Tuesday, July 22, 2014

biskut raya



oh rindunya nak buat kuih raya.
even nak baking pun.
sangat rindu!!!

tgk makcik zurai tu kemain beriya membaking.
and sampai ke sudah ku tunggu lasagna mu itu!!!

oven ada je. masih dalam plastik.
yang lin bagi for wedding present. hehe.
jangan marah lin. insyaAllah, bila budak kecik ni dah besar sikit mula lah baking kembali.

tetiba teringat nak buat kuih makmur.
sedap kan!!! aduhai.
kalau la badan ni larat, saya memang buat je kuih2 senang.

contohnya mazola. makmur. samperit. choc chip.
oh rindunya bau sedap kuih kat rumah.

weekend skang ni dipenuhi dengan aktiviti membersihkan rumah.
kemas sana sini.

kat rumah cuma ada kuih tart je.
dah la tart favourite tiap tahun order tu takde this year.
oh sedihnya.
makcik yang buat tu sakit. takpelah. still ada next time.

ok lah. itu je cerita hari ni.
biskut korang mesti bersusun kan?
hehe

1 comment:

My Love.. said...

alamak...

lasagna...hahaha...nanti nanti mai datang rumah aku....


x rajin pn..aku kena guna oven tu..br basiq x ungkit2 babe..LOL