Tuesday, March 31, 2009

saya mau jadi setahun kembali

.
these are few pictures for last Sunday's Event. rasanya baru je tengok dia kat Hospital Pusrawi tuh. dah setahun pun!! so, jom tengok gambar (no picture of me eh, me the camera lady!)
.

Rahadatul Aisy' Mohamad 1st Birthday Party
Taman Seri Gombak
Sunday, Mac 29th 2009.
.













the proud parent

birthday girl yang tertido hihi (dengan hadiah)

.
.
hehe. itu saja entry bergambar untuk kali ini. later k!!!
saya stress dengan kerja. i need a break!! sapa mau kasi pinjam DVD??please..please!
.
bye love. take care!!
.
.

Monday, March 30, 2009

PPTD Paintball Challenge

.
Adni had posted the flyer of the event!!!! yeay!


Biro Sukan Wanita, di bawah JKK Sukan PPTD akan menganjurkan kejohanan PPTD Paintball Challenge 2009.
.

Penyertaan adalah dibuka kepada semua ahli PPTD. Penyertaan adalah secara berpasukan, iaitu seramai lima (5) orang sepasukan yang harus dianggotai oleh sekurang-kurangnya SEORANG anggota wanita. (at least sorang. kalau nak lebih lagi bagus)
.

Bayaran penyertaan adalah sebanyak RM50 sahaja bagi setiap peserta. (sungguh tak masuk akal.. harga itu tidak akan dapat diperolehi di mana-mana tempat di muka bumi ini lagi) Borang penyertaan boleh didapati di link-link seperti berikut. Borang Penyertaan Pemain haruslah diisi 5 helai (sehelai setiap pemain) dan Borang Penyertaan Pasukan harus diisi dalam satu salinan sahaja bagi setiap pasukan. Jangan lupa untuk mengisi Borang Disclaimer kerana kami tidak bertanggungjawab di atas sebarang kejadian yang tidak diingini yang berlaku di atas kecuaian anda sendiri. Sila muat turun Buku Peraturan Paintball di sini.
.
cam best la...
.
GENG???? apa lagi? jom....yes lin, termasuk lah ko jugak Hot Mama!!! so our team akan jadik 5 orang!!! me, didi, um, min and lin....
.
jom jom jom!!! kita heboh heboh!!!
.
for more infos, click here :
Adni's Blog
PPTD Paintball Challenge 2009

Sunday, March 29, 2009

as i vote for the earth

.
hey peepsy!!!
.
whatcha doin'...i'm about to get ready for my 'anak buah angkat', Cik Raha's 1st birthday this evening. still try to work things on with my baju whatsoever (kecoh tak, birthday budak setahun pun nak pakai cun2...hahaha). i'll be the official photographer tau! wait for my next entry on the birthday partee..
.

semalam buat pe? did u guys switch off the lights for the whole hour? i did my part, mak dengan semangatnya tutup lampu bilik di kala ayah sedang tengok tv. hahaha. she called everyone and asked them to participate. to Mak Noriah and Pak Usu. thanks a lot. walaupun jiran2 sekeliling tak ambil pot, tapi syabas kerana anda telah mengambil bahagian. hahahaha.
.
Zurai lepak kat rumah semalam. she came for a session with her wedding photographer and we went 'looking and browsing' at Pesta Pengantin 2009 at PICC. Makluman kepada para pembaca, bukan saya yang nak kawin, tetapi Zuraida yang akan mendirikan masjid bulan Disember ni. sebagai Maid of Honor (cehceh, hahaha perasan) saya ditugaskan untuk menemani Zurai menguruskan hal-hal nak kawin sebab Basiq jauh di Timur Tengah.

album courtesy of JanggutTouch
.
antara yang menarik...
.
So far, ok lah Pesta tu. takde pape yang menarik selain dari perkara2 yag perlu difikirkan kalau korang nak kawin. hahaha. ada 61 booth yang promote dari persediaan kad kawin, pelamin, hantaran, gambar, baju2 sampailah booth yang menawarkan pakej honeymoon!
.
so, takat tu saja untuk hari ni....
later k!!!!
have a nice Sunday!!
.
.
.

Friday, March 27, 2009

so many things, so little time

.

i have so many things to share with you people tapi masa adalah tidak mengijinkan saya untuk menghadap pc ini dan menaip, walaupun untuk unpublished posts. as my last entry, yesterday i was off to Genting to attend session on PPA 1993 for E Scheme and few L's.
.
bertolak dari KL jam 9.30 am dan sampai around 1030. bosan kerana saya mabuk lite2. haish. sejak bila mabuk naik kereta pun saya tak tahu. bila da high semacam, Urus Setia terus ajak g Dewan dan minum pagi dengan peserta. tak lalu pun, minum mineral water sahaja. terus sesi start at 11 sampai jam 1 petang. sambutan quite ok, bila tengok diorang dah terduduk, tersengguk dan tertido, cepat je tangan ni hulur microfon pada muka-muka yang dah sedia blur itu. hihi.
.
lunch di Genting View Resort, naik bilik transit kejap and trus ke Dewan semula jam 2.20. next session at 2.30pm. sambung lagi sampailah jam 4.30pm. Tepat jam 5, Encik Husin dah ready kat lobi untuk bawa saya balik. and again, saya MABUK!!! jam sikit kat MRR2 dari ampang sampai simpang pandan. nak tido tak sampai hati.
.
balik ke office kejap, lebih kurang kul 7 saya gerak balik. Jumpa Min yang ajak g carik AmBank kat Bangi. bawak pulak mamat Bangi yang terror lah kununnya. End up, tak jumpa AmBank, kitorang g makan. lepas makan baru g carik bank semula.
.
jam 940 baru sampai rumah, mandi dan layan tv sekejap. tengok perkembangan politik Malaysia, baca Newsweek yang dah 3 minggu tertangguh dan tertido dengan selipar2 bilik atas katil huhu. sungguhlah penat. pagi ni hidung tak selesa langsung. rasa nak balik sambug tido je. huhuhu.
.
itu saja untuk separa pagi Jumaat ini. i hope my weekend adalah seronok berbanding the last one. ok korang. till next news...mwahs... take care people!!
.
.
.

Tuesday, March 24, 2009

cute message for my ladies out there!

.
HEY LADIES...
.
Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis
Sudah ku bilang jangan terlalu cinta
Kalau patah hati siapa mau nolong
Seperti langit dan matahari tak bersatu lagi
Hey ladies jangan mau di bilang lemah
Kita juga bisa menipu dan menduakan
Bila wanita sudah beraksi dunia hancur
Hey ladies sekarang cinta pakai otak
Jangan mau rugi hati dan juga rugi waktu
Bila dia merayumu ingat semuanya bohong
Memanglah tak semua laki-laki busuk
Namun ladies tetaplah harus waspada
Semogalah kita semua akhirnya
Mendapatkan cinta yang tulus
Sudah kubilang jangan terlalu yakin
Mulut lelaki banyak juga tak jujur
Bila sakit hati wanita bisanya nangis
.
.

Monday, March 23, 2009

a weekend of BOREDOM and STARDOM?

.
yeah. i was laying low last weekend. why? cause everybody were not around. Min balik kampung, Um bz, Didi confirm balik Shah Alam. huhu
.
first and foremost, i am so sorry to Lin for not attending Mya's akikah. sorry babe, last minit mak aku cancel, dia kata seremban jauh sangat.
.
so i ended up snuggle up in bed from morning to noon to evening of saturday. muka pun jadi mandom dan lesu kerana tidak dapat matahari. huhu
.
Ahad pagi, mak kejut awal2 lagi for breakfast and aroun 10 am we were already reach Pusat Kraf Malaysia at Jalan Conlay. Kraftangan Malaysia are having Hari Kraf Kebangsaan starting March 19th to March 30th. Jom g ramai2!!!!!! (more info click here : Perbadanan Kemajuan Kraftangan Malaysia)

.
.
we went straight to the Batek area. Sangat cantik, sangat best. dari yang biasa hinggalah yang luar biasa corak2 yang ada. Songket pun ada. nak yang RM200, RM800, RM1500 dan yang paling mahal sempat tanya dan pegang semalam RM3800.
.

.
I realized that not only they sell all those crafts but there are also demonsrations. of wood craft, handcraft, batek, silver, glass etc.
.
.
memandangkan saya ni baru jugak balik dari merayap2 ke sekitar asean (bandung and singapore trip), saya merasa bangga kerana kita tak perlu carik barang2 yang bagus dan baik di luar negara, tapi semuanya ada di Malaysia. its true, Malaysia Truly Asia. tak perlu cari jauh, di Melaka ada ukiran tepak sireh pewter yang sangat cantik, di Langkawi ada perusahaan kristal, di Perak ada perusahaan ukiran getah yang halus buatannya. itu tak termasuk hasil2 seperti rotan, buluh, mutiara dan sebagainya. i am so proud okeh!
.

demo - organic dye for batek
.
demo - polishing your silver goods
.

demo - how to make ur own parang
.
demo - abang Glass bersama Igloo ajaib
.
so pada korang yang tak berkesempatan lagi untuk pergi, jangan risau. still ada masa. sampai 30 Mac ni. so, pergilah berkunjung ke Pusat Kraf Jalan Conlay untuk mendapat lebih banyak info. bukan setakat untuk membeli je tau!
.
ahad petang pulak, sementara menunggu Mak Ngah ku yang tidak jadi datang, saya layan lagi SATC atas katil. dalam kul 6 lebih, bosan sangat dah, saya ajak mak g Alamanda. tak beli apa pun. jalan2. haus dan teringin nak makan d(o)nuts, ajak la mak ke Big Apple. tengah nak bayar, dengar budak2 cashier tu bising2. rupanya adik Dafi tu datang nak beli donut. kenal tak dafi? ala yang anak Menteri KBS tu, penah masuk AF5 kot kalau tak silap and skang ni lebat dengan iklan. hihihi. chomel budaknyer. serious! macam nak picit2 muka dia sebab cute gila. hahaha.
.
so balik rumah malam tu, layan dvd jap and trus tertido. pagi ni ngadap balik kerja2 ni. huhu. sadisnya hidup. kah kah kah.
.
so, how was ur weekend? feel free to share with me.
.
love,
.
.

Saturday, March 21, 2009

orang yang kita sayang..


Selalunya orang yang kita sayang, suka membuatkan kita dalam keadaan teruji..
Selalunya orang yang kita sayang, suka membuat kita terkeliru...
Selalunya orang yang kita sayang, suka membuatkan kita terluka..
Selalunya orang yang kita sayang, suka membuat kita terkilan...
Selalunya orang yang kita sayang, suka membuatkan tahap kesabaran kita menipis..
Dan selalunya orang yang kita sayang, suka membuatkan ianya hadir bila memerlukan dan pergi tanpa meninggalkan pesan...

Friday, March 20, 2009

i'm blogging for the world

.
vote for the earth boys and girls!!!!show your support with by simply switching off your lights for one hour, and join the world for Earth Hour. This will happen on Saturday, March 28, 8:30-9:30pm. i will do my part, so why don't you.
.

.
spread this to everyone you know. don't forget to switch off your lights as promised k!!!
.
.

Thursday, March 19, 2009

a glimpse of the ever-unique Singapore

.
A WARNING!!! THIS IS STRICTLY FOR 21 and ABOVE... ;P
.
.
.
.
.
upon arrival..
.
Tampines Avenue...
.
to Little India @ Serangoon Rd.
.
hop on to Orchard Rd...

Takashimaya @ nite
.
next station?

pay for a ride and you can get refund for S$1 at the end of it
.
Mustafa Centre. Its 24hrs okeh. gerek seh...
.
the lovely Wisma Atria
huge LV
.
no, they are not the salesgirls. hehe
.
tahu telor yang super best!
.
next stop, Bengawan Solo - they served the best traditional kueh ever!
.

.
the Bride n Groom
.
Terminal 3, Changi Airport (super funky)
.
Terminal 2, Changi Airport
.
Bye-bye Singapore, till the next trip..

.
magneto for friends
.
and miniatures for the love ones
.
Apart from the raining and the stuff MRT, Singapore Trip was great. Thanks to my lovely Mak Ngah. hihi
Oh, bila eh next trip? GC ke BDG? hahaha
.
.
later peeps!!
.
.

jawapan pada persoalan

.
hey peeps. ingat entry saya berkenaan dengan gmbr pemain bola itu?
.
jawapannya : semua orang pun betul. pemain bola plastik di atas sebiji kek yang dibuat khas untuk CheChe Apat sempena birthday dia yang ke-25.
.
Jumaat lepas, kami plan untuk celebrated beday dia. tempat yang dicadangkan oleh Cik Um Liyana ialah di Chakri White Express di Alamanda. We manage to get the VIP Room. best gila. membising di dalam bilik itu selama beberapa jam sampai tak sedar kedai dah nak tutup. gambar2 still dalam kamera Min dan Didi. tapi ada few pictures dalam phone ni. Untuk CheChe, Selamat Hari Lahir (dah lambat pun. hehe) Kurangkan merajuk ye. hihi. xoxo.

the happy birthday boy
.
Oh ye. Hari ni birthday Maximilian Tariq Conrad. So, Happy Birthday Max...bila la nak buat birthday dia ni...korang!!!! cepat plan...
.
oklah..next entry : Singapore Trip
.
tata!
.
.

Wednesday, March 18, 2009

the day i get to know myself

.
this is a tagged by Kak Zura...Kak, most of them are accurate lah. hihi
.
all you got to do is answer some questions. klik here boys and girls - (http://www.quizbox.com/personality/test82.aspx)
.

Your view on yourself: (i think this is true ;p)
You are intelligent, honest and sweet. You are friendly to everybody and don't like conflict. Because you're so cheerful and fun people are naturally attracted to you and like to talk to you.
.
The type of girlfriend/boyfriend you are looking for: (determined, YES. attractive to people's eyes, MAYBE. haha)
You like serious, smart and determined people. You don't judge a book by its cover, so good-looking people aren't necessarily your style. This makes you an attractive person in many people's eyes.
.
Your readiness to commit to a relationship: (oh, YES)
You prefer to get to know a person very well before deciding whether you will commit to the relationship.
.
The seriousness of your love: (i have no idea. haha)
Your have very sensible tactics when approaching the opposite sex. In many ways people find your straightforwardness attractive, so you will find yourself with plenty of dates.
.
Your views on education: (so TRUE!)
Education is very important in life. You want to study hard and learn as much as you can.
.
The right job for you: (yurp, i'm in the steadiest position rite now)
You're a practical person and will choose a secure job with a steady income. Knowing what you like to do is important. Find a regular job doing just that and you'll be set for life.
.
How do you view success: (i am scared of being a failure...the L word scares me the most!)
You are afraid of failure and scared to have a go at the career you would like to have in case you don't succeed. Don't give up when you haven't yet even started! Be courageous.
.
What are you most afraid of: (kinda true...i am concerned of how people sees me. hihihi)
You are concerned about your image and the way others see you. This means that you try very hard to be accepted by other people. It's time for you to believe in who you are, not what you wear.
.
Who is your true self: (mature? sikitlah, yang lain maybe ok kot. hihi)
You are mature, reasonable, honest and give good advice. People ask for your comments on all sorts of different issues. Sometimes you might find yourself in a dilemma when trapped with a problem, which your heart rather than your head needs to solve.
.
.
saya dah buat, now its time to tagged these people!!!
(i) Adni
(ii) Kiki
(iii) Isz
(iv) Didi
(v) Um Liyana
(vi) NishAshburn
(vii) Beth & Incik Zaha
(viii) Puan Kopi!
(9) Syeena
(10) Kiera
.
ok dah! sila buat tag kawan2!!!
.
buhbye!!
.
.

Tuesday, March 17, 2009

ma nu babies

.
.

satu. dan satu lagi..
.
for working purposes only
i love my nu babies.
.
.
later people! have a nice day :)
.
.