Saturday, March 7, 2009

Cerita Hari Itu

.
merujuk kepada entry saya yang telah basi sejak berkurun lamanya. saya mengisytiharkan yang saya telah diconvokan (mengikut ayat Um) bersama-sama seluruh geng 22006 pada tanggal 3 Mac 2009 yang lalu.
.
masa ni dah kul 3 kot. tunggu masuk hall kali ke..
oh tak ingat dah!
.

sesi taklimat.
makan selepas 10 jam tanpa makan dan minum
.
we got our non recorded leave, yang berjumlah 2 hari. sehari sebelum Majlis dan sehari untuk Majlis itu sendiri. seperti yang telah direportkan oleh Encik Isz dan Cik Didi juga Cik Um (yang tak pergi tapi mendengar keluh kesah kami) di blog masing2. Malas nak elaborate panjang2.

lin.

i like this one.
.
saya bangga kerana majlis ini bersama dengan Y.Bhg. Tan Sri Samsudin Osman, mantan Ketua Setiausaha Negara yang menerima Anugerah Fellow INTAN. Ia jadi lebih istimewa kerana tanggal 3 Mac 2009 merupakan hari lahir Y.Bhg. Tan Sri yang ke-62. Tahniah and Happy Belated Birthday Tan Sri. sedikit pengalaman semasa saya menjadi 'gadis kaunter' di KWP tahun 2006, Tan Sri yang merupakan Presiden Perbadanan Putrajaya sering menghadiri mesyuarat di Aras 4, bangunan KWP itu. dengan humble dan ramah Tan Sri menegur dan berborak dengan saya. hihi. me like you Tan Sri. sangat admire!
.
saya benci kerana saya terlalu nervous hari itu. mungkin kerana tiada orang tersayang yang mengiringi saya ke majlis tersebut. haha. boleh tak aku dah berjalan dengan cun nya untuk menerima scroll, tetiba terperasan slip nama tak bawak. tinggal bawah buku! aisehmen. dengan langkah kelam kabut, berlari lah makcik kecik ini ke tempat duduk sampai didi sound direct je. hahaha. aku neves la. keh keh keh. kalau tak, confirm nama aku tak panggil. ;P.

cheche yang sudah bulat!

another of my favourite!
.
before wearing the cap.
.
sebelum perarakan masuk
with Biha
.
habis majlis, aku min and lin (ye, mama lin datang! tinggalkan baby mya) decide untuk tak makan di dining hall dan terus ke alamanda. bukan berpakaian no.1, tapi baju biasa lah! kami layan sushi sampai lebih kurang jam 4, terus aku gerak ke sri gombak.
.
overall..ok, seronok akhirnya kami boleh buat permohonan pengesahan dalam perkhidmatan kami setelah menunggu hampir setahun 2 bulan untuk convo. gembira juga kerana dapat pakai no.1 dress yang taktau bila boleh pakai lagi. gembira sebab dapat jumpa kawan2 dari state dan kementerian lain yang hampir semuanya dah berubah bentuk! hihi. gembira lagi sebab Geng dapat berkumpul walaupun tanpa Um Liyana. dan gembira kerana segala-galanya berjalan dengan lancar. despite major hiccups yang terjadi (saya takmau cerita, dah basi dan dah malas!).cuma satu saja ucapan mesra untuk rakan-rakan saya itu, don't be so defensive. terimalah teguran. sedih hati ini bila niat memberi pandangan dipandang serong. jangan takut mengaku salah. mungkin kata2 orang lain itu boleh diterima pakai. jangan ingat kita dah terlalu perfect! sebagai pelatih anak bangsa dan pelapis kepada pemimpin masa akan datang, please use a nice word instead of 'kerbau', 'mangkuk' dan sebagainya. malu lah...hihi
.
kepada yang dapat cemerlang, 8 of them from Sidang A (hahaha). to Min, Hilmi, Kezoo, Abang Fahmy, Eny, Che Pa, Kak Marlina and Falah! aku bangga k! yang lain pun.
.
apepun, thanks untuk semua yang menjayakan majlis. dari tray girl ini, encik kerusi ini (jangan marah ye encik medcham!), dan kawan2 blogger yang convo bersama. Isz, Syeena, Didi, Kiera dan semua geng! yoyol, max, cheche, mila, lin. me glad to have you guys around!!! till next event. adios amigos.
.
xoxo
.
.

No comments: