Monday, February 28, 2011

urgent

dalam masa yang singkat ini, saya amat memerlukan benda(benda) ni!!!
(pictures from Google Image)






sebab takkanlah nak bawak kamera gabak tu kan!
erm. mari brain storm. patut beli ke tak???]
pilihan yang di atas sahaja :D


*pikir*




Thursday, February 24, 2011

rezeki

"Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya:Berilah (belanjalah) dan jangan kamu selalu menutupi kepunyaanmu, kerana dengan itu nanti Allah akan menutupi rezekimu" 
~ Riwayat Bukhari & Muslim (sumber e-Hadith JAKIM)



alhamdulillah.
pagi Khamis ni saya terima bungkusan kuih yang sedap. 
kiriman bekas boss/mentor saya, Puan Anida (hi Puan *lambailambai*).
ni dah kali ke-2 puan super sweet. 
kali pertama dulu masa baru balik dari London, bagi saya bath set yang comel.
thanks Puan!! 


oh. ada satu lagi. rezeki juga. hari Selasa lepas, Cik DK belanja pizza hut. ohmaigod. lama kot tak makan Super Supreme. Dulu kalau nak makan pizza akan call 755-25-25..special delivery...mesti mintak Super Supreme. Teringat arwah Mak Pah cakap 'apa la korang makan ulat-ulat tu'. Ulat-ulat adalah merujuk kepada cheese string apabila kita angkat pizza itu. Dan setelah berbelas tahun, Pizza Hut membuktikan ulat-ulat itu masih ada. 


Thanks DK!!!




cheese string!!!! :)


*lapar*



Wednesday, February 23, 2011

rindu zapin ;) [updated with video]

mari berjalan di lorong memory (walking down the memory lane).
video di bawah adalah nukilan zaman gonjeng di deepeyea, IN*TAN.
nama kumpulan kami ialah Gemalai.
anggota asal termasuk hot Mama Lin tapi dia perform dengan kami sekali je.
dan ditukar dengan Su.
Video ni adalah persembahan kami masa Pertandingan Dancelicious.
Kami pemenang kategori etnik kreatif gitu. Ada lagi kot video2 kami (cewah. macam artis kau!). Tapi ni je yang jumpa kat FB. yang lain kalau jumpa, aku update.




dari 8 couple itu, hanya aku dan a-rel je yang masih single dan belum berumahtangga.
um - checked.
didi - checked.
su - checked.
hilmy - checked.
kezoo - checked.
falah - checked.

rindu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tuesday, February 22, 2011

onney's

memula saya ada SG Girls.
pastu saya ada geng!
sekarang saya ada onney's.

:)

introducing....

the onney's

onney's 
(DK, tippen, ahkon) 

bersama budak techik tippen
(photog : DK)

<3


gambar diambil tahun lepas. semasa pertandingan memancing jaypeeam
;)


p/s : onney's2 sekalian, weekend ni moh le bergambor lagi!!




craving

1. Starbucks Coffee - yikes! it has been too long since the last time i had starbucks coffee. semuanya kerana catuan makan makanan mahal sepanjang Februari. *sobsob*

2. Afternoon Tea Set - tak kira la kat memana pun. tak spesific. yang penting ada earl grey tea dan cakes dan scones dan sandwiches.

3. Salmon - smoked salmon sandwiches, salmon piri @ Sushi King, salmon sashimi. anything la asalkan salmon!! terliur hanya dengan menaip sahaja.

4. ice cream - nak BR. lama tak layan BR. lalu kat BR amik bau saja.

5. dominoes hot n spicy chicken wing - sluurrrrrrrrrpppp. hirup kuah pedas itu!!!!! panasss dan pedasssss

6. daging salai masak lemak cili padi

7. spaghetti goreng dengan shitake mushroom Puan Didi - oi, dah lama oi :P

Monday, February 21, 2011

dyspepsia

Dyspepsia (from the Greek δυσ- dys- and πέψις pepsis "digestion"), also known as upset stomach or indigestion, refers to a condition of impaired digestion.[1]

selamat pagi semua.

tajuk di atas adalah keadaan saya sejak Jumaat. saya gering (read : sakit) sedikit. di bahagian perut. apa yang aku makan pun tidak diketahui lah. dan sejak menghidap gastritis zaman tahun 3 di uni dulu, perut ni super sensitif. masuk je apa2 makanan yang tidak sihat, basi atau extreme (pedas) dia akan mudah keluar. tapi merana lah. memang berguling2 atas katil sebab perut memulas dan sesi mengabiskan masa di dalam toilet.

paling horror adalah bila mak masak sabtu lepas, hampir semua lauk dimasukkan cili padi. akibatnya satu rumah memang keluar masuk toilet.

huhu.malam tadi kul 12 lebih baru dapat tidur selepas satu bekas vicks disapukan pada perut. pagi ni pun nervous je sebab perut still tak sedap.

doakan saya sembuh ye :)

Saturday, February 19, 2011

weekend *girly* quotes

it was gazillion-th post ago since the last time i put up quotation(s) or girlie tips from my two reliable sources;

(i) Top Tips For Girls - Kate Readon; and
(ii) The Little Book of Quotations ; Its A Girl Thing.

so today i just need to share it with u girls (and guys). ada one quotation and dua tips. lets take a look!

"Whatever women do they must do twice as well as men to be thought half as good. Luckily, this is not difficult"
~ Charlotte Whitton

and two tips that i choose is tips for relationship and safety.

(i) How to make yourself his top priority?
>> Be your own top priority. If you do not put yourself first, who will? No one will ever look out for you better than you. Be your own worst critic-but also be your own best friend. Learn to be self-reliant so that you can survive-thrive-on your own, yet be equal in partnership. :)

(ii) How to guard your handbag in a public restroom
>> wash your hand in the basin nearest the hand dryer, or equip yourself with paper towels before washing, so that your handbag isn't left ungarded while you dry your hands.


ok thats all folks.
i hope somehow it will work for you girls.
till next tips.


*girl power*
happy weekend!

Thursday, February 17, 2011

Geng's : Majlis Bertandang Um & Mila

tarikh : 5 Februari 2011
lokasi : Sungai Cincin, Gombak

kali ni majlis dihadiri oleh yours truly, Nana, Yoyol dan Wifey serta budak cikonet yang super kiut, Yasser dan beberapa rakan 22006. ramai tak dapat hadir sebab ada komitmen last minit. we missed you guys :).

tema kali ni purple. dan aku plak g pakai purple. nasib baik baju um glam. penuh bling. kalau tak, sure orang tersilap aku pengantin. ahahahaha. :P

oklah. layan gambar. tak banyak sebab malas bergerak.


Yasser dan partner ;)

(^o^)

si cantik :D


ok. 
habis untuk wedding geng.
pasni, kita tunggu gorgon ok.



she's great!

i adore her since her posh spice days. i have tonnes of her pictures/posters/postcards, spice girls album and Spice World vcr. And until today, i can dance to all their songs. nak jadi cam dia. husband handsome, anak chomel, birkin yang banyak, stiletto yang meletop. tapi harapan la kan?

she's now a fashion designer. dah ada dress ke 100 ok! koleksi yang tak mungkin dapat aku miliki dalam tempoh 5 tahun akan datang. 10 tahun mungkin, tapi masa tu maybe i dah beranak 3, so badan tak muat la masuk baju Victoria Beckham. hahaha.

for her Fall 2011, below are few of my favourite (pictures from style.com):

love,love,love the pleating and the cape :)
i want the red pleated dress!!!

   

 
gorgeous suit and the olive-greyish coat, just wow. 


berangan itu free. :)

last but not least, the video. enjoy!

geng's trip to JB : Majlis Pernikahan dan Resepsi Um Liyana & Mila





(ok, entry ni dalam draft untuk tempoh dua minggu dah. hahaha. sorry ahli geng di Aberdeen, kerana terpaksa melayan kemalasan aku :P)

setelah sekian lama tiada trip geng (last sekali adalah Penang Trip pada bulan Mac 2010 - Taiping trip saya tak join). excited nak ke Johor Bahru. buat pertama kalinya, geng kahwin sama geng. hehehe. so excited!! kami bergerak jumaat malam jam 8 dari Putrajaya dua kereta. Ayol dari Bangi satu kereta. so total 3 kereta. max dan cik tunang serta syazwan (husband didi) gerak sabtu petang.

sampai di Tune Hotel, Danga Bay lebih kurang jam 1 pagi. check-in dan sebagainya, kami tidur dengan nyenyak sampai pagi. bilik yang super cute (kata Nana, sesuai dengan orang2 macam saya, didi dan said) dan sangat selesa. berbaloi2 dengan harga yang dibayar. oh, penginapan disponsor oleh Puan Um Liyana. thanks babe!!

the next morning, kami bergegas breakfast di Restoran Bumbu Asli. oh, nyaman. kenapa? sebab dapat makan soto pepagi buta. sesuatu yang dah lama saya tak buat sejak habis belajar dulu. Kak Zura, ingat tak dulu pepagi makan kat kedai Taman U. Mesti soto ngan bergedil kan??!! :

Upacara pernikahan dijangkan berlangsung jam 10 pagi. Kami sampai betul2 masa pengantin baru sampai di Masjid Kolam Air. Sampai saja, terus la si Mila kena usik. Muka dia masa tu memang cuak dah. Haha.siapa lagi yang menyakat, kalau bukan Cheche dan Ayol.

see? Encik Mila cuak kan??!!

gosip pasal pengantin yang lari2 dalam masjid :P


smile for the album 

star of the day. sorry um.

cun kan? :) ayu!

Tak lama lepas sampai tu, kami berkumpul dan majlis pernikahan bermula. Ianya berbeza dengan pernikahan di KL/Selangor yang pernah saya saksikan. Sebab di Johor, pernikahan berlangsung berdasarkan tatacara program sakinah. yang mana terbahagi kepada beberapa proses. Memang lain dan saya rasa bagus untuk digunakan di negeri-negeri lain jugak. :) Airmata mengalir la saat mak pengantin baca nota penyerahan. Sedih woooo.

bacaan takliq. 
masa ni dah sah dah :)

us with the newlyweds 
(didi dan said sepasang *ngeee*)

selamat je majlis, hujan turun menderu-deru.itu lah bermulanya hujan sehingga hari ahad yang telah menyebabkan sebahagian dari segamat dan beberapa tempat di johor ditenggelami air. petang itu kami ke Plaza Pelangi untuk borong dvd. hasrat hati pada awalnya untuk layan karaoke dibatalkan dan kami celebrate birthday Didi dan Faie di Coffee Bean. 

malam itu, selepas insiden Max nak solat tak muat dalam bilik (dia gorgon), kami dinner/supper di Restoran Singgah Selalu. Sempat mengenakan didi, pasang lagu birthday kuat2 dan semua orang nyanyikan dia. haha. masa ni rupanya Cik Chelsea duduk betul2 setentang dengan saya. Tapi sebab hujan, orang ramai, kami belum berjodoh nak jumpa. Bila nya babe???

So, the next day. Seawal jam 10 pagi kami dah check-out. So lepas di Thistle JB. Tempat pengantin bermalam dan bersiap. So, lepak skejap. Ada insiden emergency yang membuatkan semua orang jadi tidak menentu. Alhamdulillah. Semua selamat. Sama-sama kita doakan kawan saya ye.

aksi dalam lif. kesha muka terpegun dengan aksi auntie2

see, dia paling chumel kan? dalam beg pun senyap. haha

tak, um tak tido. dia tengah mekap dan migrain :P

baju yang tantek. bayangkan ahkon pakai.
sure gedobos. T__T

pelamin

sangat um liyana 

:)



Dan Um dan Mila selamat disandingkan selepas zohor. Kami tak tunggu lama. Sebab hujan memang dah menderu2 turun mencurah bumi Johor. Kami berangkat ke KL sejurus keluar dari dewan jubli intan. Semua sampai di KL lain-lain masa. Tapi alhamdulillah selamat. Untuk Said, terima kasih kerana menumpangkan saya dan Didi (route ke JB) dan saya dan Nana (route JB-KL). Jasa mu ku kenang. Lepas ni??? KL Wedding bulan 6. Wedding Max and Khairun (oh, diorang bertunang masa Chinese New Year lepas. Congrats lovebird!!!)



To Um & Mila - Selamat melayari bahtera rumahtangga. Aku doakan korang berkekalan hingga akhir hayat. Make lotsa babies. Um, bila nak rasa masakan kau ni?? :)


p/s : saya upload gambar resepsi rumah mila pas entry ni k.



Tuesday, February 15, 2011

awwwwwwwwwwwwwwwwww

loved it when she put up her wedding video in this performance.
aww moment alert ;)

Snow White said when I was young,
“One day my prince will come”
So I wait for that day
They say it’s hard to meet your match
Find my better half
So we make perfect shapes

The stars don’t align
If it doesn’t stop time
If you can’t see the sign
Wait for it
One hundred percent
Worth every penny spent
He’ll be the one that finishes your sentences

Katy Perry - Not Like The Movies/Teenage Dream
Grammys 2011


p/s: happy 3rd anniversary Kamal & Lin!!!


Friday, February 11, 2011

senangnya nak kahwin :P

dalam zaman globalisasi masa kini, bukan setakat merancang perkahwinan berdasarkan majalah dan buku-buku bridal, tapi dengan hanya satu ketikan mouse (wow, ketikan kau!) kita dapat banyak info berkenaan merancang perkahwinan dan benda-benda yang berkaitan dengannya.

bukan setakat berjuta-juta blog yang ada info pasal plan kahwin, jenis favors, colour palette yang sesuai, DIY Wedding dan lelain.

Google baru je introduce satu site khas yang dibuat bagi bakal pengantin, wedding planner dan sesiapa yang minat untuk merancang perkahwinan dengan mudah. maybe sebagai basic planning la. ye la kan. kita kahwin bukan macam mat saleh kawin. tapi at least ada lah panduan2 yang boleh digunapakai.



hahaha.

so untuk yang belum kahwin *cough*yantie*cough*, boleh try. silakan. hanya klik link ini sahaja, korang akan terus dibawa ke alamat itu.

saya pun belum habis explore.
silakan lah.
jom explore sesama.

p/s: cik ahkon belum ada plan (untuk kahwin) ye. tapi memang plan untuk bukak butik wedding planner. woot!

(hantu) kak limah balik rumah

i actually watched the movie kat cinema ok! selepas beberapa tahun tak layan movie camni. unbelievable.
tapi memang puas hati. dan saya suka Mamat Khalid. baru perasan yang saya tengok movie cerita Mamat Khalid je kot. Man Laksa, Zombie Kampung Pisang. Estet je terlepas.
dah skang layan hari2. astro first la katakan. NOT!
dan scene ni terbaek.
menjadi kenangan indah Che Nin dan Husin. LOL.
lagu first yang dinyanyikan kalau gi karaoke,
bergelak2 dengan DK, Tippen dan Qilah kalau diskas pasal part 'memanchooooooorrrrr',
tak sabar tunggu versi sambungan.
Reena - agak2 bila keluar eh? takde pape citer ke?


fyi, salah seorang pemain gitar adalah Reena's bf :)
(babe, i promote bf you :D)





Tuesday, February 8, 2011

this is why i love, love, love Black Eyed Peas


suka!!!!!smart gile kot
will.i.am. is one genius songwriter/rapper
and Fergie's blinged-shoulder pad is super kewl
not to forget taboo and apl.de.ap 
the formations are gorgeous. boleh adaptasikan untuk merdeka??