Friday, October 31, 2008

kenny rogers, dildo and boobs? nah, its just another girly girl session. ;)

.
remember form the last entry i've posted this morning?
.
yes. i had lunch with the girls. Min, Didi, Lin aka Mak Buyung and Um.
.
sudah lama tak ada girl talk.
.
tadi tu memang sesi yang meriah. dimulakan dengan cerita 'itu', yang diinitiate oleh Um Liyana (ye, dia tanya aku atas eskalator lagi!). didi hampir muntah mendengar cerita 'itu'. Min pulak bertukar merah, semerah baju kurungnya :D. me? aku aa yang merepek tu. Lin plak..tak payah kata. gelak seakan terlupa ada manusia dalam perut. hahaha.
.
pasal jamuan di office untuk meraikan bakal haji, aku sempat dua suap Soto Ayam je, terus kena panggil masuk meeting. ALM bagi message tee ass you bee suruh naik if dah ready. so perut ni memang la lapar. order 1/4 Chicken + Mac n Cheese + Garden Pasta Salad + Coleslaw. sepanjang hari tak sempat nak minum coffee ku. sure la makan banyak. Min diet ;P. Lin makan set yang sama cuma takda muffin tapi diganti dengan ubat gigi - pepsodent (kalau aku jadi kau baik aku mintaak muffin hahaha). Um pun. Didi makan small portion - Potato Jacket sahaja.
.
niat di hati nak bergambar, sebab memandangkan mak buyung dan nak mengeluarkan bayinye bila2 masa. tapi sebab gelak berlebihan tu, tak jadi. apatah lagi isu dildo terkeluar di resit. hahaha ampun ampun.
.
apepun. thanks so much GIRLS!!!! love ya lotssss. you guys made my day. hehehe
.

yes. its Friday, October 31st!

.
.
and this is the day. hmm. patutnya saya seronok dan melompat2 sebab hari ni jumaat. 31 Oktober 2008. tapi lately saya sangat sibuk di pejabat. e-mel kawan2 berlambak2 tak berbalas. dah lama tak ambil gambar. i miss those memorable capturing moments. hari2 balik dari office lewat. nasib baik selasa tu dapat lari. sempat jugak jogging. kalau tunggu hari lain, nampak gaya jogging dalam office je la. dengan baju kurung dan dalam aircond. meeting sekarang pun saban hari dapat booked jam 5 ke atas. kalau meeting yang 2.30, sure akan habis seawal2nya pun jam 6. yeah, business are not as usual anymore. meeting hari ni yang dijadualkan jam 3 dah dipinda ke jam 1130. kejap je lagi. dokumen tak settle sebab ada Bahagian yang masih belum hantar. letih nak mengejar. and because of the meeting, saya akan terlepas Jamuan Puspanita. baru ingat nak join first gathering Puspanita. tak berkesempatan nampaknya. jam 10 sekejap lagi ada Majlis Doa Selamat untuk En Aris, eo saya yang bakal menunaikan haji pada musim ni. kalau tak silap semalam da berangkat rombongan yang pertama. sedih jugak. InsyaAllah, Haji Mabrur dan selamat kembali ke Malaysia. untuk yang lain2 yang saya kenal nak g haji, saya ucapkan selamat beribadah. antaranya parents Najeeb, parents Yanty dan lelain yang tak ingat buat masa ni.
.
malam ni, mak ada jamuan perpisahan dia di office (dia bertukar 13 tingkat ke bawah sejak 23 tahun di jabatan yang sama..sedih gila..). digabungkan bersekali dengan jamuan hari raya. meriah bunyinya. ada cabutan bertuah, karaoke session dan macam2. buat pun kat dewan di titiwangsa. mak ajak pegi. saya kata InsyaAllah. diorang berdua akan tido hotel malam ni. so i'll be alone lah nampak gayanya. plan macam nak buat kek. masih ada lagi bahan2 dari last purchased kat yummies. erm...i am stressed. so baking is one of the ways of buang kestressan di kepala. selain baking, nak kena study slide show utk ceramah on Monday. yerp. saya kena bagi ceramah kepada satu agensi ini. aduhai. kat kuantan. takut gila!.
.
esok dah sabtu. still dun have any plans. rehat? bangun lewat? tak retilah. lepas subuh sure saya takleh tido. mata ni da immune. jogging? pagi2 malas. suka petang2. shopping? cukup2 lah. ahad ada jemputan ke wedding amir, abang ina kat rawang. taktau lah lagi plannye. Zurai? nak g tak? orang yang baru sampai nak jumpa next week. mintak2 lah saya tak berapa bz. payah nanti. bz-penat-cranky. itupun encik semalam dah kena ngan saya. saya hangin dan orang lain, dia yang kena marah. sian dia...
.
benefits cosmetics ada buat sale. kat Hilton PJ, starting today sampai Ahad. saya ada tanya encik semalam, ada tak plan nak blanja saya. hahaha tapi itulah. kalau ikutkan hati, nak je g layan sale tu. tapi dah berbelanja last week. so i have to pass. sapa2 yang nak gi, silalah. sure murah!
.
lunch hari ni, cam nak ajak lin keluar. kenny rogers sounds great kan. tapi mak buyung tu da sarat. kesian pulak. er. ntah la. i'll takes thing by minutes la. skang ni. settle je tulis entry ni saya nak make sure dokumen2 untuk mesyuarat jap lagi lengkap. kalau tak, nanti kena. oklah korang. seperti biasa...love u guys. thanks for the comments and time! xoxo ;)
.
.

Thursday, October 30, 2008

perspiration

.
on tuesday, i went back from the office earlier than usual. plan nak g jogging. tak jauh pun. bukit depan rumah. the track is still under construction. siap ada sign 'DILARANG MASUK. KERJA-KERJA PEMBINAAN SEDANG DIJALANKAN'. tapi sebab last weekend aku da nampak ada beberapa orang dah jogging kat sana, so dengan berhati2, saya dan fitness instructor naik ke atas itu. best sangat trail itu. along the pathway, Putrajaya Holding/ Putrajaya Corporation (the developer) planted pine trees. so, suasana kat situ sangat calming dan best gila. slow jog under the trees, memang tak terasa penat. tau2 dah sampai kat puncak. at the top tu angin sangat nyaman. stretching dan cuba untuk menghirup udara sebanyak yang mungkin.
.
around 5 minit lepas tu, turun ke bawah dengan lari2 anak. fitness instructor pesan untuk tak stop sebab turun bukit. sakit perut jugak nak tahan lari anak sampai kaki bukit tu. tapi oklah, sebab berpeluh. it has been a while since badan ini berpeluh. dah lama tak bersukan. dulu setiap Selasa main badminton. skang takde dah. boring.
.
berpeluh dari bersukan itu sangat baik untuk diri kita. you'll sleep well, badan segar. sebab bila kita berpeluh, badan kita akan merembeskan enzim yang dipanggil endorfin. Endorfin akan membangkitkan rasa gembira dan keyakinan dalam diri kita. so eloklah kita g bersenam kan? i plan to go for a jog at least 2 or 3 times a week. dapat dalam 20 minit pun jadilah. so kengkawan, ada yang nak join? kat rumah aku je pun. pas jogging, mandi kat umah aku. jomlah korang ;)
.
.

Wednesday, October 29, 2008

latest purchased items

.
i bought few items for meself this month.
.
online shopping, i bought a pair of The Shoplifters' Zolten Lightning Black Leggings
.

.
and last friday, i went to Metrojaya Warehouse Sale. i bought meself 2 new bottle of perfumes. one is Kylie Minogue's Sweet Darling 50ml EDT and one is Britney Spears' Midnight Fantasy 50 ml EDP.
.
.
.
other than that, saya telah merembat Maybelline Eye Studio Eye Pallette in Blue Hue. and Elianto Glitter Blusher and Elianto Mousse Eyeshadow in Green.
.


.
those are what i bought for this month. belanja je kan...tu belum kira lagi benda2 harian. *sigh*
anyways. i buy things what i need. saya bukan membazir ye. ;)
.
oklah dearies. later!
.

Tuesday, October 28, 2008

bukakan rumah

.
tinggal lagi 3 hari Syawal akan tinggalkan kita dan Zulkaedah akan tiba. macam orang lain, open house tetap buat. lambat atau cepat aje lah. saban weekends memenuhi jemputan saudara mara, kawan2. minggu ni, cuti hujung minggu yang lama, so we've decided to host a makan-makan session for the families and friends. was on leave last Friday, tujuan utama adalah untuk membeli few things untuk makan-makan itu.
.
pagi, aku ke destinasi pertama iaitu Stadium Melawati, Shah Alam. maybe korang tau. ye ke Metrojaya Sale (kiki, saya berjaya ke Warehouse Sale, ALONE :P).beli itu ini, niat di hati nak ke Zara Warehouse Sale di Dataran Hamodal, PJ tapi sebab da berbelanja terlebih atas pesanan mak and friends, niat tinggal niat aje lah. owh, saya terjumpa awek ini depan pintu stadium. dia tunggu buah hati dia. :D
.
terus gerak ke Putrajaya semula. janji dengan mak buyung aka mrs kamal untuk lunch dan shopping kat Yummies (ke Yummy eh Lin?) sama2. FYI, Yummies tu kedai menjual pelbagai barangan untuk buat pastries, kek, biskut etc. heee lin saw how my eyes sparkled during the 20 minutes shopping spree itu. hahahaha.
.
hantar lin balik dan sampai kat rumah ayiem and mak noriah sudah ada. projek cupcakes hari itu dibantu oleh assisstant ayiem. hehe kerjanya menyusun bekas2 cupcakes atas tray dan makan. sambil tolong dalam 4 biji jugak la dia settle. :)
.
projek itu sukses! next day, saturday. bz gilak! buat popia, rendang tok, sambal udang dan banyak la lagi kerja2 renyah. sambil2 tu lari g Yummies dan beli beberapa adunan cupcakes lagi. mak kata buat la dalam 200. huuuu penat. owh, saya bakar guna oven butterfly itu ye. bukan yang elektrik hehe
.
acik sohor dan cik limah singgah otw ke rumah equine. bestnye! tak lama lepas tu, mak ngah and the whole family pun sampai. sambil layan sambil buat kek. gila power. hihi. then my big brother, Abang Ol came with Abang Amir. lepak2, borak.
.
malam tu stop buat kek jap. penat. berehat dan menonton Bangkok Dangerous di Alamanda (reviewnya later k!). next morning on Sunday sambung buat kek another 50+ dan buat toppings. around 1130 baru mandi dan siap2 untuk sambut orang datang. for now, malas nak cerita. tengok gambar je k!!!
.
amira yang dipaksa bergambar dengan cuppies acik ati nye ;)
.
sate
.
cuppies pink and purple
.
menu of the day
.
chomel dan sedap!
.
so tu je lah. later story lain k!
buhbye lalings
.

Saturday, October 25, 2008

missy who?

.
.

.

Ooh there's somethin about just somethin about the way she's move
And I can't figure it outit's something about her.
Said ooh it's somethin about kinda woman that want you but don't need you
And I can't figure it outit's somethin about her
Cuz she walk like a boss talk like a boss
Manicured nailed to set the pedicure off
She's fly effortlessly
Cuz she move like a boss do what a boss
Do she got me thinkin about gettin involved
That's the kinda girl I need
She got her own thing that's why
I love her
Miss Independent
Won't you come and spend a little time
She got her own things that's why I love her
Miss Independentooh the way you shine
Miss Independent
yeah yeah, yeah yeah, yeah yeah, yeah yeah, yeah yeah, yeah yeah, yeah
Ooh there's somethin aboutkinda woman that can do for herself
I look at her and it makes me proudIt's somethin about her
Somethin oh so sexy about kinda woman that don't even need my help
She said she got it she got it
No doubt, it's somethin about her
Cuz she work like a boss play like a boss
Car and a crib she bouta pay em both off
And the bills are paid on time yeah
She made for a boss only a boss
Anything less she tellin them to get lost
That's the girl that's on my mind
Her favorite thing to say
Don't worry I got it
And everything she got best believe she bought it
She gon steal ma heart aint no doubt about it
girl ur everything I need,
said ur everything I need
yeah yeah, yeah yeah, yeah yeah, yeah yeah, yeah yeah, yeah yeah yeah
Miss Independent
That's why I love her
.
* gambar adalah hiasan. tiada kena mengena dengan entry ini. she's a good friend of mine - miss X ;)
* modem kat rumah terbakar - for the 2nd time!!! bengong. too much internet pun susah. adoi! i miss my blog buchuk. i missed everything. i'll update bout my long holiday later k darlings!!!! mwahssss
.
.

Thursday, October 23, 2008

new chapter.

.
when people need a new chapter in their life, should there be any reason for them to move on? in any circumstances, one will encounter or experience in their lifetime on something and reach to a decision of moving on. moving on can means starting a different phase of life, depends on what you want it to be. this include changing your looks, move to a new place, brand new car, group of people your are friends with and etc. but all in all , i think the most important part is the inside. who you wanna become. only you have the control. whether it is for the best. or worst.
.
erm nak tulis bm la....kan ayat english bertabur, buat malu saja. lagipun, tulis bm lebih pantas. hahaha..
.
tiap orang kat muka bumi akan rasa. kehilangan orang kita sayang. sama ada kematian atau lain2 sebab. maybe, bukan hanya kerana kita kehilangan benda/orang. tapi juga when we suddenly ada dalam satu situasi yang janggal pada kita. situasi yang membuatkan kita terdetik di dalam hati. menyebabkan kita menyesal. walaupun deep down inside, kita tak mampu berbuat apa2. ini mungkin merupakan satu bentuk ujian yang Allah nak uji kita. sejauh mana ketahanan kita pada ujianNya, wallahualam. yang pasti, setiap yang diuji, ada hikmahnya.
.
anyone that have the ability to remain strong. physically and mentally. then only kita boleh melepasi tahap ujian ini dengan flying colours.
.
as for me. i am opening a new chapter in my life (so i think la!). i am moving towards a better me and i hope i achieve what i want, in the future. situasi yang terjadi akan aku lupakan untuk selamanya. hanya jadikan ia satu pengajaran yang mungkin tak akan aku jumpa lagi. mungkin lebih baik atau mungkin lebih buruk. we never know.
.
i know myself. and i will make sure, i'll be better.
.
manusia. rambut sama hitam. hati lain2.
.
sesuatu happened to me last saturday and dragging on till monday. sesuatu yang takkan aku ingat lagi. cuma ia akan sebati dalam diri ini selamanya. aku tak berdendam, tapi beringat.
.

.
.

Wednesday, October 22, 2008

a holiday? or a shopping spree?

.
seriously i need a break. long or short. doesnt matter. whether its a weekend getaway or a week long. i just need a holiday.
.

.
or at least. gimme a day or two off. so that i can spend whatever amount of money that i have for a couple of tops, pants and shoes. i miss buying shoes. huk huk
.
didi!!!!!! bilakah kita mahu ke pantai yang indah. mandi laut. banana bot. bbq. makan seafood. boring dah ni. dah due untuk holiday semula.
.
lepak2 ni, browse ASOS.com sangat best. kasut. baju2. huk huk huk.
.

.
lin before bersalin dah selamat berbabymooning di Grand Millenium dan shopping kat Pavilion last week.
.
ergh. cepatlah. nak holiday ni!
.
.

Tuesday, October 21, 2008

hari raya ke-17,18,19?

.
wah. sudah lama ahkon tidak update blog. bukan ape. saya melalui satu kesukaran dalam fasa hidup dan saya akan blogkan ianya kemudian ye. skang lebih baik kita cite yang best. seperti biasa, makan , jumpa kawan, bergambar dll.
.
seronok nya menghabiskan bulan syawal ialah saban weekend ada jemputan rumah terbuka or jamuan hari raya. start dari jumaat malam kami (me, didi and min) menempuh jalan yang sangatlah sesak ke rumah p*p*t*d untuk jamuan malam tu. ramai muka2 yang dikenali. seperti biasa, kerusi2 dipenuhi peserta2 jr. yang baru seminggu daftar kursus. 6 bas tu. tak ketinggalan orang ni dan orang ini.
.
Incik Abang Zaha dan Incik P² Medcham CK
.
ni colleague2 saya. baju biru itu Wan K
.
my batchmate ajak n pinat & min serta didi
.
esoknya. ke rumah Adni di BD. 1st timer yang otai tanpa sesat. jangan marah MHB. tergelak sekejap bila abang adni, encik akmal bertanya 'datang atas jemputan siapa ni?' hahaha. lama jugak tunggu orang sampai. kamera tak keluar masa ni. no mood. hehe maybe nanti adni put in her blog, boleh aaa g tgk kat sana...dan pastu, melepak di Sunway Bt Caves dan dengan beberapa jam kami melepak. deraian air mata dan gelak tawa memenuhi ruang rumah Maria yang tidak sampai 6 bulan usianya. masa ni hanya aku, aze, dan zurai je yang berkelapangan. ina bz kerja, aini kena jaga akak dia yang bersalin kat spital dan has taktau ada open house. hikhik..takpe. kita lepak lagi hujung minggu ni k. pillow talk @ my house. :D
.
maria - aze - moi
.
orang yang baru dirisik dan bakal dirisik ;) maria
.
ahadnya, pagi usai breakfast dengan min, rupanya Puan Fara Izuwin buat rumah terbuka. before i went to Kak Syikin's, da siap kan terus je ikut Fadh n Min ke rumah kat precinct 18. cantiknye. keliling tasik, ada basement parking, pokok2 rhu. rumah yang selesa. ada closet aka stor. berangan kejap kalau duk rumah tu, sure itu tempat2 bagi baby2 ku iaitu kasut2 kesayangan. hahaha
.
min and fadh dalam lif horror
.
dengan tuan rumah before balik
.
sampai rumah, mak and ayah blum siap. kepanasan jugak dengan baju2 kurung. tapi tak lama. dalam 15 minit, kitorang da gerak ke Ampang. Jammed nye tak usah kata. nasib baik yang driving ialah ayah. and lalu short cut thru kampung Cheras Baru (umah Ceera kalau tak silap aku). lama jugak lepak, makan, bergambar kat sana. lepas maghrib baru kitorang balik. singgah sekejap ke rumah auntie yam yang baru kehilangan mak dia. al-fatihah. balik rumah, letih, bosan mengenangkan isnin da kena kerja. *sigh*
.
si chomel yang chomots
.
yunos Clan :)
.
itu saja. saya update lain nanti ya....
rindu semua!!! mwahs..
.

Friday, October 17, 2008

the noodle station

.
baru dibuka di Alamanda, Putrajaya.
.
semasa saya dan didi mencari hadiah encik mila yang hari lahirnya jatuh pada sabtu yang lalu, kami terjumpa dengan kedai ini, The Noodle Station yang baru dibuka. Style noodle nya ala2 mee kolok (mee kicap sarawak). tapi ada variety of mee lah. ada tomyam, ladna, goreng dan macam2 lagi. air dia best2! presentation 10/10, rasa pun sedap! semalam saya, didi, um dan min dinner kat situ. antara menu yang diorder ialah Wantan Noodle Soup, Wantan Noodle Soup Tomyam, Fried Chicken Dumpling, Honey BBQ Chicken Wing, French Fries and alamak lupa lah plak min makan ape.
.


.
.
.
the interior - very nice & warm saje..
.
.
dari luar. baru bukak. tu nampak kan ada bunga2 congrats hehe
.
drinks that we ordered last nite. amik dari web. mine is Ice Age! sedapppppppppp
.

hasil tumpahan :D
.
lepas makan, otw nak ke parking, ada orang nampak baju baby yang super duper chomel kat poney. trus masuk. dah berangan dah nak berbaby. hehehe didi, didi ;P
.

.
okeh! tu je kisah semalam kat Alamanda. foods, friends and lotsa talking :D
.
later sayang semua!
.

Thursday, October 16, 2008

kabut (bukan serangkai mawarlah!)

.
.
hujan lebat malam tadi. patut la best tido. nyenyak sungguh saya. erm pagi ni otw nak ke office, baru keluar pintu rumah. tengok keliling...erm. kabut tebal pagi ni. best. apa lagi. cepat2 keluarkan kamera dan amik gambar.
.
depan lif.
.
hujung corridor
.
cantikkan? macam negara atas awan. hehehe
(view dari tingkap depan lif)
.
dari tingkap kereta-parking
.
pagi ni sejok! best.
owh untuk sesiapa yang tak tahu, rumah saya tingkat 17. :D
.

Open House J*P*M

.
Wednesday.
October, 8th 2008.
Prime Minister and wife, Deputy Prime Minister and wife, Cabinet Ministers, Head of Departments and civil service officers.
.
.
Fakta-fakta
.
*hamba tidak bertugas, hanya berpanas dan berpeluh untuk mengambil beberapa keping gambar menarik sahaja*

.
*penyanyi jemputan = kak eton aka Zaiton Sameon yang menyanyikan lagu Menaruh Harapan. bila ku kabar pada mak buyung nak bergambar, dia gelakkan.huhuhu kalau tak da boleh berduet Kabut Serangkai Mawar!*
.


.
*fadhilah roy sangat kecewa kerana gerainya yang merupakan juara tahun lepas kecundang di tangan M*K*N pada tahun ini*
.
*rakan-rakan luar dari J*P*M pun turut hadir dan bersama-sama makan. contohnya dari Wisma P dan M0*F*
.
.
*erm lagi....ape lagi eh. makanan tak la best mana. sebab berebut tu yang thrill hehehe. tapi puding roti SPA tu sedap!!!!

.
.
*menu hari itu : aneka puding, sate, ketupat palas, nasi impit, rendang, kuah kacang, nasi beriani, nasi ambeng, keropok lekor, lemang, aneka jus, teh tarik, kuih muih, tapai etc..banyak sangat!
.
sape yang buat open house tu, jemput2lah ye....jangan diam2 aje...cam si yani kecik tu. semalam ajak dia lunch. rupanya ada jamuan. chet! tak ajak!!!!
.
hehehe k sayang semua. later ah.
.

Tuesday, October 14, 2008

HULK

.
.
.

.
.
so angry that i feel like changing myself into one.
(but in pink!)
.
.

Monday, October 13, 2008

my sat. and sun.?

.
.
erm. apa saya buat last wiken eh?? lemme think ("0)....?
ok! got it! jumaat tak payah citer la eh. dah citer kat entry lepas. kat sini and sini.



Sabtu -
  • rumah kay es ann
  • roasted lamb dan black pepper sauce yang marveles
  • potato wedges
  • band mantap - lagu raya, lagu ol skool
  • kemuncup melekat di kain
  • myvi SE
  • kompleks tabung haji, kelana jaya
  • wedding
  • ayuni & zaki
  • baby kasih dan baby adeeya yang super cute!
  • batchmate
  • mendung dan hujan
  • nasik putih, sup daging kambing
  • d'limau nipis
  • headache kerana kambing
  • tido
.

.
Ahad -


  • breakfast with min, mak, ayah at home
  • meehoon goreng + lobak asin. yummy!
  • alamanda
  • um liyana
  • Disaster Movie, 1901 hotdog
  • Sushi King - soft shell crab! owh. the RM2 Promotion starts today (13th Oct.)!!!!!
  • hujan lebat
  • ikea
  • cupcakes chic
  • meatball with rasberry sauce
  • tido
arini skit perut. sakit la.sakit. malas nak kerja. pening kepala. sakit perut. petang i'm off to KL.
buhbye darls. lebiusssss

.
.

Saturday, October 11, 2008

open house : #3

.
.
tarikh : 10.10.2008
waktu : 9-ish p.m
venue : rumah abang Bling! ku - Seksyen 4, Bangi
mode : penat dan letih
yang ada : didi, um, mila, min, cheche, max, maya sofia, nad, shukri and fadh. owh puan adzlin shakira dan hubby pun ada juge!
menu : laksa, lontong, nasi impit + kuah kacang, lemang etc

.

.
.
.
.
birthday boy. Happy Birthday Encik Mila!!!!
.

.




nota kaki : akan datang...
Open House #1 - JaypeeYam
Open House #2 - BPSM
.
i'm out for dinner. terasa nak nasik putih dan sup daging panas!
later peeps. love ya!
.