Friday, March 30, 2012

freebies!!!



kawan-kawan, saya nak tumpang iklankan tawaran istimewa dari rakan saya merangkap mekap artis (MUA) saya semasa bertunang tempoh hari. dia skang ada promosi hebat. kalau tak percaya, sila percaya jugak!


cara nak menang, senang saja.
(i) klik link ini (link) dan klik 'LIKE' pada page tu;
(ii) share status berkenaan promosi itu di wall korang. paling banyak share, akan dikira sebagai pemenang. 


so, apa lagi?
yang nak bertunang, berkahwin dan sebagainya. boleh join.
mana tau, rezeki kan?


klik like cepat pada facebook fanpage Helwah Coulture.
hadiah menarik ni.


mekap memang cantik!
nanti saya share. hehe





Thursday, March 29, 2012

current craze : tudung aidijuma



tudung aidijuma : tudung bawal :)

last weekend gi Pasar Seni.
sempat layan kiosk AJ (aidijuma) kat LRT Pasar Seni.
memula jual mahal. sebab tak minat.
hahaha.
tapi bila tengok ada 31 helai tudung yang bermacam warna....
saya bertukar!!!
jadi ganas. hahaha.
terus amik 3 helai.
tapi dah jual satu pada officemate. yang suka sangat ngan tudung tu.
selesa sangat. senang nak bentuk.
memula agak keras, tapi dah basuh dia ok.
comel la tudung tu.
lama sangat dah pakai tudung awning, its time to change it back (occasionally) to bawal. :)


dua colour yang saya beli. *happy*


nak tau colour2 yang lain, boleh check kat FB Aidijuma.
have fun browsing!



Wednesday, March 28, 2012

checklist wedding




about two months to go!
somebody who is not here dah complaint. saya tak update cerita wedding pun dalam blog.
tee hee hee.
saya agak kalut.
juggle ngan banyak benda dalam sehari.
so by the time balik rumah, dah lunyai.
after isya' memang siap2 tutup lampu.
assignment/kerja sekolah pun buat sabtu pagi. if sempat, curi2 kat office. ahaks!

ok. jom kita tengok checklist yang saya amik dari internet.
about two months before the wedding. apa sepatutnya dah siap ye?


· Menyenaraikan nama tetamu - kad wedding dah siap. insyaAllah. mulai hari ni nak emel kengkawan mintak address
· Membuat perancangan majlis bersama pengacara majlis - AP (aturcara pentadbiran akan dirangka selepas meeting bersama wedding decorator dan catering jumaat ni. pengacara dah dibekalkan dengan baju. tinggal nak finalize skrip :)
· Merencanakan bulan madu - erk. yang ni asik pending. tatau. 
· Mengaturkan tempat tinggal saudara yang datang dari jauh - almost done. dah book dua rumah transit for melaka clan. not the semi-d but apartment. 
· Memastikan rawatan spa secara intensif - dah beli kupon. tengah carik time. puan pengapit, anda nak join saya tak??? jom aaaa
· Memastikan bunga telur dan cenderahati yang telah ditempah siap - insyaAllah. favors for majlis dah settle. payment done. hanya nak g beli favors budak2 je. favors majlis nikah pun almost done.
· Memastikan ukuran baju anda sesuai dengan bentuk tubuh anda dan pasangan - dah fitting first time. April is the second fitting. baju nikah dan baju reception. :)

hehe.
ok tu je :)

bye




wordless wednesday #23



Tuesday, March 27, 2012

hadiah :)


Above are the products that i got from the Eco-Green Contest by Tanamera. In the small pouch contains :

1. White Formulation Soap
2. A bottle of Scalp Cleanser
3. A sachet of Himalayan Rock Salt Bath
4. A sachet of Spa Surya Uplifting Salt Bath
5. RM10 voucher
6. Jerneh's Mosturizing Cream

Happy!
Bau semua best.
Nak pakai nanti before wedding day. Ahaks! *bila la ada masa nak manja2 kan diri ini*
Mungkin masa mid term break! :)

Friday, March 23, 2012

One Tanamera!

dah lama tak menang contest!
dulu dah menang jeans, perfume bvlgari, simple product and many more.
this week i joint a mini contest/giveaway.
so, i won a Tanamera Spa products!
It's a contest regarding how to go green via Tanamera FB page.
So, i won! Will be going to Central  Market this Sunday to redeem the prize.
I hope there'll be a spa voucher so i can use it for the wedding. *fingers crossed*


Oh btw, you guys also can go to Central Market this Sunday.
It is Tanamera Day. You can get 40% discount for their products and also you can meet Dato' Sheila Majid.
Hehehe.Yang penting i nak g redeem my prize. Haha. No matter what is the prizes. :)

the green label....

is driving me crazy!
what label?
this!!




today will be the 7th time i ordered from them. basically i've ordered tops/blouses. i once bought a jumpsuit but unfortunately i'm too small to fit in it. *ada sesiapa nak beli? brand new. wear for trying purpose only. this is the picture.

oklah. next week kena puasa! :(

kbye.

Thursday, March 22, 2012

setitik darah, sejuta rasa

tahun 2010, masuk ke 2011.
saya ada beberapa azam.
termasuklah menderma darah.
tapi setiap kali saya nak try, mesti saya fail kriteria yang ditetapkan.
antaranya sedang datang bulan, dalam proses makan ubat (panadol, ubat demam dll) dan tak cukup berat.
hari ni, office anjurkan sekali lagi program menderma darah.
saya ke lokasi untuk saja2 tengok. sebab confirm tak layak.
akan tetapi, hari ni hari bertuah!!


saya diperiksa oleh pegawai perubatan dan disahkan sihat nak menderma darah. dalam hati nervous, seronok, bersyukur. macam2 rasa. sebab akhirnya termakbul cecita nak derma darah. oh. darah saya jenis O. penderma universal.

saya pun excited la ke kerusi yang disediakan. darah yang diperlukan adalah sebanyak 450ml. banyak gak. two bags katanya. hahaha. neves lagi! tak sampai sploh minit, darah dah penuh. alhamdulillah. 
saya rehat sekejap dan bangun. urus setia pelawa makan mihun, saya refuse dan hanya makan bun kelapa dan air milo sahaja.

after 5 minit, saya nak menapak balik. separuh jalan, mata dah lain macam. knowing my body very well enuff, i know i'm about to passed out. haha. cepat2 pegang tangan anak buah saya dan cepat2 duduk. ye, betul. saya pitam kat situ jugak. baring dan terasa peluh keluar dari badan macam air terjun. huhu. mata memang takleh bukak langsung. telinga saya dengar macam2 orang ada kat keliling. pas 5 minit, try bukak mata. rupanya ramai kat situ. terutamanya polis bantuan. siap wilcha dah ready. depa suruh saya duduk atas wilcha and nak hantar balik ke tempat derma darah. suruh nurse check. tapi saya tanak. saya kata saya perlu baring. dan bermulalah journey naik wilcha sampai office. masa ni nak gelak tapi tengah weng. alhamdulillah sampai skarang ni, saya ok. malam ni nak tido awal. sebab nak generate energy balik.

skang saya boleh give pat on my back. sebab saya dah ada buku kecil kaler merah ni. azam seterusnya nak menderma selagi mampu. insyaAllah.
 

i'm glad i did my part.
alhamdulillah.
semoga saya terus diberikan kesihatan agar boleh menyumbang sedikit yang saya mampu.

more info on derma darah:
(i) proses derma darah
(ii) jenis pendermaan
(iii) kriteria penderma darah
(iv) keistimewaan penderma darah


ok. tu je.
donate blood, safe lives.

Monday, March 19, 2012

current mode

gambar ehsan Google Image


portion paling besar didedikasikan kepada Life. 
tempat ke-2 jatuh kepada Work.
atau mungkin cuba balance Life and Work. 
hmmm. dah confuse.
Fun? lama dah tak fun2. sekadar fun di skrin ipad adalah. main game.
kalau tambah satu lagi, Study. Amacam?
Maybe Study tu masuk dalam Work/Life la. 
part of kan.

oklah, ayuh sambung menjuggle. 





Friday, March 16, 2012

Matta Fair 2012

Matta Fair 2012
Kuala Lumpur
PWTC
16 - 18 Mac 2012


hari ni dah start!!!
its travelling time people.
niat di hati nak pegi check deals yang best2.
maklumlah. nak carik tempat hanimun. :p
tapi waktu tak mengijinkan la.
esok ada class. pagi nak settle assignment.
lusa je la. if sempat.
tapi harus lah deal2 yang best dah habis kan?
tapi takpe. September nanti ada satu round lagi. Ngeh Ngeh.

so, destinasi travel semasa cuti semester apa eh?

1. Bali


2. Krabi

3. Boracay


4. Maldives


semua adalah island.
hihi. :)
nampak cam sama. tapi sebenarnya lain2 tu.
oh. bila nak vacay ni.
rasa tepu sangat dah!!

oklah.
good luck pada sesapa yang nak mencari deal terbaik kalau gi Matta Fair weekend ni.

later!

*gambar ihsan Google Image

Thursday, March 15, 2012

Cupcake ATM

imagine u have cupcakes craving at 12 am.
no worries! u got Sprinkles Cupcake ATM. :)


Awesome kan?


p/s : too bad its only available in the US. kalau ada kat Malaysia, confirm drive semata2 nak red velvet kul 2 pagi. Ahaks!

Monday, March 12, 2012

berebut

half way thru Mac.
kelas hujung minggu dah bermula.
perebutan masa dan tenaga telah pun selamat dirasmikan Sabtu lepas.
masa ni la nak berebut untuk preparation wedding, assignment, kerja-kerja office, family time, rehat dan leisure. T__T

nak buat camne kan?
kena lah pandai2.
menempah semuanya sendiri. hadap la kan? ahaks!

oh. satu lagi rebutan nak di share kat sini.
rebutan di antara dua budak kecik ni.
Apel dan RF.
Kejadian semasa kenduri doa selamat lil Zarith (ZD) sabtu lepas.
Rebut sebab nak tengok Kun Seng Keng. LOL.

berebut Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus.


ok.
tu je. bye.

Thursday, March 8, 2012

iPad 3rd-gen, SBPA

news flash:

1. iPad 3rd Generation
apple launched the new iPad 3rd Gen. takde nama baru. masih ipad, generasi ke-3. penambahbaikan dari segi retina display, better graphic performance, better front camera, supports Japanese, the first 4G LTE enabled Apple device, 10-hour battery life. bila akan keluar kat Malaysia? we'll see. Ada sesiapa dah plan nak beli?? :)



*pictures from SlashGear.com

2. Pemansuhan/Pembatalan SBPA

Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam yang diperkenalkan pada 1 Januari 2012 telah dimansuhkan/dibatalkan pelaksanaannya. Pengumuman dibuat oleh YAB PM di PICC pada jam 10 pagi tadi. Kaki berdenyut hasil berdiri dengan sangat lama tadi. Haha. Berkhidmat untuk negara kan? Anyways, SSM ditambah baik, gaji diselaraskan dan kerja2 saya perlu kembali kepada SSM. COLA juga dinaikkan RM50. Oh, banyak plan nak kena buat semula ni.

(i) Berita Harian
(ii) The Star
(iii) NST
(iv) Bernama

oklah, itu sahaja berita hari ini. tidak termasuk banjir kilat yang melanda KL semalam.
jumpa lagi!
Happy Women's Day!

*semester 2 starts this weekend! bismillah

Monday, March 5, 2012

in my life...

versi Beatles


versi Dave Matthews

There are places I'll remember
All my life though some have changed
Some forever not for better
Some have gone and some remain
All these places had their moments
With lovers and friends I still can recall
Some are dead and some are living
In my life I've loved them all

But of all these friends and lovers
There is no one compares with you
And these memories lose their meaning
When I think of love as something new
Though I know I'll never lose affection
For people and things that went before
I know I'll often stop and think about them
In my life I love you more

Though I know I'll never lose affection
For people and things that went before
I know I'll often stop and think about them
In my life I love you more
In my life I love you more