Thursday, May 23, 2013

Lego Serious Play : My Experience


oooh. cerita ni duduk dalam draft super lama.
this was a month ago kot.
takpelah.
baca la cerita basi i selepas sebulan tak update blog.
muahahahaha.





dapat peluang attend course Lego Serious Play.
Memang best.
penat sampai balik je terus flat.
memang nampak macam main-main je.
tapi penuh makna.
 

dalam pada kita bina model tu, dan selepas tu kena cerita metafora di sebalik model, amek...
terbaik la. otak pusing macam2. tapi at the end of the day, we learned how to respect each other, view other's opinion with respect, get everyone to talk (bagus untuk meeting), being creative in your own way and many more benefit la.
selain daripada dapat tengok model orang lain yang sangat kreatif, kita boleh kenal masing-masing informally. memang best.
ni baru pilot.
 
 best! tengok berapa ribu pieces lego.muahaha


overall, program ni best. new way of building teams in organisation.
:)


the team. happy and satisfied.

p/s : you can read about the science of Lego Serious Play (LSP) here


No comments: