Friday, September 30, 2011

i love you like a love song baby...

lately ni semacam dah hooked up to Selena Gomez.
tetiba. hahaha. maybe sebab lagu dia catchy kot.
dan dia super chomel.
dulu tak, skang makin hot. patut aa Biebs cintan ngan dia.

banyak benda nak update tapi masa sikit sangat lah.
so, sementara saya settlekan kerja-kerja yang maha banyak ini, dengarkan beberapa video favourite saya dari Selena Gomez...(termasuk yang dia rap lagu Super Bass!)





enjoy!


Thursday, September 29, 2011

Anuar Zain (2011)

yang ditunggu dah tiba. Album abang nuar zeng.
Woot! Woot!
(sama-sama keluar ngan album Mek Ti kan?)
kat kedai cd di Alamanda dah beriya-ia main lagu-lagu album ni.
i suka!
belum beli, pinjam dari bos kat opis :D

layan dulu baru decide nak beli ke tak....

Chomel. macam zaman Bila Resah. tapi ni gambar bile??


p/s : kenapa artis-artis lama pakai gambar pelik-pelik je untuk album baru diorang eh? siapa la jadi designer depa...#tetibe pelik


sokonglah artis tempatan. hahaha

Monday, September 26, 2011

Siti Nurhaliza - All Your Love (2011)





Finally. After 2 years of waiting (since the last album, Tahajjud Cinta-2009), the new album is out. Not yet launched but you can purchase the songs here

Aku dah layan few songs. Comment?
Siti Nurhaliza still Siti Nurhaliza. suara, genre. semua masih dia.
Nak kata super best belum boleh lagi sebab tengah try nak digest.
Tak sabar nak beli yang fizikal. :D
Ada satu lagu featuring Sean Kingston. Maybe lagu ala-ala raggae?
Ada satu plak dah macam sama macam lagu Mizz Nina. Hmm. 

Ok. Takyah citer bebanyak. Sila beli :D



Thursday, September 15, 2011

under the weather



(picture from google)


been all over the place since weekend.
shah alam - putrajaya - sri gombak - putrajaya - nilai 3 - bangi - putrajaya - bukit kiara - damansara - ampang - putrajaya.

i started my class last saturday. it was tough!
driving from Putrajaya to Shah Alam was ok.
new friends were nice.
i got a whole lot of notes from the lecturer.
i tried my best to read it tho' i only managed to finished 2 articles and a theory notes.
*sigh*
office work is overwhelming.
gotta prepare for Hari Raya Event. buying things for the deco.
i don't even have time to read newspaper dah. huhu.
and one important thing also need to be sort out. oh. bilakah?
the current weather condition doesn't help either.
with the haze since the last two weeks and raining everyday this week.
i got headache easily and my body started to scream 'get yourself some rest!!!'

oh boy. saya sudah mula membebel kembali di ruangan ini.
hahahaha. sorry korang. bebel pagi je kejap eh.

p/s : i am so not looking forward to weekend anymore now. -___-"




Tuesday, September 13, 2011

Open House Ke Satu

first open house (kalau boleh dipanggil open house lah) adalah yang dianjurkan oleh Puan Suhana Azlin. Pertama-tamanya saya nak ucapkan ribuan terima kasih atas kesudian menjemput saya dan kengkawan lain walaupun setahun sekali anda kembali ke Malaysia.

Menu pada hari itu adalah Nasi Daging bersama lauk ayam masak merah dan dalca, Cheesecake dan Lasagna sebagai dessert. hahaha.

Memandangkan saya adalah berpuasa masa tu, memang blasah bersungguh apa yang tuan rumah hidangkan. sedap sangat2.

jom layan gambar yang di kirimkan oleh didi melalui FB.


oh. nasi sedap!

half of us. tuan rumah tukang amik gambar :D

birthday girl bawa (kap)kek sendiri

two birthday gals with pelakon tambahan, Mya

 
different angle pulak

the (kap)kek from Taste, Bangi
(not so tasty)

the happy girl with lotsa raya packets!!


kami pulang dengan perut yang kenyang dan happy. hahaha.
geng, another round at my house before Lin fly back to Aberdeen k?!

Monday, September 12, 2011

A dream come true for a coffee addicts #readybrew

especially for a Starbucks coffee  lover.

From September 13th, 2011 you'll enjoy ur Starbucks coffee anywhere you go, anytime u want with the latest Starbucks VIA Ready Brew! from my opinion, VIA ni macam instant coffee 3 in 1 but i bet, its gonna be better lah. afterall it is from Starbucks kan. :D




(images via starbucks.com and Starbucks Malaysia Facebook Page)


I'm not sure whether here in Malaysia they will have all sort of VIA coffee but will head up to Starbucks tomorrow to check it out. And i'll make the review later k!

for more info, please go to Starbucks Malaysia facebook page and twitter!

*crossing fingers for Caramel Macchiato Flavored Coffee VIA*

11 September 2011


salam and morning.
yesterday was my 28th birthday.
Alhamdulillah. Diberikan kesihatan, keberkatan dan kemampuan untuk masih bernafas di dunia ini.

Tiada sambutan yang istimewa. Saya menghabiskan masa sepanjang hari di kelas. 8.30 pagi - 6.30 petang. Teringat sepuluh tahun yang lalu saya menyambut hari lahir dalam kelas juga iaitu pada pagi WTC dirempuh pesawat. Dan sejak dari kejadian itu, tarikh hari lahir saya menghantui seluruh pelusuk dunia terutamanya Amerika Syarikat.

Azam selepas mencecah usia 28? Menjadi muslimah yang taat, anak yang solehah, teman yang setia, rakan yang membantu, boss yang cool dan lain-lain.

Semoga semua urusan dipermudahkan dan hidup ini penuh keberkatan. InsyaAllah.

Terima kasih tidak terhingga kepada rakan-rakan dan family members yang tidak putus-putus memberikan ucapan selamat hari lahir dan doa yang baik2 untuk saya. Semoga kebaikan korang dikembalikan dengan kebaikan dan keberkatan jua. *hugs*

Tuesday, September 6, 2011

bundle of joy


congrats to my dearest aabang ol and kak amy for your baby boy, adam. baby adam lahir pada 4 september 2011 jam 7.45pm.

(auntie) atie sempat g tgk baby adam semalam kat annur, bangi sebelum balik. berat ada masa lahir adalah 3.3kg. so wangi. tapi tanak bukak mata. geram!! :P

photo courtesy of pixel-latte
thanks abang amir ;)

next 2011 babies ada 4 baby baru. and counting for 2012 babies. [baby didi, baby um, baby qilah, baby hani. baby maria, baby aini]

<3


Raya 2011 @ Melaka v1.0


versi gambar dari BB.
story later. enjoys!














 




Monday, September 5, 2011

Big Bad Wolf Book Sale 2011


it is back!!!
bigger and better.
i'm so happy because the location is so near. *dance*

bila?? 7 - 16 Oktober 2011. Lokasi di MAEPS, Serdang.
Jom, jumpa kat sana ok!
:)

more details, ada kat bawah ni. nak lagi detail, g website dia kat sini.




jom. beli buku!!!



Syawal 1432H


Salam Lebaran, Minal Aidil Wal Faizin.

apa khabar kawan-kawan saya?
hehehe. dah lama tak update, jadi tepu.
how's your raya?
i'm sure meriah kan?
erm..
saya takde mood nak story lagi ni..
esok2 ke k?
saya tinggalkan entry ini dengan gambar candid bersama team training selepas sesi bergambar official seksyen di bulan ramadhan sebelum hari raya yang lalu.

SELAMAT HARI RAYA!!
Maaf Zahir dan Batin ;)



p/s : congrats to my dearest blogger/twitter friends, CC dan Reena yang telah selamat bertunang pada hari Sabtu yang lepas. happy!