Thursday, November 27, 2008

late nite pizza

.
i'm still at the office. esok adalah hari panel Pertandingan Pejabat Terbaik dan Pertandingan Keceriaan Pejabat akan datang ke PA, JayPeeAmp. so as the so called penyelaras, saya kena menemankan orang2 yang rajin ni kat office. baru kejap ni, saya panjat kerusi dan tampal itu ini, sana sini. esok plak saya jadi pegawai perhubungan yang akan explain hal-hal bahagian. *sigh* i ate my nasik lemak for breakfast dan sampai la ni tak makan lagi. tapi saya dah order combo meal pizza untuk saya kongsi bersama dengan diorang yang rajin dan masih stay kat office ni. mak dah kol tanya saya kat mana. saya ingat nak ajak kawan g dinner. pun terpaksa cancel. esok malam nak baking lagi. Beach Theme untuk cupcakes saya tu! huhu. ok guys, before saya sambung balik kerja2 mengemas bilik dan terus makan pizza lagi 10 minit, saya nak kongsi lagu yang menyedapkan halwa telinga saya hari ni. from Jonas Brothers (i never thot their musics ARE good ok!! until ini lagu...hihi sorry to Jo Bro's fans). So, here goes :

.

The Love Bug
.

Called you for the first time yesterday
Finally found the missing part of me
Felt so close but you were far away
Left me without anything to say
Now I'm speechless
Over the edge and just breathless
I never thought that I'd catch this
Love bug again
Hopeless head over heels in the moment
I never thought that I'd get hit
With this love bug again
I can't get your smile out of my mind
I think bout your eyes all the time
Beautiful but you don't even try
Modesty is just so hard to find
Now I'm speechless
Over the edge and just breathless
I never thought that I'd catch this
Love bug again
Hopeless, head over heels in the moment
I never thought that I'd get hit
With this love bug again
Kissed her for the first time yesterday
Everything I wished that it would be
Suddenly I forgot how to speak
Hopeless, breathless, baby can't you see
Now I'm…(Guitar solo!)
Yahow!!!
Now I'm speechless!
Over the edge and just breathless!
I never thought that I'd catch this!
Love bug again!
Now I'm hopeless, head over heels in the moment!
I never thought that I'd get hit!
With this love bug again!
Ohh oho
Love bug again
.
.
so catchy and so chomel..
later!
xoxo ;)
.
.

bila cuti sekolah...

.
bila cuti sekolah, jalan tak jammed macam selalu waktu2 peak hours, pagi.
bila cuti sekolah, shopping complex penuh dengan budak2 baru meningkat naik pegi lepak.
bila cuti sekolah, kat opis pun lenggang. sebab mak bapak cuti bawak anak jalan2.
bila cuti sekolah, hotel2 seluruh negara fully booked. kalau ada pun mahal berkali2 ganda.
bila cuti sekolah, cikgu-cikgu bukannya relax. diorang kena g sekolah jugak siapkan next year nyer perancangan mengajar.
bila cuti sekolah, ramai yang plan nak buat kenduri kawin.
bila cuti sekolah, ramai budak2 bawah umur yang lelaki bersunat.
.
macam2 benda masa musim cuti sekolah. saya kat rumah dah takde yang bersekolah. yang ada cuma budak tua yang belajar uni. itupun tengah bercuti. bila dia balik cuti, bilik dia berisi. so takleh aa tumpang solat. tumpang main game, tumpang tido dan tumpang pelbagai barang untuk buat stor. hahaha ;).
.
skang lunch. takde mood nak turun makan. makan potato bread yang dibawa pagi tadi. letih la. pagi ni je dah berapa kilojoule kalori terbakar hasil turun naik tangga. sambil kalori turun sambil tu jugaklah darah ni naik. hai..sampai bila? tengoklah. if planning yang dibuat seisi seksyen berjaya, mungkin ok kot pas ni.
.
*gambar hiasan. tiada kena mengena antara hidup atau mati.*
.

oh, cakap pasal cuti sekolah, ingat kan yang saya on medical leave isnin lepas. saya g klinik. sampai2 je, penuh klinik tu. dalam hati dah kata 'lamalah aku nak menunggu'. rupanya adik2 yang tgh cuti tu ambik peluang untuk bersunat/berkhatan. hihi. adalah dalam 6-7 orang. yang dah 'settle' ada 3, yang selebihnya tengah menunggu giliran. chomel. umur dalam linkungan 8-11 tahun. yang tersengeh2 ada, yang dok pujuk mak untuk makan ni makan tu, beli ni beli tu sebab kena sunat, yang masih berlari2, yang dok menghitung detik jarum jam pun ada. dalam hati ni dok gelak sebab teringat my bro yang bersunat lama dulu. mak cerita lah. sebab saya tak ikut diorang ke klinik. keluar je bilik doctor, muka ala2 hero. tak sakit, macam semut, macam kena cubit. macam2 lah dia punya explaination. amik ubat, masuk kereta, separuh jalan menjerit melalak sakit tetiba sebab ubat bius dah habis. sampai lah kat rumah. hihi acap...acap..saya? tukang gelak lah. ;p
.
erm. lama lagi kan cuti sekolah? korang takde plan ke? sepupu saya akan nikah sabtu ni. majlis dia hari ahad. Shaz, my classmate masa form 5 pun akan kawin sabtu ni. 13 Disember majlis Aca plak. Mirul punya majlis tak confirm lagi. erm sedia hadiah je la kan. hihi.
.
oklah. i gotta run. jap lagi 2.30 ada meeting. have a nice day k darlings!
love ya! xoxo
.

Wednesday, November 26, 2008

campur-campur

.
  • ok. pagi2 ni saya dah naik darah. sangat pening, sebab marah kat orang. @!$&@#*%&@#*!!
  • log in Facebook. oh my favourite photographer bertunang last saturday! Munzir, is that the reason why you didnt reply my FB msg?? lor. rezeki tu. erm anyway. Congrats my dear abang! kahwin bitau k.
  • yada yada. saya tertinggal handphone kat rumah pagi ni. sekarang pening kepala lah. banyak benda nk pikir. maybe after 9 ke balik kejap amik phone.
  • office semakin tunggang langgang. balik kul 6.30 petang pun masih rasa serba salah. sebab banyak lagi benda tak settle. orang lain dah balik. takut nak duduk sorang2 kat office ni. mind you. it is haunted ok.
  • owh when i look at my traffic feed, "Johannesburg, Gauteng arrived on "http://switakon.blogspot.com/". Najeeb la yang ada kat SA. dia sedang menikmati bulan madu dengan Melman, Marty, Gloria and Alex. hahaha. move it! move it! Jeeb!
  • semalam p dinner ngan Min and Um. and terjumpa Max kat Nandos. We had Espanate and 1/2 chicken. kenyang gilos. rosak diet UmLiyana. Didi takde. otw dari Kuantan. CheChe masih kat Kuantan. Lin sedang berpantang kat rumah. Mila kt Gombak. Ayol pon dah lama tak jumpa. dem. tetiba i rasa i miss my geng! huk ;(
  • Owh. Encik Chennai. saya rindu anda juga. u text me hanya mencari maksud perkataan? sangat tak best! huk huk. tau aa bz. tapi tak ingat kat orang aa tu! ;(
  • i need my comfort food! so bad that i can cry right now. i need my donuts. my J.Co donuts. or at least a hug! girls. g tgk baby Kasih Mya jom!!!!
  • erm. kena kuat! kuat dan kuat! hehehe
  • oh, one thing that made me smile all morning are those horrendous old skool pictures of mine. i was tagged in the FB by Wawa, Molly and Nanim. gila malu. gambar gonjeng! nah, tengok lah!


Kelas 6G - SKTSG. the one and only year i spent in that skool. being a transfer student is one hell of an experience. tambah plak dapat cikgu yang super duper garang! yang saya ingat baju pink sebelah cikgu itu Shahrul, baju ijau W.Azryn (junior high crush ok! jangan lah dia baca blog ni kehkeh), Wawa, Molly, Ninie, Hasrizam dll. fuh! lama tak jumpa diorang nih!
.
kalau tak silap, ni depan rumah ninie. hari raya kot. mas ni crush ngan abang ninie, akhmal. kah kah kah. that explain the funky pattern kurung and new-tamed do'. adik besar blum cukup besar masa ni. ninie cun dengan rambut ala2 All-Saints, Shera, Shaz yang nak kawin Sabtu ni, Maz and Nanim. hihi yang kecik lelaki tu adik ninie. apetah nama. lupa. sangat gonjeng!
.

muka gonjeng lagi!!!! masa ni kenapa tah kitorang duk kat padang pakai baju sekolah. bawak album gambar lagi. hihi fesyen tudung tak payah lipat untuk nampak kewl! wek wek. and those 'peace' sign. so 'in' masa tu! hahaha
.
enuff of ramblings. time to do work!! pening attack!
bye lovelies..
.

Tuesday, November 25, 2008

nasi putih, sambal paru, daun pegaga

.
hey peeps.
sowey la. i was on medical leave yesterday. bukan sakit teruk. allergy sikit je. so saya tak dan nak buat apa2 kat blog. tapi saya sempat g jogging petang semalam. satu round kat bukit cantik tu. nak catch up ngan acap tu bukan main payah lagi. saya biar je dia lari sorang kat depan. anyways. saya tak sempat nak update pape pagi ni. saya ada meeting. next time la k! buhbye!
.
xoxo
.

Sunday, November 23, 2008

Selamat Pagi Chenta

.
no. not the movie Selamat Pagi Cinta.
much disappoint from the last malay movie that we watched still lingers in my head - the story is here. this morning i saw the BTS (behind the scene) and suddenly "Selamat Pagi Chenta" pops out of my mind. i've once received a text message written "Selamat Pagi Chenta". dah lama dah la. masa zaman belajar di UTM lagi. i wish i still have my old Nokia 7250i with that sms. huhu. rindulah plak. kah kah kah.
.
i'm at home. yeah. another not-so-great weekend is here. again. i went back very late on friday. 6.30pm on Friday considered late. ye la. TGIF. yang p dok opis lama2 apehal kan. tah lah. settle a few things. my partner sudah transfer p lain tempat, so he left a few, no a lot of things for me to settle. bosan gilo. so, balik sahaja, selepas mandi, i went on baking those cupcakes and cakes for mak ngah's kenduri. and the result....
.



.
hehehe there are a whole lot of cakes kan. sempat p hantar 2 big and 5 small cupcakes ke Um kat office. yesterday was her 25th birthday. nanti kita buat entry khas tuk UmLiyana later la k!
.
saya semalam ke SriGombak, Bukit Beruntung pastu kul 8 baru sampai rumah. letih. ingat nak supper ke tapi ntah lah. tak jadi.tah hape2..
..
ok darlings. adik ajak p makan sushi ni. and i nak g Yummies untuk beli barang buat cupcakes lagi for Kerol's nikah ceremony this upcoming weekend. ye, cake lagi. Pak Busu saya bagi RM100 untuk buat cupcakes. yeay! me likey. so later guys. love ya!
.

Friday, November 21, 2008

new theme!

.
this morning while logging in to my Gmail acc, i realize something is different..
yeay! Gmail has a new setting - theme.
.
few that i love... *please click for larger view*
.
this is Candy theme
.
this is Bus Stop theme
.
this is Tea Party theme
.
this is Zoozimps theme
.
how about you guys (yes, you my dear!) go now to your Gmail account and change your mailbox setting that simply can spice up your daily life..even if it is just for a small, tiny change ;)
.
click on Settings (on the top right corner of the windows)
click on Themes and a pop up windows will appear for you to choose variety of themes as your preferences
ding! your theme now is changed!
it is that easy
go try and have fun doing it, people!
i know i had mine :D
.
xoxo
.

Thursday, November 20, 2008

today's rambling

.
selamat pagi! good morning! bonjour! Guten Morgen! ohayo gozaimaz! annyunghaseyo!
.
pagi2 dah hujan. saya terjaga kul 6.40pagi. cepat2 iron baju. hari ni kena pakai batek. mulanya plan nak pakai kebaya batik indonesia kaler ijau. dah iron kain, pakailah. iron plak baju. mula2 tangan, flip kiri kanan pastu blakang. sembur air sikit, iron la. saya tolak sikit lagi, waaaaa ada lubang. tak la besar tapi nampak lah jugak blakang kalau pakai. huhu. kan dah rosak baju. kalut lah saya mencari baju lain untuk dipakai. sempat la saya sambar batik sarawak dan tudung bulat indonesia itu je. gila tak! saya pakai macam ni g opis!!! haha
.
.
malam tadi saya tido nyenyak. mungkin kerana hujan. mungkin juga kerana saya letih. letih berlarian kan. dan seperti yang dijangka, hari ni saya masih berlari2. pagi2 lagi saya dah ngadap bos dan diberi input few things yang bakal jadi kat seksyen saya. wah. pening2. ni pun baru je turun dari bilik big boss. esok saya ada taklimat berkenaan dengan keceriaan pejabat. saya kena buat talking points. pening pala la. saya nak pegi Yummy jap lagi masa lunch. nak beli barang. saya nak buat kek. cupcakes to be exact. sabtu ni mak ngah buat kenduri doa selamat. so mak mintak saya buat cupcakes.
.
the malay dilemma saya baru sampai muka surat ke 100. masih belum berusik untuk hari ni. saya perlu masa saya sendiri. me time! i want my me time! saya nak membaca, makan sedap dan jalan2 tanpa arah tujuan.
.
sebelum tido semalam saya ada sms Lin. dia sihat, cuma baby masih meragam. ye la baru berapa hari. Kamal la yang agak susah. nak jaga wife, baby. tapi saya cuma doa semua elok2 la hendaknya. ada plan nak g tgk baby tu esok masa lunch. tengok esok nya plan camne plak. kalau tak nanti kalut. lagi payah. hai..dah nak raya haji dah. hujung tahun pun dah dekat. azam tahun ni dah tercapai ke eh? tak check plak. takpelah. maybe lain kali. buat masa ni. sampai sini dulu. lain kali tulis lagi. if rajin petang nanti ke... huhu
.
saya yang agak bz ni.
saya nak sushi lar!
saya nak makan. makan sedap.
makanan sedap je buat saya tak bad mood or berangin.
.
eh dah!
bye!
.

Wednesday, November 19, 2008

tak sempat

.
aduh. semalam hari yang mana saya punya kerja berlarian dalam ofis. kejap ke hulu, kejap ke hilir. jawab telefon, g meeting, masuk discussion. eugh. the neverending thing okeh! letih la ;(. bigboss saya takde. g Sarawak. tapi still bz. nak kena kejar benda2 yang pending. dah kul 5 semalam baru lah free sikit. nak bloghopping ke blog2 lain dah tade mood. surf internet pun so-so. nak update pun malas dah. balik around 6, sampai umah, mandi dan lepak depan tv sambil makan chocolate banana cake dalam fridge. bosan dengan cerita tv, masuk bilik dan layan buku. oh ye, lunch time semalam saya g beli buku baru (takde duit tapi gigih membeli buku). ala buku yang sangat la famous. korang semua mesti tau. buku The Malay Dilemma written by non other than Dr. Mahathir Mohamad. banyak booth ada kat lobby tu tapi yang paling menarik MPH so saya terus lepak2 kat situ. berkenan jugak dengan Cecilia Ahern - The Gift tapi takde stok. owh lepas ni saya nak beli dua buku ni. gaji bulan ni..WAJIB!
.
.
.
seronok dapat layan buku. kat office, bila free saya segan nak baca buku sangat. sebab nanti orang kata tak buat keja, baca buku plak. tak pun ei, poyonye baca buku. nak tunjuk la tu. tapi takpe. saya baca buku dalam kereta, kat kedai makan, kat rumah. saya suka beli buku. sapa2 ada buku menarik tu, recommend la pada saya k! so takpe lah. sesi lagu patriotik pagi ni dah pun mula. pastu nak baca doa. saya lapar plak. nak g breakfast. later k pumpkinsh!!
.
xoxo
.

Monday, November 17, 2008

auntie atie

.
baby girl with auntie rowk : auntie atie!
.
just got back from KPJ, Kajang.
g visit Lin during lunch hour with Min and Um.
Lin sihat. cuma pucat sikit. Kamal senyum je.
baby 2.85kg.
halus mulus.
putih, pink, merah bila nangis. alahai. kiut sangat!
bau dah la sedap. hihi
to Kamal & Lin, CONGRATULATION!
.
.
paparazzi(s), the mommy and the baby
.
.

when the hormone talks.

.
dari khamis ke jumaat bawak ke hari sabtu sampai lah hari ahad. membebel, berangin, emosi dan benda2 menyampah menguasai segenap diriku ini. ceh! hahaha ampunkan lah daku wahai orang2 kesayangan ku kerana keterlanjuran dalam bebelan dsbgnya ;P. next time i'll be ok ya!
.
as predicted, weekend saya tak lah seboring mana pun. pagi2 sabtu saya dah membebel2 dalam ym, dalam telefon dan di telinga2 manusia2 yang tidak bertuah. hihi semua pun kena. lepas siap2, saya terus gerak ke sri gombak. kenduri doa selamat Kak Julie lepas zuhur. lebih kurang 1.15 saya sampai kat sana. makan2, lepak2 main dengan Raha. budak kecik yang semakin lasak itu sangat chomel!
.
aksi-aksi Raha - dah pandai merangkak dan duduk
.
petang tu, mandi2 di rumah Namie dan terus g pasar malam. oklah. cuma tak best sebab auntie singh tu tak bukak kedai. baru ingat nak beli baju! 7.30 terus gerak ke rumah Aini. Ina dan Has je yang ada pun. yang lain tak sampai lagi. Aze sampai terus kitorang gerak ke rumah Zurai. Ina dah merengek lapar. oh, malam tu first time la Aze sampai Hartamas Square. hihi.
.
bosan nak balik rumah, kitorang decide nak pekena lagu sejam dua. trus je 'baby' saya membelah udara malam dan park di belakang Quality Hotel. 2 jam kat situ, tekak dah naik perit menyanyi lagu2 rock kapak dan pop 90-an, kami balik ke SriGombak semula. biasalah, aze akan lapar dan singgah di Petronas. Aze dan Zurai buat window shopping (browse benda2 yang nak dibeli melalui cermin sahaja dan mintak abangla kat dalam tu untuk amik roti dan bayar - waktu tu dah kul 1 lebih)
. .
sampai rumah, diorang paksa Aini suh buat milo panas. Aini settle je bentang toto, aku chop tempat dulu. hihi perut sakit so cam tade mood sangat nak layan milo. borak dan borak dan borak, around 3+ baru semua orang tido.
.
pagi gila aku da terjaga. dah lama tak tido SriGombak, sejuuuuuuuuuuuuk tu. mandi dan siap2 g breakfast. aku breakfast Melayu, diorang breakfast McD. hihi. around 11 trus balik Putrajaya. ngantok dan tido. otw balik, Lin call. dia admitted kat hospital since Sabtu. tapi tak beranak2 lagi. hihi bitau dia yang kitorang nak melawat dalam kul 5 dengan harapan dia dah selamat bersalin.
.
around 4.30, Min datang kat rumah dan amik aku. kitorang trus g Residence Hotel, UNITEN untuk amik Didi dan Um. kitorang gerak ke KPJ, Kajang. tak jumpa pun Lin. sebab dia dah dalam labour room. jumpa hubby nya sahaja. kesian kitorang tengok si Kamal. tak tak keruan. hihi. lama jugak lah kami lepak kat sofa depan lif tu, g tengok baby. dalam 20 minit tunggu dan Lin tak jugak bersalin, kitorang balik. semua kelaparan, singgah SOHO dan makan. Didi ajak balik KKLW nak photostat few handouts untuk peserta. kitorang sampai kul 7, kitorang balik nearly 9. mesin dia buat hal. ngantuk gila!
.
sampai rumah, lepak jap. siap2 kan benda nak g opis untuk esoknya dan layan MySassyGirl versi Inggeris. sms masuk kul 10, 'Alhamdulillah, isteri saya selamat melahirkan bayi perempuan jam 9.32pm tadi - Kamal'. hehehe Lin bersalin dah! seronok gila. aku forward sms tu, kol Min, kol Max n CheChe. bitau plan nak g tgk harini. Alhamdulillah. Selamat dah kawan aku. Normal delivery plak tu! sempat jugak sms Lin ucap tahniah. aku tak tau la dia larat nak baca ke tak. takpelah. tgh hari ni nak g tgk baby dan Lin. namanya belum confirm. dah tau tapi blum confirm. tell u guys later lah k!
.
owh, pagi ni best! mak bekalkan saya dengan nasi goreng. buh cili jeruk skit baru kick! sampai opis, ada pee pee tea bawak nasik lemak dan kari kepala ikan (satu tupperware besar tau!). layan habis aaa. so, here i am. kerja. macam biasa. routine la kan. nk buat camne. cuma berdoa supaya hari ini lebih baik dari semalam dan sebelumnya. dan supaya saya ada mood untuk bekerja!
.
nanti saya sambung lagi k! buhbye darlings.
xoxo
.

Friday, November 14, 2008

sucky

.
taken half day from work.
cook for lunch.
eat and watched Season 1 Gossip Girl DVD.
bloghopping.
watched E!
eat some more.
flipping few pages of CLEO.
x17online.
yell to someone on the phone.
texting people.
being worried.
planned on what to wear to Kenduri tomorrow.
back-2-back Gossip Girl Season 2 on youtube.
Shopaholic Den.
texting again.
laundry.
coffee break.
SNS
xiaxue's Guide to Life
.
eugh. and its only like what, Friday, 1047 pm ok!!
i can imagine my weekend.
how it'll turn out.

hope the pillow talk meet up tomorrow can cheer me up.
yeah. i am missing a pieces here.
nak potong kukulah!
nite!
.
.

Thursday, November 13, 2008

saya sakit kah?

.
deng!
my back hurts.
no. my whole body is aching. aduhai. di ambang wati kah saya. ;(
feel like having sore throat. maybe to much honey lemon drinks from last nite?
or its just another excuse to rest at home. 'chilling' and watching dvds?
baking sounds great too! carrot cake anyone?
oh ya, sapa2 ada recipe for carrot cake cream cheese topping, let me know k!
.
argh. i am tired of too much air condition on my dear skin everyday.
saya sangat letih bila duduk dalam aircond lama2.
so i'd have to open up the window.
but i hear too much sound that'll only make me stress.
eugh. saya keji. segalanya serba tak kena.
there's a box of Cameron Highland's Strawberry Chocolate on my desk from mom's fren.
makan nak? huks. takmo. sayang. sebab sedap sangat!
maria, my maria bukan 'maria ayol' called me last nite.
she went for the Metrojaya Sale. she bought Nine West Wedged for RM79.90 and Steve Madden Stiletto for RM149. i want! i want! jom, petang ni g MV nak???
.
sakit ke? hahaha sick of work. sick of office.
the remedy? home, pooh bear, baking, dvd, shoe shopping.period!
keji dan mengada hahaha, ye saya ;P
.

Wednesday, November 12, 2008

S.H.Alatas - TheMythOfTheLazyNative

.
.
alhamdulillah.
after 3 version of OPAC,
4 differents universities,
1 library just a building away from me.
i found it! and yeay!
*gambar - saya di dalam lif otw balik dari library di B1, jam 10.13 pagi*
.
.

Social Intelligence and the Biology of Leadership

.
hello guys. sori eh. semalam seharian gwe bz. tension tul. kan aku dah penah bitau. aku takkan susahkan orang dengan kerja2 aku tapi aku memang lah bengang kalau orang buat kerja tak habis and menyusahkan hati perut aku!! heiiii geram. tapi takpe lah. lupakan.
.
hari ni kita serius sikit. tajuk nya Social Intelligence and the Biology of Leadership. hehe baru dengar tajuk dah boring eh? sekali sekala. apa yang aku nak bitau kat sini adalah berkenaan dengan artikel dari Harvard Business Review. Artikel ni hasil tulisan Daniel Goleman dan Richard Boyatzis. the article is about new studies of the brain show that leaders can improve group performance by understanding the biology of empathy. full version of the article, klik sini!
.
article ni adalah one of the articles yang di email oleh Pustakawan kat sini setiap minggu. dan kami opiser2 ditugaskan untuk membuat review dan present masa dalam mesyuarat sebagai segmen perkongsian ilmu.
.
basically, apakah itu social intelligence?
.
"Social intelligence according to the original definition of Edward Thorndike, is "the ability to understand and manage men and women, boys and girls, to act wisely in human relations" [1]. It is equivalent to interpersonal intelligence, one of the types of intelligences identified in Howard Gardner's Theory of multiple intelligences, and closely related to Emotional intelligence. Some authors have restricted the definition to deal only with knowledge of social situations, perhaps more properly called social cognition."
*source : Wikipedia*
.
apa yang kami discussed semalam adalah berkenaan dengan 3 main idea yang perlu dikeluarkan dalam membuat review terhadap artikel ni. 1. Lesson Learned 2. So What? 3. What's Next. semua yang dibuat adalah untuk kebaikan organisasi ni jugak.
.
Artikel ni lebih banyak menceritakan 'kimia' or chemistry dalam diri seseorang manusia itu dan kebolehan untuk mengawal otak/minda masing2. ceritanya banyak bersangkutan dengan sains itu sendiri iaitu biologically and chemistry. bahawa otak itu dijadikan oleh Allah satu organ yang complex. yang kita, manusia sehingga hari ini tak dapat mengorek rahsia otak itu sendiri. cuma apa yang penting kebolehan, kepandaian dan kebijaksanaan penggunaan otak itu akan menentukan bagaimanakah seseorang itu dapat membentuk dirinya sebagai seorang 'leader'. bagaimana seorang leader untuk menimbulkan empathy dalam diri dan orang lain? bagaimana kita sebagai seorang leader kita attune diri kita dalam menyelesaikan isu2 yang humanistik? bagaimana seorang pengikut mencerminkan ketuanya (how followers mirror their leaders-literally)? kalau ikutkan benda ni memang boring. tapi bila sang chemist, pakar sosiologi, international relation grad dan cikgu bergabung, sesi yang pada mulanya dirasakan bosan dan tak best jadi seronok! hihi
.
kalau nak bercerita dan kupas artikel itu sendiri, memang banyak dan akan berentry2 la jadinya. cuma satu perkara, kita sebagai individu dalam satu organisasi, tak kira besar atau kecil organisasi itu, kita mampu membuat perubahan dan penambahbaikan ke atas apa yang kita buat walaupun perkara itu tidak nampak kesannya secara langsung atau serta merta. ini terpakai untuk organisasi keluarga, tempat kerja dan masyarakat.
.
ok darling. love you mucho!
pasni entry ringan kembali. don't get bored yet honeys! hihi
.
.

Monday, November 10, 2008

Waterski World Cup, Putrajaya : through the lense

.
the crowd
.
urus setia
.
.
Female Tricks - Final (banyak lagi, malas nak buh la hehe)
.
mamat ni jatuh masa tgh buat tricks. poor him. tapi handsome ;)
.
.
eh, misha ada? hihi
.
  • nice venue
  • nice weather (hujan yang lebat untuk 10 minit, lepas tu redup sangat2!)
  • overwhelming crowd, malaysian shud be more participate audience ;)
  • a chance of a lifetime - sapa tau bila lagi dapat tgk event camni lagi kan hihi
ok peeps. have a nice day ya!
love. love. love.
xoxo
.
.

Sunday, November 9, 2008

kenapa takda tajuk?

.
entry ni takde tajuk. sebab caca marba. nak buh 'wiken' cam bosan. nak buh 'Waterski & Wakeboard World Cup' ceritanya adala dalam satu baris ayat je..so.'kenapa takde tajuk' pun oklah kot. ala. sukatilah. at least update gak kan. thank you Min kerana meminjamkan lappie utk saya online kat umah :).
.
penat. penat sebab dua hari tak buat ape2 sangat. orang aktif (bak kata MHB, i ada A.D.D) ni bukan boleh duduk diam. boleh demam or pening kepala. so bila dah takde mende nak dibuat, mulalah aku resah. semalam, Sabtu hanya lepak kat rumah, brunch di Old Town White Coffee Cyberjaya. Bila balik, taktau nak buat ape, masak lunch sorang2 - daging masak kicap & ayam goreng berempah . tapi tak perasan beras dah habis rupanya. so makan lauk saja. lepak kat rumah sorang2. mak balik around 6pm keluar balik for dinner after maghrib dan balik semula kul 12. best sebab dia dapat cabutan bertuah. 2 hadiah ok!! barbeque set dan 7 glass water set. me? layan dvd sorang2. tah hape2. fetch min, sempat la minum kat mamak kejap dengan najeeb yang baru balik jogging. sambung layan dvd lagi and tido.
.
hari ni plak, pagi2 min sms. ajak makan nasi lemak sambal udang 'fresh' dari sabah. sedap gila!!!! balik, tolong mak masak lauk untuk lunch, Sup 'homemade' Fishball + ayam masak merah + kailan goreng. hehe aku tolong gentel fishball tu je :D.
.
pas lunch, a fren from KWP called and ajak g layan Waterski & Wakeboard World Cup kat WaterSports Complex, Putrajaya. aku beriya tamau pegi. panas lah. lagipun baru nak syiok memerap kat umah..15 ribu kali dia ajak aku pegi. last2 aku g jugak (sebenarnya nak suruh amikkan gmbr!). memula macam tak ramai. tapi oklah. ramai jugaklah yang datang. satu soalan : kenapa event yang FOC macam ni tak ramai orang? sebab takde artist ke?? Event ni start dari Jumaat lepas. dan hari ni adalah hari terakhir. tadi aku sempat tengok Men and Women TRICKS Final Event. best gila. duduk kat tepi tasik tu, tengok diorang bergolek2 buat stunt. hihi! owh ye. sape kata takde artist! adalah. Misha Omar ngan Faizal Tahir. sebelum balik tadi si Misha baru start nyanyi.
.
disebabkan aku duduk kat VIP area, ada free flow drinks and foods *uuuuuuuu wajah suka hati*
hehe ada spaghetti, sandwiches, samosa, kuih kole kacang etc. layan aaa gak ;). sebelum start tu puas jugaklah nak mencari angle utk snap2. last2 bila da start. aku tak duduk langsung kat grand stand. and aku sangat berpuas hati dengan skill aku ari ni! gambar blum sempat pun upload. esok je lah ye. esok pun bukan pagi tau. sebab ada meeting kul 9pagi. tak lama pun kitorang duk situ. kul 4 lebih dah gerak balik. sakit tengkuk sebab salah bantal malam tadi pun tak elok2 lagi. penat la. pening kepala. skang ini mata saya da pedih and i need my rest. dah berapa hari aku tido lewat. start jumaat malam dan semalam. semuanya kerana dvd.
.
so, i think thats about it. nanti jangan lupa k, tunggu entry gambar2 event ni in the next entry! luv you guys. mwahs...
.
p/s :
1. bila saya nak g pavilion ni???saya nak J.Co D(O)NUTS laaaaa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2. saya rindu nak shopping. ada siapa2 yang boleh belikan saya sepasang kasut yang super high dan sehelai kimono top?
3. saya nak g holiday. saya nak gi beach. saya nak berenang. saya nak berehat dan mendengar kicauan burung. saya perlu ketenangan...;)
.
ok. habis. nitey nite

Saturday, November 8, 2008

sitting, wishing, waiting and hoping

.

.
" i want to marry you "
" i want to have kids with you "
" i want to build us a house "
" i want to settle down and grow old with you "
" i want to die when i'm 110 years old in your arms "
" i don't want 48 uninterrupted hours "
" i want a lifetime "

.
" you see that happens. i say things like that and you fight the urge to run in the opposite direction "

.
" it's ok, i understand. i didn't, but now i do, i do. you're just getting started and i've never been doing this for a long time. deep down you're still an intern. you're not ready "
.

" i'm not ready right now. but things could stay the way the are and i can get ready. i'll be ready. "
.
" things can stay the way they are. we can still meet in the elevator or the on call room and i'll wait "
.

"i'll wait until you are ready "

" ok then "

.
" what if when i'm waiting, i meet someone, who is ready to give me what i want from you? "
.
" what if you do? "

.
" i don't know "


.

forget about Mr. Big. my McDreamy is so hot. way "dreamier" that my Mr. Big. hahaha ;P
.
*conversation between Mer and Der in Grey's Anatomy : Episode 4 (alamak tak ingat la plak) Season 4*
.
.

Friday, November 7, 2008

LOTR trail

.
as i promised earlier. i'll show you guys the jogging trail at the small hill near my house. so, here goes...
.
best tak? cam eerie sikit tapi cantik!!!!
.

*click for larger image*
i put red arrows from my house.
the yellow button is where the last check point i reached.
tak berani nak jauh2 hehehe
this picture is taken from my balcony
.

zoom sikit lagi. chantek kan!! ;)
.
semalam tak dpt nak amik banyak gambar kat atas tu. bateri kamera kong. bengang tol! next plak eh. hehe
.
see ya!
xoxo
.
.

Thursday, November 6, 2008

check mate

.
arini kat office seperti biasa. bz like a bee la kan. nothing much. cuma pagi2 dah ngadap Dato' dan settle few things. orang itu akan bercuti mulai esok. sampai hari selasa. patutkah aku hangin? malas. itu je la. so ape yang aku nak tulis kat sini ialah few updates on my besties :
  1. Min - she's currently in Sabah atas urusan kerja. Menghadiri bengkel di cawangan negeri. babe, dun forget my souvenirs ye. ala Pasar Filipina tu dekat kan..aku nak pearls k. off white.nak yg besar sikit (hahaha gila!)

  2. Lin - mummy-to-be yang sedang menghitung hari2 untuk melangkah ke alam baru iaitu sebagai ibu (due on the 16th). before lunch called her and menyakat pasal bersalin. terjerit minah tu. kekekeke. aku tak sabar da ni nak tgk lin or kamal jr. hehe aku doakan weekend ni ko beranak. jangan lupa, suh kamal sms aku!!!

  3. Didi - pompuan kecik ni bz kot. sibuk dengan nak g Residence la ape la. blog pun tak update. bersawang dah! nanti aaa kita overnight kat hotel tu next week k. bleh sambung sesi2 kita eh. hehe oh ye. aku tak sampai hati nak blog pasal NAHRIM dan BAHRAIN ko tu!!!

  4. UmLiyana - ni lagi sorang. sejak masuk Kewangan, makin bz. dah la semakin garang! um chomel bertukar garang. sama macam HULK kaler pink la kan!!! kelmarin dia sempat cerita ngan kitorang pasal kesengalan pegawai agensi pembekal kad minyak kereta kepada agensi kerajaan. dah bayar tapi tanak release. sengal sungguh. kereta tak leh jalan. ko nak tolak ker????

  5. Ayol - last jumpa masa malam kitorang dinner beramai2 kat SOHO. rindu lawak2 sengal dia tu. dan dia adalah orang yang lurus dan tidak mengetahui apakah maksud dildo. huhu

  6. Max - pun last jumpa masa dinner kat SOHO. sorry dear. tak dapat nak attend EcoFest last weekend. huhu buat kek dan ada sindrom malas keluar rumah.

  7. Mila - sama aa mamat ni. sebab dia bf Um, so aku takde reason sangat lah nak jumpa dia pun. kecuali nak dengar bebelan dia je. hahaha

  8. CheChe - baru perasan. semua lelaki ni last aku jumpa jumaat malam yang lepas. CheChe ni bz. dia jaga latihan. so memang jarang aaa ada kat opis. apa cita tah kan ko nye kuarters tu!!
.
.
erm. kengkawan aku bz kan. yang aku ni? bz jugak. cuma ni je lah cara aku nk releasekan tensen kat opis. bukan la all the time. bebila aku ada sikit free time. aku update. lagipun laptop kat rumah tu dah takde perasaan nak online. bleh tgk dvd je. ok la kan. selagi bleh bernafas. haha. skang aku tgh layan Grey's Anatomy Season 4 (courtesy of UmLiyana..thanks babe!). malam tadi baru masuk dvd ke-2. tak habis pun aku da lentok. hehehe. Um, balik JB sms aku. nak kirim dvd!!!
.
hari ni dah hari khamis. Quantum of Solace dah release. cam nak layan. tapi sure ramai orang. Sabtu la kot. esok jadi ke kawan aku tu nak jumpa? cam senyap je. tgk kat friendster dok layan awek tak habis2. hish. tak serik2! hehehe
.
oklah. cukuplah bebelan setakat ini. petang ni kalau tak hujan nak daki bukit depan umah. nak amik gmbr. tunjuk kat korang..oklah darlingku semua. jumpa di lain masa. love ya!!muahsss
.

Wednesday, November 5, 2008

i want! i want! i want!

.
.
been a while since the last time i got myself in this donut thing! oh i miss u Mr Donut! when will i go and grab u darling. Pavilion? Sabtu ni? anyone? the flyer is from J.Co Donuts based in Indonesia. it'll explain the Rp. hehehe ;)
.
me & me d(o)nuts craze
.
.

Tuesday, November 4, 2008

wonder pets!!!!

.
.
mula mengenali cartoon ini ketika aqeem kepoh menyanyikan lagu 'Wonder Pets' kat umah. Kak Long (mama dia) pun hapal. tak kose. mula2 dengar macam nak lempang. tadi sebelum datang opis, nak iron tudung terbukak TV9. baru start cerita ni. chomel gila. cuba korang dengar. kalau lah budak yang menyanyi tu ade depan aku. aku da geget dia.
ni versi Melayu. klik sini.

kalau korang nak dengar yang English Version, klik sini.

lalala.

telefon, telefon berbunyi. hahahaha
apa yang penting..kerjasama hahahaha tak tahan tak tahan
.

no, the orange juice!

.
Bila sendirian terbayang wajahmu
Bila kerinduan terasa cintamu
Bila keresahan inginku dibelai
Sepenuh kasih dan sayang...
.
that was aired on my radio on my way to the office. fuhh. badanku letih. semalam habis lecture (wah, terlebih sudah!lecture...tak tahan..) kul 1030pm. supper untuk pelatih2 tu adalah roti canai. nak tanak kena la jamah sikit. around 1130 baru gerak keluar dari pusat latihan and the host bawak saya ke restoren untuk menikmati makan malam. deng! makan malam? gemukla saya. antara yang diorder, tomyam campur, ayam masak kunyit, sayur, telur bungkus. banyak oke. total baru rm23!!!! ni yang buat rasa nak pindah luar KL je. hahaha. bilik hotel yang agak horror dan berbau lipas. ku tahankan aje. ye la satu malam. ape la nak kesah sangat. breakfast pun ala2 sedih.
.
touched down at KLIA exactly 1055 this morning. nak tau cerita kat lam plane? aha. i spilled my orange juice all over my slack and my hand! not because i'm clumsy oke. tadi turbulence teruk sangat. awan kumulatif yang merata2 di angkasa raya menyebabkan kapal terbang tu macam nak terhempas dah. cuba bayangkan sedang tuan-tuan dan puan-puan menikmati kekacang dan orange juice, tetiba cawan tu terpelanting dari tangan. hoho horror!
.
mabuk oke bila turbulence macam tu. ke hulu, ke hilir. sampai la ni pun cheq masih pening lalat. dan seorang pegawai awam yang gigih, saya ke office jam 3 ptg. dengan kepala yang berat dan takde hati sangat. ingatkan nak settlekan benda2 meeting. hampeh. bukan budak2 ni buat ape yang aku suruh semalam.. ;(
.
jap lagi nak balik. kepala pening. nak g nyanyi!!!!!!!!!!!! budak2 tu oke dah. erm kotak ijau ke ape eh....nanti aaa pikir. malas aaa skang.
.
buhbye lalings. love ya!
.
oh, satu rangkap lagi before i go...
.
Sukarnya untukku berpisah denganmu
Kau kunci cintaku didalam hatimu
Meronta hatiku menangis kernamu
Kau kunci cintaku didalam hatimu
Sehingga kulemas bila kau tiada di sisiku
Bawalah daku bersama denganmu
Dan janganlah engaku biar kusendiri
Dulu dan kini hingga selamanya
Engkaulah kesayanganku...
.
.

Monday, November 3, 2008

the most boring weekend, until...

.


.
nothing happened. hahaha.
.
just got back from monthly assembly with people of majestic building. terlalu panas, pening, kering tak berangin menyebabkan i lost my interest in what he said. sorry.
.


.
weekend ku berlalu amat pantas. seronok nya saya hari jumaat tak bermakna saya akan seronok juga pada hari sabtu dan ahad. sabtu pagi, breakfast di p8 dengan Min dan Fadh. makan nasik lemak dan minum nescafe. sampai kat rumah, naik lif, masa tu around 10 aku muntah. dalam lif okeh. eii yek keji sungguh. sepanjang sabtu takde buat ape2. around 12 start buat cupcakes dan sampaila ke pukul 5. sambung dengan tido dan hanya terkejut jam 7. malam layan tv ngan mak.
.
ahad, pagi2 aku terkejut sebab min kol ajak breakfast. um sangap kat umah. so kitorang ke Old Town White Coffee di Cyberjaya. i had french toast (soaking in oil and honey..wek) and cham coffee. ye tuan-tuan dann puan-puan. sekali lagi saya mengalami keloyaan akibat nescafe itu. aaa tak suka. now i know, i cannot take nescafe anymore. period!
.
usai breakfast, terus bersiap2. janji ngan my SG Clan nak sampai around 12. hahaha 1240 pm baru aku sampai san. korang, jangan marah k. skang yantie bawa kereta berhemah tau :p.
.
terus naik kereta Zurai dan kami berlima bertolak ke Rawang. sampai sama ngan rombongan pengantin. Amir and Wife memakai sepersalinan pink. sangat chomel. Ina yang da berpeluh2 dan chomot sangat kiut melayan bakal ibu mertua. hehehe. lama jugak kitorang menggila di rumah ina. pose sana sini. hahaha.
.


.

.

.
.
baju pun lencun, dalam kul 2 + kitorang gerak balik ke sri gombak. has buat kenduri parents nak naik haji. so kitorang sampai dalam kul 310 pm. aku tak larat makan. yang lain masih boleh masuk lagi. selain kenduri nak naik haji, has buat birthday nephew dia yang ke 1. hahaha. chomel gila. tapi aku merajuk ngan abang has, sebab tak dapat party hat. party hat barney tu chomel okeh!!
.
pastu semua da kepenatan, gerak ke rumah aini (blakang umah has je). parents aini da selamat sampai di Madinah 2 hari lepas. so kitorang lepak, sesi 'middle life crisis' bersilih ganti antara aku, maria, zurai, aini dan aze. aini hidang mango juice, bahulu dan kerepek. hehehe 630, hujan lebat dan aku pun tak larat. baliklah kami. sampai rumah, solat maghrib, call TMNet pasal modem yang rosak dan buat cream cheese topping for my cuppies. ermmm shomelss..jam 12 baru mata ni nak lelap. tensen tul! skang aku sangat ngantuk sebab baru pas turun dari tingkat 4 sebab ada makan2. i ate kuey tiaw goreng with lotsa cili jeruk, rendang ayam, rendang daging dan nasi impit. hehehe. petang ni, i'm off to Kuantan. esok baru saya balik. selagi modem saya rosak, saya bosan sebab tak bleh online kat rumah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.
okeh lalings. love ya!
buhbye..
.