Monday, February 27, 2012

working from home

while watching Oscar / Academy Award live telecast.
in my dream! hahaha.

life are nowadays so hectic.  a lot of organisation opt for work from home.
saya kenal sorang kawan saya nama dia Aida. company dia ada offer this type of work.
so boleh settle kerja through email, ym, skype. best kan?

anyway, while browsing Neatorama this morning, i found this:



but the last picture adalah betul. saya prefer buat kerja camtu. bila dah letih, baru letak atas meja.
haha

ok lah. happy working peeps!
oscar can wait. tengok re-run je nanti.

:)

3 comments:

suhana azlin said...

kalau kt sini ari2 nak working from home pun boley, janji keje siap.

kalau kt msia xleh kut, sbb kita belum capai tahap kebolehpercayaan yg jitu gitu hihi...

work from home tp melepak kt alamanda, work from starbucks ;P

swit@kon said...

suhana azlin,

babe. kalau ikut skim sar*aan ba*ru tu ada termasuk kriteria ni. tapi seperti yang kau cakap, bab kepercayaan itu masih tak boleh nak didevelop lagi. maybe culture take for granted tu masih banyak. mungkin bukan untuk semua orang kan. but aku rasa benda ni penting. pertama untuk naikkan motivasi pegawai (terutama yang ada family), kedua meningkatkan faktor kemanusiaan itu (masa yang dihabiskan dengan anak2 dan lelain memandangkan zaman skang anak2 kan...mmm). itu sahaja my personal opinion. :)

Anonymous said...

I'm working from home most of the days skrg. sbb morning sickness aku menjadi2... berdoa agar VPN connection memberi kerjasama jela. kalau tak, kena la gagahkan diri p ofis.




~Aida~