Wednesday, October 19, 2011

Johor Bahru - Singapore

Salam semua..
Menaipnya saya di sini...hahahaha,

FYI, saya di JB ni.
Mengurusetiakan kursus dan memberi input semasa kursus.
Sangat tak berminat untuk tinggal di hotel lama-lama. Dah terasa badan tak berapa nak sihat.
Selsema, pening macam2.

Paling best adalah tiap2 hari bangun tido, mesti tengok Singapore. Keluar je pintu bilik nampak berpusu-pusu kereta masuk ke entrance di Woodlands.


Niat di hati macam nak ke Singapore sekejap. Dapat perfume sebotol, popcorn garrett sebalang, fridge magnet dan kasut charles and keith ke, cukuplah. hahahaha.

erm. gambar menarik takde. sebab dah biasa makan2 dan jenjalan kat JB, soo take for granted je la. but we'll see. mana tau esok2 ada mood nak amik gambar ke.

ok. till my next entry!!

Thursday, October 13, 2011

Flora Kafe, Amp Walk

sangat cantik!
saya suka setting kafe ini.
and the foods were not bad at all.
(their specialty are Johor traditional dishes such as Laksa Johor & Mee Bandung)
saya makan sotong kangkung dan mango juice!

saya ambil dua keping gambar je tadi. sebab ala2 termenung sebentar. haha. anyways. what i like about this cafe is.....

the chiavari-ghost chair. nice!

and the big, colourful roses. so cantik!!!

singgah la ;)

Flora Kafe
Lot G08-1
Ground Floor
the Ampwalk


p/s : the owner, Razak owns Flora etc too (he is the one who is responsible for breathtaking white rose pelamin for Marion Caunter & SM Nasarudin wedding)

Tuesday, October 11, 2011

Big Bad Wolf Book Sale 2011 - The Review

it is really, really one big and bad book sale.not only this year they held it in Hall A MAEPS, Serdang but the books, wow!!!! *ngeee*

i went on the second day, early morning. reached there 10 minutes to 10am. people were already queuing along the tent. upon entering the hall, i was speechless. *rasa nak lari peluk semua buku2. wahaha*

hasilnya???


388myr + 165myr worth of books!!
*abaikan kaki macam gajah itu*

and these are mine. :)

What i bought?
  1. The Shopaholic Series by Sophie Kinsella - total of 6;
  2. Men Are From Mars, Women Are From Venus by John Gray ;
  3. What The Dog Saw by Malcolm Gladwell;
  4. Twilight by Stephanie Meyer - satu-satunya takde, so beli lah. RM 8 je pun :P;
  5. The Complete Idiot Guide to Word Search Puzzle;
  6. Jamie Oliver : Jamie's Kitchen;
  7. Edward Monkton's A Lovely Love Story & The Shoes of Salvation;
  8. 2 books for my niece and nephew. :D

best!
go get your books now!!
the sale is still on till October 16th, 2011.



111011



On your birthday, I am so very happy

to have shared life with you another year,
basking in the special light of your love.
May your birthday be filled
with joy, satisfaction,
and the kind of amazing happiness
I feel whenever I’m with you.



Happy Birthday Love!



Saturday, October 1, 2011

Good Bye (For Now)

Kita telah secara rasminya memasuki suku ke-4 tahun 2011. Hari ini 1 Oktober 2011.

Semalam menyaksikan banyak perkara berlaku.

Pertamanya adala semalam merupakan hari terakhir bagi YBhg. Datuk TKSUK JayPeeAm berkhidmat dalam Perkhidmatan*Awam selepas 33 tahun. Secara wajib, beliau akan bersara pada 2 Oktober. Majlis perpisahan, Majlis Sekalung Budi dah selamat berlangsung petang semalam. Saya jadi emcee. Oh, sedih ok. Sangat sedih. Nasib baik tak tertelan ayat2 yang nak dikatakan. Gambar official majlis semalam saya masih belum terima, so saya upload gambar our tea session last Monday kat Kelab Tasik. To Datuk, i wish you well. Remember me. InsyaAllah, see ya again. :)

Us
Kelab Tasik Putrajaya, September 2011

DK, Muni & Yours Truly
Siam Niramit, Bangkok
July 2010



Kedua. Dua orang rakan baik saya di pejabat, Muni dan Dali telahpun berangkat pagi ini ke IN*TAN untuk menjalani kursus 6 bulan mereka, selepas 2.5 tahun berkhidmat. Lama kan? Walaupun Qilah masih berada di pejabat kerana terpaksa tidak hadir DeePeeYea, tapi dia akan berangkat juga meninggalkan office selama 3 bulan selepas baby dia keluar nanti. Uhuk.

To Muni & Dali : Selamat berkursus. Have fun. Enjoy every bit of the courses. Its gonna be a whole lot different then what i had last time! Gonna miss both of ya! xoxo. DK - please update ;)

 “You may forget what they said, but you will never forget how they made you feel.” 


Good Bye (For Now)......