Monday, August 27, 2012

Gangnam (Super Kampung) Style


since nak raya haritu asyik dengar pasal gangnam.
sampaikan katy perry pun tweet.
memula macam leks la.
pastu balik melaka haritu, try la search kat youtube.
jumpa ok! siap isyraf boleh menyanyi lagu tu.
oh. tak terkejut. mamat tu penggila korea. umur 8 tahun!
and to date, the hits for the video is 62 million (and counting!)

so, bila dah jumpa video original dari PSY, tau lah bahawa lagu ni dah jadi viral sampai US.
banyak sungguh parody.
lagu ni mengisahkan wanita-wanita dan perempuan-perempuan di sebuah tempat bernama gangnam.
wanita-wanita atau perempuan-perempuan ini pada siang hari adalah lemah lembut dan sopan.
tapi bila menjelang malam, mereka bertukar jadi seksi.
ianya popular sebab cara tarian seolah2 sedang menunggang kuda.
best ok. cuba try!
hahaha.
itu la sedikit sebanyak.
so ada satu video parody tu, tukar nama tempat plak. hong-dae style.

lawak dan ohsem.
masa raya pun ramai sanak saudara yang dah buat video gangnam style raya.
sila search.
kat sini saya share kan video psy ok!




and the best of the best, my favourite dj(s) from flyfm also have their own version.
gangnam (super kampung) style. clap clap for flyfm dj(s). i love you all lah!!!! 
hunny madu rawks!! ahaks.






2 comments:

rennylesa said...

hahaha.. baru faham story video ni..thanks to u.. husband banyak kali share pasal gangnam..ada tgk original video dia...pada sy tak la lawak sangat sampai jadi heran sy apasal ramai orang suka... banyak2 lagu kpop kenapalah org pilih yang ini kan...:)

My Love.. said...

aku memula basiq la suruh tgk..n macam asal kt tmpt kuda..then dia mcm tu kan menari ala2 naik kuda...tgk xsmpi sminit dh malas nk pk2..hahaha..

tp flyfm tu..hunnymadu slumber je menari wit the perut..hebat! hehehe

dah tgk yang suasana gangnam style raya tu? anak cucu tok harun..hahaha