makan asam pedas la! asam pedas tetel. nanti aa citer asam pedas. jom citer bag!

as all you peeps know (siapa yang tau lah, yang taktau takpe) i LOVE shoes. from flip flops to loafers to kitten heels to boots and mostly stilettos. but lately i did not spend a dime on shoes. not even a pair! the last pair of my shoes are those killer Charles And Keith heels with ribbon bow. and it was from Mak Ngah. beli? erm. oh ada. before raya saya beli kasut paling cute di dunia buat masa ini iaitu Melissa Plastic Dreams Anglomania Shoes. i am so in love with it!



eh saya bukan nak cerita kasut. nak cerita bag. lately (iaitu sebulan dua kebelakangan ini) i cam dah gila bag okeh. first purchase was my 9West Hobo (super huge, i heart it to death. hik hik) while i was just 'looking' around and trying to kill the time at Pavilion last Ramadhan (Merdeka event). the second purchase was the ala Birkin Bag (a replica tho, tapi takde tulis jenama ye!!! bentuk sahaja sama, tapi takde nama. di ulang tiada nama :P). I chose the caramel version sebab jarang nak jumpa bag besar kaler caramel! and the latest purchase was Channel 2.55. Not!!!!!! another ala Channel 2.55. cute quilted bag that you can wear it like a sling bag or just kepit under you ketiak.






my new collection - hahaha. dan ada dua, tiga beg yang i sedang gilakan.
(maaf kepada penggemar handbag. saya beli yang replica tanpa menggunakan nama asal sebab kewangan saya mampu sekadar ini sahaja)

ok. habis citer bag! nanti sambung lagi!
papai korang :)

xoxo


Tuesday, October 20, 2009

tahniah Prof.




she was one of my lecturer back in those lab coat days in my ever loved university. oh, how i miss those days. she was my Organic Chemistry lecturer. walaupun hanya satu subject dia ajar saya (saya tak amik subject kecik2 di bawah major Prof sebab Organic Chemistry super duper susah.) apepun CONGRATULATIONS to Prof Dr Halimaton Hamdan yang telah menerima Anugerah Merdeka. tak lupa juga buat NC, Prof Dr. Ir Zaini Ujang. Caya lah UTM, bangga nyer saya!!!! KEUNGGULAN TERBILANG. wuhuuuuuuuuuu. semoga ada ramai lagi kalangan UTM yang bakal mendapat anugerah besar negara seperti ini. Mana tau, lagi 20 tahun, Cik Yantie ke??? hehehe 


Bersama kita menjulang
Keunggulan terbilang

Ke mercu jaya kita usaha

UTM puncak letaknya
Martabat keilmuan
Cendekiawan beriman
Cekal bersama taqwa
Menara cita-cita


Kami anak kandung
UTM rimbun bernaung
Usaha kami bukti cintamu
Dikau persada ilmu


Keazaman perjuangan
Taqwa dan Iman
Ke arah kecemerlangan
Perundingan penulisan
Pembelajaran penyelidikan
Perkhidmatan kepada watan


Di sini kami berdiri
Setia pada janji
Bermaruah berbudi bahasa
UTM sanjungan bangsa
UTM sanjungan bangsa


UTM, Sanjungan Bangsa!!!!!!
always, dulu. kini dan selamanya.




Monday, October 19, 2009

the next cutest thing

who would have guessed!


credits to JustJared

Katy and Russel (oh, i love Russel so very much.)

she have a great line of songs, he is sexy and funny.

hope they'll make it work.

Sunday, October 18, 2009

ahad hari ni kan?



skang kul 4.00 petang. ari ni plan cuma ada satu. Didi's Wedding (ye, untuk kesekian kalinya) belah Syazwan pulak. di Bandar Utama, Damansara. aku nampak keceriaan dan kegembiraan kat muka Didi. serius! mungkin seri pengantin baru masih belum habis, mungkin juga bahagia berleluasa dalam hati dengan cik abang kan. tapi still bila dia buat muka plastik, kitorang (aku, Nat, Nina n Zul) boleh baca. hahahaha. usai majlis yang ada 3 ekor kambing bergolek di atas api, aku balik rumah dan terus capai laptop ni. semalam seharian ada di rumah kayesann. seawal jam 9 dah lepak, balik rumah just untuk tukar baju je. dan hinggalah jam 5 baru balik rumah. niat di hati nak tido, tapi rasa rugi plak. mak noriah n abah baru je sampai dari Melaka. tu diorang tengah lunch. sebenarnya ikutkan hati duk rumah ni memanglah super boring melainkan ada orang nak dilayan. tapi takpe lah. disebabkan esok cuti (acap konvo), aku nak layan dvd je lah. oh, ramai rasanya yang pinjam novel aku. sebab makin kurang lah.


ok. i am bored. ramai orang kat umah pun rasa bosan. hahaha.

gambar??? nanti lah. malam sikit. bateri tengah charge!

****updated!!!! with pictures



 


Friday, October 16, 2009

tak menang tangan

paperworks, meetings, open house@
ergh. and today saya akan lari ke Port Dickson untuk sesi ceramah untuk induksi.
ok papai. kereta dah tunggu tu.
later k!

i really want you to say these






You can dance-every dance with the guy
Who gives you the eye,let him hold you tight


You can smile-every smile for the man
Who held your hand neath the pale moon light
But don't forget who's takin' you home
And in whose arms you're gonna be
So darlin' save the last dance for me


Oh I know that the musics fine
Like sparklin' wine,go and have your fun
Laugh and sing,but while we're apart
Don't give your heart to anyone
But don't forget who's takin' you home
And in whose arms you're gonna be
So darlin' save the last dance for me


Baby don't you know I love you so
Can't you feel it when we touch
I will never never let you go
I love you oh so much


You can dance,go and carry on
Till the night is gone
And it's time to go
If he asks if you're all alone
Can he take you home,you must tell him no
'Cause don't forget who's taking you home
And in whose arms you're gonna be
So darling,save the last dance for me


'Cause don't forget who's taking you home
And in whose arms you're gonna be
So darling,save the last dance for me
Save the last dance for me
Save the last dance for me.



~0~

Monday, October 12, 2009

semalam yang hangat

yesterday was hectic!
seriously. at 9.45 i was on my way to Cheche's. Tayar dari rumah dia bergolek tepat jam 10.00 pagi. walau bagaimanapun, cuaca memang manja pagi itu. Aku, min dan mila gerak ke Bandar Sri Putra (betul kot!) tanpa ikot konvoi. haha gila selamba. kitorang sampai awal sepuluh minit. tung tang tung tang, aku dan min dalam bilik dengan faie. Maka selamat la mereka diijabkabulkan. eh tak! ditunangkan. walaupun sang tunang tak dapat bergambar bersama tapi takpelah. later on ada je gambar lain. haha.kami gerak tanpa tunggu makan (catering lewat) dan aku jam 12.45 dah gerak dengan encik chod ke office untuk settlekan skrip kami.

lepas zuhur, kitorang terus gerak ke Shah Alam (SA). Memandangkan kedua2 nya  fail dengan jalan2 di SA, memanglah sesat barat la kitorang. nasib baik la acap kicap dah biasa, so aku tanya dia je camne nak g INTEKMA. nak harapkan peta kat kad kawin didi? tak payah. makin la sesat.

so tolong itu ini, kami start rehearsal dan habiskan dalam kul 5 ++. perut dah lapar. singgah Medan Selera Seksyen 2 (yang paling dekat dan paling senang nak hapal) dan settlekan skrip. balik ke INTEKMA semula, didi sedang mekap dan kitorang amik turn untuk mandi. kul 8 lebih, ready kat dewan and the rest was history. jom tengok gambar layan macam mana sweet wedding semalam! chop! sebelum tu, meh kita baca trivia (facts i love about this wedding). hahahaha

  1. aku suka sebab Didi guna gambar2 yang aku ambik masa nikah dia untuk jadikan slide show sebelum majlis bermula
  2. aku sangat suka dan sangat terharu bila pengantin berarak dengan lagu Aku dan Dirimu. so sweet!
  3. aku suka bila Didi masam sebab Syazwan nak nyanyi lagu untuk dia lepas sesi potong kek.
  4. aku suka my Geng! semua ada (kecuali Mama Lin yang jauh di Aberdeen!)
  5. aku suka wedding? hahaha
walaupun penat. tapi BERBALOI-BALOI. taktau lah. but i do enjoy every part of a wedding ceremony. oh tidak. ada part yang dibenci. bila orang tanya2 'awak bila lagi'. lor. suka hati saya la. bila jodoh saya ada, saya kawin dan mungkin saya tak jemput awak. hahaha boleh? :P ok dah. jom tengok gambar, hasil petikan Mila!


clockwise : table untuk Geng!, the dais, the main table, the goodie bag, close up dais, the cake, the shoe & the hand bouquet, caramel for dessert, the cincin, Mr. & Mrs. Syazwan

ha! itu je lah. yang lain biar pengantin upload lah ye. cuma yang paling best ialah makin bertambah pulak pasangan yang hadir dalam Geng! Ayol datang bertiga (satu dalam perut), Cheche ngan Acik Paie, Mila and Um of course and jeng! jeng! jeng! Max!!!! datang dengan buah hati. hihi tak caya? jom tengok ni. pasangan Geng!


CheChe dan Acik Paie, Laila & Ayol, Um & Mila


Max & Khairun (rasanya betullah kot nama dia)



Single Ladies (Maaf, yang tengah tu bini orang. kiri kanan je masih available. hahaha)

haih. itu aje lah cerita hari ahad. selain dari wedding, nothing. full with wedding stories. once again Selamat Pengantin Baru Didi dan Syazwan. Dids, lepas Syazwan balik Sarawak k!! ready!!!!!!!!!!!!!!!! :)


Sunday, October 11, 2009

psssssst




HAPPY BIRTHDAY, IKAN PEKASAM!!!!!





*** happy birthday untuk Mila jugak!
*** hari ini CheChe akan bertunang dengan gadis pilihan dan Majlis Resepsi Didi malam ni pulak. so i am busy like a bee. later peeps. sayang banyak2!!


Saturday, October 10, 2009

hari ini : sepuluh hari bulan sepuluh

birthday my SG Girl, Miss Zurai. Happy Birthday babe!

dan hari ini merupakan titik noktah bagi my fellow Geng!, Cik Didi sebagai seorang gadis single.. tepat jam 11.46 pagi tadi dengan sekali lafaz, Didi dah jadi Mrs. Syazwan. cam tak percaya je! serius. Didi yang menjadi kegilaan ramai dah pun selamat jadi bini orang! antara shot panas yang sempat dirakam oleh Cik Ahkon ada kat sini!!! jom layan. ni baru je upload ok. masih fresh!












i am happy for you Didi!!!!!

Congrats.



Friday, October 9, 2009

Man Oh! Man




kenapa lah lelaki zaman ini pelik-pelik belaka?
seriously. sangat lah kelakar. haish.

kepada kawan saya, jangan bersedih ok.

chin up and smile.
i love you, girl.
maybe i'll c ya tomorrow?

Thursday, October 8, 2009

what a day

A strangled smile fell from your face
It kills me that I hurt you this way
The worst part is that I didn't even know
Now there's a million reasons for you to go
But if you can find a reason to stay

I'll do whatever it takes
To turn this around
I know what's at stake
I know that I've let you down
And if you give me a chance
Believe that I can change
I'll keep us together whatever it takes

She said "If we're gonna make this work
You gotta let me inside even though it hurts
Don't hide the broken parts that I need to see"
She said "Like it or not it's the way it's gotta be
You gotta love yourself if you can ever love me"

I'll do whatever it takes
To turn this around
I know what's at stake
I know that I've let you down
And if you give me a chance
And give me a break
I'll keep us together, I know you deserve much better

But remember the time I told you the way that I felt
That I'd be lost without you and never find myself
Let's hold onto each other above everything else
Start over, start over

I'll do whatever it takes
To turn this around
I know what's at stake
I know I've let you down
And if you give me a chance
and believe that I can change
I'll keep us together whatever it takes

Wednesday, October 7, 2009

bz sangat

what a weekend!!!
sorry peeps. i was so bz and i left my portable harddisk at Namie's since Saturday. ampun dipinta. saya telah menghadiri sesi interview Pembantu*Am*Pejabat selama dua hari so memang tak sempat nak update blog. adik plak bawak laptop ke SA.

ok. jom cerita pasal weekend saya k!

1. Jumaat

tengah hari , perempuan2 Geng! (Min, Didi dan saya) ke rumah P11 untuk lepak dan makan Domino's. sangat best dan kitorang duk bincang pasal perpindahan Cik Didi dan Cik Min. Malam itu selepas Maghrib kami beramai2 ke P14 untuk mengemas dan mencuci rumah. sesi mencuci itu menjadi super mudah kerana adanya mesin sembur air yang dipinjamkan dari Azni kawan Min. so lebih kurang jam 11 malam kami balik ke rumah masing-masing dengan super letih!



wajah2 gigih pengemas dan pencuci rumah ;)


2. Sabtu

pagi itu, janji dengan Namie jam 10 dah ada kat rumah dia. tapi memang la semalam itu sudah penat, kami (saya dan mak) bertolak ke Sri Gombak jam 11 lebih. sampai dah kul 1230 tengah ada bacaan doa selamat. i was the unofficial photographer of the day. mengambil gambar2 Cik Namie dengan Abang Baru dan suasana Open House itu lah. overall ok! masa nak transfer gambar lah saya nyer hard disk tinggal. tak perasan plak tu. mengong!






selepas bersalin kulit (dari baju glamer raya ke pink attire) jam 330 saya bertolak ke Menara Kuala Lumpur. saya ada bitau kan yang saya join event Walk For Pink - Breast Cancer Awareness Month anjuran Estee Lauder? dengar orang semua cakap jalan sana sini jammed menyebabkan saya mencari alternatif. dan berjaya okeh! saya guna DUKE untuk sampai ke Menara KL dalam masa tak sampai 20 minit. park kereta kat parking lot cikai tepi Menara KL (rate RM 5.00). dah la tepi bukit. kalaula kereta melorot sure tak perasan. bayar je mahal :P. ambil pulak shuttle bus ke atas. dan masa saya sampai tu, takde orang lagi. tanya kat registration counter, boleh amik t-shirt jam 5.00 petang. so lepak2 dan amik2 gambar.


i met 2 breast cancer survivor. borak la. cerita itu ini. jam 5 saya pun terus ke booth untuk redeem t-shirt. mula2 cuak la jugak sebab pegi sorang2. tapi lepas tu saya jumpa bukan sorang atau dua tapi 5 orang member2. termasuk la batchmate, bekas officemate dan ramai lagi. dan tidak ketinggalan, saya jumpa Kak Zue. tapi serius malu nak tego!!!! sorry babe! huhu




overall i enjoy the walk VERY MUCH tau. dan persembahan lampu Menara KL tu super kewl lah! me likey. and untuk makluman korang semua, Menara KL akan diterangi dengan cahaya ataupun lampu pink sepanjang bulan Oktober bagi menunjukkan sokongan terhadap Breast Cancer Awareness Campaign. bravo!!!! mintak2 tahun depan acara ni jadi acara kebangsaan. best taw!

balik dari Menara KL saya telah dibuli oleh seorang budak jahat untuk ke Open House dengan memakai pakaian yang penuh dengan peluh dan bau yang sungguh jarum. ergh! benci. akibatnya dia perlu jadi driver untuk bawa kami ke KLIA early morning the next day. padan muka! :P

3. Ahad

seawal jam 5 dah terjaga. ye lah. member baikku Mama Lin aka Diva Dramatik akan bertolak ke Scotland via London untuk mengikut suaminya bekerja selama satu tahun. oh! sedih hati ni. nak cerita benda2 keji ngan sapa lagi kan. Lin sorang je yang layan dangdut sederas aku. Lin sorang je layan Inul dan lain2 artis yang sewaktu denganya. hoho. so jam 6.30 kami terus gerak ke KLIA. first time jumpa Encik Kamal (hubby Lin) yang dua bulan dah ke Scotland, serius makin kurus. ni yang buat aku nak g obersea ni. supaya jadi kurus. hahahaha.





Mya (budak kecik, anak Mama Lin) mula merengek manja. tak suka semua orang. nak ngan Mamanye je. Um datang dengan Mila dan Didi. dalam keadaan yang horror. tidak sihat. semuanya gara2 Didi kejut dia dengan gaya rambut singa. hahaha. tapi paling aku respek ngan Mila lah. serius ko calon SUAMI MITHALI ok!

kami layan borak, ambik gambar, dan mengacau si Mya. kul 845 pagi, Lin terus masuk. Oh, aku tak nangis k. kenapa eh? sebab aku tau yang aku still boleh contact dia kot. or aku nak g sana? jeng jeng jeng. doa je lah ada rezeki. aku nak g London ngan awak eh! :P

balik dari KLIA, aku, Min dan Encik Said g layan breakfast kat Foodcourt P8. Serius layan nasik lemak situ oke! terjumpa dengan Najeeb yang baru balik dari Istanbul dan sangat chubby! :D berserta Encik Afnan yang machos. hehehehe

so lepas breakfast kami proceed ke rumah memasing dan bermulalah hari aku yang sibuk. Mula dengan my beloved Acik Sohor and family (Cik Limah, Abang Ol and Abang Amir), diikuti oleh Mr Shazz yang kunun2 nak buat suprise kat aku tapi tak jadi, seterusnya Auntie Yam and Uncle Din dan last skali Busu Maman dan family. tapi aku tak staylama masa Busu datang.

Kak Maya invited me to her birthday dinner kat Madam Kwan's, KLCC and right after dinner we went to Luna Bar. it was my first time there and i had my fun. serius tempat tu sangat best untuk lepak dan chill. gila2 nyer best. cantik tapi penat nak naik sampai tingkat 34. yes! Luna Bar is located at the top of Pan Global building. kami lepak kat paling atas, paling hujung. at 12 am on the dot, we celebrated Maya's birthday and lepak lagi sampai kul 2. akibat berembun malam/pagi itu, aku kena selsema paling teruk dan sepanjang malam Selasa aku tido (dari kul 730 hingga 730 the next morning!)



ok. itu cerita hujung minggu lepas. yang sangat pack, sangat best dan sangat berekperience! :P

semalam aku gerak g SG amik harddisk kat umah Namie.
itu je lah.

bye.
xoxo