Thursday, July 31, 2008

26th - a year older

.
.
today is a very special day for a fren...a dear fren...
.
.
yang mana pada tarikh ni last year first time saya makan kek birthday dia di DSG IN*TAN Kiara sewaktu kami semua sedang sibuk dengan Minggu Fitness..
..

Saya mula rapat dengannya waktu program pendakian A*ngsi pada hujung Minggu Fitness. masa tu saya, Um dan dia satu group..
.
Jangkaan muka nakal (Chin Peng) itu akan menyakitkan hati, rupanya hati yang menentukan segalanya..Dia seorang yang mengambil berat rupanya. Erm, banyak rasanya pengalaman yang tak dapat nak lupa dengan kau!Kalau tulis mau nye menangis!
.
.
paling tak leh lupa, HE IS my kayak partner yang tak mabuk...(ye ke Yol????)...perjalanan ke teluk Sekadeh dia jaga aku bagai nak rak..
.
"lek yantie..ko bleh buat!teruskan kayuh je paddle tu!"
.
Perjalanan balik ke OB, selepas muntahan berirama, dia mula rimas dan pening2 lalat....bluweekkkkkk and the rest is MotherBoat history... :P

.
.

.
.

Semalam, we had our BukaPuasa and pre-birthday celebration for him. He came with Maria. Hai, nama saya Yantie...Maria tengok je saya gelakkan dia...siapa Maria?ada sesiapa nak bantu saya?? :P ke tuan punya badan nk cerita?Gambar dia dan Maria semalam tak jadi kerana bergegar...hahaha
.
oo ye, baru perasan...Birthday Boy yang menyambut Hari Lahir yang ke-26 adalah non other than Mr. Bling Bling - Encik Shazrol Shah..(Encik Tebal yang Bling!Bling!)
.
(nota kaki : he's been featured in my blog before...kalau nak kenal dia klik sini!)
Ayol, please pick a date so we celebrate nanti k!
.

"HAPPY BIRTHDAY AYOL!"

.
.

ikhlas dari aku,
sayang banyak banyak banyak banyak (nak lagi banyak ke?) kat ko..
eventho aku sakat ko, mempermainkan hati kau, kau la abang, kau la kawan cuma kau takle aku buat laki je kerana kau terlalu Bling! buat aku..hehehe
Selamat Hari Lahir yol!Semoga panjang umur, murah rezeki dan diberkati olehNya!
.
.

xoxo,
Yantie

(oopssssie...aku lupe!!!! Maria tu jerawat kat dahi Ayol yang sangat BESAR!!!! hahahahaha ayol tak leh marah...birthday boy......)

(oopsieeeee, LUPA LAGI! SYEENA pun celebrate birthday dia yang ke 25 hari ni..happy birthday syeena...semoga bahagia bersama hubby tercayang :P)

.
.

Wednesday, July 30, 2008

sedih nye la hai!

.
.
dulu masa uni, aku slalu ajak ice (x-bf aku) tgk citer melayu..ntah kenapa pun aku taktau...banyak aaa gak citer melayu kitorang tengok..tambah2 tu zaman erra n yusri berchenta..bukan sebab kitorang dia asyik masyuk (kitorang kapel kejap je, kawan yang lama)every time kitorang tgk movie, pastu sure aku kena kutuk kaw kaw dengan dia. aku rasa last cerita melayu aku tengok ngan dia Kuliah Cinta kot.
.
and ada la beberapa (beberapa kau!!!) cerita melayu yang aku tengok kat movie pastu. yang aku ingat Man Laksa ngan Zombi Kampung Pisang juga Baik Punya Cilok oh ade lagi..cerita Cinta. Man Laksa, yes aku ngaku aku leh gelak guling2 n tengok berkali-kali kat cd lepas tu (lagipun BONUS sebab Zahid AF ade...)tapi Zombi Kampung Pisang...no~no tak bleh blah..sorry Uncle Don..saya tau Tuan suka citer ni...
.
and guess what, i did it again last thursday. aku dengan ini mengaku kat blog ini...aku la yang telah menginvite Min, Mila dan Um untuk tengok cerita I'm Not Single (arghhhhhhhhhhh sungguh keji aku ini!)
.
Encik Pierre Andre, saya minat dengan encik (cool, comel, mata redup hahaha)...tapi encik belum boleh memfilemkan karya encik...karya ini hanya la seringan drama di tv..itu pun usahalah dibuat siri..buat dalam slot cerekarama je...
.
tiada niat untuk aku mengumpat filem yang bangsa sendiri buat. aku patut bangga tapi macam yang aku bitau diorang, pembuat2 filem ni tak tengok dan kritik semula ke filem2 yang diorang da buat before diorang g submit ke Fi*n*as? ke orang-orang F*ina*s yang blasah je walaupun tahu kualiti cerita tu tak capai par level pun!
.
buat Um dan Mila yang 'agak' layan feeling cerita tu, mohon ampun dan maaf la ye di atas keumpatan dan gelak tawa aku dan min terhadap cerita itu..hahaha sampai jatuh la popcorn ke lantai dan bersepahan la butir-butir popcorn itu..: P
.
to the readers yang memang melayan cerita wayang Melayu zaman ini (aku ni penggila movie P.Ramlee okeh!) aku minta maaf...aku memang tak le nak terima cerita2 macam ni..siapa yang da tengok, nak tambah pendapat dipersilakan...yang belum tengok aku nasihatkan korang untuk beli CD je la (kalau nak kutuk, tengok la..hahaha)..yang best(tak le best mana) dalam cerita ni hanya lah si Lisa yang comel tu dan Awal Ashaari (Um menjerit tengok Awal nangis...issshhh! :P)..
.
.
.
costume tak payah cakap, Ugly Betty yang fashion coordinatornya diupah untuk menunjukkan horrendous pakaian si Betty tu pun aku bleh terima lagi..OSTnya..Min, sila bantu...aku tak bleh terima suara opera Jantan (the only singer yang menyanyi ALL 5/6 songs sepanjang movie)..lagi satu....si apek & pengarah muda yang dapat berjuta-juta dari Dont Look Back (translate to Bahasa pls) yang buat special appearance tu nak buat ape!merugikan filem!!!!
.
secara khusus dan umumnya, aku SERIK..
.
brape bintang?aku tanak bagi bintang langsung!!!ada jugak aku bloghopping dan terbaca ada hamba Allah yang bagi 5 bintang kat filem ni..takutnyee.....
.
.

.
sekian.

Tuesday, July 29, 2008

imelda marcos jr.

.
.

BFF : babe, lu gila shopping aaaa..
Me : no, i am not..
BFF : trust me, you're becoming Imelda Marcos k with those shoes...do you even wear them?
Me : yeah..definitely..kalau tak buat pe beli..i pakai k!
BFF : kenapa beli banyak2 kasut ni?
Me : i just loved it! it feels good when you wear a pair of your favourite shoes tau
BFF : how does it work?will the shoes simply change your mood?
Me : ntah..i just Love Shoes..yo!dah la..stop discussing bout my favourite thing in the world..penat aaa citer Imelda Marcos ni..
BFF : ye la, ye la...lu Yantie Marcos
Me : (dalam hati) sejak bila aku kawin dengan si Ferdinand Marcos tu!!!
.
.
.
a conversation that took place everywhere...with my favourite people...semua tension dengan kegilaan kasutnye...nak wat camne..itu je yang menyenangkan hati (menyakitkan poket juga kadang2!)..well, i'm in love with shoes more than people kot - sebab kasut kalau suka n jatuh cinta, boleh terus beli berbanding manusia :P

i LOVE shoes!!!!!

to my future Mr.Big...if you are going to ask me about how big is the rock that i want for the wedding, i'll say save the money for my walk-in closet/library and just buy me a nice and sweet wedding band k!!
.
.

Monday, July 28, 2008

iPhone Fever

.
.
.
ahaaaa....saya berjaya membuatkan mak jatuh chenta dengan iPhone..tapi masih belum berjaya buat dia angguk dan senyum when i told her i am so going to get that very soon...

to whom it may concern, please please please help me to find an iPhone with a good price!!! PLEASE!!
.

3W [warna warni weekend...]

.
weekend..
fuhhhhsss just a word pun dah rasa letih hahahaha
jom, let me get this done quick..
.
Sabtu

PAGI

- wake up around 730am and g breakfast kat Mamak Precinct 8 (bluwekkkkkk!!!) tak sedap langsung..kuah dhal macam da 2 hari sebab masam and roti keras!

- balik rumah, tukar baju, mekap and trus gerak ke Sri Gombak..Zurai called me and bising sebab lambat..diorang semua kat rumah Aze...jammed kat Pandan!sakit hati tau!!

- sampai Sri Gombak, parked kereta and naik MyVi Maria..trus ke Country Homes, Rawang.

- Ina da siap by the time kitorang sampai...comel sangat minah tu!!theme hari tu ialah english rose, pink and white...sangat sweet...camwhoring session kat dalam bilik...kitorang dapat satu conclusion...sape gelak paling kuat kawin dulu...so mengikut turutan...Ina > Zurai > Maria > Has (aku, aze n aini kat mane eh???)

- 1.15 pm, rombongan lelaki datang, bla bla bla...kitorng anak2 dara ni duduk atas tangga (bleh?)..ina plak menyipu2 kat atas kusyen...hahaha kaver :P - so Selamat Bertunang Shazlina Shaharudin & Rizal (Apek)...semoga korang bahagia sampai ke anak cucu dan hingga akhir hayat!

- pas makan, layan gelak sebatang dua, kitorang gerak...bukan balik terus tapi singgah rumah mak ngah kat BukitBeruntung...sampai SriGombak around 5.15pm
.
.
gambar dari n77 - the rest tunggu mereka yang membawa kamera download k!

PETANG

- pecut balik dari SriGombak..sampai Putrajaya kul 6.10pm - doa aje la takde saman yang akan sampai kat umah...

- dengan pantas, mandi dan tukar baju...mekap pun macam tak sempurna...mascara tah mana!!ishhh..min terpaksa tunggu 10 minit jugak la kat bawah

- gerak ke MECC...Plan nak maghrib kat Masjid Wilayah tapi end up kat surau MECC je..sampai sana, jumpa Azat and Ijan...

- terus serbu Fara (the bride!) yang tengah mekap..pusing2 tgk table...masuk dewan...

- VVIP malam tu Datuk Wira Abu Seman, Timb. Menteri Pertahanan dan Datin Wira, kay es yous, tee kay es yous, all the JUSA's - termasuk lah es you bee saya yang best tu....hehehe

- Fara, wanita pemalu yang menjadi permata hati Alimin...aku doakan kau berbahagia dengan abang posmen mu!!!!! Selamat Pengantin Baru!!!
.
.

fara - sedang make-up, the dais, the favor (hersheys)
.

- 11 lebey sampai rumah, tukar baju...bersambung dengan aktiviti malam :D

MALAM

- aktiviti melalak yang telah lama ditinggalkan...khai dah ada kat Kotak Ijau..rupanya encik adi dan isteri pun ada...

- walaupun tak puas, tapi lagu AnekaRagam dendangan warga 70-an berjaya meletupkan kotak ijau!!!hahahahahaha we shud do this more often ok...adi and wife (diana kan?), you guys are so comel...sangat romantik...i like!!!!

erm, sekian....itu hari sabtu..

Ahad

lepak pepagi da g breakfast ngan Min, SuLatah, Fadh and Ja'a..pas breakkie terus gerak ke BukitBeruntung..konon2 nak swim tapi lepak, makan, gossip, ngantok, makan lagi, ngompat habis cam tu je...Makngah invited Kak Ninie and Kak Fuzy(the Chantek DC Lady) for luncheon..my mak and ayah pun singgah sebab diorang otw from Lumut..by 7pm, i da sampai umah..kepenatan...tak sempat makan malam, tertido...and now..sakit perut!!!

thats all donuts....

later!!

(oh ye...million thanks for you guys yang drop the comments for the previous entry - does good men make bad boyfriends....saya sukeeeee)
.
.

Friday, July 25, 2008

does good men make bad boyfriends?

.
.
girls (and guys! :P)
.
i need your opinions..
.
CLEO August 2008 issue is discussing this topic and before i go digging inside the scope, i need your opinions...do drop whatever you may say about "Does Good Men Make Bad Boyfriends" topic...
.
.
than i'll list down the 'why's from all of you k!?
.
.
okeh???!!
.
.
thanks donutsssss!
.

Thursday, July 24, 2008

my PINK horoscope

.
.

was browsing at VictoriaSecret.Com and came across the PINK campaign...
and this......
.
.
.
.
mother hen?m(''o)m
.


korang.....aku mother hen ke????
good thing or what eh...
i take it as good thing :).
owh, and Mr.Muscular Pisces...where are you....... ;p
.
.
nak try???click ni --- VSPink
.
.

Wednesday, July 23, 2008

kiraan 1, 2 atau 3 ke ade 4 atau 5?

.
.
Sekarang jam dah 6+ pm...kerja masih lum settle...
Pencarian bintang kat office menyebabkan meja ku berkeadaan seperti ini :::::::
.
.
.
.
tertekan usah di kata, pee tee cuti 2 hari, hari ni half day, pee pee tee balik kampung emergency, tekedek-kedek si kenit ni memikul fail2 yang maha besar untuk di selaraskan semula..hangin je gua..ye ye...bila takde kerja saya bising, ada kerja pun saya masih bising...ye saya minah memekak! tangan, kaki, mulut sama naik!!
.


.
ubatnya... assorted assam yang di beli kat KWP...sangat banyak la...itu je yang mampu menceriakan hati gundah gulana ini...
.
nak balik lah, pening dah..pekeliling bil 9/2008 telah menyebabkan aircond setakat jam 6..soooo later lah!! i need my D(O)NUTS!
.
.
*sigh*
.
.
.

Tuesday, July 22, 2008

broke*jade*band

.
.


waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...tak mampu nak tengok lagi ;(

the day i fall for a j.o.k.e.r (again!)

.
.

.
it happened long time ago, around year 1999. the first time i saw him in 10 Things I Hate About You...he was so shabby looking, with the curly hair and big boots...he took my heart away when he sang 'Can't Take My Eyes Off You' (watch the video here!)and the way his eyes gazed....i am speechless..and the dimple....so adorable!!!
.
.
n again, last friday nite....when i watched The Dark Night...i fall for him for the second time..this time he is shabbier and uglier than the way he used to..he's the JOKER..the villain...with the tagline 'Why So Serious????'
.
.
.
but sadly, he's not with us anymore...what a great actor he is...kenapa lah ko bunuh diri!!!!!!!
.
"R.I.P Heath Ledger"
.
and the 3 hours movie - kinda make me feel sleepy but worth of waiting till the end of it...
***
.
.

Monday, July 21, 2008

JB TRIP

.
.

holla lovelies................. \/(",)

i came to the office today teary eyes - cause i broke my jade bangle - waaaaaa maybe...i'll blog bout it later!

the six of us (Myself, UmLiyana, Min, Mila, Didi and CheChe) just got back from JB. eh CheChe tinggal kat JB sebab dia kena jaga Induksi Umum/Khusus kat sana.

We were there to attend Hilmy's Wedding which was held at Rumah Alumni UTM Skudai. Yerp, UTM Skudai, cinta lama ku..hehehe

Sabtu :

Plan asal untuk ke JB dengan 2 Myvi - hitam dan putih bertukar di saat akhir tatkala Max yang dah tersalah tarikh. CheChe plak ade game Koleq. So end up kami berlima sahaja. Janji untuk bertolak sebelum jam 8 berjaya. Walaupun malam sebelumnya saya hanya tidur jam 4, tapi i managed to wake up tepat 7.20am...hihihi
Semua kelaparan dan hujan disepanjang jalan agak menyukarkan si tukang bawa kereta untuk memecut. Singgah di RnR Seremban. kami beli waffle dan kopi. didi makan meehoon dan sambal tempe. kepala weng, si tukang bawa kereta semakin high dengan caffeine yang meresap dalam darah dan mula memecut kereta...haha kesian um, walaupun mila di sisi, dia takleh tido sebab laju sangat..tapi cuba tgk yang ni....
.
the people

selamba je tido...she's the QUEEN of makan n tido untuk trip kali ni...
.
lebih kurang 1045 (maybe..tak ingat) kami sampai di destinasi yang ditunggu2...KLUANG STATION....erm, Kopi Cham yang dirindui, telur separuh masak n bun bulat serta petak..

Perut penuh, mata pun da redup...kami sambung journey and sampai di tol Skudai jam 12++

terus je kitorang gerak ke Plaza Pelangi...Carik dvd..perut masih kenyang dan kitorang memborong dvd...hasilnya... Gossip Girl, Cashmere Mafia, The Love Guru, OST Sex n The City, CSI NY, NipNTuck Season 2&3, Private Practice etc..kaya cina tu!!! :D

didi tetiba cramp, dan aku plak da tak rasa selesa. trus kitorang gerak balik ke Permas Jaya. didi sambung tido, aku layan si Amirul Hakimi (nephew Um)yang bijak. Petang tu mak Um masak mee hailam dan sebelum keluar around 6 tu kitorang makan dulu..hehe
mana bleh g JB tak g Larkin dan singgah bundle + makan mubarak eh murtabak daging kan...
.

mila, didi and the murtabak slice
.
.
CheChe call and dia ada kat UTM, suh dia datang...kitorang gerak ke Danga Bay..sambung shopping..
.

Danga Bay - semua yang berwajah penat :P
.
penat gila oke, tak sudah2 isi perut, jalan, makan lagi, sambung jalan...11+ aku da flat ajak balik - Mila and um hantar Min ke Kulai rumah kakak dia, mandi n tido...
.

Ahad :
.
pagi lagi aku da terjaga..tido kat kampung ni memang heaven..bunyi ayam, sejuknya sampai kat tulang! tgk kiri kanan dua-dua pompuan tu tido lagi..layan si kimi tu tgk pingu...sambung tido lagi..bangun je breakfast da ada kat meja (hahaha tak senonoh anak2 dara ni :P)

menu : soto, pulut + serawa durian, roti jala + kari daging ... (enuff said!)

politic issues + makanan yang sedap - terbabas breakfast sampai sejam lebih :P
around 1230 baru hegeh siap dan kua rumah, aku n um amik Min kat Kulai, CheChe bawak didi n Mila round kat kampus.

so, here are the piccas for Hilmy's Wedding...gambar2 adalah himpunan dari n77 dan Sony Ericson Min..dalam kamera masih belum transfer...so..enjoyss...

camwhoring session, pengantin - Hilmy Hasrin dan Hamidah...sweet n cute!
.
.
kitorang gerak from JB around 3 semalam n sampai Putrajaya 6.15pm...harap2 takde la saman sampai kat umah ye Min....hahahahaha
so, that's all about the JB Trip...
had my fun with them!!!may there'll be more...
love u guys.....
and Hilmy (if ko baca la..)
.
.
"SELAMAT PENGANTIN BARU, SEMOGA BERBAHAGIA HINGGA KE AKHIR HAYAT"
.

Friday, July 18, 2008

nuffnang gift Ideas contest!

.
.
this entry is about nuffnang gift ideas contest...
.
"i would love to give Tina Najib this Kenwood Coffee Maker for her wedding gift so that she can make brew everyday for her spouse and let the their Love grew...."
.
tina, ok kan...masuk dalam wishlist kan ni!! :)
.
.
.
.

Thursday, July 17, 2008

minah Pantun??

.
.

last Tuesday an event regarding the retirement of my BIG boss was held. i was choosen (again..yawn..) as the Master of Ceremony.
it was a luncheon event which has been attended by all the head of agencies including kay*ess*en, kay*pee*peeya.
the sound check started at 10am and i was running here and there with the script (ehem, in my highest stiletto mind you!)

.
people started to arrived when the clock nearly showed 12.55pm. earlier that morning, my head spinned and felt like throwing up. i am so scared i'll get sick during the ceremony. when the clock strucked at 1.05pm, i got the cue and annouced the arrivals of the VVIPs.

bla bla bla, the one that we celebrated was asked to giving out his speech. later at the end of his speech, to our suprised (urus setia n me) he recited 2 rangkaps of thank you pantun...his speech was quite touching..celebrating 34th years in the service is not that easy by just letting it go..whatever he advised and said to me in particular...i'll cherish it in my heart forever..scared of crying and cannot continue the ceremony, i tried my very best not to look at him or even listened so much to his speech..(hehehe emo yantie!!)

he ended his speech and i continue with the script...

'terima kasih Y.Bhg. Datuk....'


‘Ayam rintik di pinggir hutan
Nampak dari tepi telaga
Nama yang baik jadi ingatan
Seribu tahun terkenang juga

Tenang-tenang air laut
Dayung sampan mudik ke tanjung
Hati terkenang mulut menyebut
Jasa tuan tetap disanjung

Dari mana hendak ke mana
Tinggi rumput dari padi
Hari mana bulan yang mana
Dapat kita bertemu lagi

Tuan puteri pergi ke Rasah
Pulang semula di sebelah pagi
Kita bertemu akhirnya berpisah
Diizin Tuhan bersua lagi’

4 rangkaps ok...4!
and because of the 4 rangkaps of pantun...

semua orang pun masih berkata-kata pasal pantun itiew....

malu saya :P
saya bukan encik TAYO yang hebat dalam bab2 berpantun ni..
pantun tu pun amik dari internet je..tapi maksud yang mendalam dalam pantun tu yang saya harap dapat beri kesan pada Yang Diraikan..
(despite the 'ooooo's and the 'aaaaa's and 'the awwwwww, thats sweet!' from the floor)

in any way pun, i feel good about the fact that i managed to finished the event smoothly.. (tanpa rasa nak termuntah dan sebagainya :D)
the last part that i like was when Datin approach me and said 'wah, sedap pantun tadi..'

;)

till the next event -----minah pantun is signing off....

hahaha
.
.

Wednesday, July 16, 2008

sick and sicker!!!!

.
.
kenapa lah makin hari i am getting sick of my work?
aduh...seakan pasangan suami isteri yang telah kehabisan nikmat alam perkahwinan je rasanya
(huisssshhh sejak bila yantienye ayat macam ni??? hahahaha)

maybe its because the bos went some other place, left me and Wan K terkial-kial dan terkapai2 (aku la yang lemas, c Wan tu suka buat benda2 ni..)

or its just because of PMS??ari ni baru 16hb...aduh mak...apehal la aku nih!!!!badan sakit, tekak perit, pale pening..dah macam umur 60 tawun!

aku moody, rasa nak jerit kat pee pee tee ngan pee tee aku...cakap aku ade je nak bantah..bila suh buat keje...muka 'masin' sungguh!!!eii lempeng kan!!

ke dah lama tak shopping ar?erm, mungkin gak..dah lama tak beli d(o)nut, dah lama tak try2 kasut, dah lama tak swipe credit card..

i need FOOD, FOOD!!!!
where's my comfort food??
ni yang buat nak lari lunch kat Alamand ni...



HELP....
.

.
****
.
.

Monday, July 14, 2008

torn in two

.
.
halo..
rasanya hari ini SLOW sangat..
saya rindu kat orang la :( - GEDIKS!

nak update, tapi otak beku..kat luar tu ujan..nak update 2 benda...


satu : Nama anak-anak Brad Pitt & Angelina Jolie

dua : Best Dressed Hollywood Little Girl

so, here it goes...

1) just read this in OK! Magazine Website ;


"It's official! After several false reports, Angelina Jolie's doctor has confirmed that the Oscar winner and her partner, Brad Pitt are now the proud parents of twins — one boy and one girl — named Knox Leon and Vivienne Marcheline."

comellah nama Vivienne Marcheline - macam Vivienne Westwood hehehe

2) here are the best dressed hollywood lil girls - baju2 diorg super cute!!! i love to see the girls..



1 - Suri Cruise: Stylish Suri has donned everything from Armani to Dior (serius??!!!i tot she just wore Burberry for kids! Damn!) since her 2006 birth, thanks in large part to Katie Holmes' multiple shopping sprees. Proud mom Katie even designed a dress for her mini-me!

2 - Shiloh Jolie-Pitt: Only Shiloh can navigate the thin line between girly glam and tomboy cutting edge well. The 2-year-old has shown affection for everything from summery white dresses to Levi's denim jackets to black skull and crossbones Sweet shoes. Rock on!

3 - Violet Affleck: Colorful might as well be Violet's middle name. Jennifer Garner and Ben Affleck's little girl is never captured in a dull get-up, always stepping out in bright chic frocks, like those from Tocca, and vibrant baby Crocs.

4 - Lola Consuelos: The first topic of conversation between Kelly Ripa and daughter Lola? Clothes, of course! "First thing in the morning, it's a major discussion about what she's going to wear," Kelly says. Lola's clothing of choice? Anything from Juicy! - nama sedap!!!!

5 - Willow Smith: "Basically, for me it's clothes, clothes, clothes, shoes," Will and Jada Pinkett Smith's youngest explains. And 7-year-old Willow sure knows how to make a fashion statement, rocking the red carpet in bling-blingin' tops and stylish Tory Burch shoes.

6 - Harlow Madden: With Nicole Richie and Joel Madden as parents, Harlow's style is definitely a mix between chic and rock. The 6-month-old has already been sporting Primp peace-sign baby hoodies while on tour with pop and will likely take her first steps in her white crystal Converse sneakers!
7- Valentina Pinault: Declared Fashion's First Baby, Valentina will never want for style. The 9-month-old's dad, Fran├žois-Henri Pinault, owns fashion houses Gucci, Yves Saint Laurent and Balenciaga, to name a few. What's more, mom Salma Hayek has already taken her little girl on shopping sprees on daddy's card. Gotta train 'em young!

8 - Matilda Ledger: Brooklynite Matilda is your typical hipster with her carefree, simple style. You can bet she'll be hitting her neighborhood streets this summer with mom Michelle Williams in her breezy fun Best & Co. sundresses. - she's SWEET and innocent!!!comel...

9 - Eden & Savannah Mahoney: Twins just mean double the shopping and double the fashion for Marcia Cross. The Desperate Housewives star dresses her 16-month-old girls with designer duds from Kitson, Janie and Jack and C&C California.

10 - Ava Phillippe: You won't find Reese Witherspoon's mini-me in any high-end gear any time soon. Nine-year-old Ava is down-to-earth as they come in her comfy, casual and age-appropriate outfits -- not to mention proper. "[She] is not going to be walking around with her belly button hanging out!" Reese has vowed. - like mother, like daughter...

they are Super Cute kan!!!
kepada yang berangan nak pakaikan babies korang or future babies korang ngan baju2 branded..click here ---- > KidsCavern - from Miss sixty to Ralph Lauren to Diesel, Armani and Dior...name it..everything in one store...hahaha
.
erm, feel so sick..
.
i'm off now guys...see ya l8er!
.
.
xoxo
.
.

Sunday, July 13, 2008

weekend updates!

.
.
hi guys n girls...
nothing much to update..kinda a boring weekend but definitely BEST!
(boring...tapi best..dah kenapa??? please bear with my English ya ... haha :p)
.
Jumaat/Friday
.

lari-lari anak sepanjang hari..Min kena g S'pore on Monday and she still don't have a passport with her (tak pernah ada ok!!!). Lunch time, went to her office and bebel like makcik mati laki, forcing her to get her things and quickly sent her to Kajang..
(little that we know...rupanya, if purpose ke luar negara adalah urusan kerja, kita bleh buat express passport kat Putrajaya saje ye puan-puan dan tuan-tuan!)

balik office and dapat berita yang bos terchenta akan bertukar ke 'the palace' - office VVIP itiew...argh..perasan ku sedey kerana baru ade bos 2 bulan sudah diculik pulak. selain tu, saya yang nk lari dari unit ini..orang lain yang pegi dulu...n big boss tak leh kata ape plak tu..dalam erti kata lain...tak aci!!petang plak, mintak excuse ngan diorang untuk escape farewell party tu..and fetch min kat Kajang. Min dah ada passport!!!!YEAY!!

sampai umah, mandi2(pure seduction oke!!), siap2 nak g kenduri..ditanya 'dari putrajaya nk ke kesas camne?'...'ntah, Klang n Shah Alam i fail!'...jalan...jalan dan jalan lagi..sesat, jamm..akhirnya cancel ke Klang(rumah pengantin), belok ke Bukit Jelutong - tgk baby and balik putrajaya for late dinner...(yeah, i know..sound pathetic but trust me..being US..in the car dealing with the f**king jammed...apetah lagi being the bestfren who missed a fren's akad...lagi la..sabar ye dear!) .
.
Sabtu/Saturday
.
hari malas..bangun pepagi n kemas bilik. yeah...it has been a zillionth years rasanya tak kemas bilik..macam tongkang pecah (min, didi, um tau la kan...hahaha)but its only 1/4 of the whole session of my room's makeover.i dun have the before picture (trust me, you dun wanna c!), but this is the after...



ok lah, comot je lagi..cuma kena beli few things (almari, boxes etc) to put all the stuffs. beg tu baru skit, ade kat bilik my mom and 2 luggage kat bilik adik. :P

oh ya...sape2 yang adik2, cousins, saudara mara yang study Chemistry, and need reference book....PLEASE PLEASE let me know...i got the books(even the textbooks)..gonna give it away tapi tak tau siapa yang memerlukan...

erm..lepas kemas, g breakfast ngan Min, kat P8..

arrived at home, and there it was...my Gladiator Shoes that i've purchased from Nadia (pumpkin) on my bed!!weeehoooooooo..tried it on and i parade it in front of mak..member bengang je sebab i tak abis2 beli benda online :D

my new pair of gladiator shoes
(my mom said 'kasut orang dalam hutan...haha)
.
late lunch @ McD Alamanda with MOT people..hehe (orang2 yang gigih bekerja di hujung minggu). malam bawak mak g pasar malam Bangi...tido
boring Saturday nite cuz kena tinggal :(
.
.
Ahad/Sunday
.
no specific plan.just woke up and text a friend for a McD's hotcakes breakfast (McD lagi)..a very NICE breakfast session-kenapa?ntah...just like it that way..hahaha

balik, mak ajak g my aunt's salon kat Wangsa Maju...the one i've posted here....
and guess what???!!

I CUT MY HAIR!!!!!!!and turn it into something better from that frizzy, untamed hair to this...
.

THE POB (Posh's Bob) HAIRSTYLE ye, ye ini Vicky B..but my new hair is like this oke...kalau nk tgk hasilnya...saya email :P
saya malu nk post kat sini lah!!!hahahaha
.
but, i am so proud of my cousin...dia baru 20 and her skill is like way way way power oke dari orang yang dah lama bukak salon...so...kalau rasa2 nk buat rambut, facial at affordable price and puas hati...gi la Salon dia!!baru teringat..yang nonoy pun potong POB jugak before dia fly ke Kuwait aritu...but mine is longer.
.
so...that will be all about my weekend..yang boring (sebab plan asal nak g Charles n Keith!!!) tapi BEST!!

ooo ye, sya baru balik ni...tadi didi datang, lepak2 kat umah and kul 9 lebey ayol plak dtg...kitorg lepak kat mamak kejap..didi n ayol dinner..
jangan lupa sape2 yang nak buku2 Chemistry tu, let me know tau!!
.

ok dah! nk tido.....

mwahsss

zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz
.
.

Friday, July 11, 2008

RED DAY!!!!HAPPY BIRTHDAY KAK RED

.
.

morning...

this entry is dedicated to kak red..
seorang blogger yang aku anggap OTAI...
kak red ari ni da 33 tahun..click here to view the entry of her birthday celebration :)

to kak red,

Allah panjangkan umur, murahkan rezeki dan berkati hidup kak red and family!!

HAPPY 33rd KAK RED!!

.

.
gambar2 dari page kak red...Redmummy.com
.
.

Thursday, July 10, 2008

Charles And Keith Finally Here!!!!

.
.

flyers courtesy pf SnS
.
.
i knew bout this from RedMummy.Com last week lagi..dia dah beli pun kasut kat sane!
Charles And Keith in Malaysia opened last Friday sebenarnya
wohoooooooooooooooooo
this going to be THE destination this coming Saturday...
sapa mau ke pavilion bersama saya???adzsha, missera, nisha, adni??ape lagi....
JOM!!!
.
.
.

a guy and his bling! bling!

.
.

hey peeps...

i was on medical leave yesterday...g klinik and kena jab...weng dan trus tido..petang bangun weng lagi but ku gagahi diri ini nak amik min..jumpa diorg kat alamanda sebab nak beli birthday present.

this entry is dedicated to one of my 8 friends - AYOL...

a metrosexual guy
guy that has facial wash - ni dah common da kot (aku rasa Pa'an lebih teruk sebab bawak biotherm masa g Pulau Sembilan)
Loves accessories
bajunye semua pelik2
(contoh : baju ada pin yang banyak, gold trimming, LAIN DARI YANG LAIN LAH senang cakap) buy things that normally way beyond normal guys preferred
LOVE, love, LOVE Bling!Bling!

tapi last tuesday, lepak bersama kat mamak P9 tu
memang Ayol kena kutuk gila-gilaan...
sebabnya...
u guys tau tak pasal Handphone Strap/KeyChain nama yang bling!bling tu?
Ala, yang macam Kak Red punya ni...

Yup, Ayol got one!!! (dun make me starts with the clip-on earings ok!!!)

so, aku, didi, um and min sebelum suara suruh aku amik gmbr2 Ayol dan Bling!nya n buat entry khas pasal benda tu...hahaha

here it goes....



yup, he drives a Honda Civic (tengok strap with his name...Bling! okeh)
terbalikkan - jadi LOYA hahahahaha
.
latest addition kepada Bling! accessoriesnya..
(didi kata tulisan tu macam tulisan t-shirt Langkawi..:P)
.
wajib Bling! okeh..jam n cincin-cuba kira berlian kat cincin n jam tu!
takuuuut :P
.
ini lah Ayol. A fren, A brother..A Bling! Freak!!! :D
.
apepun perangai pelik Ayol, he is a dear friend to us...semoga Ayol tak hilang dengan obsesinya terhadap Bling!Itu keistimewaan ko oke beb!Kitorang kutuk2 tu mengusik aje, tapi still...sayang sangat kat ko!Mmmmmmmmmmuaaahhhhhhhhhhhsssssssssssssss
.
oklah, for time being..this is enuff (kepala da weng again!!)
.
chio bella!!!
.
.