Thursday, August 2, 2012

Cerita Ramadhan



sejak dulu, sampai sekarang macam2 drama atau rancangan tv akan ditayangkan.
ada setengah tu dibuat khas untuk bulan Ramadhan.

kalau ada antara korang yang sebaya sama ngan saya, mesti tau beberapa drama dan rancangan tv glamer zaman dulu masa bulan puasa.
itu lah rancangan yang kita tengok sementara nak tunggu berbuka.

jom tengok!

1. Rumah Kedai



- ini antara favourite drama. cerita berkisar di sekitar rumah kedai. best! harun salim bachik mula dikenali melalui drama ni. dengan sudiro. hoho. kenangan ok cerita ni!

2. jejak rasul


- ni bermula tahun 1995. nostalgia ok. memang superb production ni. dulu sampai sekarang. banyak yang dipelajari. if ada rezeki nak beli dvd, kumpul. 

3. diari ramadhan rafique


- ni cerita moden. anak mix yang belajar puasa. super best! lebih kurang tahun 2006 ke 2007. tak ingat. tapi memang best. olskool kan? sebab tengok muka rozita che wan pun tau cerita ni cerita lama. hahaha. tapi memang cerita ni best. suka budak bolat rambut kenteng tu. apa nama dia? sarah kot. haha. best!

4. kasih alia


- yang ni cerita last year if tak silap. sambil2 tunggu azan maghrib layan la. haha. oklah kan. suka dengan sheila rusli jadi jahat! :P

5. dejavu di kinabalu

ni drama tahun ni. ahaks. layan gak. senyum2 sengeh2 sensorang. hahaha. tapi minggu ni last. maksudnya hari ni last day. siapa akan kawin ngan nadira? sat g kita tau lah.


oklah. tu je.
tetiba teringat zaman dulu2 masa sekolah rendah. memang main tak ingat dunia kat sekolah. balik penat. mandi petang hirup air sejuk sikit. tak tahan! tapi lepas tu baring atas kusyen, buat2 nak pengsan dan rasa nak mati sebab puasa. hahahaha.
anak2 nanti cemana la kan?



1 comment:

reena said...

Rumah kedai! Lagi satu Opah. Hehe. I paling suka Diari Ramadhan Rafique.