Tuesday, July 3, 2012

Review Makan : Mee Ketam KL



:)
dah lama tak buat review makan.
so, here goes!
last two weeks, after one class and while waiting for another class, we went to lunch.
the venue was Mee Ketam KL.
Lokasi : Shah Alam. Kenapa nama Mee Ketam KL plak?
Entah. haha. tak sempat tanya :P

Ada banyak menu. Antaranya Mee Kari Ketam, Mee Sup Ketam, Mee Kari Udang Galah, Mee Sup Udang Galah, Ketam Cili dan banyak lagi.
Saiz ketam dan udang korang boleh pilih. Harga beza sikit. Lagi besar, lagi mahal.

kedai dia very cozy. selesa la. layan ok.
hehe

rasa? sedap. kalau nak bagi bintang, saya bagi 4 dari 5 bintang.
1. kuah kari dia tak terlalu pekat
2. ketam dia normal size tu tak kecik sangat, tak besar sangat
3. fresh. masak tang tu jugak. bukan dah siap2.

semalam ke bila tah tengok MHI, baru dapat tau yang diorang dah bukak satu lagi outlet Mee Ketam KL di Keramat. so, yang tinggal kat area KL, boleh la gi yang di Keramat. :)

apa yang saya makan haritu. sedap kan? muahahahahaha

klik kalau nak tengok menu. if nampak la :D


so, apa lagi. 
jom layan Mee Ketam!
:)

Lokasi kedai:
1. Shah Alam : 
No 11, kompleks Anjung 7, jalan Zirkon B 7/B, Seksyen 7, (Belakang UNiSEL) , 40000 Shah Alam, Malaysia
2. Keramat :
Sebelah Masjid Dato Keramat , Pasar Keramat (Bawah Flat Baitulmal)

more info : Facebook Mee Ketam KL / blog 




4 comments:

cc said...

tak leceh ke nak buang kulit ketam tu sambil makan?

yang benar,
org yg tak makan ketam :P

swit@kon said...

cc,

babe. tu eksyen je. dia dah siap kepakkan. :D. ketam adalah sedap!!!!!

Melissa said...

Looks so sedap ! Kena try ni. Hee.

Qilah said...

Tu kedai husband kwn sy..hehe..marvelous