Friday, January 2, 2009

ahk(o)n dah balik dah...

.
hey ya'll.
.
rindu eh? hahaha ahkon ni perasan saja. ;P
.
anyways, pasal last entry before saya bercuti tu adalah aktiviti girls day out kami last Friday, 26 Disember 2008. i was on leave and dah planned dengan my SG Girls untuk keluar. One of us, cik Zurai akan melangsungkan majlis pertunangannya dengan buah hati bulan Mac nanti. so kami keluar untuk carik baju nikah-hantaran, kain baju untuk g jumpa mertua dan jugak baju kitorang merangkap pengapit dia. tema choc-gold untuk Zurai dan hijau untuk para pengapitnya. so hari tu, aze, has, zurai and moi telah gerak ke Jakel untuk sesi kain-hunt. aini joint kitorang masa waktu lunch. banyak jugak yang di try dan berhelai2 kain yang dibuka dari relung itu. kami officially MABUK KAIN!!!!
.

-antara lace yang di cuba -
.

-tukang komen-
.

-carik baju pengapit plak!-
.
.
-semua tengah confius tgk kain2 yang super cunz-
.

-look at the paperbags....-
.

-:)-
.
we ended up buying few fabrics for us and also bakal pengantin. we continue with our lunch at Tanjung, a local gerai in front of Semua House. panas. penat. semua makanan habis. sedap dan sangat murah. oh, kami berbelanja lebih kurang RM2000+ untuk setengah hari itu. lepas mak and aini balik ke office untuk sambung kerja, kitorang berempat gerak ke Pavilion. each of us beli Starbucks 2009 Planner and we decided to head home sebab jammed sangat. tak balik rumah pun...kitorang terus ke kedai andaman kat setiawangsa sebab Zurai nak tempah make up plak. kedai tu tutup dan kitorang call Maria untuk meet up kat mamak Sunway Bt. Caves. dia merajuk sebab dia tak join. hahahah shian Mek itu!
.
ape yang pasti, bukan aHkon yang akan settle down, tapi my bestfriend, Miss Zuraida Mansor yang akan bertunang Mac ni. dua event besar bakal berlangsung melibatkan my besties. Ina nak kawin June. so kenalah beli lagi kain ni!! Oit Ina...decide aa cepat, pengapit2 ni nak pakai baju ape!!
.
today, i'm back in the office. kerja bertimbun macam biasa. Sunday ni wedding my kazen kat Dewan Tun Rahah. I'll be the emcee with my uncle, Busu Azman. banyak lagi ni nak cerita. wedding Mirul dan trip saya ke Pulau itu!
.
so till next time....
i miss you guys.
take care k!
xoxo
.
.

7 comments:

thesweetlittlecat said...

ko tau.. dlm pala otak aku time bace entry ko seblm ni aku rasa cam ko nak engaged or maybe sudden marriage ke... haram salah aku nyer tekaan! anyway, congrats to ur fren...

Anonymous said...

yea..congrats to me..

hade said...

ahkon,
fuh lega..it's not you..he33..
kalau x menduda la i sampai tua.:P

by the way, i doakan u happy with all your friends..

busy la bukak sem nih..banyak keja la pulak, apapun ..ahkon, selamat tahun baru 09..moga tahun ini menjadi tahun kejayaan cik ahkon..amin..

" selamat menyambut awal muharam"

xoxo...oxox

mohazu said...

ahaks!! walaupun dah lama tak jumper... setelah 2 jam 17 min 27 saat.. meng'explore' blog ini... dan selepas sumer pics dianalisis.. tahi lalat kak yantie tetap sy ingat... huhuh...

Azuddin

http://mohazu.blogspot.com

swit@kon said...

thesweetlittlecat,

hehehe. jangan risau. saya masih available. belum berikt dengan apa2 tali lagi :P

swit@kon said...

hade,

hahaha. takde. my fren carik baju hantaran lah!

swit@kon said...

mohazu,


aaaa ingat2. din kan!!! hihihi skang buat ape?