Monday, August 22, 2011

baking with swit@kon : biskut raya


salam semua. hari ni kita cerita pasal biskut raya eh? haha. hari ni hari ke-22 kita berpuasa, so tambah tolak dalam 8 hari lagi kita akan berhari raya. so persiapan? hah cemana? dah siap baju? dah siap kuih? dah siap langsir? bunga api dah beli? pelita dah pasang?

citer hari ni baking with swit@kon. tapi citer biasa2. tanpa resepi.

so bab biskut raya, saya dan wanita mengandung, Didi telah plan sedari awal projek biskut kami. sebab tahun ni kami kekurangan geng baking untuk projek ni. Lin hanya sampai ke tanah air semalam. so plan yang simple2 la kali ni. dari awal lagi before puasa, kami dah buat plan berapa banyak biskut nak buat, resepi mana nak guna, berapa kampit tepung, gula, susu dan lain-lain yang nak dibeli.

hasilnya? sehingga hari ini, total biskut raya yang dah terhasil ada 4 jenis. Kami buat biskut kampung je. Hahaha. Antara biskut yang telah terhasil adalah:

1. Biskut Mazola
2. Biskut Makmur
3. Biskut Chocolate Chip
4. Biskut Oat

tiada sesi photography special untuk biskut. sebab lepas siap memang flat habis. hahaha. 
so, gambar dari BB will do ok? :D

Ada dua lagi baki biskut yang masih belum start lagi. Biskut yang bakal dibuat adalah samperit dan biskut lemon. dah semangat nak raya ni. tambah semangat bila bestie saya dah selamat kembali ke tanah air bersama Mya da Diva. Eiiii best.

Sementara tu, jom tambah mood dengan dengar lagu raya favourite saya kat bawah ni!



favourite part : "kepada kekasihku yang baik budi, bimbingan dan panduan selalu diberi. kalau ku salah silap kau maafkan, mudah-mudahan kita berkekalan.".

tiap2 tahun nyanyi part sama. tunggu masa je ni nak tukar ke line sebelumnya plak. upgrade la kan. hahaha

ok. hingga biskut yang seterusnya......

p/s : cc, nak rasa beskot sedap u k!


3 comments:

cc said...

meriahnya biskut. rajin buat macam2 jenis :D

Mrs.aisheiteru said...

rajinyer wat kueh pn yanti!

didi said...

ye lah, tiap kali nak cakap pasal aku, mesti nak mention mengandung tau.
over jeeee... aku dah lahir 29 tahun. baru ngandung 6 bulan. it does not define me.

haha. apa kena dgn aku ni? :p
i'm proud to be pregnant!!!!

tetiba.