Thursday, November 21, 2013

Travel Review : Berjaya Langkawi Resort


lawatan kerja ke Langkawi.
bertolak jam 7.30 pagi dan pulang jam 7.45 malam.
macam orang ado ado kan?
ecewah.
berangan lebih.

trip ni lebih kepada paksa rela dalam keadaan baru balik kerja seminggu di penang terus gi Langkawi.
Masa pergi gagah la lagi, balik memang flat teruk.

Tapi dapat la merasa buat site visit ke Berjaya Langkawi Resort.
Nak pergi lagi ntah bila.
So, jom tengok BLR ni macam mana.

sampai je sana, lebih kurang jam 9, shuttle from BLR

 lounge area. lobby

restaurant facing the swimming pool and beach area

gym facilities






ok. kat atas tu ada few types of rooms. dari rainforest chalet hingga lah ke water chalet.
semua memang lawa. mampu tgk saja T__T. ada few more la. tapi cam malas nak update. haha. range harga? checkout Berjaya's webpage here

balik dari site visit, kami ada few appointment.
dah hampir jam 6 baru ke airport semula.
sempat la singgah ke shopping mall baru HiG (Haji Ismail Group) yang bersebelahan dengan hotel HiG. beli coklat la. apa lagi. Tak sampai RM100. tapi penuh bakul. Hahaha!

around 7ish kami dah terbang balik ke KL. sampai rumah dah 9 lebih.
penat woo!

so, apa lagi? dah hujung tahun. cuti banyak lagi kan? moh le kita ke Langkawi.
cuti-cuti Malaysia kan? 2014 kan Visit Malaysia Year :)


p/s : banyak nye lagi nak update. huhu. takde masa je ni.



No comments: