Tuesday, November 9, 2010

saya perlukan pendapat anda!!

kawan-kawan...


saya ada tiket ke Jakarta pada tanggal (amik kau, belum pegi dah tulis ikut bahasa indonesia) 12 November 2010. Trip itu dicadangkan mengambil masa 3 hari hingga 14 November 2010.

Tiket dah ada - siap hapgrade beg last week!
itinerary dah ada.
cuti dah lulus.
insurans dari Kerajaan dah dapat.
hotel dah book and dah bayar down payment rupiah 25K

tapi keadaan di Indonesia tak boleh dijangka.
tiada keperluan mendesak pun nak ke sana. cuma nak menaikkan ekonomi indonesia dengan membeli belah kain barang sehelai dua. nasihat dari seorang rakan di embassy Malaysia di Jakarta menyatakan 'avoid non essential travel' dan seorang lagi rakan kepada rakan saya 'plan another trip.jakarta is flooding'.

kalau kawan-kawan sekalian? macam mana? adakah akan meneruskan niat tersebut atau matikan saja dan pergi lain kali di kala keadaan ok?

please share dengan saya pendapat korang....
saya dah ada gesa untuk tidak pergi, tapi pendapat korang mesti lebih bernas...

thanks in advance.
*hugs*

23 comments:

Isz, Elliz n Faleeq said...

take the advice given by them in our High Comm.. We got friends there and i guess they know better..

Mmg mengiurkan kalau nak shop sana, but maybe this is not the best time.. argh! Rumah Mode, Mangga Dua, aku kepingin mau ke sana!

Lady said...

as for me, aku rasa better ko ikut nasehat mereka-mereka itu.. takpe, ada rezeki ko bisa rancang semula~

*bahasa indon konon aku ni, berterabo je haku rasa..* hehehe

thesweetlittlecat said...

dun go! the same thing happened to me last year, i canceled my family trip to Bangkok.. and i made the rite dezisen without regret! :)

p.s. sempat lg beli tiket jakarta, air asia kan tgh promo! :)

Anonymous said...

12 Oktober 2010? bukan dah lepas ke?

didi said...

Aisey, pulang balik RM200 aku!!!!

Hahaha

swit@kon said...

Anonymous

thanks. tak perasan bulan dah tukar. wakakakak.

swit@kon said...

didi,

tunggu aaa. belum decide bebetul. bukan nak membantu bagi pendapat! mintak duit. :P

swit@kon said...

Isz, Elliz n Faleeq,

itulah. kalau banjir pun, nak g sana buat pe kan?

swit@kon said...

Lady,

aku memang berat untuk tak pegi. kita tgk camne

swit@kon said...

thesweetlittlecat

still in deliberation ;)

cc said...

xpayah pergi la if hati sendiri pun dah kata "tak payah pergi", sesekali kena ikut kata hati...tidak dilupakan jugak kata kwn2 yg sgt bguna itu

tix xblh refund kah?

swit@kon said...

cc,

hati memang dah 60/40. tiket refund untuk flight yang dibatalkan je babe. contoh yogjakarta and bandung and solo kalau tak silap. sebab flight jakarta masih on, i rasa tak kot. kecuali kalau merapi meletus teruk in this few days baru dia cancel and maybe dapat refund ;(

najeeb said...

hahahaa.. it's not that bad kot..setakat ni flght to CGK pun dah ok kan..tapi flight balik tu yg problem i dengar.. so, kalau u tak kisah flight balik u kena cancel atau delay sampai entah bila and takde apa2 plan/kerja utk u nak rush balik on that date, then u should go..

swit@kon said...

najeeb,

bencana alam adalah unpredictable jeeb. lagi2 dalam keadaan climate change ini! huhuhu. i balik ETD kul 8 malam ahad. isnin kerja. kalaulah delayed......aduhhhh

Melissa said...

Kakak, I would advice against it lah dalam keadaan skrg. But it's all up to you ! :)

reena said...

Better ikut nasihat mereka di sana. They know better kan keadaan kat sana camna. Lagipun hati dah berat kan? Tak pa lah lain kali boleh pi.

YBhg Enche Sani said...

pegi je beb... barack obama dah buktikan indonesia selamat.. wahahahahaha

Mrs.aisheiteru said...

its ok kot kalo pg bandar jakarta je. jgn melencong tempat lain sudah!

reena said...

Jgn dengaq cakap Chaneyyyyyyyyyyyy!

Hahaha :p

swit@kon said...

Melissa,

not going i guess. hiks.
thanks ;)

swit@kon said...

reena,

tak pegi la. tukar route ke tempat lain kot. hik hik.

chaney memang jahat ok!

swit@kon said...

YBhg Enche Sani,

Obama ada perisai keliling. i tarak. :P

swit@kon said...

Mrs.aisheiteru,

takle babe. macet yang super teruk dan banjir skang nih