Tuesday, January 31, 2012

birthdays

today is the last day of January.
bulan ini dan bulan hadapan adalah pengsan!
sebab banyak sangat birthdays.
sama ada anak2 kawan2 ku yang baru lahir dan juga sambutan hari lahir family and friends.

1. Zarith Dalily - baby Maria
2. Didi - 29th January (happy belated birthday bestie!)
3. Auntie Yam - 2nd February
4. Girl, Angah and Pak Ngah - 8th February
5. Mak - 12th January
6. Baby Aini - maybe keluar February (due date 11th)

so, marilah kita senaraikan hadiah yang akan dibeli. terutama bagi item no.5 di atas. itu paling penting! semoga ada rezeki untuk setiap mereka di atas dan mereka2 yang saya tak ingat birthdaynya bulan Januari dan Februari. :D

:)

Monday, January 30, 2012

belian RM 200

saya ada baucer RM200.
baucer buku.
tak sabar nak beli buku ni.
semalam dah pegang few Murakami books.
tapi sebabkan nak kena cukup2 belanja RM50 dan saya lapar, terus letak semula.
bila lah nak g beli buku ni?

buku belajar nak beli apa eh?
ermmm..

Thursday, January 19, 2012

show him that you care



saw somebody share the link to this cute song from my best friend's wedding in FB. cepat2 carik. cute kot! love the color contrast of mint green dress over the pink wall! (zurai, please take note :P)


*wishing, hoping, thinking, praying, plan and dream* :)

one word : awesome!

click this link or just watch the video below.


amazeballs.

Tuesday, January 17, 2012

mike nak jaga lembu?

i'm in love with adam levine maroon 5's Moves Like Jagger since it was aired many months back.
siapa yang tak suka kan? dengar dalam kereta boleh buat stereng kereta berputar2 mengikut alunan lagu. apatah lagi kalau tengok video klip kan? adam super hot stuff. *meleleh peluh*

tak caya? cuba tgk video ni. tak ke rasa nak goyang macam mike jagger? :D


pastu, lately jadi penyakit nak goyang macam mike ni adalah video parody oleh seorang malaysia bernama helmi. hahaha. ini memang lawak sehingga liriknya dihapal oleh si dia. saya layan gelak je lah. tapi memang kreatif sungguh kot. takyah citer banyak, korang tengok je la.

(viewers discretion advised. LOL)


p/s : christina aguilera adalah super kurus masa dalam video MLJ itu.

rindunya

potato rosti with sausage n black pepper sauce. yums!

nak makan potato rosti.
korang ingat tak dulu semasa Hartamas Square belum dirobohkan ada satu gerai jual rosti kat belah belakang dekat dengan screen besar orang tengok bola tu?
sejak Hartamas Square dah roboh, tatau mana nak carik orang yang jual rosti ni dah.
port makan lewat malam pun sudah tiada. mana lah depa pergi eh?
kalau korang tau, btau eh? bleh carik.
oh. lama dah tak cakap pasal makan kan? hehehe

Friday, January 13, 2012

Belasungkawa : Hani Humaira (Mac 2010 - Januari 2012)

Hani Humaira with Intan (November 2011)

Yesterday a friend of mine, Intan Liana and hubby (Firdaus) lost their little girl after 3 weeks struggling with sudden acute liver disease. Everything happened so fast. With even realizing it, Hani's condition deteriorate in 3 weeks time. I'm not yet a mother, maybe i don't understand the true feeling of losing a baby that u carried for the whole nine months in the womb and watching her grew for the past 20 months plus. But trust me, i know the feeling of losing someone that u love so much that only Allah knows the feeling. Even though i only managed to meet Hani for few times but i feel so attached to her because she grew up in the same house that i did. Oh my, i can't continue any more. To Intan and Firdaus, be strong. Semoga kau tabah dengan ujian Allah ini. I really hope i can comfort u both in anyway but i guess it will never be enough. Hani menanti kedua ibu bapanya di pintu syurga. Saya amat bangga dengan response kawan-kawan di Facebook bermula saat berita penderitaan Hani dikongsikan sehinggalah dia menghembuskan nafas terakhir semalam. Semua sama-sama mendoakan kesejahteraan dan kesihatan Hani. Allah lebih sayangkan Hani. Semoga Allah membalas jasa kita semua. Sama-sama kita doakan kesejahteraan keluarga mereka. Semoga mereka tabah.

Al-fatihah.

another post dedicated for Hani Humaira (here)

Tuesday, January 10, 2012

finally...

done with two final exam papers.
but no. i am not finish. just yet.

tonnes of work to be done.
in two weeks time.
need to settle my proposal paper.
next sunday is my spss examination.
oh my!
i'm gonna be crazy.
that doesn't include office work and wedding prep.

please. i. need. space. to. breath.

Tuesday, January 3, 2012

2011 - In Memory

Salam semua. Selamat Tahun Baru 2012.
Selepas 3 hari baru kita update blog dan bila tah tarikh last saya update blog pun dah tak ingat.
I'm bz. With everything.
Work, study, life.
Ok, lets re-cap what happened for the last 365 days in 2011!


Januari 2011

  • tahun baru 2011 dimulakan dengan badan yang tidak sihat kerana berembun dari Christmas Day hingga New Year :D. Suara lunak merdu hilang dan menjadi emcee semasa MKB dengan batuk teruk. Ahaks!
  • Surat pemangkuan ke gred seterusnya telah saya terima dan pemangkuan kami di backdated kan. Alhamdulillah
  • Kawan baik saya, Didi diberitakan hamil. Oh. Happy!
  • Um Liyana dan Mila selamat dinikahkan pada hari lahir Didi
  • my bestie keguguran :( sob sob

Februari 2011


Mac 2011

April 2011

  • Kedai Batik comel kawan baik saya, DK mula beroperasi. yeay! mula dengan blogshop kemudian ada domain sendiri. hehehe
  • my fellow SG Girls tie the knot. Maria dan Aini kahwin selang seminggu. Bliss!

Mei 2011


Jun 2011


Julai 2011


Ogos 2011


September 2011

  • celebrated Hari Raya at Melaka. Terima ucapan hari raya paling bermakna untuk tahun ni. Sedey!
  • alhamdulillah, saya berjaya membeli sebuah rumah. alhamdulillah
  • Adam lahir! Oh, he so cute now!!! love :D
  • taking another big step in life. sambung Masters. secara part time. alhamdulillah.
  • celebrated my 28th birthday with awesome people. families and friends.
  • alhamdulillah, one step was done. a day before my birthday. alhamdulillah.
  • Lin balik during Ramadhan. She prepared awesome foods during the open house for the Geng! Lin, miss you!!!
  • started my weekend classes. it was hard!

Oktober 2011

  • two of my friends, DK and Muni went to deepeeyea. sedey.
  • my first boss, Datuk ZO retired. sedey lagi
  • steve jobs passed away. sedey jugak
  • birthday love
  • big bad wolf book sale - we went crazy! super crazy! ouch. hahaha. three times!
  • JB trip. a whole week. plus 3 more days. 

November 2011


Disember 2011 (bulan malas update blog)

  • Didi popped! Sayf Adyan is here. Hehehe
  • kerja kuat semasa acara sempena tamat tempoh SPB YDP Agong ke-13. seronok!
  • 5th years anniversary in the service. got my confirmation letter. Alhamdulillah. 
  • first final exam in 6 years. :P

Dan penutup tahun ini?? The biggest thing, highlights of 2011 after my umrah trip is....







































my engagement | 25.12.2011
alhamdulillah


Thank you to my families and friends for making my 2011 memorable. 
Full of laughter and tear, good and bad moments.Every single thing happened is part of experiencing life. 

Welcome 2012!