Wednesday, February 25, 2009

i miss you

.
bz la korang. saya nak update blog dah menyempat2 tau. sedih la. ni pun curik2! hahaha
takpelah.
saya rindu kiki sebenarnye.
.
minggu depan saya dapat cuti tanpa rekod (CTR) dua hari. Isnin dan Selasa. sebab apa? hahaha saya dan batchmate saya cam didi, um, min, ayol, cheche, max, mila, lin, syeena, kiera, isz, pinat dan lelain akan konvo. Alhamdulillah. kalau cheese tu perap selama kitorang, pasti akan lebih mahal harganya sebab lebih banyak kulatnya dan makin lemak. :D
.

tahniah la kengkawan ye.

kiki!! orang nak konvo dah. wish you were here. huk huk. thanks 4 everything ya. kalau lu ada konpom pas sesi itu, kita ke kotak ijau. hahaha. orang rindu lu aa. apehal tak update blog, tak sms, tak online gtalk.

huhu
.
oklah korang. tu je. nanti next entry ialah pasal SG Girl meredah Pavilion dan cubaan membunuh ikan-ikan Garra Ruffa. hik
.

bye!
.
.

Monday, February 23, 2009

Lagi Tag - Sesi Jawab Soalan


I've been tagged... This time by Isz
.
1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu? Benda? Orang tak leh? Benda - Benda2 sentimental value yang ada dalam kotak kat bawah katil, my collections (hello kitty, shower gel, body lotions, pooh bear dan banyak lagi lah), kalau orang - totally my famili and love one.

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri? last tuesday @ Aussino, quilt, fitted bedsheet dan quilt cover (bermotif cuppacakes!)


3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu? kalau rumah Putrajaya ni muat ramai2 orang, itulah tempat impiannya. if tak, masjid je.

4. Berapa lama anda rasa hubungan kamu berkekalan? dengan dia, saya doa je. tuhan yang tentukan.

5. Adakah anda dilamun cinta? tak jugak. biasa je.



6. Di manakah restoran terakhir kamu makan malam? lamanye tak makan kat restoran. malam-malam makan dengan mak je. jap eh, fikir...ok ok hari jumaat malam yang lepas kat restoran di Langkawi Seaview Hotel.

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli? East of Eden - dua bulan lepas. esok nak g beli satu lagi lah!

8. Apakah nama penuh kamu? Norerianti binti Mohd Zulkifli



9. Kamu lebih senang dengan mak atau ayah? dua-dua lah. ikut mood


10. Namakan seseorang yang kamu ingin jumpa untuk pertama kalinya dalam hidup anda? erm, Oprah Winfrey!


11. Sebutkan lapan nama sahabat yang paling rapat dengan kamu? susahlah. saya ada dua set! set 1 - zuraida, maria, aini, ina, aze, has set 2 - lin, min, didi, um, yoyol, max, cheche, mila


12. Adakah kamu mencuci pakaian anda sendiri? tidak kerana mesin basuh yang cucikan.


13. Tempat yang paling seronok kamu mahu pegi? saya teringin nak ke negara dengan 4 musim. saya juga suka pantai, laut dan pokok kelapa. saya teringin nak ke New Zealand (ada kena mengena tak? hahaha)


14. Pelukan atau ciuman? me like hugging the hugger bear!

15. Butirkan lima perkara tentang orang yang tag kamu. 1. tinggi 2. besar 3. muka cam kekadang serius tapi cam tak pun 4. ada wife yang cun 5. kuat menyakat

16. Lapan perkara yang amat saya gilai. 1. kasut 2. dvd 3. shower gel 4. gadget 5. makanan sedap 6. jazz 7. Pulau Pinang 8. roti naan cheese dan tandori ayam



17. Lapan perkataan yang sering di ucapkan. 1. bengong 2. hek eleh 3. ooooo 4. kepala dia! 5. ape ni? 6. ye kot 7. tolong aaa 8. HERLOW??


18. Lapan buah buku yang paling terbaru dibaca. 1. east of eden 2. one fifth avenue 3. be careful for what you wish for 4. the myth of the lazy native 5. a million little pieces 6. akta 605 alamak tu je eh. nanti tambah la. dah tak ingat :P


19. Lapan lagu yang saya boleh dengar berulang kali. 1. rossa feat pansha (ungu) - terlanjur cinta 2. katy perry - thinking of you 3. m.nasir - sentuhan listrikmu 4. adele - chasing pavement 5. kelly clarkson - breakaway 6. forever - chris brown dan lain2. banyak lah!

20. Lapan perkara yang saya pelajari tahun lalu. 1. belajar untuk control anger (anger management) 2. belajar lebih sensitif 3. lebih strong 4. jangan bagi muka pada kaum lelaki (hahaha) 5. try not to be so emosi (macam tak berjaya je) 6. berdikari tahap gaban. 7. blajar itu dan blajar ini. i never stop learning. to many i can't remember semua lor

Tag ini untuk Puan Kopi, Puan Syeena, Cik Kiera, Cik Pinat, Cik Didi, Cik Um. Sila buat eh!
.
.

blog ini Fabulous? tengok lah tuannye. hahaha

.


Trima Kasih kepada Encik Is kerana award ini. Syarat nya macam ni kan....

1. Put the logo on your blog or post.

2. Nominate at least 10 blogs which you think are FABULOUS.

3. Be sure to link to your nominees within your post.

4. Let them know that they have received this award by commenting on their blog.

5. Share the love and link to this post and to the person from whom you received your award.So, the award goes to:


Miss Pinat

Madam Adzsha

Madam Syeena

Miss Shakira

Puan Beth

Puan Ezri

Miss Eny

Medcham CK

Encik Zaha

Puan CoffeeAddicts


me like to read all the blog listed. bukan itu sahaja. banyak lagi. sebab yang lain dah dapat anugerah ni, so saya bagi yang belum dapat. yerp! your blog is FABULOUS love...

.
.

penat kerana jalan-jalan

.
hey peeps.
i'm back!! (again) hahaha. dah rasa cam biskut dah ni. ada tak ada. kerja makin bertimbun. masuk je office dah meeting. petang ada lagi satu meeting. aduhai. tak menang tangan. kalau ngadap pun lama2 pening jadinya.
.
me just got back from Langkawi. touch down hari Sabtu selepas 4 hari yang full! lain dari masa di genting, bengkel kali ni lebih membawa makna kerana bawak perkara lebih jelas. ye lah. dua kali attend kursus yang sama. cara pengisian lebih berbeza kerana penceramah lebih berpengalaman.
.
now that i got a new bos. lelaki. for about 2 weeks, masih cool, masih ok! tiada apa2 cuma kekalutan nak buat itu dan ini menyebabkan saya agak rimas. dan juga kerana hampir setahun post itu tak diisi. anyway, trip ke Langkawi dengan bos best. kepala gila2, kaki jugak bershopping dan boleh aaa join kami yang wanita2 ni. hahaha.
.
Langkawi, masih seperti sebelumnya. cuaca panas terik dan malamnya angin bertiup lembut. cuma kali ni tak sempat nak ke Pantai Cenang. i miss the sunset. takpelah kita cuba next time! last year saya ke sana masa musim cuti sekolah, so ramai la orang, berpusu2 nak masuk ke kedai Haji Ismail Group di Pekan Kuah tu. tapi trip last week, kami dapat shopping tanpa bersentuh bahu pun dengan customer lain. boleh dibilang berapa ramai orang kat Pekan Kuah tu. hotel yang saya lepak dari Rabu hingga Sabtu merupakan hotel yang horror. ye, saya bersyukur at least ada gak hotel yang ok camtu cuma bila dipikirkan kemudahan yang disediakan, saya bersyukur kerana big boss tak pegi. walau bagaimanapun, makanannye HEBAT. saya rasa saya naik 2 kg lebih kot sebab makan tepat je hari2. itu tak masuk dengan coklat dan sebagainya. hahah.
.
coklat?? makin mahal berbanding last trip ke Pulau Lagenda ini. semuanya naik dari range RM2-5 ikut jenis coklat. kali ni Kinder Bueno takde langsung. satu pulau kami pusing cari. kata peniaga2, pembekal belum hantar stock. kesian mak yang suka makan Kinder. saya belikan coklat lain lah. kerana coklat jugalah, saya terpaksa membeli satu luggage bag baru kerana orang yang nak bertunang tu kirim banyak coklat. so pergi 1 beg, balik 2 beg.
.
sabtu tu dapat tiket ke Konsert Diraja sempena Hari Wilayah di PJC. tapi disebabkan keletihan yang terlalu teruk, saya batalkan hasrat untuk pergi. selain tiada member, saya lapar dan ngantok. jam 9 dah selamat beradu, mak balik dari Melaka pun tak sedar.
.
semalam, Ahad pagi2 Min dah ajak breakfast kat OTWC, Cyberjaya. lepak sampai kul 11 pagi, balik dan tukar baju untuk outing dengan SG Girls di Pavilion. saya kena kutuk hebat kerana tak pakai baju tema, putih. hahaha. cerita pasal outing ni akan disambung selepas saya dapat copy gambar2 dari Zurai. itu je kot. kerja tengah SUPER banyak!!! headache dibuatnye!!!
.
saya update lagi nanti k.
.

Thursday, February 19, 2009

Tag KAWIN dari UM LIYANA???

.

.
boyfriend pun tak masuk dalam list aku, si chumel um mintak langsaikan tag plak. ye lah ye lah. jom berangan!
.
1.How old are you?25 tahun 5 bulan 7 hari

2.Are you single? i don't think so ;p

3.At what age do you think you'll get married?bila jodoh itu hadir. saya terima seadanya.

4.Do you think you'll marrying the person you are with now? siapa jodoh saya, yang terbaik saya terima dariNya.

5.If not, who do you want to marry? my self...

6.Who will be your bridesmaid & bestman? kalau yang belum kawin takmau, maybe Lin or Zurai. kalau yang belum kawin lagi maybe Maria atau Didi (sebab pemilihan : sama saiz)

7.Do you want a garden/beach or traditional wedding? Traditional for families. my own theme for friends.

8.Where do you plan to go on honeymoon? any beaches or island. Boracay maybe?

9.How many guests do you think you'll invite? less is more.

10.Will that include your exes? yeah. op kos.

11.How many layers of cake do you want? 1 yang sweet dan simple dan tidak membazir (orang semua leh makan)

12.When do you want to get married, morning or evening? nikah before zuhur. resepsi malam.

13.Name the song/tune you'd like to plat at your wedding. from this moment - shania twain

14.Do you prefer fine dining or just normal spoon & fork?knife? fork and spoon sebab nanti tangan bau kari. eh ada kari ke food orang kawin. hahaha

15.Champagne or red wine? none. aku rasa mak aku order sirap je kot.

16.Honeymoon right after the wedding or days after the wedding? macam um gak. hari-hari! haha

17.Money or household items? bagi aku barang umah lah. senang. tak yah beli. tapi tanya dulu kitorang nak ape. kang cerek sampai 5 buat pe.

18.How many kids would you like to have? lebih dari adik beradik ku sekarang. tapi tak lebih dari 5 kot.

19.Will you record your honeymoon in DVD/CD? still picture and video.

20. Whose wedding plan would you like to know next? kiera-the cute little women, miss rohafiza, miss didi, encik khair, miss adni, cik nisha dan sesiapa yang nak buat.
.
masa tag ni di postkan, saya telah berada di Langkawi bagi menikmati laut yang best dan udara panas. hahaha. taklah. saya ke sana untuk attend Bengkel.
.
jumpa lagi next entry k. mwahsss.
.
xoxo
.
.

Wednesday, February 18, 2009

day 2 (jakarta), 3 and 4 of bandoeng ;)

.
one of the roundabout with great statue
.
bersambung dari semalam. kita start dengan journey ke Jakarta. i took 2.5 hrs from Bandung. itupun lalu highway. bear in mind ye kawan2, walaupun highway, jalannya akan membuatkan kita terbuang2 dalam kereta. beralun2. hihi. pagi2 lagi kami dah keluar. dalam jam 8 waktu Bandung. keindahan sepanjang perjalanan tak dapat nak digambarkan kat sini. all the way kita dapat tengok perkampungan sekitar Bandung, tanaman padi bukit di teres2 yang sungguh cantik. keadaan perkampungan di sana jauh beza dengan di Malaysia. tapi kreatifnya dan gigihnya rakyat Indonesia dalam mengerjakan tanah sedia ada memang patut dipuji. susah nak tengok tanah yang terbiar. semuanya diteroka dengan macam2 tanaman. kalau di lereng2 di tanamnya sayur atau teh, di bahagian lembahnya pasti ada padi. memang cantik! rasanya Nisha lebih seronok dalam hal pemandangan perjalanan Bandung-Jakarta-Bandung sebab dia naik tren.
.
bangunan SCTV yang kren banget!
.
sampai di pinggir Jakarta, dah nampak banyak kereta. Macet = Kesesakan Jalan Raya dah sinonim dengan bandar Jakarta. di sini lebih panas dan berhabuk serta sesaknya lebih teruk dari Bandung. untuk sampai ke Tanah Abang, kami ambil masa lebih dari setengah jam. otw tu nampak la bangunan2 gah di kota jakarta. bezanya banyak dari Bandung. kalau di Bandung cuaca agak dingin, jakarta tidak. kalau di Bandung, bandarnya macam Melaka atau Penang tapi Jakarta sememangnya bandar metropolitan. bangunan2 lebih besar dan tinggi dan penuh kesenian. di Tanah Abang kami tak banyak membeli. cuma ralit mencari kain 'katon' (cotton). tidak seperti di Pasar Baru, peniaga lebih demanding dan kebanyakan barang harganya 'pas' (harga mati, tak boleh ditawar). lebih kurang jam 1 kami setuju untuk pulan ke Bandung. nak lunch pun dah malas. so berhenti di RnR di highway. Oh ye, RnR Highway Bandung-Jakarta-Bandung best! ada A&W, Starbucks Coffee, Baskin Robbins, Coffee Bean, KFC, Wendy's, Dunkin Donuts dan jugak Restoran Nasi Padang. susah nak carik kedai2 macam kat Plus Highway Malaysia. hihihi.
.
sesi mencari lace!
.
untuk lunch kami ke Sari Sunda, restoran makanan sunda (yang harganya mahal bangat kat sini) tapi kat sana 10 orang makan cuma RM100. lepas makan, ayah dah bosan sebab kami kata nak ke factory outlet lagi. nak buat camne kan. hahaha. ikut je lah. kami ke Cihampelas Walk iaitu kawasan sepanjang jalan ada factory outlet yang menggunakan simbol2 superhero. dari Aladin (aladin superhero kah? hahaha) ke Iron Man, Cat Woman, Ultraman dan banyak lagi. kat sini lebih banyak jualan jeans dan shirts. saya cuma beli sehelai kemeja army look yang best! hampir jam 8 malam baru kami gerak ke SetiaBudi. tak lain tak bukan 'must go' place jika ke Bandung iaitu Rumah Mode (sebutnya Mo-Dey). Kawasan yang cantik, banglo yang diubahsuai kepada kafe2 dan boutique style shopping. kat sini memang bajunya cantik2, branded dan class berbanding di heritage dan summit. saya beli dua dress dan sehelai kemeja. tak sampai 100,000 Rupiah. penat gila. malam tu tade sapa nak makan makanan berat we decided to go to Paris Van Java, satu mall yang sangat hampir dengan hotel. cantik dan best. typical shopping mall (ada sogo dan carrefour). tapi dalamnya persis di Paris. ada balcony2 cantik di atas kedai adn banyak burung merpati putih terbang bebas dalam mall tu. sweet. siapa tak penah g ke europe boleh la berangan. hihi. kami cuma isi perut malam tu dengan J.Co Donut.
.
outlets di cihampelas walk.
.
rumah mode
.
pigeon di Paris Van Java
.
esoknya kami dah habis idea nak ke mana. tapi pak budi kata dia ada satu tempat best. atas request mak noriah dan saya untuk beli dvd, mak nak cari handbag. kami dibawa ke satu area lorong2. ape lagi borong dvd la saya. harganya RM1.50. hihi kalau original pulak baru RM3.00. tapi sebab asyik pilih dvd drama dan filem indonesia, saya lupa nak carik album band. huhu. hasil shopping di situ, 20 keping dvd dan cd, 2 jenis clincher/belt, 4 handbag (1 saya, 3 mak). tak cukup lagi telekung, kami terus ke pasar baru sekali lagi untuk borong telekung. yang tunggu dalam kereta (penat dan kak ngah sakit perut dan muntah2) dah lapar. kami sampai je terus pak budi pecut ke Restoran Mitra Sederhana Pasteur yang hidang nasik padang. wah syiok habis. makan nasik dengan kari kepala ikan kap(ikan merah). perut penuh, pak budi terus gelodakkan dengan bawa kami naik ke Tangkuban Parahu. sebuah kawah gunung berapi yang masih aktif. letusan kali terakhirnya ialah pada tahun 2005. seriau sebenarnya tapi hujan dah menghalang untuk amik gmbr. hihi. biar orang basah, jangan lense kamera. hihi. paling horror bila penjual jalanan kerumun kami masa berteduh di pondok. haha tak boleh ingat!
.
tangkuban parahu
.
lepas kebasahan di Tangkuban, kami turun dengan niat nak memetik strawberry. tapi sebab hujan masih renyai, 2,3 kebun strawberry pun tutup dah. hihi. lain kali kita nak datang dan g Ciwede lah plak. terus je kami ke Kartika Sari untuk beli benda2 makan plak. yang diborong, Pisan Molen (puff inti pisang dan cheese), Pisang Salai cheese yang super sedap, brownies bakar dan brownies kukus.
.
makcik dan pakcik dah lotih. kitorang yang muda je masih bersemangat nak jenjalan. so drop barang2 dan diorang kat hotel kami g tapau KFC. saya, abang kerol dan acap ajak pak budi jalan2. adik nak beli rokok dan saya nak carik dvd. tapi dua2 kedai tak jumpa, kami ke BaBe. kedai yang menjual Barang Bekas. kalau kat sini macam bundle la. tapi kedai nyer very proper dan sangat cantik. penat dah dan hari still ujan, kami decide untuk balik dan makan KFC kat bilik hotel. KFC kat Indonesia ada banyak menu yang sedap. ada nasik dengan ayam yang kita beli dan aiskrim macam kat baskin robbin! suka!
.
life band @ Paris Van Java
.
esoknya. time to go home. but not for kami sefamili. kitorang petang sikit. mak noriah and the gang balik flight pagi. punya lah nervous sebab barang banyak. tapi ok je. bayar tax 60,000 Rupiah tak banyak pun ditanya. sempat la kak ngah kirim sehelai lagi seluar. haha.
.
lepas hantar diorang balik, kitorang ke Amanda. Pusat Brownies Kukus yang paling sedap! i bought 6 more. hahah perabih duit. lunch di Mitra lagi sekali sebab ayah kempunan kari kepala ikan dan pak budi suh kitorang jalan2 kat mall sebab masa banyak before ke airport. Jam 8 malam kami pun touchdown kat Malaysia. Home sweet home. rindu sama encik pooh busuk yang tinggal kat umah. apepun saya enjoy trip kali ni. and i really hope there'll be more to come!!
.
acap sms cewek dengan pulsa yg dikit di airport
.
Amanda Brownie

the latest Badung Fashion Craze - tie-dye shirt from Bali
.
me, signing off...
daaaaa
.
.

Tuesday, February 17, 2009

bandoeng!

.
hey peeps.
it has been a while kan! i miss my page. i miss reading your page(s). seriously.
.
kids at the hotel
.
since sakit haritu, sambung pulak cuti thaipusam, saya ke office hari selasa masih sakit dan masuk untuk setengah hari. saya pulang untuk settlekan beberapa benda sebelum terbang ke Bandung, Indonesia untuk trip yang telah dirancang since last year. balik tanggal 14 Februari jam 8 malam. ahad itu masa untuk bangun lewat (jet lagged la jugak hahaha) dan petang spend time dengan my SG Girls. lama gak lepak. dari kul 4 lebih sampai kul 10.
.
anak jalanan
.

cerita Bandung? ala biasa je. bukan jauh pun jalan. seberang laut tu je. hihi. overall trip was GREAT! i love the city. jatuh cinta kerana suasana nyaman, sejuk dan kepelbagaian yang ada. it was my first ever trip outside of Malaysia. tak jakun tapi nervous. taktau apa nak expect bila kat negara orang. tapi being Malaysian and Indonesia itu adalah serumpun dengan kita, tak banyak bezanya.
.
the latest creation from JCo D(o)nut! me love it!!!
.
disebabkan penerbangan AirAsia KL-Bandung lebih dari sekali sehari, maka toleh kanan dan kiri kat mana2 pun ada orang Malaysia. so tak la rasa ke luar negara sangat pun. kami menginap di Hotel Sukajadi. sampai di airport, dah ada pak supir yang memegang papan bertulis " Hotel Sukajadi, Miss Yantie Zulkifli". cam chomel! langsung kami ke hotel untuk check in. masa pergi ye la, bag tak banyak. :P
.
check in, letak je bag lam bilik, terus kami lunch. first Padang Restaurant kami ialah Istana Ayam Pop. tanpa melengahkan masa saya terus amik Teh Botol (dah plan ini yg akan kejar sampai je kat sana). Yes. Kak Zura. I am officially addicted to it!!!!
.
dah kenyang makan, Pak Budi (supir kami) langsung drive ke Pasar Baru. inilah pusat nak shopping. hihi. first yg saya rembat ialah 2 helai mini dress dan sehelai leggings. merah dan hijau. 3 barang baru RM 45. puas hati. jalan lagi. dan tak beli apepun. hoho. saya cuma dapatkan beberapa helai kebaya dan kurung kerawang serta telekung yang dikirim oleh kawan2. dan juga mini travel telekung untuk staff ku yang dua orang itu.
.

antara yang dijual di pasar baru
.
lebih kurang 4 jam kat situ tak puas lagi. tapi next stop ialah factory outlet. ape yang boleh dikatakan, factory outlet ni kalau nak g kena spend banyak masa untuk tilik satu per satu. the first was Heritage, Cascade, The Summit, Terminal Tas and few other more yang ada kat sekitar tu. oklah. tapi adik yang pandai beli. ada Armani Exchange, Quiksilver, DKNY. saya cuma amik sehelai kemeja yang super duper kiut. sebab harganya kalau convert pun tak murah mana.
.
.
malam itu, kaki sakit. ujan renyai. kalau siang kami makan kat Istana Ayam Pop, malam tu kami ajak Pak Budi ke tempat yang agak special. the next day, 12 Feb adalah hari lahir mak yang ke 49 so kitorang pau dia. hihi. Kami ke Kampung Daun. lokasi nya agak horror sebab jalan ke sana tu jauh. fyi lampu2 kat Bandung ni ala2 jimat. malap je. so sekitarnya memang gelaplah. rupanya tempat tu sangat cantik!! sejuk sampai tulang. Mak Noriah (makcik saya) menggigil2 sebab otw dia tido, bangun2 dah sejuk. area tu memang tinggi. seperti naik ke Cameron or Genting Highlands. best. makanan sedap dan malam tu special la. Mak celebrate birthday at Bandung dan tiup lilin kek atas gunung. hihi!
.
.
malam tu semua kenyang dan tak sabar untuk ke Jakarta on the 2nd day!
.
nak sambung lagi ke? alamak. dah letih aaa. bz ni kat opis. esok saya setengah hari je kerja. saya akan berangkat ke Langkawi plak. ada bengkel sampai hari Sabtu. huhu. sorry tau korang. saya memang rindu nak update tapi nanti lah eh. walaupun dah basi, saya tetap nak tunjuk gambar2 best sepanjang ada kat sana. later k korang. don't miss me k!
.
mwahhs!
.
jangan lupa! stay tune tau!!!
.
xoxo
.
.

Tuesday, February 10, 2009

Monday, February 9, 2009

suprise!!!!!!!

.
mesti semua orang sedang nap di tengah hari / petang ni kan. hihi
.
saya (yang masih selsema dan batuk dan bersuara sengau) di opis sejak jam 1130 pagi tadi. lepas layan Grammy's kejap. terus saya ke opis. memandangkan Jumaat lepas saya cuti, so kerja banyak yang hold. esok nak meeting so sasya siapkan few things la. kita cerita Grammy's later lah. saya sampai je kat opis ada barang atas meja. ni dia...
.


set rose lunar bath dan mangkuk pyrex
.
Rose Lunar Bath Set (cute kan?)
.
ada satu Rose Lunar Bath Set and a bowl of pyrex. yeah! satu mangkuk kaca jenama pyrex. siapa yang letak or bagi or tumpang saya tak tau. yang penting.. i love the bath set! saya kan suka kumpul benda2 tu.
.
sapa plak yang bagi. kalau bagi saya thanks la saya nak ucapkan. tapi takde nama or kad or ape2. kalau orang punya nak tumpang kat atas meja saya, sapa punya la plak. apepun saya tak berani la nak bawak balik ke ape. esok masuk opis saya check la ngan diorang. hihi.
.
itu je saya nak cerita!
.
xoxo
.
bye!

Friday, February 6, 2009

saya sakit

.

tak la sakit teruk. tonsil bengkak and selesema sangat teruk. dalam keadaan tidak selesa langsung! saya baru balik dari klinik dan mendapat sijil cuti sakit. tapi saya malas nak duk umah. lagipun kerja bertimbun. tengok lah masa lunch saya balik ke. huhu. apepun. have a nice weekend korang! dun miss me. saya hanya akan kembali pada isnin atau selesa jika berkesempatan. saya nak terbang hari rabu! later!!
.

Thursday, February 5, 2009

my new 'workstation'!

.
morning korang! ingat tak saya cerita katil saya runtuh kerana kayunya dimakan bubuk? kalau tak ingat entry nya kat sini. Dalam wishlist itu, saya mau beli set katil. dan tidak mahu lagi set katil single. adalah lebih elok saya beli terus satu set. and i did it! last CNY holiday, selepas saya pulang dari office (ye, saya kerja sekejap hari cuti, tanpa dapat gaji tambahan ke apa oke) saya terus ke Cavenzi. dan membeli satu set perabot bilik tidur. dan delivery nyer semalam. adik saya pun sibuk nak jugak so dia pun beli. rumah kami sangat kecil dan sejak pindah ke Putrajaya tahun 2003, banyak barang2 hanya tersimpan dalam kotak. akibat pembelian terkini saya terpaksa buang most of my memorable things. huhu sedih tapi takpe la. semak nanti. cuma buku2 saya taktau nak letak di mana. saya ada plan nak beli kotak plastik dan masukkan semua buku-buku saya. nak dijual buku2 Chemistry itu, sayang. nak buang? jangan harap lah. i LOVE all my books. mak dah bising. kalau payah sangat mungkin saya akan shortlist kan untuk saya simpan separuh dan jual di kedai buku separuh. alangkah bestnya kalau ada kedai buku second hand macam kat Pasar Chowrasta, Penang tu. mungkin ada kat KL tapi saya tak penah jumpa kot. hihi.
.
Anyway inilah rupanya 'workstation' saya yang baru. Serba putih! me like it so much! malam tadi first time tido atas katil itu. oklah. i'm gonna get myself use to it fast! hahaha.
.

.

hihihi untuk Acap, ko balik tengok sendiri aaa katil ko. tak suprise aaa kalau aku post kat sini. hahaha (sebenarnya tak kemas lagi bilik ko. bersepah lagi dengan barang2)
.
ok lah. itu saja. sampai sini saja dulu. daaaa
.
xoxo
.
* Nota : 'workstation' = tempat tido, baring, berangan, baca magazine, surf internet, layan dvd dsbgnya. ;p
.
.

Wednesday, February 4, 2009

Tuesday, February 3, 2009

red card

.
bukan. bukan kad merah untuk pemain bola yang mengasari antara satu sama lain tu. ni nama kedai makan. atau ayat yang up sikit, restoran. lokasinya di Bangi. Area blakang UKM. entry ni bukan nak cerita pasal kedai ni tapi nak citer birthday akak kecik ni ha. birthday Didi la. jumaat malam lepas. kitorang plan nak lepak sama2. ni la latest gathering kami. lately ni kitorang semua memang sangat bz super duper. semua orang balik kul 8, 9 malam. semua pun outstation. lama sangat tak jumpa. berbulan2 tak jumpa. didi dah rabun n pakai spek. mila semakin kuat makan. didi juga semakin tumpul kelawakkan dia sejak jadi pegawai khas ni. tapi yang tak best ada orang merajuk plak malam tu. baru jumpa, dah lama tak gurau2, gurau lebih skit terus buat muka, munchung and terus heret girlfren dia balik. hai...macam anak2. tapi biarlah. balik je mamat tu, waiter chomel kat red card tu terus datang bawak kek. memula nampak gak ada cahaya api kat lilin tu tapi sampai je kat meja kitorang dah terpadam. tersipu2 dia kata, sori kak kipas tu padamkan api ni la. hahaha. kitorang tunggu dia nyalakan lilin, and nyanyi Happy Birthday tuk didi. ada 3,4 meja yang penuh malam tu. satu meja ni ada dalam 8,9 orang (famili) join kitorang nyanyi. kuat2! didi malu!
.
ingat tak yang aku silap tahun birthday didi masa kat entry ni. hahah rupanya ada orang pun salah jugak. Um Liyana yang ditugaskan untuk membeli kek telah menulis ' Happy 26th Birthday Dids!' suka la si didi tu! anyways, here are few pictures of our small birthday gathering!
.
ini kek nye.
.
ni birthday girl nye. yang belum kenal...didi namanye.
.
ni birthday girl pura2 tak nampak kamera.
.
masih pura2. nampak kan? muka ala2 serius.
.
ini lah didi yang sebenar!
.
minah2 gebu GENG! gebu kah?? hahahaha
.
dua insan berchenta yang makan makanan paling banyak malam tu. Mila and Um
.
oit Min! ko buat pe tu?
.
inilah kek yang tersalah umur cik Didi tu. 27 ye... haha
.
erm. itu sahaja la. insyaAllah Jumaat ni ajak Lin lunch. bawak si Mya yang chumel tu. korang!! spare kan time Jumaat ni k!
.
Anyways. Happy Birthday sekali lagi buat Cik Didi! Pwesent nanti k babe! Mwahss
.
k darls. buhbye!
.
xoxo
.
.