Friday, May 30, 2008

[ bad day ]

Because you had a bad day
You're taking one down
You sing a sad song just
to turn it around
You say you don't know
You tell me don't lie
You work
at a smile and you go for a ride
You had a bad day
The camera
don't lie
You're coming back down and you really don't mind
You had a
bad day
sometimes when we had a bad experiences (one thing after another) we tend to looked to whatever we had done before. today, i had my day! i'm on my leave, planning to go out around 1000 am to settled few things i had in mind. rite before i went out the house, as usual, going online and checking mails while my YM stil logged in since last nite. buzz a friend of mine and we had a brief discussion on so many things. i ended up the conversation not the way i wanted it to be. gua naik darah plak tetiba..aish yantie...yantie.
took a bath n quickly dressed. called khai n asked him to wait for me kat JPA. on the way to JPA, i made a few phone calls and by the time i've reached Putrajaya Shangri-La, i felt weird. kenapala tetibe aircond panas! the engine stopped abruptly and aku panik!!! ergh..pesal baby ni!!!merajuk ke ape!
quickly i pulled the car away. bau da semerbak masuk dalam kete. hangit! aduh mak..temperature ok..called khai n he asked me to check the radiator. but let the car cool down first or i'll burn my two hands. grabbed my handbag n i sat on the pedestrian walking path. nyamuk banyak gila! adelah dalam 10 bintat kat tangan n kakiku. called ayah and he acted so cool. siap bleh cakap, 'kan ayah da kata, kereta tu problem, kena beli keta baru!'..refer this... he already arranged the tow truck and the workshop that they will send my car to. maybe around 800...or lebey..huhuhu abis la duit claim..tu la sape suruh berangan nak beli PSP la...RM800 tu boleh beli set bilik tido yang kuidamkan tu tau tak!!!waaaaa...
had nasik ayam for my lunch at SOHO (lalu makan lagi..hahaha)..head home,khai meneruskan perjalanan ke Sepang untuk menghadiri Hi-Tea nya..and trus balik Johor (again!)..while i'm updating this entry, min datang umah.untuk amik barang2 yang dia kirim from langkawi. 3 helai kain batek and bedak resdung Warisan Haji Salleh Husin ke apetah..borak2, ngompat sana sini, update benda2 yang aku tertinggal...ade berita gumbira (yeay!yeay!), berita kemarahan si comel DIDI sebab aku tak confirmkan nak g PD ke tak....sori Dids!!aku sayang ko tau!aku tgh PMS gak...sebab tu la terkeluar ayat 'suka ati aku lah'...huhuhu ampun eh..
banyak nye salah yang aku da buat...sebab inilah agaknya kereta aku rosak and petang ni aku nak ke sepang ntah macam mana..oo ye, aku kena g Bengkel Star Rating MAMPU kat De Palma Sepang...maybe guna kete ayah kot...skang dah 5.45pm..aku tak kemas ape2 n taktau pape pun pasal program hujung minggu ni..nak lari kejap ke ofis...if ade pape, i'll update u guys na...
i know you loves me!!!!!
XOXO

Thursday, May 29, 2008

hush puppies warehouse sales +++ perfume

arini aku masuk opis, half day...

datang, masuk meeting seksyen, makan nasik kerabu n chow balik rumah..

petang g alamanda, bayar bil, singgah bodyshop (sales ok...from now til 8th June-i bought a bottle of papaya shower gel) and trus pecut ke P8 untuk hantar dobi...

my two partners in crime datang amek n bawak ke Bandar Kinrara, Puchong - to Hush Puppies Warehouse Sales. dengan harapan berbunga untuk membeli leather shoes, rupanya sales baju, seluar, socks and undergarments.

i end up buying 2 sets of 'tut' and a boxer...i wanted another pair but the money hanya boleh membayar those 2 sets and a pair of boxer..my LUCKY day...in addition i got a pair of boxer and a shirt from mimushitoto. hehehe tengkius...muahs muahs...

from there, we manage to rush to the mines and ate dinner. makan nandos yang pedas sambil memohon refill ice lemon tea berkali2...hahahaha...g mines sebab ade orang gila perfume ni la. so if any of you guys need perfume, for own use or gift, go to this blog. request for any perfume that u have in your mind. i am now waiting for my order, DnG - light blue..for now, i end this entry...Selamat Membeli Perfume!!!!c ya!!!nitey nite!

Wednesday, May 28, 2008

back in KL

after a long wait (4 1/2 hrs to be exact), finally aku naik gak kapal terbang dan sampai KLIA kul 8.00 mlm...trip kali ni memang 'menunggu' aje kerja aku...take off dari International Airport Langkawi at 6.55 pm. walaupun aku smp kat airport kul 3 dengan harapan dapat standby flight kul 4.10 pm, tapi apela nasib badan...kena gak tunggu sampai kul 6.55pm. duk kat departure hall dari kul 4. kesejukkan sambil menyumbat walkman dan membaca buku. 4 flight berlalu (2 fireflyz, 1 airasia, 1 silkair) bukan tanak duduk kat luar tapi manusia ramai sangat. pening...kat dalam departure hall tu pun betul2 sebelah aku ada 3 orang budak (dalam darjah 3 kot). maybe diorang sepupu or maybe diorang adik beradik. dua pompuan(besar dan kecik), sorang lelaki. dah nama pun budak2, mula2 bukan main seronok lagi main, tetiba aku dengar 'bup, bup'...aku toleh budak laki tu tgh ketuk kepala budak pompuan yang besar sikit dengan selipar plastik yang tebal. mak ai..yang lagi sorang dok kaver dengan tangan. adalah dalam 15X. takut aku..sekali ade sorang makcik datang (maybe nenek dia kot)...slow je, dia tarik budak laki tu, bisik kat telinga (nampak macam tangan merayap kat tepi-kena cubit kot). kesian plak..aku buat dunno je la..

bila da ade annoucement bleh naik, aku pun terus beratur n naik, amik NST dan carik seat. best la...korang ade baca tak yang MAS skang ni baru macam nak buat penambahbaikan la kat service diorang. kerusi2 yang boring kalernya itu telah disarung dengan cushion kaver yang pelbagai warna..ade kaler oren, merah, biru, ijau...chantek sangat!
sampai kat KLIA, beli tiket ERL n terus gerak balik.penat. cuti aku ntah approve tah tidak..nampak gaya macam kena g opis je...ooo ye, cerita pasal wireless kat hotel...erm hampeh. setiap kali try nk online, laptop aku shut off mengejut. virus ke ape aku taktau. trus aku layan dvd Destiny's Child-Live in Atlanta je...

ok peeps, later eh...i'll update about benda yang aku beli sepanjang aku kat langkawi...

things i bought :
  • Daim for Khai

  • Ferrero Rocher - Assorted Collection for me


  • Sweet Cherry & Vanilla Flavoured Mini Cigars

  • 1 Box of Merci

  • 3 Cadbury's, 2 Rocky Roads, 1 Turkish Delight (dah turun lagi harga...RM8.50 je!)

  • Amandelle (Almond Biscuits), Loaker Chocolate Coconut biscuit

  • 2 boxes of Hersheys Stick (60 kalori in a stick!hahaha) Mint and Milk Chocolates
  • A packet of kacang n ikan bilis..









aaaa penat n ngantoks....later!!!

Monday, May 26, 2008

im in Langkawi!!!!!!!

just arrived in Langkawi for the SPA HR Managers Meeting...flying with MAS from KLIA at 1145 hrs. i am waiting for my room n seems like they dun have our names (zul n i) in the list---i'm about to blow up...but pretending i dun really care and try to use the wireless connection at Bayview Hotel Langkawi...
this morning i went to KLIA with Najeeb who is also flying to Cebu, Filipina..met few familiar faces...Encik Hasnol Zam Zam from BPH and Waheeda from Bahagian Maritim, MOT. Najeeb and i had our breakfast (J.Co Donuts and Teh Tarik-the 2 teh tariks cost us rm11.90 for 2) at the Coffee Shop near the chocolates outlets..i forgot the name oredi...it feels so good...KLIA, friends, families, love, sad, bliss etc..all the campur-campur feelings makes KLIA one of my favourite places...
later eh (tengah nak ngamuk pasal nama takde n bilik tak dapat lagi)!!!!!!!!!!!!!!

Sunday, May 25, 2008

Kenduri Kesyukuran & Aqiqah Iman Yusuff dan Majlis Berendoi & Aqiqah Rahadatul Aish'


  • Date : 23 Mei 2008 (Friday) & 24 Mei 2008 (Saturday)
  • Time : 8.30 pm & 11.00 am
  • Venue : Taman Bukit Lela, Gombak & Jalan SG 9/19 Taman Seri Gombak
  • Menu : Char Kuey Tiaw, Roasted Lamb with Mint Sauce, Assorted Desserts, Teh Tarik, Fresh Orange & Beriani, Lamb Curry, Ayam Masak Merah, Papadom
  • Favors : Telur Rebus in small pottery vase with Iman Yusuff name's engraved with small kitab & bunga pahar, muffin, sweets in cute thank you bag




Friday, May 23, 2008

i miss blogging

oooo finally...i am so miserably missed my blogging time..bz sgt...



starting Wednesday morning, replaced Nik untuk ambik minit meeting pagi..


petang tu meeting Q Section BPSM...semuanya untuk purpose Star Rating MAMPU...i was assigned to compile Carta Aliran Kerja every sections.just before i packed my stuff to head home, Nik datang office and asked me to replaced him (again!) for a duty @ parliament the next day. he sent the memo, and early on Thursday morning, i drove to parliament. Excited and nervous (first time la...)...Spent the whole day kat sana, met A LOT of people...Aril, Ostad Dahri, Misuari, Yati Manan, few of panels and fasilitator from PAC, Hafeez, ellya etc etc. berdasarkan keputusan PRU-12, pembangkang hampir memenuhi Dewan....Most of the MPs ada. i met Karpal Singh, Lim Kit Siang, Nurul Izzah, Datin Seri Wan Azizah, Khairy Jamaludin, Mukhriz Tun Mahathir, Tan Sri Mat Taib, Rafidah Aziz, Azmi Khalid, Azalina Othman Said dan ramai lagi. had my dinner at Yo!Sushi, The Gardens Mid Valley..tak best!!Sakae Sushi n Sushi King still on the top of my list. nasib ade orang blanja saya aiskrim New Zealand yang sedap itu!!! *grin*


This morning, i was bz with my parliament report that shud be sent to BKPP before 9 a.m..got the ticket to Langkawi on monday, few papers untuk diminitkan, carta aliran kerja yang perlu diupdatekan supaya sama semuanya....ergh...bz bz...lin came and fetch me at 1215. trus gerak ke asam pedas..Didi n Min oredi there (laju betul min bawak kereta skang!)..here a few photos of us at Asam Pedas, Bandar Baru Bangi..





didi, tak sempat nak pandang kiri kanan dah..LAPAR!



mak buyung yang gumbira (wajah sebelum mabuk! hehe)


min : jemput makan


(min cakap 'aku tau ko nk letak dalam blog kan!! hehe)




didi, lin

me n min




the 'asam pedas'

rite now, baru je balik dari Jannah's house...for Iman Yusuff's aqiqah (i'll update about this later!) and tomorrow lagi sekali kena g seri gombak for Raha's Berendoi Ceremony....later peeps..muahhhssss





sneak peek on next entry.........



Wednesday, May 21, 2008

ngigau


semalam kan aku beriya2 marah orang2 ICT sebab block gTalk, blog semua kan...hehehe sebenarnya tak la...server ptg semalam yang ngong...so walaupun aku tau Shubki tak baca entry aku kat blog ni, aku tetap nak mintak mahap beribu2 lemon kat ko eh Shubki!!!huhuh
tak pasal kena marah hak hak



*aku yang emo hanya kerana internet down*



Tuesday, May 20, 2008

campur++campur

pagi2 la gi rasa tak best...
i hate this kinda feeling...selalunya mesti ade je bende...
i dun know why...but MAYBE its because of the long holiday..
long la..since Friday i went to INSTUN sampai la semalam..
penat belakang kira..i served my beloved country okeh..(hee hee)
so back to today's story....
pagi2 smp opis around 750..belek sana belek sini
check email, baru ingat nak update blog, bos da panggil..
kuhentikan aje perasan meruap2 nk update..
kol khai, check wheter he can make it to JPM safely ke tak
dah la demam (eleh, orang tau...demam sebab rindu kat orang kan???) :P
dia da kat opis, tgh update ketuanan II katenye...
(try to check it out guys, tulisan dia ni penuh dengan gaya...bunga semua cukup)
he said he'll be at my ofc around 10+
around 1030, we were already headed to B7 untuk my Security Vat..
1200+ baru settle everything..thanks khai!!sebab jadi referee orang..
susahnye la hai nak mintak tolong bestest fren yang lain..
owh ya, nisha invited me to somewhere that i really wanted to go...erm cam best tak??hahahaha but nisha dear, orang da check tempat tu, memang kita tak layak la..hehehe ape kata kita gamble je?nanti i'll sms u k cemane plannye.... :)
tengah hari, min kol, ajak lunch sesama cause ayol was around...
aku bagi idea g makan kat Kelab Tasik Putrajaya...
walaupun uangnya udah sengkek, tapi tempat tu yang dekat, cepat, best dan tak perlu pusing2 carik parking...
oklah, tutup mata je bayar...huhuhu beef kuey tiaw n ice lemon tea=RM 15.00
hadap pc, nk sambung blog kununnye...
skali klik2, refresh..tak bleh plak...hampeh la connection ni!
nak balik tadi baru aku perasan, rupanya BTM da blocked segala mak nenek yang mengandungi perkataan 'blog', 'chat' dan perkara-perkara lagha yang sewaktu dengannya!
gTalk aku pun diblocknye!!!! erghhhhh, sampai ati ko Shubki!!
gMail ngan didi, min n ayol (walaupun ayol hanya sekadar membaca dan bukannye gheti nk membalas) plan nak g pasar malam bangi...kul 6.12 ptg..
dah blog takle update, tiket flight pun tak settle lagi, aku settlekan claim bulan mei..uishh bleh tahan..hehehe makan besar nampaknya...hahahaha
erm, my fren xcident.sorry to him..thank god he is okey. minor scratches n terhantuk sikit kot...hope he'll be ok in n out..feel so bad!


basically, thats for today..

smile, not smile, cannot smile, smile a bit

Thursday, May 15, 2008

Finally!!!!!


Sex and the City

Release Date:May 30, 2008
MPAA Rating:R for strong sexual content, graphic nudity and language
Starring:Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Cynthia Nixon, Kristin Davis, Christopher Noth, Jennifer Hudson
Directed by:Michael Patrick King
i
i
YES!!!!
i
the casts appeared in London for the world premier..
i
OMG..i am so waiting the film to be here.
i
i wanna know about John & Carrie love story (the finale shows Mr. Big real name on carrie's mobile phone - John - punya la banyak nama, John???but its ok still Mr.Big sounds even sexier ;p)
i
how brady grows...still got his fiery redhair huh? how cute steve n miranda act as parents..
i
how's charlotte n his jewish hubby - harry keep it going with their adopted child from China
i
and not forgetting, samantha n smith.....meowwwwwwww ;p

here some super sexy photoshoot by VOGUE Magazine [ SJP & Chris Noth ]

i like the dress n the shoes (hey...the Christian Louboutin pumps is SO like mine okeh!)


my lovely 4 1/2'' - muahxxxxx [sama kan?!!!]
i
awww...super CUTE..i love..love..love it!

SJP's bracelet...i like!! Chris Noth is so SEXY!

...................

erm, this makes me wonder...where the hell is my MR BIG!!! *sigh*

waiting the auto-lifted leg...one of me favorita pose

ooo...so can't wait! why so late....
hey DIDI, jangan lupa k..kita nuntun sama ya!n aku rasa nak layan SATC khai tu aa..bile ble bagi??hehehe
i
i
nota kaki :: going to INSTUN tonite...for my final PAC session..see ya on tuesday hoh!!

Tuesday, May 13, 2008

oh ayah!

last night i had a conversation with me dear dad...
(it was his birthday last saturday but till now i only wished him n still no present for him yet. bersalah jugak rasa nya. but i am broke. since PAC, i used almost every penny that i got. travelling = money...so, ayah...maybe i'll buy you something nice-i know you wud love a new baju n perfume kan...when i got my claims later eh...)


back to the conversation, i told ayah that i felt that my car engine is not so smooth anymore. i can feel the engine is becoming more like an old man who smoke too much n his breath become heavier everyday.
selambanya wajah si ayah ' tukar kete baru la!'....


i looked at him and asked, 'la, kenape plak...kete org ok lagi ar'


he then explained that the engine will become worst because it will 'telan' all the minyak. ala, i sucks in cars ok...taktau ape jadi pun (i ONLY drive, other than that, ayah yg settlekan)
by all means, a new car?!!! i calculated the amount that i have to pay if i really need a new car. now, i pay for only RM432/month. but if i were to buy a new car, it will increase at least RM200-300 so monthly payment for a new car wud be RM 800 (the most.)
i
i
i
(sigh...)
i
i
i
ala....nak buat cemana ni.... HELP!
City ke, Vios ke, Latio ke, Swift ke??


Honda City agak cute for me kan...i think so ;p

Monday, May 12, 2008

Az[i]z Satar, S[i]mple & Ha[i] Peng

greetings...
back in the ofc after 3 days 'berkhidmat untuk negara'...
perasaan ke Kemaman bercampur baur kerana banyak cerita2 yang didengar..
yang menyesakkan telinga, yang menghiburkan dan dan menakutkan...
tak perlu bercerita tentang perjalanan malam jumaat kami yang bertemankan co-pilot yang terlalu high dengan kadar caffeine berlebihan dalam badan...first experience drive KL-Kuantan agak horror disebabkan keadaan jalan yang bengkang bengkok. lupakan perasaan menakutkan di jalan yang sunyi dan gelap kerana keselamatan jauh lebih penting. kami sampai di INTIM jam 0230 pagi dan terpaksa mengejutkan Maya yang sedang enak dibuai mimpi.
bekerja di saat ayam mula berkokok, sebelum matahari terbit lagi...dan aktiviti hanya tamat setelah jam menginjak ke jarum 1030 malam. setelah membantu di Bilik Urus Setia, barulah kami keluar untuk mengisi perut yang berbunyi sudah. makan malam pun terpaksa di skip kerana komitmen kerja lebih memerlukan.
keseronokan berjumpa dengan senior2 lebih berpengalaman dalam pengendalian program ini amatlah dihargai...segala tunjuk ajar yang diberi akan dijadikan panduan masa depan..walaupun ada di antaranya lebih 'kek' dari kek di secret recipe, apa boleh dikata lagi...manusia, rambut saja sama hitam, hati itu...tuhan saja yang tahu..
berat badan makin meningkat, semuanya gara-gara kealpaan ketika makanan berada di depan mata. tanpa disedari, diri ini mampu menghabiskan dua ketul roti dicicah kari + sunny side up egg, sebiji telur separuh masak, sebungkus nasik lemak, 2 ketul tapai kiut yang dibaluti daun tapai dan segelas kopi cham 'c' ais. itu baru untuk breakfast..malam sebelumnya jamuan perut adalah nasik air ayam dan milo tabur. terima kasih Tuan Ali!
kalau da namanya ke Terengganu, menyesal pulak kalau tak beli sutera. 2 pasang batek yang tak nampak macam batek pun berjaya dibeli...terkesima sekejap..i'll be back eri! next time i'll bring my mak!
kata kawan2, kalau ke INTIM, Kemaman tak boleh lupa benda2 ni :
  • stuffed crab di Tong Juan --- tak sempat!!! maybe next time?
  • nasi air di Simple....CHECK!
  • roti bakar & kopi di Hai Peng.....CHECK!
  • satar di Aziz Sattar...CHECK!
  • kopok INTAN....CHECK!
now, i am back in the office....going thru some papers n few more things to be done..jap lagi ade majlis jamuan perpisahan + majlis kesyukuran pemenang APC tempoh hari..baru je kejap tadi CC Zizah masuk bilik suh jadi emcee...erm...takkan nak kata takmau...bolehkan aje...
anyways....here 's a shoutout to my frens yang lama tidak jumpa sudah......(didi, min, lin, um, max, mila, ayol, cheche)
RINDULA!!!!!!!

[i] just SO hat[i]ng you

aaaaa




you are one ******* selfless human!!!!




Thursday, May 8, 2008

on f[i]re


...sedang asyik PSU(S)D1 menaip dan memikirkan apa yang akan ditaipkan dalam blognye, tiba-tiba suasana yang terang dan sejuk bertukar menjadi hening dan gelap gelita..... rupanya blackout...suasana di luar biliknya agak hiruk kerana suara2 yang agak kuat menanyakan kenapa tiba-tiba blackout...aik JPM tak bayar bil ke?...
...tak sampai 20 minit, suasana terang semula. dia pakai generator ni. dengan tanpa merasa apa2, PSU(S)D1 teruk ke mejanya dan jarinya menekan butang 'power' di CPU...ceh, rupanya power failure..
...jom sambung kerja!! (kununnya la...)...selak2 kertas atas meja...kriiiiing...kriiiing....
...eh, macam bunyi fire alarm...erm tade ape2 kot...
...kriiiing...kriiiing...aik...ni fire drill memain ke ape ni...
lagi dua kali bunyik, aku dan wan da cuak...capai handbag (sebab ade banyak la plak mende dalam tu..kunci kete, purse, kunci umah, name tag, gelang2 n kerongsang kesayangan!!) trus gerak ke depan lif, jumpa sorang staff tu...dia suh turun sebab kat blakang dah ade api...
mak ai!!!! API???!! sepantas kilat aku berkejar ke BPSM balik..sambil bunyi loceng tu kitorang duk jerit 'turun...turun'!!
to my suprised...memang la rakyat malaysia ni tak aware langsung bab2 bunyi alarm ni...tadi bleh kira ngan jari berapa yang turun..yang lain cume jenguk kat tingkap..alasannya..bukan menjejaskan pun..ermm...ye lah!nak tunggu sampai api menjilat seluruhnya ke??
apepun, i will propose to Dato' or TKSU berkenaan dengan fire drill exercise...tak kira...for me, it is IMPORTANT k!! bukan nye dengar bunyik loceng tu, ko bleh g pantri lagi buat air tau!!!
tapi, Alhamdulillah. cume short circuit sikit je tadi sehinggakan generator aircond tu terbakar. walaubagaimanapun, asap je yang banyak...and the electricity was stored within an hour! terima kasih Perangsang Jati!!!

** malam ni nak gerak ke Kemaman...oh laut, here i come!!!!!

Anugerah Perkh[i]dmatan Cemerlang 2007, JPM

balik dari IKWAS, i was hooked with my seriously important assigned job. to be the emcee for the Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2007 JPM.

rehearsal on Monday...i spent the whole day kat PICC....the first session ended about 5 p.m when suddenly Dato' approached me....
-------------------------------------------------------------------------------------------
Dato' : ' can we run this thing again tonite? because i don't feel it is enough for today..yet!'
Me : ' erm.. boleh dato'!' ( dalam hati --- adus, tak cukup tido lagi aku....)
Dato' : 'ok...good!i'll see you around 9 ya!'
Me : smile :)
-----------------------------------------------------------------------------------------

8.45 pm..

i was running all the way to the B Hall from the basement macam kena kejar antu (wearing my new sweatshirt with the bulu2-diorang kata macam hamster and my silver all over glittered pumps). ingatkan aku terlambat. sekali tengok kak zai n hidayat je yang ade..lain2 semua blum sampai. when the clock approaching 9.10 pm barula nampak puan tengku, my bos, wan khairi dan big2 boss (SUBs) aku sampai.

around 11 barulah rehearsal mula balik. before that skrip mc digubal. first oleh TKSU and after run 2 kali rehearsal TKSUK plak tukar skrip tu. tak tipu, mata semua orang masa tu da tak bleh angkat lagi. kesian TSUB saya yang baik itu. .mata kecik sangat dah!

kul 12.30 mlm - semua balik (tanpa perasaan, sebab letih sangat dah)


backdrop..


the choir
Alhamdulillah....everything went well...so well that aku tak malu mengaku yang aku dapat pujian dari banyak pihak (segan la sebenarnye...i am blushing while typing this...demmit!!)...maybe inilah yang aku carik dalam kehidupan bekerja aku kot....aku puas!!!
****************
*next emceeing(betui ka?) session - 20th Jun 2008 - Majlis Puspanita JPM

Wednesday, May 7, 2008

part Three

selepas kekenyangan di Kluang Station, we went back to IKWAS....
kena attend sesi pendaftaran.....
aku balik bilik, lepak2, layan dvd sket....
siap2 terus ke Dewan Jemerlang..
tengok sana sini, kot kot ade yang kenal...
takde...fuh....seriau rasanya...
nostalgia tempat tu.lagi2 Dewan Jemerlang...tempat aku mula2 mendaftar jadi PTD untuk PTD Unggul (zaman2 banjir besar di Johor)
borak2 ngan maya, i need to help with the administration works...
lepak bilik PPK, buat calling2....

LUNCH TIME....
IKWAS kan...
foods..as always...GREAT!!!
we need to send the clothes that we bought at the thrifty shop a day before...
Maya offer untuk naik AES 5...
best la...merasalah perdana executive kan..rupa2nya auntie dobi tu adalah chenta hati khai...sampai uncle tu pun bleh panggil bini dia bila khai datang

'ensem boy' kunun!!!! cheh!
gi round2 pekan Kluang, maya teringin nak pisang goreng, aku layan air tebu...
panas sangat2.... :)

petang dan malam itu, aku da mula bekerja...

[ Malam ]
selepas penat bekerja, sesi mengisi perut (again!)
VENUE : KEDAI MAKANAN KAK ESAH, KLUANG
MENU : Murtabak Daging, Kuey Tiaw Kerang, Mee Goreng Ayam, Chapati, Tembikai Laici, Limau Ais Laici etc

kedai makanan kak esah

mana kuey tiaw, mane kerang??

** kepada sesiapa yang mengunjungi bandar Kluang, jangan la lupa untuk ke Kedai Makanan Kak Esah**

' selak kerang jumpe kuey tiaw.......'

part Two - Kluang Station

sunrise! sunrise!

selepas tido dengan nyenyaknye di atas katil queen seorang diri...
fresh sungguh pagi Jumaat itu....
janji ngan dua orang itiew, nak bangun 630 n breakfast kat Kluang Station..

seperti biasa, one was late, kul 720 baru kitorang gerak ke sana...
tanak citer lebih2 aaa...tengok gambar ok!!!kaver2 skiet kalau terliur k!

muka tak mandi! makan telur banyak2!!!

roti petak, roti bulat...nyum

cara makan half boiled egg dengan nasik lemak

hasil selepas 20 minit

kopi ku dan 2 biji half-boiled egg

a LONG entry..part One

salam everyone!!

been soooo long kan..
last week was great! foods, friends, love, adventure, experiences
so aku akan citer one by one :

[ Wednesday ]

i started my weekend on Wednesday
pas balik dari opis, i had my dinner with najeeb kat McD equine
sebab rasanya lama sangat tak makan double cheese berger
got my souvenirs from Myanmar n Egypt
three stone-pyramids (big-medium-small) and jade bangle n bracelet


kiut kan??!


balik rumah, i was waiting for my dearie fren yang janji nak amik kul 8 n end up aku tetido tunggu smp kul 10. gerak ke JB, lebih kurang sampai kul 1...aku tumpang tido umah member. kat taman daya.

next morning, mi janji nak amik awal pagi n nak g breakfast kat kedai roti yg best..yet again aku menunggu dengan sabar, kul 1130 baru gerak g kedai roti comel (roti bom)...sampai sanae, punyela ramai orang...ordered my iced nescafe n mi air apetah lupa da....air da habis, nak dekat kul 12 or 12 ++ tetibe kakak kedai tu datang kat kitorang...


akak kedai : 'dik, tadi order ape eh?'

i looked at mi and so did he

mi : 'kak, takpe la, saya tak order ape2 pun!!!' (muka panas..hik! :D)


mi bayar air, kitorang trus blah dari situ... perut lapar, khai da tunggu kat Jusco Tebrau

sampai Jusco Tebrau, orang sangat ramai!!!!
aduh, Johorians , Singaporians....
sebab Jusco Tebrau ni best la kot semua pun menumpu kat situ
pening kepala sebab padat gila babs!
tapi memang kedai2 kat situ best!
ade Topshop, Xixili, Sub, LaSenza, Esprit, G2000, Padini-yang besar gile, HOL, dan macam2 lagi lah....macam kat KL da rasanya.....
sebab from ape yang aku ingat, dulu masa kat UTM, CS je la paling glamer pun....

sampai sane, kitorg trus g TGV......
tgk IronMan.
nak jadikkan adventure lagi, movie tu stop masa tgh2 klimaks betul2 kat part si Pepper Potts tu tgh download file dari pc orang jahat (lupa name)......
potong gile!!!!
2X plak tu, semua org da jerit2 da...aku cam rasa nak balik je, n tetibe rasa JB sucks. Big Time! (sorrriiiiii org home town)

pas keluar tu, tiga2 da lapar...
nak carik makan...
ingat tak aku bitau yg orang sangat ramai?
kitorg gerak g Kenny Rogers...
aduhs...menyampah..penuh sangat2!!!mamat yang jaga kat entrance tu buat bodo je bila aku mintak table....dem! diorng tak kenal kitorang eh...hahahaha

last2 aku yang dah naik angin, di perut dan di kepala, dengan wajah garang, aku ajak diorg makan kat luar...

the best thing is that...
g makan kat stulang - mee rebus
aaa sangat best!!

bendera Johor di tepi laut...berkibar2
yours truly (dengan my lovely jade bangle!!hahaha) yang bermuka masam kerana kelaparan yang teramat semasa menunggu mee rebus special sampai!!


pastu kitorg trus gerak ke KIPMart. sepanjang KIPMart tu ada kat Tampoi, tak penah aku jejak kat area tu tambah plak masa dulu ade kes kedai emas kat situ kena rompak....aritu aku pegi dan membeli dvd yang agak banyak....khai beli dvd konsert, aku beli Juno, Horton apetah lagi tak ingat...


pastu penat jalan2 kat situ, aku ajak diorg g Larkin Perdana...
rindunye nak shopping bundle..
nasib baik kedai tu masih wujud dan kitorg lepak lama jugak kat situ.
aku beli satu shocking pink t-shirt n sweater yang sangat kiut
semuanya berharga RM 15.00 sahaja!

khai beli kemeja kaler kuning, ade gambar kete comel n pokok kelapa, mi plak beli kemeja yang sgt cantik!kaler itam dan seperti biasa aku dibuli untuk try beberapa jaket yg sungguh ol skool hehehehe..

jaket kalerful mak aih!!

lepas je habis shopping , kitorg balik ke Jusco Tebrau. mi needs to get himself a pair of trousers untuk di pair kan bersama blazer yg baru...lebih kurang 8 ++ kitorng gerak ke sekolah menyanyi mi. kat area Angsana tu....Rossco Cafe namanya

tempat tu adalah cafe yang provide pentas khas karaoke untuk penyanyi2 yang nak mencube nasib menunjukkan bakat kat orang2 yang datang makan...
nasib la kan, kalau suara ko sedap pastinya orang akan memandang dengan bisik2 yang cakap suara ko sedap... akan tetapi kalau setakat nyanyi kat dapur je, tapi nak try jugak, silap2 ari bulan lidi sate la kot tercucuk kat idung...hehe melainkan si awie, penyanyi tetap kedai kaset kat Angsana tu (budak2 UTM dan Johorians yang g Angsana sure kenal mamat Awie ni)

malam tu diorang nyanyi sorang 3 lagu sebab 3 lagu = RM 5 (ye kot!?hehe ntah!)
antara lagu-lagunya yang aku ingat masa menaip ni mimpi yang sempurna-peter pan..lain i lupalah...
lebih kurang 1130 malam baru la kitorang gerak ke Kluang.....
sampai kat IKWAS, terus amik kunci kat pak guard n masuk bilik....
bilik aku kat blok lama, tengah2 antara jejaka itiews...rasa selamat la jugak hahaha..
zzzzz...day 1 completed....................


to be continued!!next ::: Kluang Station!