Friday, May 24, 2013

Review Jalan-Jalan : Muzium Coklat, Kota Damansara


aktiviti pusp*anita yang dipelopori oleh penulis blog ini. pfftt. hahaha.
jadi kena la banyak sikit aktivitinya ye dok?
hahaha. bukan apa. lawatan ni mudah nak buat.
ajk sosial yang semangat! thanks amie!

kami plan nak gi chocolate museum ni lepas amie try chocolate dari wedding shah. yup. they gave fidani/danson chocs as door gifts. so yang extra bawak ke office and tercipta lah idea nak gi sini.

mana kami pegi? Chocolate Museum @ Kota Damansara.
milik sepenuhnya oleh rakyat tempatan, DR Group, Dato' Dahlan Rashid.

Jom tengok gambar!

the entrance

upon arrival



owner :)

demo chocolate tempering

muka happy shopping chocolate


sesuai sangat nak bawak budak2 musim cuti sekolah ni.
belajar sejarah coklat. ibu2, akak2 boleh shopping. :D
muzium ni bukak daily, Isnin hingga Ahad, jam 10.00 pagi hingga 5.00 petang.

alamatnya :
Chocolate Museum by Fidani @ Kota Damansara
DR Group Holdings Sdn Bhd
No. 2 Jalan Teknologi ¾,
Selangor Science Park 1,
Kota Damansara,
47810 Petaling Jaya,
Selangor
GPS Coordinate : 3.156173 , 101.56892
more info : DR Group Chocolate Museum



Thursday, May 23, 2013

Lego Serious Play : My Experience


oooh. cerita ni duduk dalam draft super lama.
this was a month ago kot.
takpelah.
baca la cerita basi i selepas sebulan tak update blog.
muahahahaha.





dapat peluang attend course Lego Serious Play.
Memang best.
penat sampai balik je terus flat.
memang nampak macam main-main je.
tapi penuh makna.
 

dalam pada kita bina model tu, dan selepas tu kena cerita metafora di sebalik model, amek...
terbaik la. otak pusing macam2. tapi at the end of the day, we learned how to respect each other, view other's opinion with respect, get everyone to talk (bagus untuk meeting), being creative in your own way and many more benefit la.
selain daripada dapat tengok model orang lain yang sangat kreatif, kita boleh kenal masing-masing informally. memang best.
ni baru pilot.
 
 best! tengok berapa ribu pieces lego.muahaha


overall, program ni best. new way of building teams in organisation.
:)


the team. happy and satisfied.

p/s : you can read about the science of Lego Serious Play (LSP) here