Tuesday, April 14, 2009

Geng Melalaklah Pulok

.
Bersempena Hari Lahir Maximilian Tariq Conrad aka Gorgon, suatu majlis suprise belated birthday party telah diadakan di Alamanda. Terima Kasih kepada penganjur utama, Encik Yoyol (Mr.Bling!), Um Liyana dan Cheche kerana berjaya dengan jayanya. Walaupun Cik Didi merasakan idea untuk menyambut birthday di pusat karaoke adalah tidak bagus kerana SHE HATES KARAOKE, tapi apakan daya. Bila muzik bergema....alunan lagu masuk ke urat-urat Cik Didi, seraya dia berdiri dan menyanyikan 3 hingga 4 buah lagu. ha ha ha.
.
Majlis dimulakan dengan persembahan lagu Happy Birthday semasa Max melangkah masuk. Dengan bertemankan cahaya lilin dari Boston Cheese Cake yang dibeli oleh Cik Min, Max berpatah semula kerana tak sangka dia akan dicelebratekan. hikhik.
.
Selesai saja nyanyian Happy Birthday sebanyak 3 round (yang makin laju dan laju dan laju sungguh!) microphone terus sahaja dirampok oleh dua jejaka hensem Malaya iaitu Encik Yoyol dan Encik Cheche Apat. Mereka berdua mendendangkan lagu...(alamak lupa plak lagu apa...yang nyata lagu rock kapak). Memang mendayu dan sungguh asyik..tengok lah gaya dan aksi mereka di bawah ni....
.
.
Akhirnya habis juga lagu itu. hihi. Mic kemudiannya bertukar tangan. kali ini kepada Cik Didi. Pada mulanya dia refuse tetapi pabila dia enjoy, she is enjoying herself man!!! tak caya..tengok gambar kat bawah ni pulak. hik hik..
.
aksi-aksi Cik Didi Genit
*kiki!!!look at her, she actually enjoy singing karaoke*
.
.
Kemudiannya aksi birthday boy menyanyikan lagu Inggeris. Oh nak bitau kat korang, dia ni muka je mat salleh. tapi lagu apepun lah bagi je kat dia. layan habis. rock kapak, kru, melayu asli, inul je yang dia tak dan nak hapal. haha..
.

.
walaubagaimanapun Min masih tidak mahu menyanyikan sebarang lagu. dia hanya backup sahaja. hik hik. yang pasti Um Liyana adalah peminat NO.1 Kumpulan KRU!!!! wuhuuuuuuuuu.
.

dalam gambar di atas adalah ketika Max mendendangkan sebuah lagu dan menyebabkan saya tidak boleh bertahan dengan hanya duduk sahaja. terus bangun dan bergoyang. kah kah kah. tangan dah ala2 nak joget asli. :P
.
malam itu kami akhiri dengan menjamu selera di mamak kembar P9. merajuk aku dengan yoyol, puas sudah bitau yang aku nak makan kat mamak baju oren..last-last dia g mamak pakai apron oren plak. huhu. tak sedap!!! dan seseorang telah membuat pengumuman yang mengejutkan banyak pihak (seperti yang aku dah kaborkan kat entry yang panjang sebelum ni). kitorang jugak ada beberapa plan before diorang tu get hitch! YES. dua orang dari GENG member akan mendirikan rumah tangga tak lama lagi. yang pasti bukan aku lah ye. ok..pasal ni kita hold dulu. aku takmo steal the limelight dari birthday boy dan minah yang dah suka karaoke tu. hahaha..
.


oh, tak lupa Thanks to NANA yang datang jauh2. thanks jugak bagi kitorang key chain dari ostrolia tu eh!!! ko memang rock masa part 'na na na na na'.....
.
ok. tuh je..apepun aktiviti GENG, mesti best. hahaha. Mama Lin...kami tetap merinduimu!!! (picture courtesy of Mila. thanks Mila!)
.
.
later people
.
xoxo
.
.

6 comments:

didi said...

Hahaha...
Mesti gambar aku naik punye. Siot je kau.
Aku masih tidak suka ka-ra-o-ke.
Dengan korang je aku kurang benci.

Kau patut tgk muka Ayol time aku nyanyi lagu Darah Muda.

Haha.

khairabdullah said...

ooo.. dah ada clan karaoke baruuuu..
oooo...

mila said...

Didi x hengat nye ko nyanyi!! hahaha

checheano ronaldo said...

min still hutang kita sume utk nyanyi 1 lagu full..
xaci la asyik back up singer je
ntah kuar ntah tidak suara dia tu...

didi said...

ceh, bukan setakat 1 lagu full
yang strip show ala2 mila & nana pun dia tak tunaikan lagi

min, jalankanlah tanggungjawab anda!

Mama Mya said...

miss bride-to-be,

CONGRATS GENG!
hope checklist aku tu byk membantu ko...;D

to partner inul ku titie - uwaa nk jugak..nak jugak joget2 lagu inul dgn ko...huhuuu...