Friday, July 31, 2009

its THE MARITAL friday

(picture from google images)
first and foremost (adakah ayat the marital friday eh?????) hahahaha

secondly, setelah sesi perbincangan yang agak panjang dan berkali2. sesi yang disulami mata kucing, bihun goreng, roti john, nandos dan sebagainya. Akhirnya, tiba juga Jumaat ini.

saya menaip ini di rumah, dengan mengambil cuti untuk hari ini (lamanya tak cuti. last sekali before Hari Pekerja). jam 10 jap lagi Geng! akan bertolak ke Jengka 10, Pahang untuk mengantor Abang Bling!Bling!. beberapa jam lagi Yoyol akan bergelar suami. jeng jeng jeng.

beg belum pun dikemas. taktau nak bawak baju ape. yang pasti dua helai lah. baju untuk majlis nikah malam ni dan majlis sanding esok tengah hari. kejap je saya pegi Jengka. esok dalam jam 3 dah gerak balik ke Putrajaya semula. Esok pula seorang lagi bestfriend saya akan melangsungkan pertunangannya. walaupun tiada perancangan awal nak bertunang, dia bertunang jugak. aku harap kau happy babe!!!! tunangan orang tu. hehehehe. lagi dua bulan dah nak nikah.

masa berjalan, semua orang dengan perancangan masing-masing. and i am so glad i am part of it. walaupun membantu sekadar yang aku mampu, still sedikit sebanyak tempias happiness itu kena pada aku.

apepun tak sabar tunggu malam ni. saat yang aku nak tunggu ialah masa yoyol nak akad nikah, kita tunggu entry2 khas majlis pernikahan yoyol nanti k!

wish me a safe journey people!!!!
c ya tomorrow nite or sunday morning k.

xoxo

p/s: Mama Lin, rindu kau! maaflah ari ni tak dapek nak sesi gediks2 together for lunch! c ya k. kiss Mya for me :D



Thursday, July 30, 2009

bila aku sudah tiada...


often happened the moment you lost something or someone, that will be a trigger point you only then realized, the particular person or thing was the most you treasured (like all the while). it happens to every single normal person.

the lost of a brilliant director/cinematography, Yasmin Ahmad opened up many people eyes and minds every special character of her. surely, Malaysia will remember her and miss her.

Al-Fatihah.



hopping to Joe's blog and saw this. It is one of Yasmin Ahmad's commercial that was aired in Singapore. Tears was streaming down my face as i watched it.

p/s: show your love to those around you. do not regret things after it happened and do not blame the time. :'e.

'love you and surely miss you' - faham dan jangan buat2 tak faham! (hikhik tetiba inside joke :P)

* Nota D(o)nut : saya terlalu sibuk sekarang ini. tak terlarat rasanya. wish me luck k!!! saya sempat la bloghop cuma tak dan komen. if sempat saya buat!!!



Wednesday, July 29, 2009

belahan kedua


saya rasa saat ini, saya memerlukan seorang magician untuk membelah saya kepada dua, tiga atau empat atau sebanyak mana yang boleh untuk saya bahagikan diri ini supaya semua kerja-kerja di pejabat tidak tertangguh. mana nak kejar untuk mesyuarat, mana nak kejar untuk settle sebut harga, mana nak buat minit mesyuarat, mana nak buat follow up call, maklum balas kayassend.

ergh. ponek la.

ok. i'm off to Port Dickson.

:9


Monday, July 27, 2009

lucky strike number two

(this is an auto published entry)

yes babe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
its the 2nd time. first was the whole set of Bvlgari perfumes and now its the latest Levi's Curve Jeans.

hah? tak paham. saya dapat email petang semalam, bertajuk "TiC X Levi's Curves May contest.

dia tulis camni....

" Dear Winners!

Congratulations! Please be informed that we received your entries for our "TiC X Levi's Curves May contest" and you are one of our Grand Prize winners!"



meletop kan!!!!
saya baru saja berangan nak beli jeans Levi's.
Alhamdulillah, rezeki tuhan nak bagi. cuma belum ada rezeki nak bersuami aje!

saya happy dan bila saya dapat je jeans ni saya nak pakai dan tunjuk kat awak sebab ini.

ye awak, pakai ngan awak je :P

oh, the biggest and huge Hugs and Kisses for Tongue In Chic. TiC Rawks!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
and Miss Pixie Lady Joyce, i'll get back to you veryyyy soon once i got the size (i plan to go to Levi's Store and try on the Curve Jeans. hahahaha)

papye...


Saturday, July 25, 2009

rambut sama hitam..


obsess lain-lain.

my oh my. lama nyer saya tak hapdet blog kan!!
rindunye. dah dua hari saya meeting whole day. khamis tu meeting kul 9 pagi and 2.30 petang, semalam, jumaat plak meeting saya jam 9 pagi, 3 petang dan 5 petang. semuanya discussion berkenaan Merdeka. ye, merdeka! tahun ni kita akan sambut merdeka untuk tahun ke 52. dah besar dah kan ;).

oh minggu ni aktiviti dengan GENG! agak banyak. malam rabu lepas saya, min, didi dan um (tak sempat jumpa) makan di Johnny's. malam tadi pulak kami (nana, min, didi, mila, ayol, mama lin, um) berjimba sakan di Kotak Ijau, Balakong. it was the first time all of us there. walaupun saya dah berkali2 hehehe. kunun2 nya Bachelor Partay untuk yoyol yang bakal hilang title teruna next week. tapi macam re-celebrate Bachelor Hood Lin je. hahahaha. kami melalak hampir dinihari. kul 1 baru keluar dan masing2 dah bermuka toya. penat gila. lagu2 range lama dan baru. pabila nana memulakan rock kangkang...semua terkesima. opss terlebih sudah. what happened will remain between the four walls saja. :P.

pagi tadi pulak awal pagi lagi dah terjaga. plan nak jogging untuk merembeskan hormon kegembiraan tapi malas melanda dan kul 9, terus amik min dan jumpa didi dan um di Old Town, Cyberjaya untuk sesi breakfast kami. hari ini di Old Town ada masalah sistem. sistem komputer mereka shut down melumpuhkan perniagaan (lembap!). dengan perut yang lapar, hampir saja mamat-nepal-yang-tahu-berbahasa-inggeris-tapi-faham-bahasa-melayu tu kena baling dengan pen. half an hour kami tunggu 3 nasi lemak, satu hor fun, samosa dan garlic bread! lepas setengah jam baru hegeh nak amik order semula. marah taw. sesi hari ni...



four of us (picture only three, minus yours truly) yang sama je enjoy,sama banyak benda but still, our obsession are different. totally! Um dengan financial news, economic and those boring topics (no offend babe, u r brilliant honey!), min dengan pengetahuan am termantap di dunia, dan didi dengan fashion magazine (its mine actually :P).

belum masuk lin dan saya, kami semua nampak sama (macam geng bas sekolah) hakikatnya, masing2 ada kesukaan sendiri. after all we compliment each other, sama macam Mila yang minat Rossa dan Um yang minat Search. hahahahaha

with that, i end my entry! nak mandi and i have a wedding tonite at Tun Rahah Grand Hall. later!!


lets get crazeee

these are for Cik Min - (and those who are as crazy as ever with New Moon, RPatz, KristenStew and Taylor Lautner...enjoy!






omg. i cannot wait for the movie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Wednesday, July 22, 2009

pocong


matilah.
dia tak balas lagi email.
dari semalam.
he never failed to do that!
matilah.

seram sejuk. :'(

Tuesday, July 21, 2009

Movie Review - The Proposal


YES, YES, YES, YES! i watched the movie yesterday. balik dah malam malas nak hapdet blog. so here it goes.

first and foremost, zillion thanks to the most hip and happening site - Tongue In Chic for advertising and distributing the tickets. You made it happen TiC!!! hehehehe (joyce was there yesterday, a bit late (after i redeemed my tixs) so i dont wanna go and bug her, she's cute! love the spiky red hair babe!!!)

it was love at the first sight. Sandra Bullock's film has been always witty, super funny and sweet.
Sandra Bullock (Margaret Tate) was a career driven woman, originally a Canadian. Ryan Renolds (Andrew Paxton) is her assistant. Margaret was on the edge of being deported from America and she's desperately trying to stay in Colden Books (the publishing company). She made a plan that Andrew and her will forge a marriage do that she can stay. They made a deal and it all starts there. For chick flicks lover, u'll find this movie so close to the heart. For me, i love the comical part, the laughing matters memang sangat la lawak. kalau pegang popcorn, sure boleh berterabur!!!! hahahaha

It's HILARIOUS!!!

i dun wanna brag so much bout it. sila lah beli tiket dan tengok ok.
thanks again TiC!!!!!! love you!

The Proposal will be out on July 30th, 2009.

O O O i totally forgot - one of the best part is watching Sandra wearing those Louboutin's. aaaa meleleh ayaq lioq~

here are some snippet from GSC..


Release Date: 30 July 2009
Language: English
Running Time: N/A
Director: Anne Fletcher
Cast: Sandra Bullock, Ryan Reynolds, Malin Akerman, Craig T. Nelson, Mary Steenburgen, Denis O’Hare, Betty White.

Synopsis:When high-powered book editor Margaret (SANDRA BULLOCK) faces deportation to her native Canada, the quick-thinking exec declares that she’s actually engaged to her unsuspecting put-upon assistant Andrew (RYAN REYNOLDS), who she’s tormented for years. He agrees to participate in the charade, but with a few conditions of his own. The unlikely couple heads to Alaska to meet his quirky family (MARY STEENBURGEN, CRAIG T. NELSON, BETTY WHITE) and the always-in-control city girl finds herself in one comedic fish-out-of-water situation after another. With an impromptu wedding in the works and an immigration official on their tails, Margaret and Andrew reluctantly vow to stick to the plan despite the precarious consequences.

(Source: Buena Vista Columbia Tristar Films)



Sunday, July 19, 2009

pemalas gila kau!

its Sunday okeh. and rite now, 1.20 pm and from my window i can see that it's gonna rain anytime soon. already had my breakfast (gila sedap mihun goreng mak and cekodok pisang! berbunga hati ini!) walaupun tak mandi dan layan E! News. plan hari ni adalh nak mengemas bilik yang dah macam sarang tikus. waaaaaaaa walaupun dah berbondong-bondong baju bagi kat orang, tapi still macam penuh sentiasa bilik ni ngan baju2. huhuhu still bila nak keluar, aku tak jumpa atau tak tau nak pakai baju ape.

memula plan nak tgk Harry Potter lagi sekali nak bawak mak, tapi aku malas. makan aku tak malas plak! haaa dah azan dah pun. nak mandi, solat jap. pastu aku taktau nak buat ape. nak kemas katil? ala...kang aku golek2 sepah balik.

esok ada event. waaa tension aaa esok da keja balik...bila aa aku nak g amik baju kat tailor semua nih! isk isk. minit pun tak siap. semalam lepak starbucks, adalah dua muka surat je aku menaip. lain2 aku surf internet, and baca gosip. bengong! baca buku lah. best jugak! oh ari ni Kamal dah ke Aberdeen, Lin....aku doakan ko tabah. hehehe kalau tak larat jaga Mya, bagi je aku. :P

mak aih, apa aku nak buat ni. tolonglah! get a life Woman!!!!!malas malas malas. setan berleluasa nih!ok dah tau, mandi, smayang, makan, kemas bilik, tido. pas maghrib g umah yoyol untuk discuss wedding details dia (ceh, ayat dah macam mak andam kau...geli :P)

ergh, aku bernafsu nak shopping, dapat sunglass ALDO tu syok gak kan. tapi takde less la plak. aaa tu nanti pikir lah. apapun aku rindu Penang. aku rindu pantai, angin tepi laut, bau2 masin tu, ferringhi, cina dvd, nasi kandaq Kayu, roti naan. erg. demmit aaa. tensen aku cam ni.

oh, tetiba aku kena penyakit MALBEL (malas+bebel). buruk perangai. sudah yantie! p mandi!!!!



Saturday, July 18, 2009

saturday people!


oh, its here. its already saturday. another saturday dan hari ini sekarang ini saya di office. persiapan event yang akan diadakan pada hari Isnin akan datang masih berjalan. saya ditugaskan untuk handle event tu itself, before the actual day and on the actual day itself. hari ni kami ke office untuk menyiapkan baki2 kerja pentadbiran yang masih bersisa.

saya kena settlekan teks ucapan/amanat, finalize script untuk emcee, check list untuk urus setia, aturcara pentadbiran dan lain2 lah.

before sampai office sempat la saya jogging eh tak, jalan kaki sambil hirup udara segar. jumpa KSU KWP naik beskal, borak2 ngan dia jap, jumpa SUB la sapa la. ramai orang yang bersukan skang ni! pas habis jalan satu round, lepak mamak layan dua biji half boiled egg, nescafe 'o' and roti banjir. high okeh! hahaha

ngantok ni. baru nak start keje. nanti la saya sambung lagi k!


Friday, July 17, 2009

Movie Review - Harry Potter and The Half Blood Prince


Disclaimer Notice : Perhatian, entry ini mungkin akan menyebabkan anda mengetahui plot2 cerita Harry Potter. Siapa yang nak suprise, tolak cursor mouse anda ke atas hujung kanan skrin dan klik tanda 'x' ok. Terima Kasih

hey peeps,

watched the movie yesterday. Thanks Min, Apit, Adni for accompanying me okeh! to those who already read the book, it was ok la. but waaaaaaaaaaaaaayyy to different from the book. the story was a bit here and there (change of plots) overall me likes it! oh, why did i put up a poster of Dumbledore instead of Harry and the rest...Sebab dia adalah hero Harry Potter and The Half Blood Prince!

yang membaca buku ini, semua tau dah cerita cuma nak direalisasikan melalui filem. saya benci Bellatrix Lestrange, Severus Snape, Draco Malfoy dalam cerita ini. Bukan selama ini suka, tapi perasaan itu meluap2 pada edisi ini. Kematian Dumbledore amat meninggalkan kesan. He was killed by Severus Snape with the killing curse 'Avada Kedavra'. At this point, the cinema was so quiet and i was in tears. Especially when all students and professors of Hogwarts pointed out their illuminate wands to the sky. oh, the person next to min (a guy) was sobbing okeh! gila sedih! kalau nak lagi intense perasaan korang, sila baca buku k.

Overall, saya suka lah movie ini. Saya nak tengok sekali lagi ahad ni. Dengan mak pulak!

Sedikit pesanan dari penaja :

Walaupun tuan-tuan dan puan-puan suka dengan Harry Potter, tinggalkanlah anak-anak yang masih belum seswai ke panggung itu di rumah. Atau tunggu saja cd/dvd keluar. Bukan tidak sukakan kanak2, tetapi kehadiran adik2 kecil itu menganggu konsentrasi penonton yang sedang menghayati filem. Tambah plak jenis yang parents buat bodoh je tu. Minta maaf kepada yang terasa, tetapi kita kena hormat orang lain juga. huhuhu. Satu lagi penggunaan telefon bimbit (handphone) untuk menjawab panggilan. Tolonglah! dah la tak silent, jawab telefon macam bercakap dengan satu panggung. Sila ambil perhatian k. Tolonglah jangan buat. Sedarlah kita ada Social Responsibilities okeh!



Wednesday, July 15, 2009

word of the day


Karcis

"Id tiket (wayang, bas, dll); ~ masuk Id tiket utk masuk menonton wayang dll; ~ nama Id kad nama; ~ tampel Id, bp surat kecil tanda membayar sewa pasar (upah penjaga sepeda dll)"

esok...........
♥ harry potter and clan♥

tak sabar. yeay!



Tuesday, July 14, 2009

craving for


NASIK GORENG USA!!!!

*salahkan peeja. dia post gambar nasik goreng USA paling menarik semasa bercuti di Pulau Perhentian!

i got back from interview session kat S*P*A at 1.00pm. lunch Baskin Robbins, ye saya ulangi saya lunch ice cream di Baskin Robbins, Alamanda. Semuanya idea Mama Mya itu. tetiba napsu nak makan ice cream for lunch. tah kenapa. mengandong ke ko??? hahaha

so i had One Scoop Strawberry Cheesecake Sundae with pineapple and almond topping. oh the-cute-boy-with-sexy-Indonesian-accent (nama dia Alge) put on extra whipped cream with huge cherry..seriously ice cream itu made my day! ko semakin chomel Alge, lepas ni sure la aku selalu makan ice cream. hahaha, Lin...jumaat ni kay! haha


itu aje lah...lepas ni ada lagi la entry. saya letih ni. sakit kepala kerana tak makan pape2 masa lunch. makan ice cream sajor. so balik ni mesti pekena Nasi Goreng USA.. kat mana la yang sedap eh, area2 Alamanda eh Putrajaya ni??? hmmm

ok bye korang!


Sunday, July 12, 2009

100 Days In The Office



oh no, obviously not me. hahaha.

as i already mentioned in the previous entry, i was hooked with a job yesterday. its the event for our Prime Minister. it was held yesterday at KL Convention Centre. i was there to help my Dato' in sorta organising the event itself. tapi tak banyak pun sangat. cuma kena arrange budak sekolah and entertain the medical officers (oh, doktor yang agak kekwat tu cute gila, lupa plak nama).

kerja-kerja menyusun student2 universiti bermula dengan budak2 UiTM (tiga bas ko!), budak2 USM, MSU, UMT, UMP dan banyak lagi. rupanya banyak betul universiti sekarang kan. tengok muka semua sepesen, tapi pakaian ye lain2. uni yang kaya dan tak ramai student, siap ada baju korporat lagi. tapi uni yang ramai, nan ado! zaman dulu2 MPM je ada baju korporat.aku baru tau yang ada universiti nama Universiti Malaysia Perlis. hoho ampun lah ye. i taktau banyak nau uni skang ni. i tau kat utara nun ada UUM ja. hahaha maaf la ye.

pas budak uni, aku kena atuq budak2 pengakap, PBSM dan banyak la lagi, paling chomel adik2 MCKK (budak2 koleq la) suma menarik gitu! memang tertulis aa kat wajah memasing budak Koleq! dan adik2 St John pun ape kurangnya. hahaha lebih2 lagi bila pakai uniform. segak sungguh (matilah, i have a thing for man in uniform wakakaka)

as all of you guys yang baca surat khabar or tengok berita may already know, event semalam takde tagging tempat duduk, no red carpet, no served food (buffet ye kawan2) and no nonsense protocol thingy involved. kata majlis bersama rakyat. i was standing (in between the crowd, don't event imagine how was it!) while the doa is being recited, tetiba dengar sahutan 'amiiin' yang agak garau. guess who? the Mentri Besar of Negeri Sembilan was right beside me. hahah tekojut den. dah la dia tinggi. behind me, standing were 3 YB's sedang berhimpitan. i moved over near my Dato' (tak retila berdiri sebelah orang2 besor ni, ;P). i turned my head around and found out that my hometown Ketua Menteri (menteri besar Kiera jugak!) was among the people behind me. kesian dengan Datin Wira, i jemput both of them untuk g ke area sebelah i yang agak selesa sebab ada gap yang agak besar. malas nak dengar benda2 dalam hall yang sesak tu, i went out to find kak zai n puan.

lepas event, kerja2 kerahan untuk menyuruh tetamu ke dewan makan plak. lagilah pening. especially time orang berebut nak salam PM. hoho nasib baik aku tak tenggelam. hahahaha


during the lunch buffet, i ate with two SUB's and my Dato'. makan berdiri wakaka. cam cute giler. layan Dato' with his favourite teh tarik and tepung gomak+cucur badak. bagus tau tak, walaupun makan ala2 tak kenyang sebab makan dengan bosses tapi its the only time yang kita boleh connect with them informally. masa tu la tanya itu ini dan belajar how to be like them!

kitorang tak tunggu pun sampai PM g melawat pameran. penat aaa. my feet hurt like hell! but i'm holding to my gorgeous pump like forever. hahaha

lepas balik, terus tido la. apa lagi. dah bangun awal pagi. oho, jangan lupa k. skang ni ada satu lagi info nak kena hapal. Teras 1Malaysia. confirmla keluar PTK la, exam2 nak masuk kerajaan la, interview. hoho. nanti i ada masa i put up those 8 teras of 1Malaysia k. hehehe.

oklah, tetiba cam lapar. so i better stuff myself before i pengsan (hoho poyo!)



Friday, July 10, 2009

akhir-akhir ini



i've been thinking...dalam sedar atau tidak, i've decided to try out things like these..
  1. Derma Darah (i am a sucker for blood donation. alasannya pening, takut darah, tak cukup berat dan lain2) ;
  2. Join charity untuk aktiviti kebajikan. MERCY ke, MAKNA ke, SPCA ke, WAO ke..ape2 jenis charity pun lah. Ini adalah hasil pembacaan akhbar KOSMO! yang memaparkan kesedihan penghuni Rumah Sinar Harapan (kalau tak silaplah);
  3. Join aktiviti Larian. Saya nak sihat, nak try benda baru. tapi untuk tahun ni (to date) saya dah terlepas 3 due date untuk mendaftar marathon, larian dan lain2. sapa2 yang ada info pasal any running activities, please please let me know;
  4. masuk MLM? haha yang ni belum lagilah;
  5. Organ Donation...dari dulu saya dah pernah mintak kebenaran mak, kalau jadi apa2 pada saya, saya nak sedekahkan organ dalaman saya. tapi mak tak bagi. tapi tengoklah. lagi 5-10 tahun kalau mak bagi kebenaran, saya akan sign up untuk Organ Donation;
  6. sambung Sarjana. saya dah apply secara online hari tu. tapi tak sempat mintak reference letter dari my previous lecturer. waaaaa sedeylah. kalau tak saya dah buzy dah Julai ni! :( next intake!
  7. apply ke timur? erm. borang dah ada...tinggal nak sign je. tapi bulan Disember la. Zurai kan nak kawin!!! KIV dulu.
Tujuh dulu kot. kalau ada apa2 lagi yang saya teringat, saya akan hapdet lah...

have a great weekend love!
i'm working tomorrow (i'll be at KLCC ya'll untuk menjadi comittee urusan negara - sila ke sana dan call saya k!)

buhbye..c ya!






Baby, You're My MANnequine (always)

How do I get closer to you
When you keep it all on mute
How do I know the right way to love you
Usually the queen at figuring out
Breaking down the man is no workout
But I have no clue how to get through to you

I wanna hit you just to see if you cry
I keep knocking on wood hoping there's a real boy inside

'Cause you're not a man you're just a mannequin
I wish you could feel that my love is real
But you're not a man

I wish I could just turn you on
Put a battery in and make you talk
Even pull a string for you to say anything
But with you there is no guarantee only expired warranty
A bunch of broken parts but I can't seem to find your heart

I'm such a fool I'm such a fool I'm such a fool
This one's outta my hands
I can't put you back together again

'Cause you're not a man you're just a mannequin
I wish you could feel that my love is real but you're not a man
You're just a, a toy could you ever be a real, real boy
And understand but you're not a man

If the past is the problem our future could solve them baby
I could bring you to life if you let me inside baby
It'll hurt but in the end you'll be a man



Thursday, July 9, 2009

nafsu jahat



oho! Mega Sale dah start. lambat lah saya...bab buang duit ni memang la nafsu serakah yang serba jahat ini perlu dipuaskan!

semalam saya balik lewat la jugak, around 8 saya ke Alamanda untuk dinner, hati ni meronta-ronta nak membeli belah. hahahaha

terbayang di mata kalau dapat yang ini...

atau yang ini,

yang ni ke?


oh! yang ni memang dah lama tak dapat! laparnyeee..


akhirnya, hasil tangkapan semalam hanyalah ini


hahaha kenapa kasut oren eh? sebab raya tahun ni ceh! puasa belum habis ganti cerita dah pasal raya! selekeh :P tema family saya adalah oren! so kasut pun kena lah kaler oren!!! hak hak hak.
tapi seriously, i need my d(o)nuts babies yang dah lama tak merasai kemanisan hidup, eh kemanisan d(o)nuts!!!! eughhh...jom sapa nak g pavilion?

oklah tu je for now. later la i hapdet.
i tengah tension yang manusia2 mulot busuk dan jahat kat opis ni..ni la orang kata, nampak je diam duk kat cubicle tapi mulot bergerak sampai Islamabad!!!



Tuesday, July 7, 2009

funeral of the King of Pop

have you guys see the latest picture of the late Michael's children?
altho i didnt plan to cry regarding Michael's passing. but looking at Paris Jackson, it touches deep down my heart. sedih rasanya tengok muka Paris menangis lepas private ceremony for the Jackson family. sedih la....

credit to X17online.com


for the video, click here..



tragedi malam hari

tolong...tolong....jerit Cik Min atau nama sebenarnya Siti Aminah. walaupun jeritan nyaringnya menusuk ke segenap pelusuk Presint 11, namun masih belum nampak kelibat yang mahu menolong. seraya dengan itu Cik Min sudah mula memikirkan taktik2 yang tidak seharusnya dia lakukan di khalayak ramai....Sepantas halilintar, dengan paksaan dalam kerelaan tanpa niat mahu mendedahkan identiti, dia mendail nombor gadis genit yang chomel, Cik Yantie. dengan suara yang lemak merdu bak buluh perindu dia memohon bantuan.

*sila klik untuk pengimejan lebih menarik*
*SuperAyah & Cik Min*

kejahatan terhadap Cik Min

tanpa dia sedari, dalam lima minit, Cik Yantie dan SuperAyah sampai di tempat kejadian. setelah melihatkan kepada damaged yang berlaku, SuperAyah dengan pantas membuat kerja-kerja pemuliharaan sambil mulut terkumat kamit membebel. tidak sampai 10 minit Cik Yantie membeli belah di kedai serbaguna Petronas, SuperAyah telah berjaya menguasai kejahatan yang menyelubungi Cik Min. dalam berpeluh itu juga, Cik Yantie cuba membantu tetapi gagal. Dia terlalu genit untuk nilai kejahatan yang menyelubungi Cik Min. Setelah mengucapkan berkali-kali terima kasih kepada SuperAyah tanpa mengoffer sekotak dua rokok jenama Salem, Cik Yantie mengambil beberapa gambar sebagai bukti untuk ditunjukkan kepada SuperEmak yang akan ingat SuperAyah hanya merayap2 dengan anak daranya. dan setelah Cik Min berpuas hati, kami berdesup pulang meninggalkan tempat kejadian dengan harapan tidak dilihat oleh sesiapa....

SuperAyah akan kembali lagi....

*Cik Min gembira dengan tayar baru yang genit*


hahahaha Min, lepas ni kita cari plot lain plak k...yang lagi mencabar..
to SuperAyah, i am so proud of you...love you so much!!



Monday, July 6, 2009

three for two


before today, my unit consist of 3 hard-working, smart, happy young ladies. as all of you who read my blog religiously :P know, one of my teammates, Cik Syikin who recently got married to abang polis. she's relocating to Seremban, Negeri Sembilan to be with her abang all the time. sudah dipujuk but she wants to be with her family. so i let her go.


last Friday was her last day in the unit and we planned a simple farewell party for her. just us, the 6 of us in SPPT and few of the remaining people (as it was already 6pm on Friday). we bought cake and a card for her. she looked like she gonna burst into tears while delivering her short speech. chomel gila! apapun, me and hajar gonna miss her teribbly. she's a good worker. sangat rajin. rasa bersalah sebab tak pernah nak calonkan dia untuk APCB. huhu


i wish her luck. in everything. in work, life as a wife and insyaAllah a mother soon and everything she choose to do in life. and for us, we are waiting for 2 new people to join in the section. very very soon saya akan ada boss baru and teammate baru.

Saturday, July 4, 2009

rembesan hormon

.
just got back from my jogging session. i completed 3km (2 km non stop, 1km combination of walking and jogging). later makan dua biji half-boiled eggs, roti banjir and a cup of nescafe o. bahagia gila rasa, berpeluh dan hormon kegembiraan berjaya dirembeskan.
.
sat lagi nak siap and terus ke Sri Gombak untuk attend Majlis Cukur Jambul Eimran. tapi saya sedih la. tak dapat camera. huhu tak dapat la nak amik gambar hukhuk. petang jam 3, if sempat nak ke Kota Permai untuk riki tempat untuk Golf esok.
.
malam ni masih belum ada plan. maybe nak lepak je or carik member karaoke. rindu lah nak melalak. Encik Hafeez masih bz dengan minister, Encik Tayo masih di Jepun, Encik Khair tak usah kabor la, masih di Chennai, Adni outstation agaknya. ergh!! malam ni kita membaca aje lah. tak leh meletakkan diri ini dalam Shopping Complex. kan Malaysia Mega Sale bermula hari ini!!! *shriek*
.
nasiblah sale itu sampai 31 August..ada dua kali gaji lagi. hak hak!!
.
esok sebelum subuh dah nak ke sampai ke Kota Permai untuk golf itu. erm...takpelah. kerja kan. puas hati dan seronok. penat hilang dengan sendirinya.
.
bye!
.
p/s: i miss my GENG..and i miss you too!
.
.

Friday, July 3, 2009

Review - Konsert Lelaki Ini, Anuar Zain

video
sikit je k!!! ;P

Everything fall under 'first category' last nite.
  1. First Concert Ever by Mr. Anuar Zain himself
  2. Our first attempt sitting on the upper circle of Panggung Sari
  3. My first concert this year
  4. First real girly date with Nisha and Ina

It was a wonderful nite. despite the late meeting (habis meeting jam 7.10pm) and i had to went thru the congested Jalan Tun Razak. With my batik (hari khamis kan) and i've managed to secretly change my clothes into something appropriate. di mana? biarlah rahsia.

i arrived at Istana Budaya approximately around 8.15pm. we climbed the stairs and to our shock, we are seated near to the roof. hahaha lepas ni tobat takmau dah. we met echah and clans (rasanya bebudak EMOTEE) yang duduk sebaris dengan kitorang.

review about the concert, you guys can go to this page! Nisha dah buat review. i hanya akan buat review selain dari itu. memang macam kata nisha, ada sorang Minmat (minah ala2 mamat) ni terjerit2 dok tanya2 soklan kat Abang Nuwa i. Being a gentleman, he did answer few q's. tapi iritating la. it's a concert in IB ok. kamon la. use your brain babe! attitude please?! dah la i duduk sebelah her mom or her nenek (not sure!). siap makcik tu pun suh Minmat tu jerit 'bitau Anuar, Dayang ada...' mak ai....boleh? kelakar lah!

other than that, love love love all the guys yang ada/datang. hak hak (tetiba keluar tanduk shaitoooon!). most of them are all well-dressed, polite and jambu. serius. semua ala2 kiut and sangat best dressingnya. yang wanita pulak, memang glams habis. kalah kak kiah nak p kenduri. tapi duk RM25 nye je lah... (matilah aku kutuk!!!! *lariksss*)

lain dari itu saya sangat gembira lah! kerana abang nuwa dah bagi 110% untuk hiburkan kitorang. paling suka masa part ketulusan hati, kau bunga cintaku (aww!), dan banyak lagi. saya suka semua! i enjoy the show so much. plan nak g M.Nasir plak. tapi tengok lah camne. if ada member.

if ever abang nuwa will perform, again in IB...i'll buy the RM250! seriusly. tak kira. because sangat berbaloi!

oh, satu berita untuk korang2 di luar sana. Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) sedang menganjurkan Festival Muzik KL 2009 yang merupakan himpunan konsert, persembahan, orkestra pemuzik-pemuzik dari dalam dan luar negara. Himpunan muzik-muzik ini adalah dari pelbagai genre. best ok. ada Konsert 'Sound of Malaysia', Konsert Ruhani, Ahmad Nawab Goes To Life Centre dan Konsert Generasi Baru. So pada korang yang minat muzik, tak kira lah apa jenis sekalipun, sila layari laman sesawang (tetiba plak baku!!! haha) di sini. Klik saja perkataan 'sini' atau google Jabatan Kesenian dan Kebudayaan Negara untuk maklumat lanjut!

ok. tu je. bubye!


Thursday, July 2, 2009

sah!


it's July (patutnya aku post benda ni semalam hahaha)
&
i've received THE letter.
and it feels so nice (penantian itu satu penyeksaan)
thanks to everyone yang dah support saya selama ni.
panjang lagi. ada lagi 32 tahun service. mampukah saya bertahan?
InsyaAllah.. (tolong doakan juga ye!)

Wednesday, July 1, 2009

people are mean



i've read it in Kak Zura's blog. and i understand about it rite away.

"critics only comes when you’re ABOVE the crowd."

cuma tak pernah mengalah, tapi perlukan masa untuk mengubah perkara2 yang menjadi isu. dah nama pun manusia. macam itulah gayanya. ada saja yang tak kena. selagi kesenangan dan kegembiraan milik orang lain.

kedegilan membuatkan aku berjaya, kedegilan membuatkan aku tertekan. kedegilan buat aku puas. kedegilan memacu aku untuk ke arah kegemilangan. aku tak tau dan tidak mau tahu orang lain.

yang baik aku kekalkan, yang buruk aku buangkan. kalau yang buruk itu hanya pada mata yang rakus dengan dengki dah busuk hati. aku biarkan ia bernanah sendiri. lantaklah!

bosan dengan politikus ini.

p/s : saya nak makan Krispy Kreme...sanggupkah drive ke Times Square??huk huk jom lah. malas pikir!