Thursday, May 31, 2012

Teaser : Majlis Akad Nikah :)



teaser dulu eh?
cerita later.

masa ni la kot lafaz akadnya. tak sure. tapi sebab didi pegang tangan, ye la kot. haha

the hantaran. the bronze-yellow dari saya kepada dia dan sebelah sana, warna purple dari dia kepada saya. hantaran dari Favors by Eddy. awesome work!!

SG Girls and us. Yep. Dua je datang. Yang lain kerja. :)
i heart you [Maria & Zurai] - thanks sebab sanggup cuti


pictures courtesy of Puan Aqilah and Zurai. all via Facebook. thanks!
OP punya gambar nak ambik weekend ni. :)

enjoy dua keping dahulu ya :)




Tuesday, May 29, 2012

i'm back



business as usual.
alhamdulillah.
syukur. semua berjalan lancar.
last week was totally a roller coaster ride.
Mr. Fiance and i tied the knot on Friday, 25.05.12.
Sangat letih. Majlis resepsi dan diikuti dengan bertandang.
Semua ok. Semua best.

As for today, i'm back in the office. :D
so does Mr. Hubby. Dia dah balik Penang malam tadi.

Skang kena fokus assignments, tests and kerja.
business on track. haha

oklah.
sedikit shout out to my families (semua dari seluruh negara), in-laws, SG Girls, Geng!, pengapits, bff aka master of ceremony, friends, bosses, office mates, wedding planner, caterer, vendors and semua oranglah : THANK YOU!! each and everyone of you. we both thank all of you for making our day so intimate and beautiful. alhamdulillah. you guys are awesome! muahssssss

Mr & Mrs. | 25.5.12
[my gorgeous brooch bouquet by Tassel Brooch Bouquet]


p/s : so many to update regarding vendors yang awesome semuanya. later la eh. article review kena siapkan dulu. ahaks!


Monday, May 21, 2012

3 days to go


Salam semua.
Oh my my.
Berhabuk tebal dah blog ini.
Tuan blog sibuk menguruskan diri sendiri.
Kerja, study dan preparation wedding.
Before sambung bebel, saya nak ucapkan Selamat Pengantin Baru buat Reena & suami yang selamat dah dua minggu lepas. Semoga berkekalan hingga akhir hayat. *muahsss*. Yeay! Lepas ni CC plak. Kad CC omel sangat. CC - i tunggu u datang wedding i tau! Ajak Puan Reena dan suami. Tak sempat pos kad dia. T___T

Wow! Time really flies.
I'm getting married in 3 days time. Tolak hari ni opkos. I only got to spend 3 more days of my single life. This Friday morning, i'll be a Mrs. Masya Allah. Tetiba nervous.

As far as preparation is concern, almost 90 percent done. Tak semua saya buat. I wished i can get my hands dirty untuk buat DIY semua tu, tapi time sangat tak mengijinkan. Sedey juga. Tapi takpe, masa wedding adik dan adik2 ipar boleh buat! Hahaha.

Beberapa hari ni, just nak settlekan favors esok, baju on Wednesday (oh, kena gi pressing tudung and veil hari ni!), montaj and aturcara pentadbiran. Hehe. Adik saya tengah busy dengan final year project dia. My SG Girls are busy with their shomels SG Girls Jr. Kita paham. No worries. Yang penting vogue de vass datang nanti k. Rindu korang!!!

For today, i already started my wedding leave until next monday. sat lagi i'll be heading to few beauty parlors for some last minutes appointment. I've uploaded my engagement picture in FB genap 10 days before my akad. And insha-Allah, will be uploading them here, soon!

If i sempat blog lagi, i'll update more. If tak, doakan urusan kami dipermudahkanNya.
Sesiapa yang ada kelapangan nak datang my wedding on this Saturday, dijemput beramai-ramai. Masuk Putrajaya, mesti jumpa nama kite. *malu*

Ok. Till next time!


 


Thursday, May 3, 2012

tik tok tik tok



Salam semua.
Oh. lamanya tak update blog ni.
Rindu ok.
Saya ada je kat Malaysia. Cuma kebetulan berada di tempat yang internet connection super low sambil berkejar ke sana sini. Bukan takde medium lain nak update (bb, ipad) cuma kemalasan melanda dan blur nak cerita apa. Mana saya gi?
Hehe.

4 hingga 14 April 2012 - bertugas semasa Istiadat Pertabalan Seri Paduka Baginda Yang Di-pertuan Agong ke-14

16 - 18 April 2012 - bertugas di Seremban

18 - 20 April 2012 - terbang ke Johor Bahru untuk pergi JPO menghadiri sesi temuduga. kerja jugak!

23 - 29 April 2012 - ke Pulau Pinang. kerja jugak!

ni baru terhegeh2 balik rumah, masuk office.
kerja menggunung. wedding invites tak siap lagi.
prep kahwin menunggu. assignment tak terkira banyaknya.

waaaaaaaaaaaaa. ada bape ari je ni lagi.
help...help...

sapa nak join saya buat mende2 kat atas? :(