Monday, November 30, 2009

Movie Review : The Twilight Saga ; New Moon

(spoilers alert : ini adalah movie review untuk filem yang masih ditayangkan di pawagam. untuk menggelakkan sebarang rasa tak best sebelum menonton dan perlukan suspens, sila klik butang merah bertanda 'x' di sebelah kanan atas skrin anda. terima kasih)

so, as far as i am concerned. i've been waiting for merely 6 months (since i bought the whole twilight saga novels) for this movie. as eager as i did with Harry Potter and LOTR, i went for the first day of the screening. although i didnt win any free movie tickets but i managed to buy two tickets 3 days ealier via e-ticketing. since min and didi can go with me and someone bailed on me the week before when i asked him to go for the movie, kak long dengan sempoinya nak ikut. so she was my date last thursday.

oh, saya juga menontonnya sekali lagi pagi ni. saya bercuti hari ini. rasa tak nak ke office dan proceed dengan plan menonton bersama min, didi and syazwan (didi's hubby). puas. hahaha

so, apakah bebelan nya?

  1. as an avid reader, saya rasa buku way (wayyyyyyyyyyyyyyyyyy) better. ye lah. nak masukkan semua pun memang la berjam-jam jadinya nanti buku tu.
  2. saya benci tengok Jacob rambut panjang. i think the short do lebih kacak.
  3. i hate when they added so many scene yang tah ape2 takde kena mengena dengan buku. 
  4. i love Kristen Stewart. gorgeous sangat tau tak! mekap yang natural dan she looks great.
  5. love the scene after Jacob and Paul throwing tantrums at each other. masa kat rumah emily.
itu je lah saya bagi. and banyak yang saya perasan, this second installment (after twilight) dah semakin ramai peminatnya. mungkin kerana promosi yang hebat kot. and i can see that those girls (yeah girls, like teenagers ok) terus berpusu2 ke kedai buku untuk membeli novel plak lepas tengok movie.

overall tak puas. sebab banyak scene (yang saya rasa penting) takde dan banyak scene yang diada-adakan. but oklah. puas. memang puas. tengok dua kali. mana tak puasnya.

cuma satu. please. i will remember this later (if i ever be with children). tolong kesiankan anak2 (baby especially). saya tau puan2 dan tuan2 nak tengok sangat Edward dan Bella tapi jangan lah bayi berumur 6 bulan dibawa masuk ke dalam panggung semata2 nak memuaskan hati kita orang tua yang nak menonton ni. baby tu tak tau ape2 dan dia confirm tak selesa dalam panggung. apatah lagi apabila dia merengek dan menangis. orang lain marah tau. and if you guys need to bring your little brother or sister untuk tengok wayang. pilihlah cerita yang sesuai. kerana cerita cinta sebegini (its PG 13) tak patut pun anak2 tengok. kurang sesuai.
itu je lah nak bitau. tapi takpelah. life memasing kan. cuma fikirkan Corporate Social Responsibilities je sikit k!

ok. pada yang belum tengok, sila tengok. kepada yang dah tengok, sila respon apa pendapat korang pasal cerita NM ni. i just can't wait for Eclipse.

xoxo.

Sunday, November 29, 2009

cuti panjang

hai korang.

Selamat Hari Raya Aidiladha.
harap2 semua sihat. me? jumaat pagi balik melaka. makan dengan sangat banyak. sabtu lepas lunch balik putrajaya. and then gerak ke KLCC. ye. KLCC. lepak kat The Apartment yang super chill dan penuh rasa kasih sayang. tambah pulak dengan baked chocolate pudding yang yummy. nak makan pavlova. tapi strawberry habis kot. *duh*

kemudian saya ke The Big Bad Wolf Warehouse Sale. ye. ingat lagi tak entry saya dan min ke jualan buku dan menggila? ha.. saya pegi semalam. and i bought 6 books altogether. turut menggila. kepala sakit sebab keep on pusing2 carik buku.


nampak tak buku paling hujung sebelah kanan bawah. saya ingatkan buku Wuthering Height.
Rupanya tersalah la. itu Withering Height. huk huk. some of the books are not for me but to give away as present. we'll see which is which la. :D


tak tahan lah. buku2 tu buat saya hilang ingatan kat orang sebelah yang gila jugak semalam. hahaha


yang ni macam menarik untuk bagi pada my boss. tengok lah.
macam berniat nak simpan

pastu kitorang layan Pelita sebelah KLCC tu and terus balik dan menggila lagi sampai dinihari. hari ni tak nak buat ape2 sebab nak relax saja. malam ni dah janji ngan didi untuk keluar dinner di pavilion. perut masih penuh sekarang dan tak rasa teruja lagi. orang nak balik dah. terasa dah lain macam.

saya tengah carik tiket ni. nak holiday holiduu la. BKK kot.
ok dah la. nak g tengok tiket
bye

29 November 2009

hari ini 29 November 2009 ya'll.
semoga ada 29 November 2010, 2011, 2012 dan seterusnya lah!

Wednesday, November 25, 2009

hantu kasut

my oh my!
korang dah jenguk Yunique Paradise lately?
latest shoes collection?

waaaaaaaaaaaa *air mata berjurai*
sangat sukeeeeeeeeee.

especially yang ni:
(pictures courtesy of Yunique Paradise)


ingat tak??? this is SO similar to the one Big used when he proposed to Carrie
(in that super huge walk-in wadrobe)
Manolo Blahnik like. suka!

ada sesapa nak propose gua? guna kasut ni pun boleh.
baru RM 170. hiks


but they have it in purple and black.
yang ni pun takde hal. haha


omg! this is fierce....
hot! hot! hot! super chunky heel with zip as accessories.
nak satu!


love this! nak beli satu untuk buat pegi keje la.
mesti super comfy. :)


ni seksi taw. dah sebiji macam louboutins.
nak jugak!!!!

i ni kan dah lama tak beli kasut. yes! saya dah berbulan lamanya tak membeli kasut ye kawan2. bilalah agaknya ada rezeki nak menyambar sepasang atau dua atau tiga dan empat. huk.
doakan saya si budak gila kasut dapat beli kasut baru ye.

ok korang. bye.
pada yang mula cuti panjang esok hingga next week, hati2 drive k.
Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha.



should i choose?






Meski Cintaku Padamu
Lebih Dari Yang Kau Tahu
Namun Mengerti Kasih
Tak Semudahnya Itu
Melupakan Yang Telah Kau Lakukan Padaku
Beri Aku Waktu
Untuk Memikirkan Yang Terbaik
Cinta Jadi Dilema
Pergi Ataupun Kembali

the re-cap bergambar

mak ai. semalam check2 hardisk comel gua, ada banyak gambar tak (yang dah siap edit) tak publish2 lagi. erm so here goes. kalau rasa termuntah membaca, macam biasa lah sila klik tanda 'x' ye:

1. Dinner @ Didi's

didi cooked dinner for us. hubby dia kat Sarawak. i had a sleepover and the next day kitorang merayap.




the spread (terlupa masukkan ice cream la)


min, um (minum) & tuan tanah (didi)
ampun didi. aku ada gmbr ni je. gambar ko tengah gosip ngan min kot.

malam tu best. siap um buat teori 'bunga' lagi. maybe dia akan citer kat blog dia. kita tunggu je la. yang penting ini lah konklusi um:

didi - orked (yang kuat membebel)
ahkon - ros (yang gedik)
nana - teratai (yang sombong)
min - bunga raya (decent dan patriotik)
max - cactus

yang lain belum ada kot. kalau ada sila tambah
oopppss : sila perhatikan baju pasangan bercinta (um-mila) sama kay. chumels


2. Pertandingan Pejabat Terbaik @ Office

orang datang, check2 office. comply dengan peraturan asas tak. ada penambahbaikan tak. rasa cam boleh menang. tapi tak tau result lagi. pesanan penaja : tengok L.O. terlampau di bawah ni. hahaha


yours truly rasa macam nak terbang. hahaha

3. Kenduri @ Rumah ku

kenduri yang saya pun jadi tetamu. start kul 12. saya sampai kul 4. sempat main2 ngan kazen2 ku. thanks min n said for coming. abang ol and abang amir too.




budak chomel! nama erin amani

4. Birthday Um @ OTWC

unplanned. rasa cam nak celebrate. so bawak je brownie. baru aku perasan. tiap2 tahun aku celebrate um dengan sediakan kek tuk dia. hehehe


buatan sendiri. umbrella dan lilin ada koleksi ahkon ye ;P


usaha gigih min menyalakan lilin sehingga membakar diri jari


birthday girl sibok sms mila la tu


kerja selesai, min  menumpukan perhatian kepada Bella's Diary dan Um mula meniup lilin.

5. My New Bedsheet (perlukah?)

i sker. kaler shuwit. harga bargain gila!


aussino. berusia 1 hari 2 malam.

ok. tu je. entry terlampau bergambar.
xoxo

bye


Monday, November 23, 2009

Vampire Weekend

what a weekend!
Yesterday E! was full with vampire stories for the whole weekend. starting of with the red carpet for the New Moon Premier, the Fashion Police for the Fangtastic Female Fashion and The New Moon Man, followed by The Secrets of Twilights and 10 Vampires We Love.

Saturday saya bertugas sebagai emcee di Kejohanan Golf (again). sementara menunggu lunch and majlis penyampaian hadiah, we managed to lepak at Sri Hartamas and IKEA. nasiblah takde duit. hahahaha. kalau tak dah memborong. Majlis tamat lebih kurang kul 3 petang. Terus balik ke rumah. Mak buat kenduri sebenarnya on the same day. serius, saya terlepas. when i reached home, busu azman, orang2 melaka n few of acap's friends still ada. and my frens sempat lah datang. Min datang dengan Fadilah n Nad. Pastu Abang Ol and Abang Amir pulak and Said datang dah last. dengan selamba saya pakai shirt and pants je. hahaha. orang lain berbaju kurung bagai. terasa cam jemputan plak. hiks. sedih jugak la sebab tak dapat nak ada sekali masa kenduri tu. and sedih lagi lebih sikit sebab semua orang pun tak dapat nak datang. mungkin rumah saya kecik, sedara ramai. penuh. tak selesa. dan mungkin juga makanan tak sedap. hahaha. ada aku kesah? renung-renungkan.... :P

malam sabtu tu memang bertungkus lumus dengan mak membasuh barang-barang katering. semuanya besar-besar. sinki dah la cinonet. sempat lah saya cuci dengan dapur belakang sekali. tak tahan. berlengas!

and yesterday. ahad. pepagi dah gerak ke Cyberjaya. macam biasa lah. Breakkie session dengan Geng!, Min and Um. yes! semalam birthday Cik Um yang ke-26. i brought the leftover chocolate brownie from saturday's kenduri, sprinkle some colourful beads and stick on two candles. min yang keji, sampai je terus makan seketul! haha. tapi um berjaya jugak tiup lilin. lepak sampai kul 1130. petang and malam saya lepak kat rumah je.best gila! relax. malam semalam tengok sambungan Mahathir Biography. huhu. saya nanges lagi. part masa dia kena heart attack first time and part dia nak letak jawatan tu. memang nanges lah!

anyway itu saja cerita vampire weekend saya. gambar tak transfer lagi lah. semalam kamera acap bawak masuk dalam bilik dia. pagi ni tak sempat nak g amik. later saya update di entry yang lain k.

have a nice monday!!

xoxo

Sunday, November 22, 2009

cerita kawan saya

saya ada satu cerita.
kawan saya dan kawan saya.
mereka ini berlainan jantina. seorang lelaki dan seorang wanita.
baru-baru ini mereka menyambut ulang tahun perkenalan mereka yang ke-2.
ataupun ulang tahun perkapelan mereka kot. saya konfius.
untuk details anniversary, sila klik belog wanita itu di sini dan belog lelaki itu di sini.

saya summarizekan entries mereka dan berdasarkan pengalaman dengan mereka semenjak perkenalan kami hampir tiga tahun yang lalu.

yang wanita ini terkenal dengan wajah yang cantik. ye, dia cantik. sebab dia berketurunan arab. sharifah2 la katakan. so mata cantik, tinggi, kurus. bak kata orang sekarang ni, berbaloi-baloi. hehehe. dia budak pandai. graduate UiTM yang konvo dengan selempang! :p. terlalu suka menonton tv. gila tv sebenarnya. kalau dia tengah fokus ngan tv, sila jangan kacau. dapur terbakar pun dia tak heran. hoho. dia naif. naif yang chumel. anak ostad yang tak banyak sangat benda duniawi ni dia tahu, selain shopping. eh, tetiba panjang. dah lah!

ok. kita masuk ke bab jejaka ini pula. jejaka ini adalah lelaki melayu terakhir la senang cerita. hensem, boleh tahan. manis senyumannya. tinggi sederhana, berbadan sasa. tapi yang wanita tadi selalu kata lelaki ini kayu. erm. dia agak serius dan terlalu berfikir. sangat berhati-hati. sopan. bak kata kami semua, macam bapak2. dia hapal ensiklopedia tu tau tak. tanyalah apa pun fakta. ujung jari wa cakap lu!

apa yang saya nak cerita ialah cerita hari Jumaat 6 November 2009. Ia terjadi semasa majlis resepsi Puan Suri iaitu kawan sidang kami di Concorde Hotel Shah Alam.

dah sedia? jommmmmmm!


tengah nak carik gambar utnuk edit- jumpa gambar ros ni.
memang sah Mila dah plan nak bagi Um sebenarnya. :)


selepas the girls bergambar. tetiba Mila datang kat Um nak hulur bunga.
sila tengok reaksi Um.


okeh. Um dah mula tutup muka. apakah tandanya???
Serius Um malu. hahahaha


ditambah dengan gelak tawa dari kami, Um dah macam nak belasah Mila.


 aku tak ingat yang ni kenapa. tapi Um makin malu. hahaha


apa ilmu yang Mila pakai? atau Um pakai? jeng2.
saat2 Um mencekik Mila. hahaha


tak marah pun sebenarnya. tengok tu. dah shomel.
wek wek.

ok. itu sahaja. cerita kawan saya. Um Liyana.
Happy Birthday Um!!!!!


Saturday, November 21, 2009

Are You Ready For New Moon?

i am exhausted.
right now, i am in a position where the laptop in on my tummy (alas dengan bantal) and i am trying to finish the 'Are You Ready For New Moon' quiz by MSN.com. saya tengah baring and mata dah tak larat ni sebenarnya. degil jugak nak online. rasa tercekik kalau tak online sehari. hehehe. lelaki2 di rumah ni semuanya nak tengok tv. tengok bola. takde chance nak tengok Red Carpet Live - New Moon Premier. marah taw!

so kita buat kuiz je.
ok. saya dah siap kuiz itu!

nak tau score cik ahkon berapa??



hahaha.
so saya dah boleh beli tiket next week. plan nak tengok di alamanda je. rabu or khamis malam. wuhuu.
to my fellow Twihards, sila klik link ini untuk menjawab soalan Are You Ready For 'New Moon'.
or just type www.msn.com and go to the quiz section kay.
(Min dan Puan Didi sila buat dan laporkan)

have fun, enjoy and please share your score here! gud luck.

oh saya dah ngantok. *yawn*
c ya later!

tutorial - how to use LinkWithin



ada sorang blogger (Matul) tinggalkan pesanan kat cbox aku tanya pasal camne nak buat linkwithin kat bawah setiap entry aku tuh. maksudnya, kalau kau buat satu entry, ada beberapa link yang  akan appear kat bawah setiap entry untuk orang lain baca entry lama itu.

okeh. so kalau dah ready...jom!

1. korang pegi ke http://www.linkwithin.com. (contoh interface website LinkWithin adalah seperti di bawah)




2. sebelah kanan skrin korang akan jumpa butiran yang perlu diisi macam kat bawah ni.



3. Isikan field-field seperti mengikut turutan nombor di atas atau ikut suka korang nak isi yang mana satu dulu. tapi untuk klik 'Get Widget' mesti last sekali jugak k. untuk linkkan tiap-tiap entry baru dengan entry lama korang, sila pastikan korang isi betul2 ye. Email = emel korang la. @gmail.com ke, @yahoo ke, @hotmail ke. isi lah ikut e-mel yang korang gunakan untuk blog korang tu. cam aku, aku guna gmail untuk blog, so aku key in alamat gmail aku.

4. Seterusnya, masukkan blog link korang. Untuk Matul, ko masukkan lah address beyond-cheezy.blogspot.com tu.  then jangan lupa letakkan platform blog korang. contohnya kalau guna blogger, wordpress, typepad dan sebagainya.

5. then pilih pilihan width. kalau korang pilih 3 entries, maknanya 3 entry lain akan appear kat bawah entry terbaru korang tu. dan jangan lupa klik Get Widget.next instruction akan appear mengikut pilihan yang dah korang key in sebelum ini.


ini contoh untuk dapatkan widget untuk Blogger atau Blogspot.

The End.
senang je kan?
cuma kena make sure ada e-mel, ada blog dan ikut instruction.
lepas refresh, dijamin akan keluar link untuk entry-entry lama yang terpilih.

harap ini dapat membantu korang.
terutamanya Matul.






Thursday, November 19, 2009

all the 'F''s in the world can't compare




Friends, Foods, Fun, Fried Chicken, (and Flowers)....
will update later. i am  so occupied nowadays. ampun...

gotta go. love you guys.
xoxo

Tuesday, November 17, 2009

tolong aku boleh?

korang. assalamualaikum w.b.t.

aku nak tanya ni. aku nak mintak tolong.
camne kita nak trace orang yang komen kat blog merepek2, tapi penakut nak tulis nama sebenar.

sapa tau?
kawan aku ada problem tu. thanks.

Monday, November 16, 2009

obsessive


did you guys watched Biography - Mahathir that aired last night on History (channel 555). i did! and i really enjoyed it. there was a time when i held back my tears because of the story. especially when he talked about his mother's and Tun Razak's illness and ho hard life was back then.he is my hero. always was and always will. being an officer in jaypeeam, i tend to deal a lot with his office but till now i never got a chance to meet him in person. pernah lah sekali. masa tu ada event kat UTM and masa beratur2 tu sempat salam, cium tangan. suka! i am hoping i'll see him again. sangat nak jumpa, amik gambar. at least i have a memory with him kan. pernah satu masa aku obsess dengan Tun M. hihi. untuk yang tak sempat tengok semalam, Biography - Mahathir (Part 2) will air on the same channel next Sunday, November 22nd, 2009 at 8pm.

obsess.
people tend to be obsessive with so many thing in this world.
didi's obsession is toward food. um obsess dengan ape, aku lupa. obsess dengan mila kot. hahaha.
my cousin, hazry obsess with Liverpool. the obsession menyebabkan dia kena pakai alat pengesan degupan jantung sebab dia frust gila Liverpool kalah sampai semput tahap gaban.

i am obsess with boys shoes.i love shoes more than any other thing in this world.
but my geng! keep on saying that i am obsess with boys. hahahahaha
mungkinkah?
maybe la kot. saya suka cuci mata.
pagi ni sampai office je rasa nyaman. senyum sendiri2.
sebab nampak officer peeteedee baru lapor diri.
hau hau hau. cam chomel2 je.
obsess kah aku? renung-renungkan....


oh ok. jom kongsi korang obsess ape.
let your comments down there k.
thanks. :P


Sunday, November 15, 2009

meet me halfway



kepada : awk,







dengan ucapan:

Can u meet me halfway, right at the borderline
That's where i'm gonna wait, for you
I'll be lookin out, night n'day
Took my heart to the limit, and this is where i'll stay
I can't go any further then this
I want you so bad it's my only wish


(atau dalam bahasa mudahnya, 50 - 50)

pencuri

korang suka Italian Job? cerita pencuri kelas atasan yang mencuri benda2 hebat sahaja. kumpulan pencuri yang sememangnya hebat dan ada kepakaran masing2. last 2 weeks aku pinjam cd tv series dengan Um. tajuk dia Leverage.



dia ada lima orang pencuri yang diketuai oleh Nate - bekas penyiasat anti-fraud syarikat insurans, Sophie - pelakon yang ala2 hebat, Hardison - computer geek yang super terror, Eliot - kaki pukul dan pembenci pistol and Parker - pencinta duit yang hebat dalam masuk keluar tempat yang kecik. serius best cerita ni. lawak pun ye. sesapa yang nak jadi pencuri suka tv series yang mencabar memang patut tengok citer ni. go buy a copy of this series for yourself.

and i love parker. cantik dan gila. hahaha.

p/s : aku tak review tau. malas. hehehe. semoga dia sambung sampai 4-5 season!

thanks Um.

* kerja banyak ni. malas. camno?*

Friday, November 13, 2009

mahu kongsi sama kamu




tajuk : stray cat - si chomel dompok
lokasi : mamak presint lapan, putrajaya



tajuk : bunga tantek
lokasi : taman botani, pulau pinang



tajuk : a cuppa on rainy day
lokasi : rumah saya



tajuk : payung emas
lokasi : restoran sari sunda, bandung indonesia



tajuk : eye on malaysia
lokasi : melaka



tajuk : tradisi lama
lokasi : kampung jawa, melaka



tajuk : i am the cutest joker
lokasi : rahsia



tajuk : meniti sejarah lama
lokasi : sungai melaka, melaka



tajuk : warna warni nasi
lokasi : chaiyo bistro, sungai merab




lamanya tak ada sesi photo. gambar-gambar di atas sana semuanya baru belaka. selepas lahir D5000 itu. belum lagi buka harddisk yang berlumut dengan awak tu. lagi banyak gambar zaman-zaman gonjeng di UTM.

have a nice and fun weekend kawan2!
malam ni ada sesi Geng! di rumah didi and saya tido sana.
esok ada projek!
bye

xoxo



tick tock tick tock


erm. bila takde keje dan blog orang lain tak hapdet, aku layan blog sendiri baca entry-entry yang lama. ye la. kekadang kita menulis ni melambangkan emosi dan situasi semasa kan. so tengok2 balik cam emosi aku ok kebelakangan ni. cuma maybe 'masa itu' sahaja yang tetiba angin kus kus datang. hahaha. and sebenarnya entry ataupun blog ni bukanlah mencerminkan siap penulisnya. hanya sebahagian mungkin. ada yang berani menulis setulus hati dan ada yang masih menjaga hati orang lain dan ada yang menipu pun. portraying a lifestyle yang super kewl, super best. tapi takpe. as far as i am concern, aku happy baca blog orang lain tanpa mengambilkira faktor2 tersebut. kata pun blog orang tu kan. suka hati dia la. hehehe.

skang  ni dah nak masuk pertengahan November. sekejap je. pejam celik dah tahun 2010. achievement tahun 2009 belum sempat review lagi. sibuk dengan kerja. dulu masa belajar sibuk sangat nak kerja. bosan kena study. skang dah kerja, terlalu involve dengan kerja pun tak bagus jugak. achievement dari segi career aku makin ok. hiccups here and there tu biasa lah. nama pun kerja. duduk kat tempat yang involve manusia pulak tu kan. i am proud of myself regarding how i handle the work thing hingga hari  ni. mungkin adalah satu dua hari yang memang aku lunyai (kena marah, marah orang, kerja macam haram) tapi overall ok. networking aku makin baik (alhamdulillah) dan aku harap takde yang nak buat musuh ngan aku. sebabnya? sebab aku buat kerja. kalau peraturan kata tak boleh, tak boleh lah. tak payah ko nak try bagi boleh dengan cara yang salah pulak tu. tapi masih terlalu banyak aku kena belajar dan upgrade. kata nak jadi orang yang flying colours. i will work my ass off untuk achieve gol aku! go yantie! *semangat dah datang tetiba. hahaha*

part lifestyle pulak. aku maybe berjaya mengurangkan keborosan yang dah bertakhta di hati dari dulu lagi. dari zaman mula pegang duit. pembelian benda2 secara membabi buta dah tak lagi aku buat. contohnya pegi je kedai kasut (Vincci, Aldo etc) ada je berkenan terus amik, bayar. skang tidak lagi. hehehe. pembelian besar aku buat tahun ni masa ke Bandung dan Singapore je. itu saja. kat Bandung beli baju yang super banyak dan masih belum sempat pakai pun semuanya dan kat Singapore beli kasut yang dah pun lunyai. cuma aku masih belum boleh stop membeli di blogshop. tapi itu pun dalam dua bulan sekali atau mengikut hati yang terpaut dan duit yang ada dalam akaun. haha. karaoke still pegi cuma tak deras macam dulu. dulu tiap2 minggu wajib. skang ni dah tak lah. bab makan takleh control lagi. makan nak sedap je hari2 cuma tak diikutkan napsu napsi tu. ari ni nak nandos, esok nak sushi, lusa nak kotiau kat Kelab Tasik. tekak aku ni mengalahkan wanita pregnant. ari2 aku teringin. oh! aku baru teringat. aku dapat beli benda yang dari tahun 2003 aku nak beli. iaitu baby baru ku. my D5000. hek. gila ar.

relationship? aha! yang ni masih di tahap comel lagi. takde progress yang mendadak walaupun keliling aku semua dah ke tahap berpunya dan dipunyai. diulang sekali lagi, masih di tahap comel ye. hahaha. but i am happy this way (dalam hati : happy la sangat :P). ada pros and cons. itu standard hidup seorang yang bernama manusia la. ada yang score tinggi bab relationship tapi hampeh bab lain. harapan aku masih ada. belum la sampai ke tahap putus harapan. hehe. tak mau cerita. let it go with the flow. yang penting aku adalah manusia yang penuh kasih sayang. hahaha.

pepagi dah membebel. apa reason aku? sebab aku terbaca email orang yang ntahlah. pada aku, dalam dunia ni R.E.S.P.E.C.T paling penting. if kau tak hormat orang sampai bila pun orang kata kau. takpelah. suka hati kau. aku tau mulut aku ni bising tapi aku takkan kacau hidup orang selagi orang tak kacau hidup aku. aku sayang family aku, kawan-kawan aku. tak suka aku punya kelaseran ke ape, pedulik ape aku! hahaha.

oklah. aku ni sakit perut. adakah itu satu reason untuk membebel? hahaha. ok ok. stop dah ni. terima kasih kerana baca. hahaha. babai.

xoxo


Wednesday, November 11, 2009

OH AM GEE (OMG!)

this just in!!

maaflah. i just wanna quit having those twihard entry. tapi yang ini. sangat mengujakan. huk. i love, love, love it!!! now. i am officially Team ROBSTEN! awww. there are so sweet. both are mysteriously dark and complicated. this was captured masa they landed at London's airport kot. to promote New Moon. hehehe malam ni sambung berangan la nampaknya. cute! more picture click here.








aaaaaaaaa mak soka kay.  pedulik ape orang nak kata. saya suka!!!
go Robsten!
Pictures Credit to ROBsessed

enjoy korang.

p/s : please dont make this for the promotional purposes. please. please. *fingers cross*

satu lagi settle

penat ah! baru balik present asskaytee kat bangunan Jabatan itu nun di Mines sana. penat sebab dah gerak dari opis kul 12. g makan tengah hari di Pagar Satu dan solat Zuhur di bangunan itu. Kena jadi Pengerusi Majlis untuk 1st half. mengantok sebab duduk depan dengan penjaga masa. menanti giliran yang ke-9 dari 10 pembentang. rata-rata asskaytee berkenaan dengan kewangan. so banyak jugak kucilan berlaku. sebab buat operasi kan. bab2 dasar memang soalannya agak rigid.

so, selesai sudah Bab Dua. masuk Bab Tiga iaitu sesi menyiapkan esaimen yang perlu dihantar sebelum atau pada 20 ari bulan ni. esok pepagi ada meeting ni. meeting besar ngan agensi. budak2 tu tengah bertungkus lumus buat buku. nasib kau! aku bitau dari haritu kan..huhuhu penat. nak balik. tapi tanak tinggalkan diorang tengah buat kerja.

so, i missed adni's group weekly activity - wall climbing. again. today.
sorry babe. catch up with you later k.
:(

Tuesday, November 10, 2009

saya (hati) katy perry

atau dalam bahasa inggerisnya = i (heart) Katy Perry.

:P

hujan hujan ni kan. sedapnya. makan. masuk dalam duvet and layan dvd. peluk pulak Mr. P. haish. syiok2. untuk itu, hari ini saya nak balik awal sedikit berbanding biasa. iaitu kul 6. lima minit dari sekarang.

saya tinggalkan tuan-tuan dan puan-puan para pembaca yang budiman dengan sekeping video dari koloborasi penyanyi wanita yang saya suka, Cik Katy Perry dan kumpulan 3Oh!3. terimalah Starstrukk....



this is the ringtone for my fellow geng! - wanita sahaja ye.

xoxo.
drive carefully. ujan ni. jalan licin.
papye!

Sunday, November 8, 2009

Howling at the New Moon

*this will be a sticky post for 48 hours kay. please scroll further down for new entry*


hey boys and girls. since i've stumbled across nuffnang's add at their webpage, i realize that i really have to enter this contest. seriously.

why?

because all i need to do is share what do i like about the Twilight Saga.
do i have to share it? again i mean.
if people are religously read my blog, they know.
ok. i'll explain.
since the first movie, Twilight came out and bam! love at the first sight. and it doesn't stops there and then.
i ran out and bought the whole lot of the Twilight Saga novels.
name it. from New Moon to Eclipse to Breaking Dawn.
and also Midnight Sun (yeah, i read that too!)
i am not only go ga-ga over R-Patz but i really love the books.
Stephenie Meyer instantly became my favourite author.

and i was and still amaze that my craziness over the Twilight Saga went over to my very best TwiHard. Cik Siti Aminah (Min) that is. she loves the Twilight Saga more than me. and sometimes it really scares me. i think if i did win the pass to the screening, i'll give it to her.

for more of why i do like the Twilight Saga, check it out from my previous entry.
all of them are here, here, here, here, here, here.
oh, there's more. click here and here.

and furthermore, the day of the New Moon will hit the theater is on Hari Raya Haji. so i think i better get the ticket so that i can watch it before Min gets back to her kampung in JB. she doesn't want to see it with other people except me *wink.wink*. Plus, i never won anything from Nuffnang. i think i deserve this without having to put up any picture. anymore.

Thanks Nuffnang. I know you will make it happen.

much love!!

another wedding?

yup!
i think i agree with Kiki's suggestion. for me to list down every wedding that i went so that i can make the 27 Dresses thingy happened. i hate when you are right kiki. dem. :P

last friday was my fellow LDK9-mate, Puan Masuri's wedding reception. buat di Concorde ya'll. super kewl. super nice. and don't get me start with the N9 player who stayed there before the big football game on Saturday.

wedding ini ada tema dan temanya adalah Modern Glamor. Warna yang dipilih adalah Maroon dan Gold. disebabkan saya bergerak dari office jumaat itu, saya hanya pakai baju yang tidak glamor dan tidak moden iaitu baju kurung batik yang dipunyai oleh mak tersayang. warnanya adalah sedikit kena dengan tema iaitu ala2 purple, pink dan beberapa warna lain. huhu.

ok. wedding. macam biasa. pengantin masuk ke dalam dewan dengan iringan lagu From This Moment versi duet Shania Twain. Pengacara malam itu adalah Hartenee dan BCL. bukan Bunga Cinta Lestari tapi Booi Chong Leng. hehehe. yang luar biasa adalah band malam tu. super best! terutama lagu ST 12  - Puspa. serius best! tak sempat nak record. rasa macam kat tepi pantai. haha. and the groom sang for the bride. what i love most is the french lace white dress on Suri. tantek. haha. biasalah aku. tak habis. semua aku soka kan?? and we had the poco-poco dance oso!

ok time for the pictures ya. oh. thanks Mila. menggantikan aku mengambil gambar. jangan memalu sangat lain kali k. :P


the slide show


the friends table


suka gambar ni. tantek!


the favors. a box of chocolates & perutusan raja sehari
(sadly, perutusan itu tidak diambil, tertinggal :()


a photo with the bride and groom

ok. saya malas nak post bebanyak gambar. yang lain kat Facebook k. hehe

apepun. saya suka wedding! hahaha. dan hadir ke wedding atas jemputan itu adalah sangat bermakna untuk kedua pengantin taw! bukan pegi nak makan sangat pun. sekadar nak ambil berkat. hahaha. ok bai.

:p

i love you, yes. i just love you.easy as 1,2,3,4.

didi used this song for her wedding montage. sweet!

from youtube!

you want sundae love, i got you sundae kinda love.

yeay. it's sunday and it feels so nice to do NOTHING and watched tv for two days in a row. makan, tv, makan lagi dan tv again.

oh. assignment kan? aduh mak.
bai. nak carik bahan untuk assignment lah.

eh jap jap. nak g amik gambar la dulu. Precinct 6! Waterski. bye!


Friday, November 6, 2009

what do ya think?




sorang kat Malaysia. sorang kat Hollywood.
tapi sama ok. walaupun tak serupa.
don't u guys think so?

apa pendapat korang?
Kate Gosselin tiru Tomok ke, Tomok tiru Kate Gosselin?


images courtesy of Google Image.


tomok @ OIAM


Mrs Kate Gosselin


tomok lagi




creepy eh? the same haircut..... seriously?

do drop your comments down there k.
thanks. much love.
xoxo