Friday, February 24, 2012

malar segar (evergreen, everlasting)

watched MHI last Wednesday and the program was all about remembering Malaysia's Greatest Singer, Sudirman Hj Arshad. This year marks the 20th anniversary of his passing.

i love him as much as i love siti nurhaliza (ye, saya peminat tegar siti nurhaliza. 10 tahun lepas - ni kena ada entry asing. haha). suka lagu. appreciate lagu-lagu dari yang paling awal hingga yang terakhir.
and korang ingat tak cerita Kami? haha. lepas tengok cerita tu, asik2 sebut tuku, tuku. hahaha. nama tu tetap dalam kepala sampai hari ni.

and i remembered, the first time i bought his merchandised. air sudi. rasanya dia yang first buat. lepas tu baru ada air KRU, pepsi Siti Nurhaliza dan lelain. lepas minum, basuh, simpan. oh baru teringat, if simpan, mesti bole jual balik, mahal! haha.

ok. jom saya nak share lagu2 favourite saya dari allahyarham.

1. most favourite : nilai cintamu


2. cinta - music is so.....different!


3. warisan - uhh lagu ni. meremang!


4. joget kenangan manis - lagu Kuala Kubu (kalau pergi Kuala Kubu, tulis nama atas batu)


5. terasing


6. ding gale - comel! rumah tiga tingkat, pintu beratus ribu...


7. chow kit road



(versi siti nurhaliza)

8. punchcard

oh. banyak lagi la. kena list semua kot.
apapun, he's talented! period.

al-fatihah. Sudirman Hj Arshad. 1954 - 1992.

1 comment:

suhana azlin said...

aku pun suka sudirman. eh, tak tak mmg suka lagu lama2 je.hihi. lagu zaman skang ni tak lekat, come and go pastu hilang terus. yuna ke hujan ke ana rapiah ke sume serius tak tau langsung lagu diorg. yg english lagi la kan haha...

ari tu ko post lagu yuna baru la cm suka sket, sbb ada spanish2 sket kan. terus berangan pi jln2 nak buat video background lagu tu. berangan je la ;P