Tuesday, May 24, 2011

kahwin lewat

topik kat atas adalah topik pagi ini di ikim.fm.
isu yang dibincangkan adalah hasil research mendapati masih ramai (percentage ada disebutkan, tapi aku tak ingat. maybe lebih 25% kot) wanita berusia 25-30 tahun dan lelaki berusia 30-34 tahun masih belum mendirikan rumahtangga.

erm. i'm in that group. 28 (Sept. 2011) and not married.
nak komen apa?
entah. semalam mimpi ngeri pasal kahwin.
pagi ni cerita pasal kahwin lewat.
aduh. buat stress aja.

so, apa kata survey?

  • duit tak cukup?
  • nakkan kesempurnaan terhadap pasangan?
  • harga barang tinggi, sama naik dengan mas kahwin dan hantaran?
  • masih mencari matlamat hidup?
  • belum ready?

9 comments:

reena said...

Jodoh blom sampai!

thesweetlittlecat said...

sudah ditentukan bila dan siapa pasangan anda olehNya.. so dun worry.. chill bebeh!

p.s.: bila dha kawen, org tanya bila nk dpt baby? lg susah nak jawab...

cheche said...

da bersedia untuk bg komitmen?

nishashburn said...

saya dah sedia nk commit, tapi belum jumpa sumbody yg membuatkan saya terasa kuch2 hota hai.. hehe :P

Dalila.Khalid said...

saya ? hmm malas nk pikir..wahaha..< diam kan saje ;)

sky said...

#mungkin ramai yg nakkan kesempurnaan terhadap pasangan..

p/s: lalui satu padang..kutip satu rumput@daun yg pertama..jgn berterusan mencari rumput@daun seterusnya di padang nan luas tersebut..kerana kelak kita akan dapati bahawa rumput@daun yg pertama itulah 'jodoh' kita yg sebenarnya..Wallahu'alam..

Anonymous said...

Assalamualaikum,
Anda perlu merubah tingkah laku sebelum betul2 ingin berkahwin. Dengan tingkah laku anda sekarang, berkemungkinan rumah tangga anda tidak kekal lama. Anda perlu lebih berdikari, tidak terlalu emosi, dan lebih terbuka dalam menerima keputusan orang lain. Yang paling penting, anda perlu lebih matang dalam kelakuan anda.
Wassalam,
Doktor Haiya Alas Solah.

didi said...

'Doktor',

Dari cara anda memberi komen, sememangnya anda tidak mengenali rakan saya. Tidak berdikari? Tidak matang?

Namun statement berani anda yang boleh meramalkan kemungkinan rumah tangga beliau tidak kekal adalah tidak elok dan tidak sesuai dengan status 'Doktor' dan nama seindah itu.

Sememangnya anda yang tidak matang serta tidak dapat mengawal emosi anda.

Terima kasih.

reena said...

Bongok punya Anon akak 'Doctor'. Siap boleh ramal2 plak rumahtangga orang. Hang ingat hang sapa? Tuhan ka?