Friday, April 29, 2011

school kids obesity

panas! panas!
dah berapa minggu cerita ni tak habis.
dari halangan menjual nasi lemak dan sebagainya di kantin sekolah.
dari kita halangan makanan ruji tu dijual kepada kanak-kanak, apa kata kita ikut cara negara besar ini buat kempen mengelakkan obesity di kalangan kanak-kanak sekolah. dengan cara......

menari!!!!!!!

Beyone's 'Move Your Body' video in support of Michelle Obama's campaign to fight childhood obesity


senang lagi kot?
eat what you want, move your body and fight obesity!
sebab kat luar pon depa makan fast food... hahahaha


p/s: favourite food masa kat kantin sekolah jalan kuantan 2 (circa 1990-1994) adalah mee kari. sila jawab! hahaha

p/s : cerita umrah dah siap. dalam draf n tgh edit gambar. sabar sikit. :)



Friday, April 22, 2011

free coffee


best!
Happy Earth Day, Mother Earth :D
<3

i got mine. 
thanks Said. hahaha.
not one. but two (sebab ada 2 tumbler). satu bagi ke DK
ni pun baru half way tumbler 1, saya dah high.
woot!!!

semerbak bau coffee ini adalah terbaik!!!!
*high*


akademi fantasia

oh.
i don't wanna talk about akademi fantasia 9.
horror kot.

cuma pagi2 tadi TERlayan channel 115 (channel AF dedulu tu).
so layan lah video2 bebudak AF cam Akim, Hafiz, Shahir dan lelain.
Dalam bebanyak video, saya adalah tertarik dengan dua lagu budak AF dan satu lagu budak bukan AF tapi OIAM.
meh kita layan video2 ni.

Lagu 1 - Akim [Janji]
selalu je dengar lagu ni. baru tau Akim yang nyanyi :p. dan video ni sambungan lagu Inikah Cinta.
dan video ni pun ada sambungan lagi. tetiba aku excited nak tunggu. wakakaka

Lagu 2 - Hafiz [Awan Nano]
oh. ini adalah lagu yang saya sungguh suka.
baru first time tengok mv dia. baca jugak tweet pasal ada Herman Tino.
oh, buat saya nanges ini lagu. sila tengok!

Lagu 3 - Dina feat. Zizan [Selamat Tinggal]
lagu ini BEST!

ok. habis dah.
korang layan dulu k.
sementara saya edit2 gambar umrah dan wedding Maria.
and wedding Aini adalah malam ni. Adik Besar adalah pasti nervous dan gumbira. Dengan arrow2 nye.
see ya later!!

video semua dari YouTube

<3

Wednesday, April 20, 2011

batik terbaek di pasaran

halu korang.
ye, ye.
saya minta maaf.
saya memang dah patut cerita pasal umrah trip hari tu.
inikah tidak. hampir sebulan dah balik, blog tak update2.
bukan apa. saya bz dengan kerja dan life.

kerja makin hari makin banyak.
dan bila balik rumah, saya adalah letih.
gambar original pulak masih belum diambil.
kawan saya dua orang kawin dalam bulan April.
maafkan saya.
saya akan update blog ini secepat yang mungkin iaitu hujung minggu ini.

tapi hari ni tiada 'wordless wednesday'.
saya nak promo kan kedai kecik kawan saya.
dia dah mula kecil2an membuka blogshop batik.
dan akibatnya??? saya dah sambar satu!

jom kita tengok apa yang dia jual.... (antara koleksi yang masih panass.....)





  

saya suka!!!!
memang coraknya yang terkini (sebab orang Terengganu ni, penterror batik la katakan)
so, apa lagi.  sila ke kedai kecik kawan saya di sini. (klik perkataan sini ye)


ok. korang sayang saya lagi kan?
jangan marah ye. stay tune ke blog ini. pasni ada banyak update!!!!

tunggu saya punya post pasal umrah!!! tunggu tau!
(i'm missing Mekah and Madinah T___T)