Monday, August 6, 2012

selepas 6 tahun


 inilah pengakhirannya
sedih.
*ye, Datuk Lee Chong Wei kalah semalam*
tapi kesedihan lebih melampau adalah disebabkan satu peristiwa yang berlaku pada hari Sabtu yang lalu.

selepas 6 tahun menabur khidmat bakti dan banyak berjasa.
saya lepaskan dia dengan berat hati.
jika tidak kerana keadaan yang uzur dan tidak lagi berupaya memberikan perkhidmatan, akan saya cherish dia sehingga akhir hayat.

sorry baby hijau.
saya terpaksa.
demi keselamatan diri saya dan penumpang.

kamu banyak berjasa.
sedari awal saya mula memulakan perjalanan selepas tamat universiti sehinggalah Sabtu lalu.
banyak sejarah, kenangan pahit manis dah kita tempoh.
dari KL ke Pulau Pinang pertama kali waktu itu untuk menghadiri majlis perkahwinan jiran.
Perjalanan KL - Kemaman untuk tujuan PAC tahun 2008.
dan tak terkira banyaknya kamu berjasa dengan saya membawa keluarga, kawan2 dan beberapa random people di jalanan *trust me, ia berlaku*
setiap kali hari raya, kita akan balik melaka.
dengan overload barang kat boot belakang.
walaupun kamu jadi bahan gelak sentiasa *takde tinted, tayar pakai cover je takde sport rim, calar balar akibat digores orang tak bertanggungjawab, bunyi semput yang berpanjangan etc* saya masih sayang kamu.
berapa banyak kali kita commute. Putrajaya - Sri Gombak. penghubung saya dan suami. hantar suami ke KTMB atau puduraya saban minggu dari zaman bercinta hingga kahwin.
bawa saya mencungap2 naik bukit saban minggu untuk ke kelas.
takpelah orang panggil kamu huduh, buruk.
even dapat gelaran kereta kebal.
tapi saya tetap appreciate kamu.
dua minor accidents dan 3 saman, saya ok je.
cuma bila sakit dah teruk. dah makan duit yang terlalu banyak, saya terpaksa let go.
oh my! sedihnya. super sedih.
kenapa la jual dia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

i tried my very best not to cry when i gave up the keys to ahwat.
i really did not even glance at you when we left the shop.
i hope who ever who is gonna be your owner next, will cherish you the way i did.




i love you baby hijau!
thanks for your service all these years.

:'(


9 comments:

My Love.. said...

takziah! :p

dah jual ke? so skrg g keje?

xpe beli family car je lepas ni k! time to upgrade! :)

swit@kon said...

Zurai,

Sedey weh. Aku tumpang ayahanda.

Dalila Khalid said...

will miss this car too :( selalu bawak kitorg lunch

My Love.. said...

owhh xpe...nanti kete baru keluar jangan lupa ajak naik! :)

Eny Yusof said...

I can relate to this. Sebab sayang la ku masih bertahan dengan perwira hitamku yang dah mula menunjukkan tahap kesihatan yang teruk.... Makan manyak duit wooo....

swit@kon said...

Dalila Khalid,

kan? dari single. bawak ke kahwin. mengandung. dah jadi mak orang kawan2 i semua. hahaha. nostalgia!

swit@kon said...

My Love..

boleh. tapi RF kalau sepah, tinggal! :P

swit@kon said...

Eny Yusof

tu la. aku ada baca entry kau jugak. tapi tak tahan weh. maintenance makin tinggi. kopak aku sebulan sampai 2K

suhana azlin said...

uwaa cedihnyerr...xpe la beb for your own good kan? sgt memahami, biarlah org kata ape pun kereta kebal ke sampan ke apa tp tetap tu baby kita!