Friday, June 29, 2012

exam mode






three sundays.
three papers.
0__0
.....
....
...
..
.
bismillahirrahmanirrahim

"ya allah ya tuhanku, permudahkan segala kesulitan dalam urusan ku. amin"




Wednesday, June 27, 2012

DeJavu di Kinabalu



Siapa tengok? Angkat tangan!! Ahaks.
Susah la saya nak gila cerita drama Melayu kat tivi. 
Last sekali yang ala2 layan Tentang Dhia. Before tu yang citer Saleha tu pun layan sikit2. 
Tapi yang ni layan sangat la plak. senyum2 la plak tengok citer tu.
Sejak first day tayang. Saya suka! Ok. Jom baca fakta. Haha.
  • tersuka kembali dengan Aqasha. sebenarnya suka sejak dia belakang Oh Haram dulu. Memang sweet je kot. rambut itu seksi! haha
  • tiz zaqyah? suka suara dia. serak, tebal, sengau skit. motif? entah. hahaha
  • in love with Kundasang dan Gunung Kinabalu. a must go for me and Mr. Hubby. dah lama teringin. 
  • lagu tema : butterfly. lama dah kot. tapi bila dengar balik cam layan
  • cinematography : cantik dan awesome. i super like!
ok lah. 
sebab saya dah suka citer ni, seharian dok layan lagu lama aqasha. hahaha
kenapa dia tak nyanyi dah skang eh? rugi la. suara dia sedap!
saya tinggalkan korang dengan lagu aqasha ni eh? ada dua.

satu : obsesiku


dua : cahaya hati : suka!!!




wordless wednesday #27








Tuesday, June 26, 2012

dua




kiri : 8.57 pagi, kanan : 8.33 pagi


Rain, rain, go away
Come again some other day
We want to go outside and play
Come again some other day


Thursday, June 21, 2012

Monday, June 18, 2012

everything is sound


cheer up!!!




super love <3

a new song from Christina Perri & Jason Mraz
love! love! love!



*rindu*

weddings and babies


wedding update:
SG  Girls' wedding - no more.
Geng's wedding - tinggal cik min je
Cousins' wedding (s) - berderet2 Julai, early Disember, end of Disember
so kena ready baju mengikut tema majlis. setakat yang dah maklum, ada pink, silver, royal blue.
pening2!

babies update:
SG Girls Jr. - tahniah Has. baby girls chumel lahir last week. hadiah dah beli. yeay!
Geng's Jr. - ayol dapat seorang lagi anak dara, juga minggu lepas. tak sabar nak jumpa adik keisya. :) tahniah yoyol!!

pregnancy update :
tahun depan, dua SG Girls Jr akan lahir. Jantina belum diketahui.
tahniah Aze and Ina. Eiii. seronot!!!!!! :)





Friday, June 15, 2012

Movie 2012 : Kakek Cangkul


Hi korang.
Penah dengar Kakek Cangkul?
Haaaa. Saya pun baru tau pasal movie ni masa ke Surabaya tempoh hari.
Masa di Surabaya tempoh hari, malam selasa kami sempat gi dating kat Delta, Surabaya Plaza untuk tengok MIB3. Lama ok tak dating tgk movie. Last movie saya tengok adalah Smurf! haha. tah pape.
Tapi kami menonton MIB3. Tanak tengok cerita hantu.
Tapi entry ni nak cerita pasal movie hantu Indonesia. Haha.
Encik suami tau saya takut dengan cerita hantu, dia lagi mau takut2 kan. akibatnya kena debik bertalu2 lah. padan muka! pastu lagi mau sebut tagline cuuuu....mau kakek gali kuburmu tu berkali2. seram ok!
sebabnya? muka Kakek Cangkul ni horror kot.
Masa kami tengah tunggu nak masuk cinema tu, terperanjat ada patung Kakek Cangkul.
Kakek Cangkul adalah merupakan filem berunsur seram hantu. Tayangan dia pada 24 Mei 2012. Bila saya google2 rupanya di Indonesia, ini adalah cerita berkesinambungan dari  filem Nenek Gayung. Haaa. amik kau. suami isteri ok! :) Filem Nenek Gayung dah ditayangkan awal, if tak silap Disember lalu.
So, depa tak buat sambungan. Tapi buat kisah husband nenek plak jadi hantu. Haha
tengok trailer dia, nenek gayung macam lagi seram. mungkin selalunya hantu pompuan lebih horror dari hantu lelaki kot?
muahaaaahahhaha. berani tengok trailer je la.
macam nak carik cd la. so sesapa yang gi indonesia, boleh la kirim!
:)

 tagline kegemaran suami. ppfftfttftttt

 hah, ni la kakek cangkul. siap batu nisan :D

*eiiiikkkk, seram*



trailer : Kakek Cangkul (tagline seram : cuuuuu....mau kakek gali kuburmu...)



trailer : Nenek Gayung




hahaha. takut!!!
*larik masuk dalam selimut*


p/s : kakek dalam bahasa indonesia bermaksud atuk/datuk/grandfather :)




Tuesday, June 12, 2012

Teaser : Bertandang


Majlis bertandang saya berlangsung pada keesokkan harinya selepas the pink wedding.
Kami dah plan dari awal nak settlekan dalam satu minggu atas beberapa faktor : saya terikat dengan jadual kelas pada hujung minggu and i can't manage to ponteng another session, encik suami berada di Penang dan bekerja, senang untuk kaum keluarga dari jauh, lokasi majlis hanya 30 minutes apart (Putrajaya - Gombak). so, majlis kami telah diadakan pada 27 Mei 2012, hari Ahad.

Tema : champagne gold. :)
Pictures : Credit to Laskar Thurteen. Thanks Usin!


baju pengantin : d'ratu bridal (sri gombak) 

:)

Monday, June 11, 2012

kembali di meja


salam semua.
selamat pagi.
semua sihat?
saya dah kembali bertugas di pejabat.
pulang dari Surabaya tempoh hari, hari Khamis.
how's Surabaya?
awesome trip.
masuk conference - spa - makan - tido - belanja.
best kan?
hajat ke Mount Bromo tak tercapai. sebabnya jadual agak padat.
lawatan ke UNAIR, try makanan tempatan, lawat muzium, makan ikan bakar yang dibeli di Indo Mart dan macam2 lagi.
saya akan update cerita Surabaya later k.

so, pagi ni kena cergas.
kerja bertimbun. assignment semua nak kena submit this week.
total ada 4! huhu.
kena bekerja keras.
weekend ni suami tak balik sebab ada wedding di Penang dan saya plak ada last klass this week.
*nanges*

ok lah.
telefon dah berdering2.
later eh.

buhbye!

Monday, June 4, 2012

Surabaya, Indonesia




erk.
apakah replika buaya dan jerung ini?

hi kawan-kawan.
saat entry ini dipublishkan, saya telah selamat naik flight dari LCCT menuju ke Lapangan Terbang Antarabangsa Juanda, Surabaya, Indonesia.

no, no, no.
saya bukan pergi honeymoon. tapi ikut suami menghadiri conference di sana.
sambil menyelam minum air kolam kan?
dia bukan jenis senang dapat cuti, so saya tag along je.
tumpang.

so, i'll be in Surabaya until 7th.
plan asal nak ke Mount Bromo.
tapi tengok arrangement macam mana.
i'll update u guys with more stories later k!

doakan semua dipermudahkan dan selamat untuk kami berdua ye.

muahsss




Friday, June 1, 2012

Teaser : The Pink Wedding (Putrajaya)


i got a pink wedding! haha.
tak pernah terfikir akan jadi pink ok tema majlis perkahwinan saya.
tapi bila dah bincang konsep and everything, jadi lah the pink wedding.
instead of having red carpet, i got PINK carpet!!!! seriously awesome.
i love you Favors by Eddy!!!!
ok. ni teaser dulu.
official photos later k?


pelamin dan pink carpet! :)

meja utama - makan beradap


pink.pink.pink.pink