Wednesday, September 11, 2013

big three-0


alhamdulillah.
masih bernafas di muka bumi ni. alhamdulillah.
syukur.

umur dah mencecah 30 tahun.
banyaknya masih sama.
kegemaran, kesukaan, kebenciaan, kesayangan dan lain-lain.
pastinya ia matang mengikut usia..

blog ni pun dah jarang berupdate.
sebab banyak benda lain nak settle.

work-wise, hampir nak berubah 180 darjah atau mungkin 360 darjah.
selepas 7 tahun, masih menanti jawapan. hingga akhir tahun ni je, lepas ni saya akan meneroka sesuatu benda baru, di tempat baru. can't wait!

study? paper semua dah selesai. hanya menunggu mood pemalas ni hilang dan start buat writing. ada dua kawan yang dah siap. bila independent study, macam ni la. nak kena rotan selalu baru bergerak! kamon. umur 30 ni mesti konvo!

kehidupan? sama. tapi banyak yang berubah. masih berdua. belum ada rezeki. (doakan!). semakin happy. alhamdulillah. missing Puan Suhana Azlin. rindu nak bebel2. and the rest of my SG Girls. yang busy semuanya, tak sempat beraya sama pun.

kesimpulannya. saya rasa bahagia hari ni.
sambutan tidak semeriah zaman muda dulu. sms yang tak henti2, tepung, telur dan air yang melayang atas kepala di saat sambutan surprise. skang meriah cuma lebih sederhana dalam banyak hal. last saturday diorang dah celebrate kat melaka. comelnya. received my first birthday card. :)

oklah. dah tua. bebel panjang. hahaha.
nak gi makan lah. lapar.

happy birthday to me!!
three series version :)

sweetest adik :)




Thursday, September 5, 2013

London Summer Trip 2013 : Teaser


finally. ada rasa nak update trip London.
sebabnya. tak banyak nak cerita kerana pemergian saya ke London hanya seorang diri.
hahaha. sedihnya lah.

at the same time, suami berada di Pakistan selama sebulan sebab kerja.
so merantau la berseorangan.

tapi bukan update semua la eh hari ni.
bagi teaser dulu.
pasni ada masa, InsyaAllah. saya cerita semua.

kat airport. sebelum boarding. 

touch down, London Heathrow @ 6.00 am

lawatan mencemar duli ke Bicester Village. with Cik Nisha

tiga dulu k?
sebab gambar sikit? semua pakai s3 ni je ha.
pastu banyak je gambar selfie yang vain.
hahaha.

alhamdulillah. saya dapat merasa melawat negara orang.
business trip.
dua minggu. seorang diri. 12 malam di hotel bersendirian.
homesick hari ke-3. nangis.
pengalaman macam2.
sesat di Hyde Park. jalan kaki sejam lebih baru sampai ke Holiday Villa.
priority lane yang sangat awesome.
trainer yang super duper best, Ann Hall.
cultural study.
A LOT of walking.


till next entry...

i am officially missing London.
:)