Thursday, February 24, 2011

rezeki

"Rasulullah s.a.w bersabda yang maksudnya:Berilah (belanjalah) dan jangan kamu selalu menutupi kepunyaanmu, kerana dengan itu nanti Allah akan menutupi rezekimu" 
~ Riwayat Bukhari & Muslim (sumber e-Hadith JAKIM)



alhamdulillah.
pagi Khamis ni saya terima bungkusan kuih yang sedap. 
kiriman bekas boss/mentor saya, Puan Anida (hi Puan *lambailambai*).
ni dah kali ke-2 puan super sweet. 
kali pertama dulu masa baru balik dari London, bagi saya bath set yang comel.
thanks Puan!! 


oh. ada satu lagi. rezeki juga. hari Selasa lepas, Cik DK belanja pizza hut. ohmaigod. lama kot tak makan Super Supreme. Dulu kalau nak makan pizza akan call 755-25-25..special delivery...mesti mintak Super Supreme. Teringat arwah Mak Pah cakap 'apa la korang makan ulat-ulat tu'. Ulat-ulat adalah merujuk kepada cheese string apabila kita angkat pizza itu. Dan setelah berbelas tahun, Pizza Hut membuktikan ulat-ulat itu masih ada. 


Thanks DK!!!




cheese string!!!! :)


*lapar*



2 comments:

my-name-is-dk said...

tetiba cam i look so old hahahahah =) tk cukup gumbira ni..

It's me... said...

aiyoooo....malu aaaaaaaaa....
bukan banyak pun, sepalit-lit...

ooo yg bath and pyrex dulu, memula awak tak tau from who eh? heheh