Thursday, November 24, 2011

a thousand years

Twilight Saga  : Breaking Dawn, Part 1 OST
Christina Perri - A Thousand Years


I have loved you for a 
  Thousand years
I'll love you for a 
Thousand more


p/s : (i) nak tengok Twilight Saga : Breaking Dawn Part 1 sekali lagi. (ii) Tak sabar nak tunggu Part 2 yang ada Renesmee. (iii) Edward Cullen looks the best in Breaking Dawn [cair!]. (iv) I love Bella's wedding gown. Simple and stunning. Effortless! (v) #HarimauMuda kalah? Saya sedih tak dapat tengok. Tapi takpe. Kita tunggu next round. Berusaha!



Wednesday, November 23, 2011

pulang awal

selepas dua hari kursus, baru boleh tarik nafas lega.
banyak je benda menanti kat opis. tapi commitment lain kena fulfil juga.
mahu pulang awal ni.
kepada pasukan  #HarimauMalaya #Harimau Muda dan Encik #khairulfahmi aka apexs, main lah bersungguh-sungguh.
Selamat Berjuang!!!
kawan-kawan yang ada twitter, saya mengharapkan update dari anda kerana saya ada commitment lain.
oh. kalau boleh, biarlah 0-0.
i love u Harimau Malaya!

ok. done. saya gerak balik dulu ye.
malam ni ada date dengan Mr. Edward Cullen di Pavilion.
esok ada date dengan Encik Vampire sorang lagi.
LOL


later!!

wordless wednesday #16

see you tonight!!!



Tuesday, November 22, 2011

anthem of the day : Black and Yellow Harimau Malaya


Auummmmmmm






enjoy!!

<3
Selamanya Harimau Malaya!!!




Pingat Emas Bola Sepak Sukan SEA Ke-26 (2011) Milik Kita

Tahniah pasukan Harimau Muda yang telah berhempas pulas untuk pingat emas Sukan SEA. Personally, for me, Khairul Fahmi Che Mat adalah hero. Kerana banyak try yang dia selamatkan. Dan yang lain-lain pun sama kerana berjaya bertahan sampai ke penalti. Fakri, saya tak nak komen. Walaupun menang melalui penalti tapi masih puas hati kerana diorang main memang bagus. Ada sesiapa yang nak gi amik diorang kat LCCT subuh nanti? Kirim salam dan ucap tahniah ye.

Cerita banyak tak guna, saya dah habis suara. Ok nite2. Malam ni tidor senyum je. 
:)

 semangat! kenangan masa game world cup qualifying round. 
bukit jalil.


Congrats Malaysia!
Tanah Tumpahnya Darahku.

Friday, November 18, 2011

dating :)



lupakan kisah sedih.benda dah jadi. jadi lah kan.
innalillah wa inalillahirajiun.
mari memujuk hati.
hari ni nak dating bersama bestie saya, Puan Didi.
kami nak makan tu....kat ataih nun.
KLCC.

ok. nak balik. babai.

happy weekend!

kisah sedih

hanya beberapa saat.
sekelip mata.
graviti itu menarik ianya dari pegangan saya.
dan terus. jatuh.
ingatkan sikit, tapi rupanya dari belah kanan ke belah kiri.
oh. air mata tak boleh nak tumpah dah.
tak terkata.
freeze.
sejuk.
numb.

tema : crash.boom.bang.

sekarang ni kena bukak tabung baru.
untuk baiki.
oh my.
saya belajar dari kesilapan saya.

pasrah.

*pujuk diri sendiri*

Thursday, November 17, 2011

bantuan! bantuan!





assignments..
notes..
work..
proposal paper..
assignments...
test...
final exam..

H.E.L.P.


Tuesday, November 15, 2011

wow!


say buhbye to your smart phones (iPhone, HTC, Samsung Galaxy etc).
say hi to the latest phone from Nokia.
flexible, bend-able, touch sensitive. oh macam2 lah.
sila tonton video di bawah. :)


(link) (link)

macam tipu kan?
tapi best woooo.
erm. saya nak simpan berihitam kesayangan ni. tapi phone ni best kot!
saje2 menambah gadjet hebat. LOL

Monday, November 14, 2011

karaoke song

oh, lama sudah tidak ke karaoke.
last week, dia suh saya carik lagu Manis Masa Bercinta.
masa tanya tu, terus gelak.
sebab lagu tu adalah lagu lama kot. Dah la Haida dulu duduk sebelah rumah.
LOL.
Then terus download and layan lagu tu kat youtube.
pernah nyanyi masa kat karaoke, memang hancus!!!
Terutama bab 'manisssssssssssssssss'. Cungap u ols! :P
Kiki, ingat tak orang penah nyanyi lagu ni? Hahaha.


sila nyanyi! hahaha











Friday, November 11, 2011

11.11.11 - love is in the air

Jumaat, 11.11.11. Nombor cantik yang ramai orang tunggu.
Nak menikah, dapat baby, nak celebrate anniversary dan sebagainya.
Bukan senang nak jumpa tarikh cantik camni.
Pada 11.11 juga bakal menyaksikan dua rakan saya, pertama my childhood friend, Namie diijabkabulkan dengan Farid dan juga one of my bestie yang juga bakal melangsungkan pernikahan iaitu Dalila dan Bard.

I gotta choose to go either one. Sebab satu di Kuala Terengganu dan satu di Seri Gombak.
Sorry DK, i gotta choose one in KL sebab the next day i got class to attend. So sad. But please2 ask Nana Tonet to take picture k!

Happy Married Life kawan2. Have a blessed one!
Muahsssss!


p/s : favourite 11 these year are September 11th, Oktober 11th and November 11th. :D

Thursday, November 10, 2011

Travel Review : David Brown's Restaurant & Tea Terraces


Wow. saya belek2 folder gambar. banyak benda pasal travel saya tak update rupanya.
dan bila Groupon buat deal untuk David Browns's Restaurant & Tea Terraces, Strawberry Hills baru saya ingat yang ia adalah my favourite place in Penang. Letaknya di Bukit Bendera dan oh my. Magnificent!

so, hari ni saya nak share gambar-gambar menarik di David Brown's & Tea Terraces yang pernah saya kunjungi pada tahun penghujung tahun 2009 dan menyambut tahun baru 2010 sebelum train lama ditutup dan diganti dengan yang lebih baru dan canggih.







cantik kan?
apa lagi, jom beli voucher Groupon.
Hanya RM39.00!!
boleh layan afternoon tea set dan menikmati suasana romantik :)
have fun!

David Brown’s Restaurant and Tea Terraces
Strawberry Hill, Penang Hill, Penang, Malaysia
Tel: 04-828 8337 | Fax: 04-826 6337 | Email: info@penanghillco.com.my
Managed by Penang Hill Company Hotels & Restaurants Sdn Bhd

Wednesday, November 9, 2011

quick update (09/11/11)

yesterday i got my starbucks card. and also my first toffee nut frappucino for 2011. it's officially christmas ya'll!!! woot! for more info on the (card) benefits, click here.


today, my bestie, Aqilah selamat bersalin. baru semalam gelak2 ngan dia and bincang weekend ni dia nak berjalan2 supaya senang nak bersalin. tup2 pagi  ni Isk (hubby Qilah) bbm, dah admitted dan selamat bersalin jam 11.15 am. tahniah qilah. comel baby. tak puas sebab tak dapat cium!




happy!

lalala

Tuesday, November 8, 2011

story of my childhood friend

this is about my childhood friend, Namie.
kenal dia sejak saya berumur 8 tahun, darjah 2.
dia adalah best friend merangkap jiran.
sangat baik kot kitorang. bermula dengan insiden cucuk2 jari di pagar yang memisahkan rumah kitorang, terus jadi baik sampai hari ini, saya dah pun berumur 28 tahun.
makanya telah dua dekad kami kenal dan berkawan rapat.

kami berbeza dan sangat berbeza.
sebab saya anak sulung, dia anak bongsu.
dia sangat bergaya dan meletup, saya adalah manusia selekeh dan selamba. haha.
saya gila nak belajar naik motor, bawak kereta. dia tak heran pun. :p
pernah jatuh basikal masa kami konvoi nak tengok itik putih kat area Pinggiran Batu Caves (yang sekarang dah jadi penempatan beribu2 penduduk).
berarak ala2 kontijen merdeka depan rumah siap dengan bendera, topi. hahaha
macam2 kot.
tapi kami berdua sangat suka pink.
even dulu, kami pernah masuk magazine remaja sebab kegilaan pink dan hello kitty kitorang.
*malu*
dan skang kami berkhidmat dalam satu organisasi besar yang sama.
cuma berbeza skim.
:D

sebulan yang lepas, ada orang merisik dia. dua minggu lepas, dia bertunang.
dan tanggal 11.11.11 ni dia bakal diijabkabulkan dengan jejaka pilihan (mak ai, bahasa aku!!)
tahniah kawan zaman kecil!

here are some of the pictures from her engagement. enjoy!

see. told ya. she's a beauty. i'm comot. :P

<3

bakal ibu mertua. 

can't wait for the nikah.
will update more!
mungkin satu hari nanti, update pasal kami masa kecik2.
hahaha

Friday, November 4, 2011

mylo xyloto

is the name of the latest album from Coldplay.
I'm currently addicted to Paradise.



enjoy!

Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha peeps!
Have fun dan berhati-hati di jalan raya. Be Safe.
Can't wait to go back to kampung and tengok rumah. Alhamdulillah.

mmm yeah

kalau orang datang kat korang and tanya "kau tau tak lagu yang ada mm yeah....mm yeah?" dengan clue lagu dance, apa korang akan jawab?

itu lah yang jadi kat aku bila kawan baik ku sorang ni kata lagu ni dok main dalam kepala dia. puas aku google. selepas hampir setengah jam, baru lah discover lagu ni. macam2 keyword try kot. haha. memang lawak.
nak tau lagu apa?

Alexander Stan - Mr. Saxobeat! tak penah dengar? Meh dengar thru video bawah ni. :D
Erk. Video disabled.
Tengok kat kat sini k. (link)

best buat ringtone!
oh yeah.. mmm yeah... mmm yeah.
hahaha

Wednesday, November 2, 2011

Gmail's New Look



nice right?
i've changed mine. it's kinda awkward at first but will get use to it.  
go change yours now! i want to continue exploring the function. 
toddles!

:)


Tuesday, November 1, 2011

My Happy SG Girls

since last month, SG Girls ada few happy news.
pertambahan ahli dalam SG Girls semakin hari semakin bertambah.
happy!!!


SG Girls at Ina's. 
Aidilfitri 2011. Rawang.
Birthday Cake for September babies.

semoga semua happy news ini bertambah hendaknya dan semoga semua urusan dipermudahkanNya.
Amin.
Love you SG Girls!

Big Bad Wolf Book Sale : the aftermath!!!!

taken from Mr. Wolf's FB

  • siapa yang masih tak puas, boleh pergi lagi!
  • siapa yang tak sempat pergi, please pergi ;)
Details as below 

Date : 24 - 28 November 2011
Venue : South City Plaza (map here)
Price Range : RM5 and below (as per stated in the FB)

so, why wait? 
be a part of the reading community ;)





p/s : more updates later eh. tak menang tangan *ngee*