Sunday, November 24, 2013

Chennai Express


picture courtesy of Google Image


korang dah tengok cerita ni?
haha. masa cuti panjang awal muharam lepas, kami melawat la ke rumah sedara mara.
sampai rumah uncle kat KJ, terus dia pasang Chennai Express.
Shah Rukh Khan katanya, tapi dwi bahasa (ke tiga bahasa?). Diorang guna bahasa tamil, hindi dan inggeris la. kan...

nak tau pasal cerita ni?
korang baca wikipedia je la eh? klik sini.
shah rukh adalah awesome. seperti biasa. muahaha.

tapi saya suka lagu dia.
best wooo. especially 1,2,3,4 Get on the dance floor.

cerita ni standard romantik. tapi kelakar.
memang recommended.
astro pun rasanya tengah tayang. tapi bayar la kot. hahaha

ok korang. just nak share pasal cerita ni,
enjoy k!

saya tinggalkan entry ini dengan lagu kegemaran from this movie.





Saturday, November 23, 2013

Travel Review : Visit Terengganu 2013



"Kalu nok tra nasi dagang
Kita pakat gi kampong ladang
Buat bekal gi merang
Di setiu pata peranginan
Singgah sebetor ke rantau abang
Kita tengok penyu telor
Kita tengok penyu telor"


mercu tanda apabila anda sampai di Kuala Terengganu

Masjid Kristal. Gambar dari dalam bas. Tak sempat singgah!

bertepatan dengan Tahun Melawat Terengganu 2013.akhirnya selepas bertahun-tahun, saya sampai lagi ke Terengganu. kampung Dalila Khalid la ni! that was a month ago. entry ini dalam draf. lupa nak publish. hahaha. apa da!

keberadaan di terengganu adalah atas dasar bekerja. tapi memang awesome la tempat ni. bila kat sini, baru tau. patut pun Setiu ni terkenal dengan pantai peranginan. Memang cantik. Marvelous. Subhanallah.

dari hari pertama sampai, layan nasi dagang, ICT, nasi minyak. Cuaca agak ok la. Sebab malam-malam, hujan sangat lebat. Tapi memang best. Sejuk. Tambah dengan deruan ombak. Memang awesome. Kerja almost 24 hrs pun terubat dengan keadaan sekitar yang best.

last day baru dapat jalan ke Pasar Payang. hantar beg ke Lapangan Terbang Sultan Mahmud, kami ke Pasar Payang. dapat la beli sikit souvenir dari Terengganu.

a day before, orang ofis dah tolong amikkan keropok yang diorder dari Keropok BTB. BTB tu stands for Bukit Tok Beng. the latest attraction of Kuala Terengganu. dulu masa g Terengganu, kami beratur kat Losong. Skang ni keropok BTB yang popular. kalau nak yang vacuum, kena order in advance. kami order hampir 500 batang. order dari jumaat dan ambil hari isnin. wakaka. nasihat saya, kalau nak beli keropok ini, silalah hubungi tokey dahulu. kalau hanya sehari pegi ke Terengganu, call before fly ke sana. janji nak amik sebelum fly balik. ok? haha, semangat!



Oh btw, masa trip ni stay di Sutra Beach Resort. Quite famous resort some time ago. Still in a good condition. But nampak old school la. Location wise awesome!

Sutra Beach Resort. Sama macam dalam website!! 

i really love the infinity pool. memang sangat cantik. air biru lembut. terus nampak pantai. 

this is the room. mine was the deluxe seaview


infinity pool yang oh.so.lawa.

tiga gambar kat atas. subhanallah. sangat cantik kan?

memang recommended. untuk holiday di sini. memang sangat terbaek. cuma sedikit jauh la (untuk orang-orang macam saya ni. haha). but worth travelling sejauh ini.
dah hujung tahun ni, apa lagi kan? bercuti lah. but please check weather forecast dulu ye. sekarang musim tengkujuh. takut banjir. masa trip dah permulaan tengkujuh kot. sebab hujan gerimis dan agak lebat every day.

so, enjoy your cuti-cuti Malaysia kengkawan.
have fun!!
Visit Malaysia Year 2014

p/s : tengah pulun dissertation weh!






Thursday, November 21, 2013

Travel Review : Berjaya Langkawi Resort


lawatan kerja ke Langkawi.
bertolak jam 7.30 pagi dan pulang jam 7.45 malam.
macam orang ado ado kan?
ecewah.
berangan lebih.

trip ni lebih kepada paksa rela dalam keadaan baru balik kerja seminggu di penang terus gi Langkawi.
Masa pergi gagah la lagi, balik memang flat teruk.

Tapi dapat la merasa buat site visit ke Berjaya Langkawi Resort.
Nak pergi lagi ntah bila.
So, jom tengok BLR ni macam mana.

sampai je sana, lebih kurang jam 9, shuttle from BLR

 lounge area. lobby

restaurant facing the swimming pool and beach area

gym facilities






ok. kat atas tu ada few types of rooms. dari rainforest chalet hingga lah ke water chalet.
semua memang lawa. mampu tgk saja T__T. ada few more la. tapi cam malas nak update. haha. range harga? checkout Berjaya's webpage here

balik dari site visit, kami ada few appointment.
dah hampir jam 6 baru ke airport semula.
sempat la singgah ke shopping mall baru HiG (Haji Ismail Group) yang bersebelahan dengan hotel HiG. beli coklat la. apa lagi. Tak sampai RM100. tapi penuh bakul. Hahaha!

around 7ish kami dah terbang balik ke KL. sampai rumah dah 9 lebih.
penat woo!

so, apa lagi? dah hujung tahun. cuti banyak lagi kan? moh le kita ke Langkawi.
cuti-cuti Malaysia kan? 2014 kan Visit Malaysia Year :)


p/s : banyak nye lagi nak update. huhu. takde masa je ni.