Monday, December 29, 2008

i'll be back...

.
sneak peek on next story..
.
.
.
sudah kemas bag dan nak g jalan! saya cuti panjang! dan tak sempat nak update. banyak sangat benda nak cerita! tunggu eh. buhbye korang....
.
miss me k!
.
xoxo
.
.

Wednesday, December 24, 2008

not a very merry christmas?

.
was on my way to work this morning. as usual i tuned to Fly.fm-Pagi Show with Ben and Nadia..they were doing the 'Fix It' thingy. today is all about a girl who some sort of dumped her ex when he proposed to her last year on her birthday dinner. few months later they started texting and emailing each other again. to her, he was back to his ol-self and she tought he was into her all over again. she decided to propose to him as a Christmas present. the deejay called the guy and their conversation was on air.
.
she was so happy and started the conversation with 'Hi, Honey...bla bla.....would you like to marry me?' . it was supposed to be a happy moment where he would say yes and whatever and to everyone suprises, he rejected her marriage proposal and told her that he was just being nice and wants to be friend to her again. and he is getting married next her. yeap.. he found the one for him. the girl act like nothing happened and told him it was just a funny thing the deejay made up for the radio show and hang up.
.
the deejay called the girl again and she was like yelling 'the son of b***h!bla..bla..bla...#(!)!#&$)'
poor thing. i guess its not a very merry christmas huh?
.
anyways. i am so sorry for the girl. hang in there mate! you'll find a really nice guy for you later on okeh! like nadia said 'there are lotsa fish in the water.' takutkan..however this happens every single day. but when it happened on air, with million of listeners, i cant imagine. as for all guys/gentlemen out there, PLEASE tell the truth. if you already have someone, let your close girlfrend or ex know ok. kalau tak jadi kalut nanti. sapa nk jawab?????
.
to everyone. love yourself than love the one who loves you ya!
.
its christmas eve and tomorrow Disember 25th! Merry Xmas everyone!!! don't drink and drive. have fun and take care!!!
.
* p.s : i LOVE jingle bells rock!

Monday, December 22, 2008

hari untuk keluarga?

.
.
di Jabatan saya, 2 pilihan : Hari Keluarga atau Annual Dinner? rasanya atas sebab budget, kami memilih untuk adakan Hari Keluarga. selain lebih menjimatkan, dapat kenal antara satu sama lain. dengan lebih rapat. adalah pro and cons nya. tapi bila disenaraikan. lebih baik memilih Hari Keluarga kan?
.
.
.
untuk itu, Hari Keluarga PA, JayPeeAm tahun ni diadakan di WetWorld Shah Alam. Sabtu lepas. seawal jam 6.30 pagi aku da tercongok kat mamak kembar tunggu kak zai dan anak2 dara tu. order roti banjir sambil online baca paper kat handphone. around 7 jugak baru dia sampai. settlekan breakfast and terus gerak. seperti biasa, Shah Alam adalah musuh jalanan ku. aku memang fail gila bila bab jalan raya area Shah Alam.
.
.
lewat jugak la sampai sebab tak konfiden. hahaha banyak sangat roundabout tu! sampai2 je tgk bos dah ada. tunggu encik partner. sekali dia tak dapat datang, mak dia sakit. masuk spital. nak tak nak, dengan muka selamba, tukar baju dengan official shirt and be the emcee of the day. cuak nye pasal, takde preparation, lupa nak include salutation untuk para bosses. tapi overall ok lah. yang tak bestnye cuma Puan Photographer kesayangan tu terlewat skit untuk amik gambar bos buat perasmian.
.
overall oklah. biasalah kan. aku bab2 enjoy dan lagha ni laju je. tiap kali emcee untuk sukan annouce sukaneka seterusnya untuk 13 tahun dan ke atas, aku ape lagi..laju je la. hahaha. dua je pun. masuk game lodeh mak lodeh ngan gorilla walk.
.
.
teringin jugak nak masuk game yang masuk dalam air. tapi bila pikir balik payah plak kang. nak jadi emcee tapi basah kuyup. baju pun dalam keta tak bawak keluar. seronok sebenarnya sebab the first family day masa awal tahun dulu clash ngan tarikh Lin kawin. so ni je lah masanya nak main2. hihi.
. .
.
tak lama pun majlis nya. sampai 12.30 je.. bila semua dah penat, dah dapat lucky draw prize dan dah kenyang makan Nasi Minyak + aiskrim..semua pun balik. panas gila dan orang sangat ramai. but i had my fun! semoga hari-hari akan datang, akan ada lagi event yang best macam ni! yeay! seronok! kat tempat korang ada gak ke? hehe. oh lupa bitau. saya dapat lucky draw hadiah no. 20 - cerek elektrik! ok la tu..aim saya sandwich maker, tapi electric kettle pun boleh lah.. gambar2 adalah courtesy Puan Photographer - Puan Fasya.
.
i LOVE, LOVE, LOVE this picture! ~they are the star(s) of the day~
.


.
seronok!
.
yeay! nak cuti dah! bestnya! tapi....azam tahun baru blum ada lagi. cemane neh??!!
takpela. ada lagi beberapa hari..nanti kita sambung la..korang pun bleh kongsi azam tahun baru korang kat sini or hantar je email kat aku - yantie2g@gmail.com.
bleh kita diskus nak azam ape next year sama2!
okey peeps. love ya'll
.
xoxo
.

musim

.
morning korang!
minggu ni kerja 4 hari je. 25hb cuti Krismas. memang kat sini takde snow turun or Christmas Eve Dinner or Mr. Santa or Christmas presents untuk saya tapi untuk kawan2 yang celebrate Hari Krismas sure semuanya masih sama macam kat luar negara kecuali snow kan?? hehe saya suka Christmas Carol. Last 2 weeks masa menyinggah di pavilion, ada a group of Alice Smith students yang buat carolling kat depan main entrance. budak2 tu chomel2 sungguh!
.
tinggal lagi 9 hari je untuk kita habiskan tahun 2008. hujung2 ni kan, musim g holiday, musim cuti, musim kawin, musim. macam2 lah mucim nya. kenduri kawin? erm, lagi nak hujung ni makin banyak jemputan kenduri kawin. saban minggu tak penah takde kenduri. sebagai kawan atau saudara, kita kan patut pegi kalau orang jemput. if jauh sangat je saya tak pegi. wiken yang baru lepas ni pun saya ada 2 wedding. Actually 4 tapi saya tak larat nak pegi yang 2 lagi tu. kat N9.
.
Sabtu malam wedding Nagapan (PanPan)- bekas ketua tingkatan saya form 4 dan form 5. first time attend Indian Wedding. jemputannya muhibbah. boleh dikatakan 50% Indian, 25% Chinese and 25% Malays. sangat menarik! it was held at STC Grand Banquet Hall, Jalan Ipoh-Batu Caves. Majlis yang lebih kurang sama macam wedding melayu. Ni majlis resepsinya aje. PanPan dah nikah dengan Vijji di India last month. She is a true Indian Lady. Sangat sweet. Makanan dia maveles! ada ayam masala, dal, sayur campur + beriani. saya g ngan Zurai and Aini. jumpa kawan2 sekolah lama - Jegathesan (boyfriend angkat masa f4 dan f5 hehe), Nagarajan with gf, Shan yang semakin hensem, Deshminder yang makin tinggi dan besar. Masa nak balik tu, jumpa PanPan, terkejut dia. ingatkan kitorang tanak datang. hihi. PanPan sama je macam dulu. Wife dia yang agak blur sebab tak paham bahasa Melayu.
.
Semalam pulak sepatutnya ada 3 Wedding. Wedding Sheena, Nadia Elyani my batchmate and Ogre my sidangmate. tapi disebabkan Wedding Nad and Ogre kat N9, dan hiway Sg. Besi terlalu jam, saya batalkan hasrat utk pecut ke sana. If Ogre and Nad are reading this, i am trully sorry korang!!! Wedding Puan Hasrina, classmate merangkap blogmate saya dan pasangannya Encik Hanafi Azwar yang merupakan senior saya kat sekolah berlangsung di Dewan Komuniti Taman Ibukota. dewan yang best menyebabkan kawanku yang sorang ini dah membodek mak dia untuk pecah tradisi buat wedding kat dewan. hahaha. Pelamin yang penuh dengan fresh flowers, baju french-lace berlabuci penuh yang pengantin pakai, flower girls yang cun2 sedondon berbaju pink. semuanya serba perfect di wedding Sheena. di wedding ni jumpa lagi ramailah kawan2. dari kawan darjah 6 sampailah ke kawan sekerja pun ada! saya sampai rumah jam 6. lepak rumah Azreena kejap nak transfer gambar dan makan pisang goreng. pagi ni dah masuk kerja. malas lah nak kerja. hahaha. nak cuti leh? hihi :P
.
so, ape lagi? tengok gambar jom!
.
Nagapan & Vijji Wedding Reception - STC Grand Banquet Hall
.
kami dalam punjabi suit!
. .
waiter yang memakai costum
.
ucapan encik suami yang sungguh sweet
.
multiracial - me like!
.
mini reunion alpha dan gamma
.
.
Majlis Perkahwinan Sheena dan Hanafi Azwar
.
the wedding favor. ada 2 jenis. satu buh sweets satu lagi buh telur
.
the pink girls, pengapit, ahkon, zurai dan fazril aka bidi?? hehe
.

maz, moi, aze, groom, bride, zurai, maria, aini
.
sheena's nieces. pandai bergaya dan sangat cute!
.
itu saja buat masa ni. gambar-gambar adalah dari cik Zuraida. thanks. Aze, jangan lupa email kata aku gmbr dari kamera kau! saya nak kena attend taklimat opsyen cuti ni. so later peeps.
.
much love! xoxo.
.

Thursday, December 18, 2008

(18Dis) - Happy Dua Tahun!!!

.
.
back to the yesteryears. 2 years to be exact. the day we packed our bags and dragged 'em to Kluang, Johor. 2 tahun yang lalu. kitorang beratur dengan baju kerja, mendaftar sebagai pegawai awam dalam perkhidmatan kerajaan. taktau apa nak di expect. baju putih dan seluar trek menjadi peneman tatkala bersukan dan beriadah. musim itu musim hujan. kami masih sempat menonton tv melihat keadaan luar dari tempat kami yang teruk dilanda banjir. mak call dan bitau yang mak noriah dah keluar dari rumah bawak budak2 kecik (aqeem n ayiem). diorang dok kat rumah pak busu. air dah cecah lutut. sedih. tapi apekan daya. kata pun kursus. 2 minggu. huhu. kami kat atas bukit (oh ye, IK*WAS atas bukit) ni dengar je la cerita yang lori ikan takleh nak masuk hantar barang2 basah dari pasar sebab stuck kat gate yang air dah tinggi beberapa meter. kursus tetap jalan macam biasa. dan pertama kali aku kenal dengan lebih 400 orang dalam satu-satu masa. LDK menyebabkan talian persahabatan semakin rapat. sikit demi sikit kami mula rapat. tapi ia melibatkan kawan2 se'LDK' je. yang lain kita taklah bercampur. masuk minggu ke-2. kami dah dipecahkan. walaupun terpisah, still minum petang, lepak2, makan di dewan pun masih semeja. itulah semangat assabiyah budak2 'sembilan' hahaha. aku pasti orang2 seperti ini dan ini menyampah tengok kami asik bersama je. menyampah eh?hahahaha lu pikirlah sendiri. hihi.
..
apepun. bukan pengalaman sehari dua itu menjadi pegangan untuk melangkah lagi jauh ke depan. pengalaman 2 tahun juga masih belum boleh mendabik dada. banyak perlu dipelajari. banyak juga perlu diperbaiki. kata2 Y.Bhg Datuk, ex-bos ku semalam dalam satu majlis meraikan penamatan marathon pegawai2 kanan kerajaan akan ku pegang selagi aku ada dalam perkhidmatan ini. kalau aku bukan pengacara majlis 2 hari lepas, mungkin aku tak berada dalam majlis sebegitu dan terlepas dari pengalaman berharga. nasib baik emcee tak termenangis dengan ungkapan bermakna. hahaha.
. .
yang aku harapkan..kawan2 seangkatan pun ada rasa yang sama. insyaAllah. akan bertambah baik lah dari semasa ke semasa. kita hanya orang belakang. tapi kita yang merealisasikan apa yang bakal terjadi pada masa depan. aku rindu korang!
.
Selamat Menyambut Ulang Tahun Yang Ke-2.
.
uit!bila nak convo ni? kain baju no.1 dah amik kat Maroz dah!
.

Wednesday, December 17, 2008

drowning...

.

right now.

with this.

dah beli.
mula2 cam agak slow.
lama2 dah best.
eiii..nak balik sambung bacalah.
.
.


dead meat!

.
sama ada saya paranoid atau takut dengan bayang-bayang sendiri, saya tak pasti. yang pasti i am a DEAD MEAT!
.
siap sedia lah nak kemas kotak lepas ni. huhu
*********************************************************************
UPDATED : : : : saya ok. saya PARANOID. hahaha
.
.

Tuesday, December 16, 2008

jom jahit-jahit

.
sabtu tu, lepas bangun tido dan menghadap brunch *nasi goreng*, saya layan channel 712 - E!. sambil2 tu boring plak. teringat kat Mr.Pooh yang dah koyak rabak di perut. Mr. Pooh adalah salah satu daripada stuffed animal (atau nama lainnya bantal busuk) saya kat atas katil. hehe. dapat masa Hari Lahir yang ke-15 tahun 1998 dari my uncle Busu Maman. dia dah mengalami 'pembedahan' perut agak kerap juga. lebih kurang, 5, 6 kali. asik terkoyak je..memandangkan jenis kain yang sejuk dan 'bau'nya yang semakin sedap..jangan harap lah saya nak buang dia. hahaha. so saya ambil kotak jahitan mak dan memulakan sesi 'pembedahan' perut Mr.Pooh. jahitan nya banyak, panjang dan bersimpang siur. semuanya kerana nak menyelamatkan dari terkoyak lagi. erm...best. so sekarang ni, dah takde lagi isi perut dia keluar. hahaha. me love Mr.Pooh! jom belajar jahit. hahaha ::::
.
(satu)
.
(dua)
.
(tiga)
.
selesailah klas menjahit untuk hari ini.
;P
later..
xoxo
.
.

Monday, December 15, 2008

saya mendapat tag dari Puan Kopi...

.
1. Do you think you are HOT?
- HOT kategori apakah ini? saya senang HOT, HOT chicks tu boleh lah sikit2...*matilah perasan* :P

2. Upload you fav pic.
saya suka banyak gambar saya (hahaha) tapi saya pilih yang ini:
.

3. Why do you like this picture?
gambar ini muka senang hati - gemok dan happy serta bebas jerawat


4. When was the last time u ate pizza? 19 November 2008 - semasa budak pizza hut bagi order yang salah dan saya kena marah huk huk

5. The last song u listen to? Separuh Hidupku - Titi DJ (menyebabkan saya rindu pada orang)


6. What are you doing right now besides this? layan mp3.

7. What name u prefer besides yours? adalah (dengan senyuman gedik)

8. People I tag:- 1. UmLiyana 2. Kiera 3. Syeena 4. Adni Arif 5. Didi

9. Who is No.1? one of my gang!


10. No.3 is having a relationship with? her hubby - shahri

11. Say something about No.5 - pompuan yang tinggi sikit dari aku. bz kena ikut bos dia je skang ni.


12. How about No.4? my karaoke partner - kau kunciiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....



13. Who is No.2? my batchmate. my blogger fren! dia baru bertunang dan semakin cunzz
.
okeh!
i'm done..nak balik umah. ngantok!
.
.
sape rindu saya?? angkat tangan...hahaha
.
after a very long hiatus. i REALLY miss my blogging days. lepak depan pc. this blog is my little shrink. mini-therapy as they called it these day. let me think for a mo'. ape yang telah saya tinggalkan kat blog ni eh... erm. last sekali pasal my cousin's wedding kan?oklah. kita tolak cerita tu, saya letak gambar je...kita sambung dengan start cuti raya haji eh. cerita ofis tak payah cakaplah. memang terlalu bz. saya apply untuk cuti 4 dan 5 Dis, tapi tak lepas pun. sebab kerja super banyak. dah akhir tahun, lagi lah macam2 benda.
.
raya haji hari tu kami gerak ke PD. lepas lunch. pak usu booked hotel untuk 2 hari. tapi kesian saya, takleh stay. sebab the next day 9hb tu ada meeting. so memang cuti sehari je la. Isnin. lepak kat PD, barbeque dalam hujan gerimis, celebrate birthday Aqeem. sempat jugak saya buat cupcakes dan chocolate cake bertemakan transformers untuk budak kenit tu.
.
lepas naik cuti raya haji, kami bz dengan Hari Q, JayPeeAm. yang ni memang super duper letih. sebelum bercuti, mesyuarat punyalah banyak, buat tu buat ni. saya yang jadi m*c simpanan (lawak tak hahaha) pun ada kerja yang lain. saya adalah committee untuk Pameran Q. sebabkan adalah 2, 3 muka je yang rajin menolong kat gerai, budak2 batch yang lain macam hasnol, ajak, hisham gelakkan booth kami yang so-so. hihi tapi memang dah rezeki kot. kami menang tempat ke-3 kategori A lagi!!! Alhamdulillah. ;P
.
usai Hari Q, saya mintak permision untuk cuti hari jumaat lepas. hilangkan penat. qada tido. baking lagi. buat blueberry cupcakes. owh saya suka baking. baking is the next best thing after photography untuk mereleasekan tension. hihi
.
seronok dapat relax kat umah. bangun lewat. tambah plak musim hujan. and hari sabtu gerak ke SriGombak. untuk hantar baju for Kerol's reception Januari nanti. murah rezeki aritu. jumpa Kak Zura and dia bagi sepasang kain yang dia beli kat Jakarta (total brape eh kak? 12 helai?). Thanks a lot sis!hihihi. malam tu ada wedding. Farshia Farina, f2 classmate's wedding. kat Dewan Muhibbah, Taman Bolton. . tema warna turqoise. dia sangat sweet.
.
hari ni kerja oklah. banyak tapi still boleh manage. saya masih tak sempat nak bloghopping. ceera dah selamat kawin kan? foxyfarah dah bersalin, iza pinkstiletto pun dah selamat bersalin, shila aka. mrs kown pun dah besar perut dia, sheena my fellow blogger merangkap classmate akan kawin wiken ni.. oh ye. tak lupa buat miss cutelittlewomen aka kiera yang telah selamat bertunang pada hari raya haji yang lalu. babe, ko sungguh cun!!! i miss blog world. kejap tinggal, macam2 jadi.
.
my friends pun. sorang demi sorang bakal jadi pengantin dan bakal jadi ibu. saya seronok. alasan untuk buat baju baru tu yang best! hahaha. zurai baru je mengkaborkan nak beli cincin - dah beli pun. erm. apepun. saya rindu kamu semua!!! till next time.....
.
lepak2 layan gambar k!
.

wedding hafiz and shaz - Dewan Beringin, SriGombak
.
zurai, ina and yours truly ;) mabuk sirap hahaha
.
pink wedding - khairul & leen
.
post wedding - splash! party :D
.
me and my designer - hari Q
.
farshia farina's wedding - Dewan Muhibbah, Taman Bolton
.
that's all for now...update later k! mwahssssssssss
.
xoxo
.

Friday, December 5, 2008

no time!

.
Hey people.
Sori la. Been missing quite a while huh?
Kerja kat office sangat banyak! Tak terlarat rasanya. Petang bila dah azan maghrib baru saya nak balik. Itu pun banyak lagi kerja yang tak settle. Bila fikir the next day akan datang lagi bertimbun kerja, ngeri rasanya.
Weekend lepas bz la. Full. Jumaat dah start. Dan untuk 2 hari, sabtu dan Ahad. Dua-dua hari ada wedding. Satu ari my schoolmates, ahad plak my kazen yang merangkap bestfren semasa zaman kanak2 dan remaja. Hihi. Kita cerita satu2 dulu k! so, skang ni tgk gmbr2 dulu. i gotta run! later k!!!
.
.
.
.
gambar-gambar adalah project cupcakes terbaru saya! have fun viewing. nanti upload gambar wedding plak!!!
lotsa LOVE..
xoxo
.