Wednesday, February 29, 2012

29 Februari 2012 : Tahun Lompat



Jumpa lagi selepas 4 tahun terpisah.
Kalau dulu (3 tahun lepas), masa di Seksyen lama, kami celebrate birthday suami Puan DK ikut suka. Sebab birthday dia 29 Feb. Kalau tunggu tiap2 tahun pun tak jumpa. Tapi tahun ni ada.

So, kepada semua yang lahir hari ni. Selamat menyambut hari lahir. :)

InsyaAllah, panjang umur dan dimurahkan rezeki, kita jumpa 4 tahun lagi!

Tuesday, February 28, 2012

Monday, February 27, 2012

working from home

while watching Oscar / Academy Award live telecast.
in my dream! hahaha.

life are nowadays so hectic.  a lot of organisation opt for work from home.
saya kenal sorang kawan saya nama dia Aida. company dia ada offer this type of work.
so boleh settle kerja through email, ym, skype. best kan?

anyway, while browsing Neatorama this morning, i found this:



but the last picture adalah betul. saya prefer buat kerja camtu. bila dah letih, baru letak atas meja.
haha

ok lah. happy working peeps!
oscar can wait. tengok re-run je nanti.

:)

Friday, February 24, 2012

malar segar (evergreen, everlasting)

watched MHI last Wednesday and the program was all about remembering Malaysia's Greatest Singer, Sudirman Hj Arshad. This year marks the 20th anniversary of his passing.

i love him as much as i love siti nurhaliza (ye, saya peminat tegar siti nurhaliza. 10 tahun lepas - ni kena ada entry asing. haha). suka lagu. appreciate lagu-lagu dari yang paling awal hingga yang terakhir.
and korang ingat tak cerita Kami? haha. lepas tengok cerita tu, asik2 sebut tuku, tuku. hahaha. nama tu tetap dalam kepala sampai hari ni.

and i remembered, the first time i bought his merchandised. air sudi. rasanya dia yang first buat. lepas tu baru ada air KRU, pepsi Siti Nurhaliza dan lelain. lepas minum, basuh, simpan. oh baru teringat, if simpan, mesti bole jual balik, mahal! haha.

ok. jom saya nak share lagu2 favourite saya dari allahyarham.

1. most favourite : nilai cintamu


2. cinta - music is so.....different!


3. warisan - uhh lagu ni. meremang!


4. joget kenangan manis - lagu Kuala Kubu (kalau pergi Kuala Kubu, tulis nama atas batu)


5. terasing


6. ding gale - comel! rumah tiga tingkat, pintu beratus ribu...


7. chow kit road



(versi siti nurhaliza)

8. punchcard

oh. banyak lagi la. kena list semua kot.
apapun, he's talented! period.

al-fatihah. Sudirman Hj Arshad. 1954 - 1992.

Tuesday, February 21, 2012

menarik nafas

(source : google image)



sakit perut. sesak napas. 
semua ada.
doakan semua ok ye.



Monday, February 20, 2012

carta : red velvet cake

saya try banyak dah red velvet cake.
yang buat sendiri (home made), dari Cupcake Chic, Starbucks, Just Heavenly, Delicious, Apartment dan ada few more kedai. setakat potongan kek terakhir yang saya beli dari Bisou (KLCC) Sabtu lepas, ini lah carta red velvet cake saya :). carta ini berdasarkan rasa. saya explain sesatu k. hehe

1. my home made red velvet cake :P (link) - resepi dari Joy the Baker. rasa ala-ala pahit tapi balanced dengan kemanisan meringue dan lemak dari toasted coconut yang berada di tengah dan atas kek. harga? murah sebab dapat satu kek. hehe

2. RV from Just Heavenly. ini nombor satu dalam carta hati red velvet saya. - dari segi kek, ia sangat fluffy yakni gebu. even masuk dalam fridge dan makan the next day pun, ia masih fluffy. frosting cream cheese yang gebu juga tidak manis dan sangat sedap! oh. crave! crave! price-wise. hehe RM8 sebiji cupcake. takleh makan selalu. bankrap.


3. RV from Delicious. this is from Magnolia Bakery if i'm not mistaken. tak ingat.dah lama tak layan delicious :D. harga RM6.90. sesuai dengan rasa. :)

tiga tempat teratas saja lah saya letak.
selain dari tiga tempat tu, Starbucks pun ada serve RV. rasa dia lain sikit dengan RV lain. sebab di lapisan tengah cam ada buah. tak ingat la buah apa. some kind of berries kot. but the portion is to small. dua layer yang nipis. tapi layan dengan kopi, peh! yummeh. harga RM8 kot. tak ingat. :P

red velvet from starbucks coffee

dan red velvet terkini yang saya layan adalah dari Bisou. warna slightly darker than the rest i've tried. tebal. ada tiga layer yang tebal. sedikit cream cheese if nak banding dengan kek lain. harga RM13. masih berbaik 1/4. makan sikit malam tadi.


haaa.
tetiba lapar.
ok dah.
enjoy your red velvet adventure (for red velvet lovers!)

:)

Sunday, February 19, 2012

weekend highlight

say buhbye to Little Taiwan bubble tea. 
here comes.....

gong cha signature drink :
winter melon milk tea with pearl (bubble) 


sedap sangat.
nasib baik la KLCC tu jauh.
next week nak lagi!
:)

Friday, February 17, 2012

tear-jerker


lately, i heard so many sad stories.
friends losing their babies.
and this morning,  a friend of mine lost her soon-to-be nephew/niece.
i hope all of them are ok.
i pray for the best.
He got better plans. InsyaAllah.
Al-Fatihah.

Thursday, February 16, 2012

muzik chenta

semua orang pun share video ni kat FB.
saya share kat sini.
terbaek la yuna! the music is genius!!
so shomel. cam nak lentok2 ok. hehe.
video plak compilation trip europe.
oh venice!

saya dedicate lagu ni untuk pasangan suami isteri yang menyambut anniversarynya ke-4 pada 15 Februari lalu. :) Happy Anniversary Lin & Kamal.
(teringat aku teruja nak berzapin di saat menjadi pengapit masa kau bersanding dulu!)

enjoy!



jom beli album.
cepat! cepat!!


:)

Wednesday, February 15, 2012

Tuesday, February 14, 2012

SG Girls Jr.

kalau tahun 2010 dulu, SG Girls Jr yang lahir semuanya lelaki.
Rafel, Aqil dan Farouq.
Tapi tahun 2012. SG Girls Jr yang keluar memang girls.
Maria dan Aini masing-masing hanya few weeks apart EDD nya.

Zarith Dalily lahir pada 22.01.2012 dan Puteri Aisyah lahir pada 08.02.2012.



Sempena kelahiran, SG Girls telah membuat kunjungan hormat kepada kedua-dua puteri ini pada dua minggu lepas untuk Zarith dan weekend lepas untuk Aisyah.
Alhamdulillah. Dua-dua sihat.
Selamat berpantang buat rakan saya, Maria dan Aini.
Nanti kita jumpa lagi k. Before Aze kahwin. :)
Ada sorang lagi wanita mengandung iaitu Has.
Masa wedding nanti, memang ramai kanak-kanak ribena!
Lepas ni, kalau ada rezeki, berjemaah la saya dan Aze.
LOL.

p/s : babies bau sedap!

grammy's

no. i didn't watched the whole show yesterday.
but i managed to watched the performance via entertainment blogs and websites.
congrats to Adele. 21 was my pick for album of the year since 2011.
sorry Chris Martin. even Coldplay's album is one of my favourite, but i'll go for Adele for now.

my favourite performance are definitely Adele's Rolling In The Deep and Rihanna & Coldplay for Princess of China. awesome-ness!




Bruno Mars lovers, here in the link for his Runaway performance. Best jugak!

ok dah.
bye

Monday, February 13, 2012

Whitney Houston (1963 - 2012)

a great loss.
RIP #whitneyhouston.
compilation of the greatest hits from miss whitney.
ok. leleh sangat lagu-lagu.
bestnya!!!!!!!

1. i will always love you - abang ijal nyanyi lagu ni almost everyday depan cermin. and i'm in love.


2. greatest love of all - mula suka lagu ni masa konsert AF


3. i have nothing - oh my. lagu ni. kerazeee best!


4. i look to you - i think this is from the last album. the comeback album. and both of us love the music. :)



ada banyak lagi. tapi buh yang favourite je.
best kan.
one of the greatest voice. :D

p/s : ingat tak saya letak video taiwanese boy nyanyi lagu whitney tu? klik here.

weekend

saturday was working day.
i reached KGPA at around 10am. Event started at 2pm.
ample time for me to get ready.
event ended at 3ish pm. got an appointment after asar.
traffic was horrible. i reached the destination at 4.15pm.
we had awesome dinner at m's (and pat's).
she prepared bruschetta, pasta and carrot cake. yummeh!
the house is super cozy.
in love with the books, wall posters, opera music in the background and tuberose planted in front of the porch.


yesterday was mak's 52nd Birthday.12022012.
mirror number. so nice! supposed to get married on this date!
gave her the presents that she wanted. she chose it by herself.
not one, but two. she smiled all the way.
puas hati!

then i went to see Puteri Aisyah, Aini's daughter.
later in the evening, four of us went to the birthday dinner.
where else? chakri ekspress. :p
kicap was unable to join us because he had a wedding.
but the other son-to-be ada. :)
had my eyes on an aviator sunglasses.
within my budget. but should i get it now?
i just don't know.

weekend ended with a blast.
looking forward for another weekend.


:)

p/s : RIP Whitney Houston. teringat abang ijal.

Thursday, February 9, 2012

whaddup?

Salam semua.
Apa khabar?
Ngeh ngeh.
Semua mood bercuti lagi kot?
Baru hari ni saya masuk opis.
Sebenarnya semalam. Tapi last minit kena EL sebab appointment klinik jam 2.00 petang.
Untuk tiga hari cuti, saya dah setelkan few things. Alhamdulillah.
Banyak lagi tak bertanda DONE dalam checklist.
Last weekend Razi, photog masa e-day hantar dvd softcopy gambar. yeay!
Ada masa, tunggu saya edit dan saya akan share ngan korang kat sini k.

Semalam dapat perkhabaran seorang lagi SG Girls Jr. dah keluar.
Aini dah selamat melahirkan baby girl dia di Hospital Selayang.
Will visit her this weekend. Harap2 dah balik SG by Sabtu.

I missed my friends. my girlfriends. Lama tak lepak dan borak2 dan share things.
Semua dah ada commitment masing-masing dengan family dan anak2.
Not that i don't have one tapi kurang sikit. Bila ada baby, lagi bz kan.
Takpe la. my time will come. for now, lets enjoy every bit of single life.
Haha.

ok lah. got to run to next building for a workshop.
later peeps!


one.step.closer

Thursday, February 2, 2012

lovey dovey

selamat pulang dari cuti sehari sempena Hari Wilayah semalam.
melayan adyan sampai lunch time, gi alamanda dan main game. itu sahaja semalam punya aktiviti. ahaks!

anyways, while driving to work just now, mood jadi lovey dovey. because lagu Lucky keluar kat radio. terus la saya mahu layan lagu cintan pagi ni.

enjoy!










<3
can you feel the love? 
haha.
banyak lagi, tapi penuh sangat nanti. 
come, lets share you favourite love song!!





p/s : dah rindu bff yang transfer ke KL mulai hari ini. T__T