Thursday, March 10, 2011

a doctor in the house

holding on to my mentor's memoir. still unwrapped at that time. 
yeah. it's all mine ;)

yes!
i got it. yesterday.
for RM100.00.
at kinokuniya.
currently in the 2nd chapter.

at 20th page, my favourite quote is:

"mutual regard good humour, can preserve a marriage"

i know didi practising that method. kan babe?
full of humor. ahahahahaha.

go get your copy today peeps!!!

Tuesday, March 8, 2011

40 years

Starbucks is 40 years old today!
March 8th.
and to mark up their 40th anniversary, they have changed their logo starting today!!!



videos from Starbucks.Com

i'm not sure whether they changed it worldwide on the same date or US sahaja, but we'll see.
Later today kita ke Starbucks to check ok!


Friday, March 4, 2011

6.0

to my fellow Blackberry 9700 users.
Update your device today to 6.0.0.448 via your Blackberry Desktop Manager. ;)
with uber cool interface. and your browsing moment will be smooth like a hot melted butter ;)

 
blackberry desktop manager

beza OS 5.0 dan 6.0. best wooo



p/s : pesanan khidmat masyarakat ini ditujukan buat DK. have you done yours??? LOL

akrab persahabatan

Salam Jumaat...



kepada kawan-kawan ku [SG Girls, Geng!, Onney's dan semua]

Seerat simpulan yang tidak terbuka
Seteguh langit tinggi menongkah dunia
Kita mengharung badai atas nama
Kasih insan bersaudara

Buang yang keruh ambil yang jernih
Dendam hasad dengki mestilah dijauhi
Marilah contohilah Rasullulah
Di dalam bersahabat
Ukhuwah dan mahabbah kita jalinkan
Bina keharmonian


:)

p/s : lama sungguh tak dengar/nyanyi lagu ni. hahaha terjumpa kat youtube plak. :D



Thursday, March 3, 2011

iPad 1

iPad 1??? booooo

skang dah ada iPad 2 maa.
with lotsa new specs.
woot! woot!
Awak mahu tukar sama saya??? *wink*
jeng jeng.

picture from here
for more infos, go to apple.com

p/s: entry di bawah menggunakan iPod Touch. Saya masih setia dengan Blackberry yang masih gagal untuk diupgrade OS 6.0 nye!

Tranquility









- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, March 2, 2011

wordless wednesday #10


it is indeed a speechless Wednesday

al-fatihah

rakan ku, Hilmy Hasrin (dua dari kanan) kembali ke rahmatullah pagi tadi.
Semoga rohnya ditempatkan dikalangan orang-orang yang soleh.
Amin.

p/s : arwah upload hampir semua video-video kami semasa deepeeyea last week.termasuk video ini. sedih :(

Tuesday, March 1, 2011

kasut bocor

skang hobby setiap selasa dan khamis adalah ke gymnasium.
nak menyihatkan diri ini.
at least dapat berjalan atas treadmill untuk exercise kaki.
nak berjogging malas. satu alasan yang pasti adalah keberatan nak bersiap dan turun dari aras 17 ke bawah dan berlari. itu amat memerlukan tenaga yang banyak. LOL.

anyways, aku kira bertuah la. sebab JayPeeAm provide gymnasium untuk opiser2 nya.
gym tu letaknya di blok sebelah ni je. dan dibahagikan masa penggunaan mengikut jantina.
untuk wanita, hanya pada hari Selasa, Khamis, Jumaat (waktu lunch hour) dan Sabtu (half day).
oh, hari ni tidak la pegi. sebab apa?

sebab ni:

nampak tak dua kasut yang terkujur di sebelah multi-gyms machine tu.
abaikan si baju merah itu.

gambar di atas adalah selepas 50 minit berjalan di atas treadmill.
sebenarnya, pada minit ke-5, telinga ni dah terdengar 'kelepek,kelepek'.
ingatkan apa, rupanya tapak kasut sebelah kanan dah terbukak. teruskan je lah.
al-kisah, dah memang uzur sangat kot, terus dia gelungsur dari papan treadmill itu.
nasib baik tuan punya kasut tak gelungsur sama.
tapi sebab tengah gigih nak menapak atas treadmill, ku habiskan sahaja 40minit-ish dengan berjalan hanya berstokin. praktis tu! ;)

so, itu lah alasan tak g gym hari ni.
kasut tu usianya hampir 4 tahun. beli tahun 2007 before g deepeeyea.
memang jarang pakai. elok je dia duduk diam2 dalam kereta.
itu sebabnya tapak tanggal.
sebab berpanas dalam kereta gamaknya.

takpelah. malam ni nak suh ayah tampalkan.
leh g gym hari Khamis.
jom Puan Jiran!!